fbpx Skip to content

Lassan 3 óra, picit le vagyok maradva, mint az szokás. Ebéd előtt még szerettem volna befejezni ezt a cikket, de mint látjátok, ez nem sikerült:P Szeretném bemutatni az iphone egyik legjelentősebb funkcióját, amit napjainkban bizony igen kevesen használnak ki.

internet_iphone
Először is, vegyük kézbe az iphonet. Mire használjuk? Mire van? Legtöbben zenehallgatásra, e-mailre és telefonálásra használják, ami = a semmivel. Az iphone egy olyan telefon, mellyel szinte az internetet a zsebünkben hordhatjuk! Akár wifi akár a mobilinternet segítségével naprakészek lehetünk szinte bármely területen. Ha teljesen ki szeretnénk használni az iphone képességeit, először meg kell tanulnunk, hogy mire is képes ez a készülék. Fogadjuk el, hogy a zsebünkben rejtőzik 1 információs adattár, ami figyelmeztethet, informálhat minket, hogy mi zajlik a világban.

Első, legegyszerűbb mód az email. Manapság mindenkinek van e-mail címe. Ez ingyen van! Tehát fogjuk magunkat, ha még nincs gmail fiókunk, akkor tessék csinálni 1-et és összeszinkronizálni az iphone-al, illetve a többi e-mail fiókkal. Miért gmail? Mert tökéletes minden szempontból. Gyors, megbízható és legfőképp biztonságos ssl kapcsolaton keresztül kommunikál, amit nem lehet lehallgatni. Ezután ott a safari, igenis kezdjünk el bookmark-okat átszinkronizálni a safarira, mert kihasználhatjuk az iphone webböngészőjét akár csak egy buszmenetrend erejéig.

Google térkép POiK: A Google map nem csak tájékozódásra való, hanem időt is ki lehet vele számítani, ill. olyan helységeket is beírhatsz, hogy kávézó vagy kínai, vagy adott esetben van-e OTP automata a közelben. Igen nem használható navigációra, de emellett viszont nagyon sok egyéb dologra használhatjuk. – ennek még hiányossága viszont, hogy a tömegközlekedési járatokat kis hazánkban még nem támogatja.
Ezzel szeretnék is visszatérni a postra a Newsstand -hez.

img_0010

A Newsstand egy profi RSSolvasó. Manapság szinte minden oldalnak van úgynevezett RSS csatornája, amiket bizonyos programokkal összegyűjthetünk és egyszerűen olvashatunk. A szifon.com -nak van 2 féle RSS csatornája, első a postokhoz második pedig a kommentekhez. Jelenleg ez a legegyszerűbb formája, annak, hogy gyorsan és egyszerűen naprakészek lehessünk akár az autóban / utcán / metrón / kávézóban, mindenhol! Megnyitom a newsstand-et, ami már tölti is a számomra fontos a híreket, öt perc alatt végigpásztázom, ami tetszik, kijelölöm, mindezt 2 metró várakozási ideje között.

img_0009

Picit a használatáról: Miután a telepítést befejeztük, találunk majd pár populáris külföldi oldalt, amiket akár ki is törölhetünk a szerkeszt gombbal. Ezután ugyan ezt a gombot nyomjuk meg, és kattintsunk a másik oldalon lévő “+” jelre. Itt már látható, hogy csak be kell írnunk egy weboldalt és a program automatikusan feltérképezi az rss csatornáit. Ebben a menüben akár mappa szerint is rendezhetjük, illetve importálhatunk is más webes rss olvasókból pl: google reader.

img_0008

Telepítés: A Newsstand telepítése igen egyszerű, a letöltött ipat megnyitjuk az itunes segítségével, összeszinkronizáljuk az iphone-al, utána pedig, ha fenn van a Magyar UI lokalizáció, akkor feltehetjük a szifon.com cydia sourceról a Newsstand HUN UI csomagot és már a program is magyarul szól hozzánk.

img_00131

Alternatív letöltés a Newsstand -hez:

[download id=”190″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

36 Comments

  1. Ezt kipróbálom. Köszi.

  2. Illetve a kockabbak hasznalhatnak Google Readert is (ez azert jo, mert nem fogom ketszer ugyan azt a hirt elolvasni PC-n, ha mar elolvastam a telefonon).

  3. én is kipróbálom.jól hangzik végülis:P

  4. Én a pro rss-t használom ez jobb?
    Egyébként,hogy mi mindenre lehet használni,pl:az egyik banknak(cib)van a telóra optimalizált felülete(mobil bank ).

  5. Aki otp-t használ, az már sikeres ember nem lehet.

  6. Melyik a jobb RSS olvasó? Kinek milyik a szinpatikusabb?

  7. bocs, hogy ideírom, de nem találtam hozzáfűződő postot.Tud vki letölthető Air mouse-t, mert ugye mindenhol AppStore-os link van,mer anno ingyen volt.Most megpíz:P
    köszke üdv.

  8. A pro rss-hez képest ez komolyabbnak tűnik.Több beállítási lehetőség,igényesebb dizájn.Ebben a híreknél szinte a weboldallal egyenértékű a megjelenítés,míg az előzőben csak pár soros.Lehet,hogy ez beállítás kérdése.
    Más:Próbáltam telepíteni a magyarítást,de egy hiba miatt nem engedi.Egy másik postban kérdeztem,hogy hogyan lehet törölni egy programot,ha a cidya-val nem megy(Quake 3).Emiatt nem igazán tudom használni.Segítsetek kérlek!Köszönöm!

  9. @admin

    Nem akarlak megint zaklatni, de csak érdekelne a dolog, hogy sikerülte beszélni a program fejlesztőkkel??? (Autópálya matrica, illetve SmartShop-al kapcsolatosan.)

  10. valaki tudna abba segíteni, hogy a kommenteknek mi a RSS csatornája?

  11. Ha gépről nézed az oldalt,akkor bal oldalon picit lejjebb van egy olyan,h bejegyzések rss.kattints oda és az az

  12. @charo:Kattints a cikben szereplő,kékkel kiemelt “második” szóra.Ezután nézd meg a címet,másold ki,majd írd be az rss olvasóba!

  13. @charo: Idézet:
    “A szifon.com -nak van 2 féle RSS csatornája, első a postokhoz második pedig a kommentekhez”. Hacsak nem fekete-fehér monitorod van, akkor jól látszik, hogy mind az “első”, mind pedig a “második” szó kék színű, azaz egy link. Bonyolult mi?

  14. ha már így a cikkben szóbajött a térkép, akkor azt valaki megtudná nekem mondani, hogy mi is az a treet wiev, amit mondtak a 2.2 megjelenésekor, h azlesz benne?

  15. szerintem remek ez a program.én amint kipróbáltam egyből letöröltem az előző feedreaderemet.
    egyébként a fordítás nem teljes, ezt nem cinizmusból mondom, csakhogy tudjatok róla.az egész help-rész, ill az első belépéskor felugró ablak angolul van.nekem ez nem probléma, csakhogy tudjatok róla!

  16. @zsakos.matyi: Köszi tudjuk még nem teljes a dolog, de sztem igyis érdemes volt kiadni.

  17. Nah, látom azért nem lett olyan hülyeség a post mivel 90-en már letöltötték az ipa-t.

    @fuji001: még nem sajnos, igyekszem.

  18. @maggio: ez csak a gépre való progi.egyébként itt már jártam:/

  19. Maps kérdés:
    Budapesten beírom hogy Unicredit bank, és kidob nekem 1 db hotelt. Nincs valami link vagy akármi, ahonnan lehet szinkronizálni a létező összes ilyen típusú bank koordinátáját?

  20. én ezt a newsstandet megjelenése óta használom, és eddig ez jött be a legjobban, a comics.com feedjeinél például a stripeket is megjeleníti a belső böngésző vagy a safari megnyitása nélkül. mondjuk az oldalnézet (az igazi newsstand) számomra használhatatlan

  21. Tud olyat, hogy wifin leszedi az rss-hez tartozó html-t is? (Így az oldalon lévő kommenteket is el lehetne olvasni anélkül, hogy csak emiatt mobilnetet kellene vennem :D)

  22. Olyat nem tud, de safariba megtudod nyitni, egyébként az oldalakhoz tartozó commentekhez is van rss.

  23. -Ami a nevében is van, telefonálok
    -Music
    -Netelek, vagy néha odaadom havernak hagy nyomja egy kicsit 🙂
    -Google Maps ha esetleg eltévedek 😛
    -Tap Tap Revenge Hardcore-on 😀
    -Hackelgetek ide oda mindenfélét..

    kb. Erre van nékem 😀

  24. @kööössz

  25. @kenny-macaryo (kimaradt)kössz:D

  26. @ecci: Ha a neve melletti nyílra kattintassz akkor nem kell irogatnod ezeket a kukacokat meg a nickeket

  27. azt írja a cikk, hogy szinkronizáljunk.
    Valaki homályosítson fel, hogy a mozilla firefoxot hogy tudom szinkronizálni (könyvjelzőket) a safarival?
    Hálás köszönet.
    Sajtmedve

  28. @admin: Nem ide kellene, hanem van elég sok oldal ahol a kommentek is érdekelnek (pl bkvfigyelő), ám csak a 20 legfrissebb komment jön le, miközben egy éjszaka születik 200… + sok oldal (pl index) csak egy sort küld el a hírből, de ha a csatlakozó html-t is letöltené akkor költségek nélkül elolvasható lenne a teljes hír.

  29. geigerpeter.hu/tvrss/
    (köszönet a srácnak!)

    És másris kész a zsebtvujság 🙂

    ha valaki olyan kis kényelmes mint én akkor a hosszú linkeket a href.hu oldalon lerövidítheti 🙂

    itt az én listám:
    m1: href.hu/x/7xf8
    m2: href.hu/x/7xf9
    tv2: href.hu/x/7xfc
    rtl: href.hu/x/7xfd
    Viasat3: href.hu/x/7xff
    film+: href.hu/x/7xfg
    Cool: href.hu/x/7xfh
    Hallmark: href.hu/x/7xfj
    Axn: href.hu/x/7xfk
    HBO: href.hu/x/7xfl
    HBO2: href.hu/x/7xfn
    HBOc: href.hu/x/7xfo
    MGM: href.hu/x/7xfp
    Filmmuzeum: href.hu/x/7xfq
    Discovery: href.hu/x/7xfs
    Travel: href.hu/x/7xfv
    Natgeo: href.hu/x/7xfx
    ViaExp: href.hu/x/7xg2
    ViaHis: href.hu/x/7xg5
    Animal: href.hu/x/7xg7
    Spektrum: href.hu/x/7xg8
    Deko: href.hu/x/7xg9
    Paprika: href.hu/x/7xgd

  30. Srácok segítsetek kérlek titeket. Letöltöm a newsstand rss ipa fájlát és az itunes szinkronizálásnál hibával eldob és nem rakja fel a progit. Valaki segítsen please

  31. Vaklárma vol! Bocsika

  32. Installáltam a newsstandot, már jó ideje és nagyon jól működöt. Aztán feltettem még egy két progit (talán a free wifi miatt) és meghalt. Eleinte nem ment wifi sem, már az működik, de a newsstandet nem tudom unistallálni, mindig fenn marad, viszont kiakad. Mi most a teendő?

  33. @kedvencdoki:
    az url megváltozott: tvrss.gegierpeter.hu formában használható


Add a Comment