fbpx Skip to content

jailbird_banner_main

Új projectet szeretnék bejelenteni. BigBoss, és pár ember neki kezdett újra a “winpwn” project-nek. Gondolom emlékeztek még a winpwn alkalmazásra, amit sajnos a fejlesztők abbahagytak. A program képes volt Windows alatt jailbreakelni és függetleníteni, emellett előre legyártott fw -t is készíthettünk vele. Ezt szeretné most helyettesíteni, ill. tovább folytatni a Jailbird alkalmazás.

jailbird_preview

Ez a verzió ugyan úgy képes lesz majd a root partició méretét változtatni, saját boot logót berakni, és midezt 2.0 -tól felfelé az összes firmware-nél.

Linkek:

http://thebigboss.org/2009/01/13/jailbird/

http://getjailbird.com/

Olvasd el a hozzászólásokat is

79 Comments

  1. Hi Admin. Ez a root patríció most sima jailb. után 500 Mb , most használja a 60%-át , érdemes ezt megnövelni vagy ettől még nem lassabbb a telo?

  2. Ha jól látom, akkor ez képek Jailbrakelni Iphone 3G, ipode Touch, És Iphone-t ?
    Ezzel már lehet Jailbrakelni az Ipod Touch 2G-t?

  3. @igali: nem. De a szoftver még nincs kész, ha addigra kész lesz a 2G jailbreak gondolom belerakják.

    @miki3155: Kinek mi!? Én pl crack-elek progikat tehát nekem fontos az 1GB root partició, sok toolchan meg egyéb program miatt… meg igazából 8GBnál többet életembe nem raktam még fel az iphone-ra tehát mind1, hogy mennyi hely marad az mp3-nak vagy egyéb programoknak.

  4. @admin: Köszi! Ezért kérdeztem mert nekem is van bőven + 500 Mega felesleges hely mindig… Azon már ne múljon a sebesség 🙂

  5. En se raktam meg ra 2nel tobbet 🙂 mig nem tudtam, a 8 gigas a legkisebb, egy gigasat akartam venni

  6. utólag nem lehet 1GB re növelni a root particiot? ahoz restore kell és ujra jailbreak?

  7. @Siriuspapa: Hát azért én a 7 végi munkámhoz rakok rá 2-3 filmet 3-4 zenei albumot akkor karcsú a maradék de 500 mindig van

  8. Root partició a gyorsaságot befolyásolja?
    Jobban meriti az aksit? Vagy lehet töle am valami károm?

  9. @Siriuspapa:: töltőt is viszel, mert egy film után lemerül az akksi 🙂

  10. 2.0.1-től kezdve semmi nem használja a root partíciót (az összes alkalmazás és a rendszer cache-ek is a mobile-ra kerülnek jailbreak után), a a szabad hely rajta Restore után állandó. Ha nem pakolsz fel fejlesztői cuccokat, akkor teljes mértékben helypocsékolás a méretének növelése.

  11. @Norpa: Igen, pont ebben a sorrendben 🙂

  12. miki3155 nekem jailbreak után 88.2 %-on áll legalábbis a cydia ezt írja.
    Nincsen fenn semmi extra az SbSetting-en kívül.Ez normális?
    én egy kicsit kevésnek találom a szabad memóriát.

  13. Szabad memoria nem kicsit kevés, hanem nagyon. De én úgy tudom, hogy nincs összefüggésben a system partició méretével. Sajnos… 🙁

  14. Luigi106 ez tenyleg sok, probalgasd mi eszi a megabájtokat. Szedd le majd vissza hatha kiderül

  15. nekem durván 90%-on áll a rendszer partíció, pedig alig raktam fel valami rendszerextrát (sbsettings, intelliscreen, de pl winterboard nincs fent) . hol tudom megnézni, hogy ki csücsül a 500 megán? nincs valami cleaner, hátha temp fileok? Szedegetek le dolgokat, de nem változik… mi eszi ilyen durván?

    A másik partíción 4GB szabad hely van állandóan.

  16. Nálam szintén 90%-os a memória kihasználtság. Root méret növelésen gondolkodtam, de ha meglehetne nézni, hogy mi zabálja ennyire, talán nem kéne újra jailbreak-elni. Nagyon sok progi van fent, de semmi fejlesztői. Volt, hogy a snapture írta ki, hogy aggasztóan kevés a rendszer memória. És mostanában én is érzékelem, hogy belassult a telo. Szóval a tanácsokat szívesen fogadnám!

  17. “nekem durván 90%-on áll a rendszer partíció, pedig alig raktam fel valami rendszerextrát (sbsettings, intelliscreen, de pl winterboard nincs fent) .”

    A rendszer partícióra nem raktál fel semmit, ezek az alkalmazások a másik partira mennek. Ezt egyszerűen ellenőrizheted, másolj fel egy pár száz megás fájlt a var/stash/Applications mappába (ahova a Cydia telepít) és nézd meg SBSettings-el, hogy melyik partíció mérete csökken.

    500 megás root partíció esetén, ha a Textinputs könyvtárat kitakarítod, akkor 210 megád marad szabadon, ami nem fog használat közben egy kicsit sem változni (SBSettings-el ellenőrizhető).

  18. “Volt, hogy a snapture írta ki, hogy aggasztóan kevés a rendszer memória. És mostanában én is érzékelem, hogy belassult a telo.”

    Ne keverd a dolgokat, a partíciók méretének semmi köze a szabad rendszermemóriához (a PC-dben lévő vinyó szabad területe sem növeli, vagy csökkenti a RAM-od méretét 🙂 ).

    Telepítsd fel a MemStatus nevű App Store-os alkalmazást és azzal szabadíts fel memóriát, ha valami program panaszkodik (persze, ha sok rezidens alkalmazást telepítesz Cydiából, akkor ezen semmi nem segít, mert az App Store-ból letöltött alkalmazások nem számolnak azzal, hogy valami más is fut mellettük).

  19. Sziasztok!
    Nekem is 88.9%-nál áll a System. Éppen a napokban gondolkodtam hogy nem kevés e ez!

  20. köze lehet a 90%-os telítettségnek ahhoz, hogy bizonyos progik nem, vagy csak nehezen indulnak el? (lásd BIA, FerrariGT)

  21. nincs köze hozzá. kiszedtem a textinputsból pár számomra érdektelen nyelvet, lett 170 MB szabad helyem a 49 MB helyett és nem indul jobban az adott progi…

  22. kimondta, hogy jobban fog indulni ?

  23. senki, kérdeztem és válaszoltam rá, ha már más nem 🙂 magad uram, ha szolgád nincsen 🙂

    de az előző miértre tudsz valami ötletet? Az egyik csak minden harmadik-negyedik próbálkozásra indul, a másik meg egyáltalán nem. szép fekete semmit mutat, amíg ki nem lépek.

  24. A Textinputs könyvtárat merre lehet megtalálni?:-)

  25. NEM IDE TARTOZIK!
    Plasma Ball nevű App-ot keresem, most pénzes, de anno ingyen volt, ha vki tudja hol tudom leszedni, vagy esetleg megvan vkinek, akkor jelezzétek! Előre is köszi!

  26. én a /system/library-ban találtam rá.

  27. jarodfree, köszi!

  28. @jarodfree tört játékok nálam is sokszor csak 3. inditasra indulnak (ferrari) vagy csak egy perces sötétség után (BIA). De legalább futnak 🙂
    Ha nagyon nem akar futni vagy többször kilép, akkor az Sbsettings safe mode opciójával mindig elindunakl. (És a legfrissebb Sbsettings verziójába már ki-be kapcsolható a safe mode az Iphone újraindítása nélkül)

  29. memory statusban a cleaning menüben nekem azt írja h main processes are not running. a level 1 és level 2 ikonok is szürkék. mit kéne itt csinálni?

  30. Most néztem egy riportfilmet a Macworld-ről ahol volt ez az …, ugye Steve J. nem volt ott , mondták hogy az Apple nem vesz részt többet…, meg az iPhone Nano-t azért nem mutatták be mert előbb megjelentek a klónok mint az igazi…stb. A legütősebb hír azonban az volt hogy a közeljövőben 2 TB-os ScanDiscet fognak a piacra dobni!!
    Hmmm úgyhogy ne izguljunk a kevés memóriákért. Persze az iPhonba ezt nem tudjuk beletenni 🙁

  31. Vucctok, akkor lehet, hogy nem vártam eleget? 😀

  32. na ez mind szép gyerekek de had kérdezem meg ez az új progi mikor lesz letölthető?

  33. szerintem amint kész lesz. addig nem 🙂

  34. Sziasztok!Valaki segithetne egy problénában!Nem indul a telefonon a BIA se a ferrari gt.2.2 es oprendszer van a telón és 2.2 es mobilinstallcrack jailbrake minden ok.Minden játék megy (hero of sparta touchgrid SW).A BIA fő képe bejön aztán nem jelenit meg semmit csak látom a hátteremet.egyszerüen nem indul.A ferrari gt nél meg fehér háttér és semmi más.Valaki tudja orvosolni a hibát?

  35. A ferrari GT csak harmadszorra indul el. Vagyis nálam és olvastam, hogy másoknak sem indul el elsőre.
    A BIA meg fogalmam sincs, hogy mi. Viszont a Spártás játék az “karcol” XD

  36. @Liszkai András: varj egy 3-4 percet amikor feher a kepernyo es utanna elfog indulni

  37. Köszi a segitséget megpróbálom de a BIA ra is kérnék valami orvoslást!:)

  38. Bia safe modban indul. Feljebb le can irva

  39. hogyan rakom safe módba a telót??

  40. lehet hülyének néztek de uj a telefon nem vágok rajta semmit kb

  41. igen és az meg mi?nekem ne kinaiul mondjátok már pls!Nem értek hozzá komolyan.Sbsettings azt se tudom az mi van olyan a telón vagy le kell tölteni vagy mi???

  42. nem nekem való ez a telefon:D

  43. 270 ezer ugyanis előfizus és még 2 évem van hátra:D

  44. @Liszkai András: Van egy Motorola D160-on . Csere?? Azon semmi probléma a játékokkal….

  45. nem nem nekem ez pont jó csak idegesit hogy nem élrtek hozzá most eljutottam addig hogy van sbsettings de a safemoddal van bajom…

  46. uristen d16… mi ez???…D:

  47. Sbsettings cydiábol tolt. Oran elhuzod az ujjad. Power. Safe mode. Bia indit

  48. sárgászöldespirosaskék madááááááár

  49. ‘Need For Speed’ Delayed (Again) Until March

    A notorius NFS kerdezoknek 🙂

    toucharcade . com on irnak rola par sort..

  50. Kicsit mintha eltávolodtatok volna a cikk témájától, ezért én mondanék egy halleluját minden winfos júzer nevében.Végre visszakapjuk a winpwn-t!
    Ja és BigBoss for prezident!

  51. Lenne egy nagy problémám, de igazából nem tudom, hol kéne utánakérrdezni, így megpróbálom itt.
    2.2 jaibreak van fent és apple store-ból akartam frissíteni két alkalmazást, de nem megy. Elindul az egyiknél azt írja tölt, a másiknál meg h installál. Nem történik semmi, és közben szívja le az aksit.
    Észrevettem hogy közben kb 10mpként tölt egyet ha a menüben vagyok, ha pedig a store-ban az meg frissül egyet, szóval szerintem próbálkozik.
    Olvastam ha letöltök egy új free app-t, akkor megoldódik a probléma de nálam az is elkezdett töltődni. (beállt a többi mellé és eszi az akksit)
    Próbáltam safe mode-t, újraindítani, de semmi. Arra is gondoltam, mi lenne ha ssh-n keresztül egyszerűen csak kitörölném őket, de ez már meghaladja a képességeimet, szóval csak egy ötlet.
    Segítsetek légyszi.Kicsit meg is vagyok ijedve. Előre is köszönöm

  52. @20l33: Dugd rá itunesra és sync.Nekem segített.

  53. Üdv

    A Brother in Arms megvan valamelyikőtöknek?

  54. volna olyan problemam hogy ha wifit akarok hasznalni akkor csatlakozasnal azt irja, hogy Unable to join network “….”
    mi lehet a gaz?

  55. pedig latja a routert

  56. @iNigga:
    köszi, lehet ha nem lesz semmi más megoldás, akkor kipróbálom, mert ha rádugom és sync, akkor letörli az összes eddigi app-ot.

  57. @Fojtech: Melyikre gondolsz?
    A Dire Straits-féle Brothers in Armsra vagy a játékra?

  58. rapidshare.com/files/169953470/BIA_1.0.3_iApplications_ru.rar

    mert ez a játék…

  59. @20l33: Miért törölné le? Csak akkor törölné le ha nem az “authorize” gombra kattintasz és nemírod be a jelszavadat.
    Egyszer kipróbáltam, hogy mi lenne, ha nemkattintanék rá….
    …hát nemörültem, mert rakhattam fel mindent újbol.

  60. Sonaba.

    Igazad volt,úgy tünik tényleg semmi köze a szabad memóriának, a partición lévő szabad területhez.Miután kitakarítottam egy csomó nyelvi marhaságot, a cydián tényleg javult a helyzet, 80,2 %-ról 70,3-ra, az Sbsetting szerint is ugyanaz a helyzet csak ő HDD free-nek hívja, de a méretváltozás is stimmel. Ugyanakkor az Sbsettings azt is kiírja hogy az elérhető Memória 35 MB és az nem változott semmit.

  61. @bobula: A játékra gondoltam, de a zene is tetszik. A Metallica is feldolgozta XD

    Köszi a linket amúgy

  62. You are welcome…: )

  63. @Fojtech: Az unrar jelszót elküldtem mailban.

  64. @Fojtech:
    nem sikerült. sync után próbáltam itunes-on keresztül letörölni, újra rakni, de ugyanúgy a menüben csak tölt és tölt meg instaláll a 3 progi. viszont a folyamatos próbálkozás a store és a telo között megszűnt legalább.

  65. @bobula: Hali

    Mi a jelszó hozzá, hogy kitudjam tömöríteni?

    Köszi

  66. Most frissítettem, tárgytalan a kérdésem 😀

  67. na végre sikerült. egy reboot, megoldott mindent.
    0xE8000002E ezt a hibaüzenetet írta ki.
    Akiknek a jövőben hasonló problémájuk lenne, azoknak leírom a menetét:
    1, itunes-ban store/authorize computer
    2, szinkronizálni az iphone az itunes-al
    3, reboot
    ha szükséges töltsd le a free appokat a store-ból és úgy snyc.

    és egy HATALMAS KÖSZÖNET Fojtech-nek a segítségért

  68. @miki3155: nem tudok rá filmet tenni. Hogy kell? 😛 bocsi, ezen kivul mindenre rajottem 😀

  69. Nagyon király ez a Brother in Arms XD

    Köszi mégegyszer bobula

  70. @Siriuspapa: Próbáld meg ezzel a programmal. Nekem ez van fent a gépemen és ezzel konvertálom a filmeket az iPhonra.

    Videora iPhone Converter

  71. @Fojtech: koszi szépen, megnézem 🙂

    lenne egy nem ide tartozo kérdésem/kérés. vmi olyan progi kéne nekem, amivel le tudok tolteni pl egy mp3-at telefonra. találtam egy oldalt, ahol linkre kattintva elinditja a zenéket. nah nekem olyan kéne, amivel rogton letolti nekem itunes-ba mondjuk. elore is koszonom, és bocsi,h nem ide tartozik

  72. Siriuspapa

    A te programod a dTunes, amit megtalálsz a Cydiaban

    Hajrá

  73. @Fojtech: megoldottam, nem tudom mivel, de koszonom szépen a segitseget 🙂

  74. @Fojtech: Egészségedre 🙂

  75. kéne 1 külön app GAMES topicot nyitni =D

  76. @Vucctok: mi az a BIA?

  77. @siriuspapa: nézd meg az 59-es hozzászólást, abból a 2 sorból ki lehet találni, h minek a rövidítése a bia


Add a Comment