intelliscreen + lokalizáció + crack (cydia)

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

img_0016Folytatni szeretném a Newsstand cikkemben lévő, az iPhone kihasználásra vonatkozó részt. Gondolom már sokat hallottatok az intelliscreen -ről. Akik még nem hallottak róla, azoknak nagy vonalakban csak annyi, hogy a lockscreent, vagyis mikor az iPhone-t lezárjuk, azt a képernyőt alakítja át.

Amióta megjelent az intelliscreen én azóta használom. Tulajdonképpen nélküle már nem lenne teljes az iPhone-om. A program önmagában kicsit drága, de szinte minden verzióhoz van alternatív telepítés.

Az intelliscreen több funkciója is komoly segítség az iphone tulajok számára, de szerintem menjünk sorban:

1. Friss leveleinket  képes a lockscreen -en kijelezni, ill. quickview üzemmódban elolvashatjuk a teljes levelet, ezután pedig válaszolhatunk is rá.

2. A calendar (naptár) eseményeit is kirakhatjuk a képernyőre, így azonnal láthatjuk, hogy az adott napon milyen programunk van még, ill. ha naptárat felszereltük névnapokkal is, akkor azokat is kijelzi nekünk.

3. Az intelliscreen képes a napi időjárást is kijelezni, akár több városra is.

4. RSS híreket is beállíthatunk a képernyőre, ill. bizonyos sport híreket is olvashatunk rajta.

img_0017Ha már nem férnénk el egy képernyőn, akkor az “óra” dupla tapintásával újabb képernyőt kérhetünk, és oda is pakolhatunk.

Érdemes még megemlíteni a statusbar ikonokat is. SMS,MAIL,HÍVÁS,MMS, esetén fent jobb oldalon kis ikonokban kapunk értesítést.

Tehát az intelliscreen egy komplett alkalmazás, amivel az iphone úgynevezett lockscreen részét használhatjuk ki! Telepíthető a szifon.com cydia source-ról, ami tartalmazza a magyar lokalizációt is, amit susuasarkany kolléga készített el nekünk.


Kategória: Egyéb kategória

 1. Ez nem rossz ! Vajon lehet hozzá társítani olyan losksreent ami pl. nekem is van,hogy csak tap. a kijelző aljára és kinyit ? így nem kell az ujjunkat végighúzni?

 2. Igen kiírja a 10 napos próbát de rámész a továbbra és a liszensz érvényesítésére akkor jó! Letölti magától és nincs 10 napos liszensz! 😀
  Egy másik kérdés! Magyar hírforrásnak mit lehet beállítani? Mert nem találtam semmit! :S

 3. Lehet, hogy valamit rosszul csinálok, de miért írja ki egy naptári bejegyzésemre, hogy minden nap,mikor csak 1 napra vonatkozik.

 4. Nem szeretnék ünneprontó lenni, de én kb.1 hete használom a programot és észrevehetően csökkent a telefon készenléti ideje.. 🙁 én ezt annak tudtam be, hogy amikor az intelliscreen aktiválva van, akkor folyamatos a kapcsolat a postafiókunkkal (processes-en belül meg is jelenik az “E-mail”) Na én úgyvoltam vele, hogy feláldozom, nemkell, hogy mutassa a mailjeimet,- mert amúgy önmagában tényleg az egyik leghasznosabb program iphone-ra-, ezért kikapcsoltam az e-mail szolgáltatást.. de sajnos ugyanúgy ott fityeg a processesben.. és az üzemidő sem javult így. Ha valakinek van valami tapasztalata ezzel kapcsolatban, vagy sikerült végleg kilőnie, akkor légyszi írja le.

 5. nahát én letöltöttem az inteliskreent viszont egy olyan ablakot hoz fel amire ez van írva: accer agreement vagy declinr agreement

  Itt mejikre kell rá menni?
  Vagy csak a szifonból rakjam fel? DE az csak crack nem?

 6. Zseniális!
  Nem ismertem még ezt a programot, de már sokat hallottam róla!
  (egyszer telepítési hiba után fel is adtam gyorsan, és nem foglalkoztam vele azóta)
  De most így egyben, magyarul (igaz nem tökéletesen, de nem kötekszem, hisz én még ilyet sem tudnék), crack-elve, telepítőcsomagban, hibátlanul, két perc alatt beüzemelve….
  Minden elismerésem!!!
  Gratulálok hozzá, szép munka!
  Azt hiszem sok más felhasználó nevében is megöszönhetem!

  Ha már így benne vagytok a magyarításban, nem lenne jó ötlet, ha mindenki szavazna vagy kérés formában eljuttatná Hozzátok, hogy mi lenne, amit ő szívesen látna magyarul is a szifon.com source-ban?

 7. Hali!
  Nekem az a gondom, hogy feltettem a iSCR-t és elszált tőlle az iRealSMS = S
  Most megpróbálom újra tenni. Kíváncsi leszek.

 8. örülök hogy mindenkinek müködik az intelscreen de hálás lennék ha nem csak véleményt hanem valaki pontosan elmondaná hogy miért nem müködik másoknál és miért ír ki a krack hiba üzentet!!!!! Ne resteljetek válaszolni azoknak akiknek nem müködik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Főleg adminok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 9. Húú bazzeg néha fárasztó olvasni a sok értelmes hozzászólást meg az olyan kérdéseket amire a válasz ott van a cikkben csak értelmezni is kéne nem csak a képeket nézni 😀

 10. @bukko: de ha Restorolom akkor megint elveszik minden, már elegem van kicsit a sok restore-ból 😀 mindent ujra rakni, ááá, akkor inkább hagyom! Más megoldás????

 11. sziasztok

  feltelepítettem cydiaból, de a program indulás után kilép. reinstall volt, minden mást tudok telepíteni 3G, fw. 2.2, köszi

 12. az lehet gond,hogy nem cydias mobilinstall van fenn? ipa prep 2.2 van fenn. egy másik fórumon olvastam, hogy ezt kell felltenni ha telóról is akarok az appstorból tölteni legálisan

 13. @admin:

  szóval a következő a gondom : 3G, fw 2.2, cydia, minden progit tudok telepíteni és minden működik is. feltelepítem az intelliscreent de indulás után rögtön kilép. eddig nem cydiás mobilinstallation volt fenn, hanem ipa prep 2.2 ezt most lecseréltem de így is kilép, volt reinstall, újraindítás
  köszi a segítséget

 14. @CalvinKlein: admin helyett: Ha Van SBSettings-ed, vagy BossPrefs-ed, akkor nyomd be a “User dir permissions fix”-et (vmi iylesmi asszem) (Az extráknál van)

  bocs admin lehet h nem kellett volna, de én már csak ilyen vagyok 🙂

 15. sziasztok, srácok segítsetek valamit fel akartam oldani a telefont és elszállt a kijelzöje vagy nem is tudom, feltettem gépre itunes mindent f@szán felimser most szinkronizál is de a kijelzöm nem világít totális sötétség, mi történhetett?:'(

 16. az lehet mert az után csinálta miután próbáltam bőrkesztyűs kézzel feloldani de a kesztyüs ujjamat nem nagyon akarta érzékelni, köszöném szépen bukko

 17. Telepites utan nekem kiirta, hogy nem tud irni a config fajlba (sztem amit it tjeleztek, hogy nem mukodik a crack, reszben/egeszben erre vezetheto vissza).

  /var/mobile/Library/Intelliborn/intelliConfig.xml

  Erre kell dobni egy 777-et es jo lesz.

 18. Azt vágjátok ha a screen alatt home gombot nyomtok és nem slide to unlock-ot, akkor előjönnek a favourites-ben tárolt emberkék kis fényképpel és egy tapival lehetőket hívni 😀

 19. meg tettem fel gameboy emulátort lehet azzal van a gond de azok a játékok kellenek nekem mert órákon át lekötnek =D de az enyém 16gigás 3G és van rajta szabadon 12gb nem hiszem hogy itt akadnia kellene, vagy azt nem lehet valami beavatkozással megoldani hogy a memóriáját 1 picit ‘megnyújtani’ hogy ne szaggasson meg stb és több program megnyitása után se lassuljon be?

 20. nálam az e-mail és sms buborékok átméretezését szokta nehezen alkalmazni de 10-20 kísérlet után jó lett 🙂

  azt tudjátok hogy KÉT intelliscreen oldal van, és úgy lehet váltani hogy az órára böktök kettőt. nekem az elsőn az sms és mail van a másodikon az időjárás és rss.

 21. ritkán de azért néha laggol a teló, de legfőképpen mikor emulátorozok, meg nagyon ritkán csak ugy simán is de lehet azzal van a gond hogy nekem szinte az összes oldal tele van 1-től 1ig programmal aztán 1 élmény lapozni is =D

 22. Az IntelliScreen nekem is kedvenc programom volt, de az utóbbi pár verzió bugos, így megváltunk egymástól.
  Ha fel van telepítve, akkor bejövő hívásnál néha nem adja be a képet, így nem lehet fogadni a hívást, csak a power gomb kétszeri lenyomásával elutasítani. Ekkor visszajön a kép és vissza lehet hívni a hívót. 8-10 alkalom után töröltem, azóta nem jött elő a probléma.
  Fórumokon is jelezték ezt, de az utóbbi három verzióváltás során nem lett javítva. Valószínű a notification rész a hibás benne.

 23. Admin:

  meg egy update, nem megy a crack. Kiirja, hogy licensz megadasa szukseges, az eredeti cracnkel most jonne az, hogy kell igenyelni egy 10 napos proba licenszet, majd utanna ratenni a cracket -ennel a verional nem tudok igenyelni, mert kiirja, hogy nem vagyok a netre csatlakozva (ra vagyok`

 24. 47. nico: Én sem vagyok tökéletes, de azért mielőtt hülyeséget kérdezek legalább értelmezem a cikk tartalmát meg visszaolvasom az előző pár hsz -t.

  Amúgy kösz a szifon.com -nak az appot, faszán feltelepült cydia -ból és faszán megy is… kár, hogy csak 1 + képernyőt ad a progi ha duplán ‘kattintunk’ az órán 🙁

  Remélem még sok remek programot fogtok honosítani és bemutatni 🙂

 25. Egy nagyon nem idevágó de számomra fontos kérés:tud valaki egy linket adni ahonnan leszedhetem símán a Nimbuzz.app-ot.Én nem találta és valami van az AppStore-val.Boccs az Off-ert de nagyon fontos.

 26. Sziasztok,, nem vág ide, de tudna valaki egy linket küldeni, ahonnan egy régebbbi swirly mms-t verziót (pl.: 1.2.6 vagy 1.2.8) letölthetném, mert azokra van még crack. Köszi

 27. Kedves iPhone tulajok, én készítettem a magyarítást. Az időjárással kapcsolatban szeretnék segíteni: nálam is kilépett néhányszor, amikot az időjárási helyet próbáltam beállítani. Úgy vettem észre, hogy akkor dob ki az alkalmazás, ha hibásan adjuk meg a helyet. Az IntelliScreen a wunderground.com oldalt használja időjárási adatok forrásának, innen tudtok választani helyszínt kívánságotok szerint:
  http://www.wunderground.com/cgi-bin/findweather/getForecast?query=Hungary&wuSelect=WEATHER

 28. Sziasztok!
  Segítsetek! Amióta telepíttettem (kb 20 perce) ezt a kis remek dolognak hangzó programot a telefonom megbolondult. kb 1percenként újra indul. Mielőtt le tudnám törölni, azzal a hátsó szándékból, hogy ez a progi okozza a ‘diliséget, újraindul..
  Mit tudok tenni?

 29. Javítok. Nem csak 1 percenként újraindul, hanem lefagy, amint betöltődik. Tehát még ha az alatt az egy perc alatt megkísérelném a program leszedését, nem sikerülne, mert befagy..

 30. @bodri: Van az ingyenes program a AppStore-ba a Fring ez jó MSN-re, és Skypera is, telozhatsz is skype-on róla, de csak wifivel! Ha Jailbrakelve van, akkor a BeejivelM-et ajánlom, ez csak MSN-re jó, de nagyon jó kis progi!
  @esemve: Igen nekem is ez a problémám, de eddig nem jött válasz rá senkitől, csak hogy restore-olni kell, de arra nem vagyok hajlandó megint! Én ugy vettem észre, hogy sok hibája van ennek a proginak még, vagyis a kommentekből!

 31. Sziasztok!
  az első hsz-ok között olvastam, hogy a naptárhoz lehet névnapokat rendelni. Ezt hogy tudnám feltölteni?

  Más: amikor megvásároltam a telót volt rajta pár idióta játék (előző tulaj tette fel), amiket nem lát az itunes és így nem is tudom róla letörölni. Hogy tudok ilyen progikat törölni a telefonról?
  Előre is köszi!

  Z.

 32. ***

  Szóval, és simán feltelepítettem, majd mikor elindítottam a beállításos ikont, próbálkozott letölteni egy licencet, ami másodjára sikerült csak, ráadásul egyszer megfagyni látszott a layouts menü, de aztan a hosszas power gomb nyomas után beugrott a kikapcsolásos ablak, még mielőtt a home+power kikapcsoltam volna…
  Aztan beállítottam ezt azt… és kikapcsoltam a telefonom, aztán vissza…
  és én minimális lassulást vettem észre… ugyanúgy tudom szépen kilockolni a telefonom, talan egy hangyányit lassabban megy lockba és jön vissza onnan, de engem nem zavar 🙂
  ez az intelliCALL marha jó, ha kétszer nyomom a homet meg lockolt allapotban akkor ott vannak a kedvenc ismeroseim es tudom oket hivni lilockolas nelkul is…
  ha gyorsan nyomom a ket home gombot, akkor meg valthatok szamot, lekapcsolhatom, hangerot is valtoztathatok, ez is marha jo es nem kell kilockolni… en mar sokszor jartam ugy, intelli elott, hogy kilockoltam a telot, szamot valtottam, es elfelejtettem visszalockolni, es bekapcsolodott a szamismetles… rosszabb esetben hivogattam ezt azt a tudtom nelkul 🙂

  szóval nekem nagyon tetszik és bevált ez az intelliscreen…

  ***

 33. Hogyan lehet az alapriasztsokat kikapcsolni? Van olyan opció sms-nél, hogy miután elolvastam lock screenről tegye olvasottá, ami az alap sms programnál megy, de az iRealsms-nél jelzi, hogy van 1 üzenet. Hívásnál dettó, hiába mondom, hogy riasztás törlése, továbbra is jelzi a telefon ikonnál. Ötlet?

 34. mitől lesz ez okosított? Szidiarol leszedtem, azt mondja, hogy licence keel. Erre én: retrieve, de az elszáll, hogy time out.
  Mi a titok?

 35. Retrieve licensenél nekem is download failed, timed out… Bár amugysem tudom mit tudnék vele kezdeni, mert 2-3.tapicskolas a beállítások közöt és már le is fagyott.

 36. srácok! nekem nem akar menni a slide. egyszerűen hiába húzom el az ujjammal, meg sem mozdul. csak úgy megy, hogy home-gomb és utána a favorites-nél már müxik. vkinek hasonló probléma?

 37. Olyat lehet csinálni, hogy crack de maradjon magyar ? Ha felrakom a szifonos törést mindenképpen magyarul fog dumálni, vagy ez elkerülhető ? (Mindent angolul használok. megszokás)

 38. Szaisztok,

  Jött már megoldás a weather option + kilépés problémára? Mert nekem akárháynszor telepítem a szifonos crackelt intelliscreent kivág az app ha a weatherre nyomok. Jah és nem magyar, mondjuk ez inkább előny de a leírásban magyar szerepel és nem az úgyhogy valami gebasz lehet 🙂 Bár plusz infó: nincs felrakva magyar UI Lokalizáció lehet emiatt. Szóval nem magyar viszont crackelt…érdekes. Viszont cydiában van másik intelliscreen ami nem crackelt angol abban nem lép ki a weather opcióval. Viszont 10 napos trial 🙂 Szóval valami megoldás kéne erre mert már többen is írták kommentekben.

  Valaki írta hogy akkor lép ki ha rosszul adjuk meg a weatherundergroundnak az adatokat….na most nekem eleve nem lép be a weather részbe szóval…esélyem nincs rosszul megdni xD

  köszi előre is!

 39. Kedves admin,

  Lehet hogy én vagyok értetlen és valamit nem látok, de nekem az nem segít ha olyan paramétert kell beállítani mait nem érek el mert kifagy mielőtt akármit beállíthatnék 🙂

  Szóval mégegyszer: A content configuration menüpont alatti weather fülre kattintva rögtön kidob az intelliscreen a homescreenre. Minden alkalommal. A többieknél is hasonlóan jelentkezik a probléma? Többször telepítette és rebootoltam is.

 40. Esetleg lehetne kérni egy olyan verziót ami nem magyar de crackelt? vagy csak a cracket az angolhoz? ha ez megoldható. Nálam azzal nem volt baj. Azon kívül hogy 10 day trial 🙂

  üdv

 41. @pankodr sokan segítenek itt jóindulatból önzetlenül, de ezt türelmetlenkedéssel és főleg KIABÁLÁSSAL kicsikarni elég nagy illetlenség! Nem egy fizetős helpdesk-et hívtál, ahol lehetnek hasonló elvárásaid…

  Én sem tudok neked segíteni, de a stílusod bántott. Nem lenne jó, ha ez itt elharapódzna és az admin lekapcsolná ezt a “fórumot”.
  BÉKE

 42. ÉN NEM KIABÁLTAM!BOCS/ CSAK AZT PRÓBÁLOM TUDATNI,HIGY A PROBLÉMÁRA KELLENE KONCENTRÁLNI,MERT AZ NINCS MEGOLDVA!
  A 128 nem jó,mert nem a beállítás a probléma,hanem az hogy be sem enged oda!

 43. CalvinKlein@ Nekem is hasonló problémám volt.Gondoltam először letöltöm az eredetit,utána a crack-et.Így működik.Nekem a cikk alapján nem volt világos,hogy ez csak “törés”.
  Hiába van fent a teljes lokalizáció,nekem nem magyar,a Newstand sem.

 44. Visszavonnám az előző kommentem!Feltettem az erdetit,majd töröltem.Újratelepítettem a cracket,és most működik,magyarul.Pedig a problémám hasonló volt a tiédhez CalvinKlein.Szerintem probálkozz,hátha sikerül!

 45. Hát felraktam, de le is szedtem, érezhetően lassabb lett a teló, és emelett nincs semmi olyan funkciója, ami tényleg olyan fontos lenne, hog ne legyen arra időm hogy elhuzom a csuszkát! Sztem nem ér annyit, hogy lassabb legyen a teló tőle! De természetesen ez az én véleményem!

 46. @Calvin Klein: Próbáltam, próbáltam. Nem működött. Aztán csináltam valamit (ne kérdezd, hogy mit mert nem tudom) 🙂 most megy. 🙂 Köszi a segítséget!!! További szép napot!

 47. Bocsi!

  Én is CAlvinKlein fóbiában vok,tehát elindul is kilép.
  SB settingsben kell állítani vmit azt tom.
  Fennt van az sb settings,de hogy hozom elő,h nyitom meg?:D
  Mert nincs ikonja:-(((
  KÖszi!

 48. Bocsi!

  Én is CAlvinKlein fóbiában vok,tehát elindul is kilép.
  SB settingsben kell állítani vmit azt tom.
  Fennt van az sb settings,de hogy hozom elő,h nyitom meg?:D
  És ott hol állítom ezt be?
  Mert nincs ikonja:-(((
  KÖszi!

 49. megjelent az új intelliscreen verzió.
  jó tanács: ne frissítsetek.
  jó tanács, ha mégis frissítettetek, és ugye nem tudjátok használni a cuccot, akkor ne töröljétek le azt az appstore-szerű programot külön, amit felrak (a cég saját termékei vannak ott), mert nézegethetitek az apple logót a végtelenségig :\

  nekem szerencsém volt, mert csak a 2.2 volt fent, és így sikerült frissítenem 2.2.1-re (hol látta a gép a telefont, hol nem), így csak újra jb-elni kellett, meg a cydiás programokat újrarakni (a cydiás programok adatai maradtak)

  ps.: tudom, balf*sz vagyok megint, hogy ráböktem a frissítsd mindet gombra a cydiában, nem kell mondani 😛

 50. Üdv mindenkinek!

  Csak azt szeretném kérdezni, hogy lesz e az Intelliscreen új verziójának crackelt és lokalizált változata? Vagy ha esetleg megvenném akkor lokalizáció lenne e hozzá? Nagyon szeretem ezt a progit csak ezzel a régi verzióval nem tudom használni a Skype-ot és nem szeretnék egyiktől sem megválni.
  Előre is köszi a válaszotokat!

 51. Sziasztok valaki segitsen!
  Feltettem cyndiből az inteliliscreent feltelepül.
  Mikor elinditom az ikont azt irja licensz szükséges illetve a legvégén kiír egy serial számot:

  de az ablakot nem lehet bezárni sehogyse.

 52. Sziasztok!

  Olyan gondom lenne, hogy amikor megpróbáltam telepíteni a cydia-ból az intelliscreent innen : szifon.com cydia source kát piros betűs hibaüzenet jelent meg a telepítés során majd amikor a springboardot ujra kellett indítani lefagyott a telefon és csak középen pörgött az a kis töltést jelző izé. Miután ujraindítottam a telót, a progi nem lett telepítve. Mi leget a gond?
  3gs telóm van 3.14 es szoftverrel.

  Köszönöm a választ!

 53. Sziasztok!

  A gond az lenne, hogy mikor megnyitnám az intelliscreen-t, villan egyet, és ki is lép. Fentebb olvastam, hogy másnak a weather-be lépés után csinálja ezt, de nekem egyáltalán nem nyitja meg.IOS 4.3.3-n. A SpringBoard miatt pedig Safe Mode -ban vagyok, nem tudom mennyi köze lehet hozzá, de ha valaki tud erre is megoldást megköszönném.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!