fbpx Skip to content

img_0006Napjainkban egyre fontosabbá válik a személyes adatok védelme. Sajnos az iPhone ezen funkcióját nem lehet gördülélkenyen használni. Így alternatív megoldás után kell néznünk. Ahhoz, hogy egyes programjainkat egyenként le tudjuk egy közös jelszóval védeni a legalakalmasabb program a LockDown.

Cydiából tudjuk telepíteni, ezután pedig elindíthatjuk a home screen-ről az ikonját. Itt meg kell adnunk az alapértelmezett jelszót, és egy olyan jelszót, amit akkor kell megadnunk, ha netán elfelejtenénk az eredetit.
Ezután ki tudjuk választani, hogy melyik alkalmazásokat szeretnénk jelszóval védeni. Figyeljünk, hogy amennyiben a Képek menühöz rendeljünk jelszót, úgy a fényképező is mindig kérni fogja!

További tanács paranoid felhasználóknak:
Amennyiben szeretnénk teljes biztonságban tudni a telefonunkat, érdemes elrejteni a LockDown program ikonját (BossPrefs – cydiából telepíthető -, Hide icon funkciójával), így az nem lesz szem előtt, a kiváncsiskodók előtt:), emellett pedig érdemes a Cydia alkalmazást is jelszóval védeni, nehogy az éppen arra tévedő eltávolítsa a LockDownt, és így hozzáférést nyerjen a bizalmas adatainkoz.


img_00032img_00051

És hogy mindez hogyan működik?
A program tulajdonképpen egy olyan daemon alkalmazás, ami a háttérben fut, és figyeli, hogy milyen appot indítunk el, és ha az jelszóval van védve, akkor csak a helyes jelszó beírása után engedi azt elindítani.

Fontos továbbá, hogy a frissítéssel vigyázni kell, érdemes előtte eltávolítani a jelszót, frissíteni, majd pedig visszaállítani a jelszót, hogy elkerüljük a későbbi problémákat.

U.i.:: Természetesen ez a védelem is kikerülhető kellő hozzáértéssel, ezzel a témával kapcsolatos hozzászólásokat, kérjük mellőzzétek.

Olvasd el a hozzászólásokat is

40 Comments

  1. nem tom most hogy megy, de régen ha egyszer beírtad a jelszót az app indításakor, akkor többet nem kérte csak akkor ha megint bekapcsoltad azt a lockdown-al
    ennek így pont semmi értelme
    ez most is így van?

  2. nem, minden indításkor kéri a passt

  3. @ProgHammer: Mindíg meg kell adnod kivétel nélkül a jelszót 🙂

  4. @developer: Gyorsabb voltál 🙁 xD

  5. Mi az developer restore-oltál, vagy miért nincs bal-felső sarokban T-Mobile logó? 😛

  6. ötödik! :p

  7. basszus…

  8. @admin: Mi van fogadtatok?? 🙂

  9. zsír
    így már korrekt
    fel is tettem, thx a tippet
    még nem tudom hogy a passcode lock vagy ez-e az egyszerűbb megoldás

  10. @bukko: nem kell a rozsaszin t betu:P

  11. az miért van,hogy kiírja, hogy enter your password.oda bármit írok nem jo.Aztán Forgot pass-ra rábökök.ott beírom amit megadtam és kiírja, hogy Correct!Your Password is: (null) 0-t nem fogadja el.vki help.

  12. Nem tartozik kozvetlenül ide, de nem tudtok olyan alkalmazást, amivel videókat lehetne elrejteni? HidePodról hallottam, de úgy tudom az 2.2-n nem megy.

  13. Bocsánat az offért, de lenne egy kérdésem:
    A Carrier fix a logon kívül még mit változtat? (Esetleg nincs valamilyen “Csak Logo” pack?)

  14. A carrier fix csak logo pack már nem változtat semmit 2.2 fölött.

  15. Köszönöm szépen.

  16. Kedves forum lakok!!! T-mobile elofizus iphonon hogyan lehet kikapcsolni a Data roamingot?? Mert akarmit is csinallok vele az Edge jel kint marad a logo melett es igy ha kulfoldon vagyok akkor is csinal forgalmat! Ami sajna nemkeves mint a hogy a decemberi szamlambol kiderul! Valakinek van erre mukodo megoldasa?

  17. Talaltam egy forditasi hibat:

    http://img379.imageshack.us/my.php?image=phototl1.jpg

    A dolog erdekessege, hogy a Where to? alkalamzasbol az Animal Hospitalt kijelolve jon elo. A hiba szerintem a terkep alkalmazas korul van (a progi azt nyitja meg), espedig valahol a hasznalhatod -e a poziciomat stringnel (de ez csak egy tipp).

  18. @deejayjoe: Bossprefs-et felteszed, 3g, edge kikapcsol, ha kint marad az e betű azzal ne foglalkozz, mert az csak annyit jelent, hogy edge képes hálózaton vagy.

  19. Sziasztok!

    Bocs, nagyon nem ide vág, amit kérdezni szeretnék, de jó lenne ha valaki tudna nekem segíteni. Szóval csak annyit szeretnék, hogy hogyan lehet megcsinálni úgy az akkumulátor töltöttségi szint kijelzőt olyanra, mint itt a képeken.
    Válaszotokat előre is köszi és még egyszer is bocs, hogy ide írtam!

  20. @deejayjoe:

    vagy, beallitasok, altalanos, adattovabitas

  21. @Griii: cydiaból kell az SBSettings, azzal tudod beállítani

  22. Köszi a segítséget!

  23. @Adrian!! Mindent kikapcsoltam! Vodafonnal nincs is ott az EDGE jel! De T-mobillal igen! Es ha ranyitok a safarival be is tolti az oldalt! igaz lassan! Na de én azt szeretnem ha egyaltalan nem mukodne! mert ez igy nagyon borsos árba van kulfoldon!

  24. Ha már biztonság…………..Tényleg létezik olyan progi ami újjlenyomattal védi az iphont a nemkívánt behatolóktól????

  25. @deejayjoe:

    akkor meg mindig van par dolog amit megprobalhatsz, ketto kenyelmes, egy kevesbe:

    1, megprobalod azt amit developer irt (Bosspreffel kikapcsolni) -en az edget nem tudom vele kikapcsolni (visszaugrik)
    2, felteszed az SBsettingst (bosspref kivaltoja), azzal mar ki tudom en is kapcsolni az edget (sbsettingset telepites utan ugy hozhatod elo, hogy vegigsimitod a kijelzot az oratol a halozat erossegeig, vagy ket ujjal raboksz a felso taskbarra)

    3, beallitas, altalanos, halozat, edge, es atirod az APN-nt valami masra (igy elvileg nem fog tudni csatlakozni az EDGE-re)

  26. @Adrian! Mind a ketto megoldas amiket irtal mar ismert volt szamomra ezek nem mukodnek sajna mert akarmelyikkel is kapcsolod ki akkor is tolt le a safari! APN allitasi lehetoseg meg T-mobile karival nem lehetseges! Vodaval igen , meg nyaron ugyanigy csinaltam en is! De T-mobilnal nemtudod , mert nincs ra lehetoseg hogy at ird az APN egyszeruen hianyzik az a Opcio!!!!!!

  27. Tehát akkor most megjelent a Need For Speed?

  28. Innentol kezdve minden off torolve lesz

  29. @deejayjoe:
    “Mindent kikapcsoltam! Vodafonnal nincs is ott az EDGE jel! De T-mobillal igen!”

    Ha BossPrefs-el, vagy SBSettings-el kikapcsolod a 3G-t és az Edge-t, akkor nem tud fellépni rá.
    A felső sorban az E betű csak azt jelenti, hogy az adott hálózaton az Edge adatátvitel elérhető. A Vodánál azért nem látod, mert a Voda nem üzemeltet Edge hálózatot, így náluk nem is jelenhet meg az a jel.

  30. Engem érdekel ez a téma

  31. @bobula: akkor keressél olyan topicot, ami ezzel foglalkozik…

  32. siriuspapa: ha nagyon off lennék az admin úgyis kiradírozna. legalábbis remélem. azért köszi, hogy szóltál mert teljesen elbambultam és csak írtam, írtam, írtam ……..

  33. Neked az nem elég figyelmeztetés, hogy szóltam, nem itt kellene?:)

  34. Helló mindenki! Engem is érdekelne, amit “cabrio01” kérdezett; miszerint létezik-e újlenyomatos védelem?

  35. na ki lesz az első hozzászóló, aki helyesen le tudja írni az ujjlenyomat szót? :DD (én)

    szerintem ilyen daktis védelem nincs, de ez például érdekes (a képernyőn maradó nyomatok miatt, amikből esetleg visszakódolható a psw):

    http://appshopper.com/productivity/cache-vault

  36. sziasztok!
    nem teljesen ide tartozik, de remélem tud majd segíteni vki nekem!
    szóval pár napja szinkronizáltam az iTunesszal a telót, és mivel láttam, hogy a kontaktokat nem szinkronizálja le, godoltam rálövök kézzel a kontakt fülön a szinkronizációra! nah erre eltűnt a telómról az összes telefonszám! mondom hát ez marha jó, de nem cseszett ki velem, mert van egy mentésem a Libraryról december vége felé asszem, visszamásolom kézzel ssh-n keresztül!
    meg is történt, konatkot visszajöttek, csak most éppen az a bibi, hogy ha be akarok írni egy új kontaktot azt nem tárolja el!
    mi lehet vele a problem??? kicsit idegesítő! ha egy másik kontaktot meg átírok pl teszem azt a számot, vagy vmi hozzáírok akkor eltárolja, de kilépés belépés után megint elveszíti az adatokat!
    tudtok nekem segíteni? köszi

    Üdv: Csigger

  37. Miután vissza írtad chmod 755 vagy 777 kell rakni a file-ra, hogy a mobile user tudja Írni.

  38. uhh! ekkora bakit! köszönöm!
    én csak a mappa jogosultságát állítottam vissza 777-re, a fájlokét egyesével nem! most már működik! respect é thx! 😉

  39. üdv.
    az miért van,hogy kiírja, hogy enter your password.oda bármit írok nem jo.Aztán Forgot pass-ra rábökök.ott beírom amit megadtam és kiírja, hogy Correct!Your Password is: (null) 0-t nem fogadja el.vki help.


Add a Comment