fbpx Skip to content

Folytatódik a kékfog őrület. Az iphone Bluetooth csapat frissítette a programot, de még nem publikus. Első körben egy készülő gui felületet mutattak be, ezzel lehet majd navigálni az eszközök között. Remélem hamarosan kipróbálhatjuk 🙂

img0002va5 photo2ye6 photo3wh3

Olvasd el a hozzászólásokat is

96 Comments

  1. hmmm.. ez már nagyon kellene. vajon mit fog tudni pontosan? fájlküldés és fogadás, iTunes fájlok küldése is? nem tudom mi lessz pontosan de ha csak simán tudok pár mp4 videót fogadni nekem pont elég lenne 😉

  2. Én is remélem! Fájlcserére is alkalmas lesz?

  3. no ez érdekes! kíváncsian várom, hogy mikor tesztelhetjük mi is! remélem jól haladnak a melóval és akkor lesz egy klassz kis Bt-s telónk! 😀

  4. Felkeltették szerintem világszerte az érdeklődést ezzel a programmal.
    Ha ezt kiadják és működni is fog, akkor kapósabb lesz, mint bármely “must need” program.
    Ez kellene a világnak, nem a szaros orosz gáz.

  5. majd ha az A2DP-t fogja tudni akkor lesz igazan ertelme nem vacak fajlkuldozgetesnek…

  6. Először működjön a sima blútút, de igaz. Nemlenne rossz.
    Illene az Iphonhoz ez a technológia. Elegáns lenne.

  7. ez aztán a hír!!!! már nagyon várom. Én is megelégednék egyenlőre a file cserével. DE EZ CSAK AZ ÉN VÉLEMÉNYEM!!!! Mielött elkezdenének bombázni a minek a bt hozzászólásokkal!!!!
    Remélem nem kell már sokat várni rá!

  8. fúúú várom

  9. @kenny-macaryo: egyenlőre a sorozatgyilkos fog szeletelni… amit keresel szó, az az egyelőre 🙂

  10. Teljes döbbenet….

    Ennyire alacsony itt az életkor, hogy mindenki epekedve várja, hogy küldhessen a padtársának egy-két vicces, vagy pornó mp4-et???
    Mégis, mi másra jó a wifi mellett a BT?

    “iTunes fájlok küldése is?”
    Hát persze… 🙂

  11. Szerintem egy kepet kuldeni egy masik BT-s telefonra felettebb jo lenne.

  12. Annyiramagyonvárom

  13. @Mordon: Nem hiszem, hogy ez az alapvető szolgáltatás csak a fiataloknak lenne jó. Szerintem a mai telefonok között még akat egy kettő ( vagy több 10 ) amelyik nem tud wi-fi- n kommunikálni. Ezek szerint te már rettentő öreg lehetsz… ( vagy akikre célzol nagyon fiatalok?!? 😉 ) Ráadásul nyilván neked nem hiányzik a BT, ( egyébként mp4- ek mellett képeket, hangokat, dokumentumokat is lehetne küldeni szerintem…)

    Egyébként én is várom, nem is értem miért nincs benne alapból a telóban, miért csak headsetet támogat…

  14. Lehet láma vagyok de mi az a A2DP?

  15. az meg még érdekesebb, hogy miert ellenzi az apple, hiszen ha nem ellenezné, már tuti lenne apple stores alkalmazás hozzá…

    igaziból én titkon azt reméltem, hogy a macworldos szaron azt is bejelentik, hogy par eddig kihagyott alkalmazással egészítik ki az iphoneokat… free appokkent letoltheto kekfog, video felvetel, stb.. 🙂

  16. @hilfi™: R2D2 öccse

  17. Az Advanced Audio Distribution Profile – melynek rövidítése az ismerősebben hangzó A2DP – azt jelenti, hogy a telefon képes sztereó Bluetooth fejhallgatók és headsetek számára is, természetesen sztereóban továbbítani a lejátszott zenét

  18. Roland:
    “Szerintem a mai telefonok között még akat egy kettő ( vagy több 10 ) amelyik nem tud wi-fi- n kommunikálni.”

    Ezek a készülékek nem is igen tudnak mit kezdeni a megkapott dokumentumokkal.
    Azt meg senki ne mondja, hogy életbevágóan fontos feature, hogy csengőhangokat, háttérképeket és pár másodperces ostoba videókat cserélgethessen a haverral.
    Normál doksikat meg nem a mobilon fogsz megnézni, hanem a számítógépen, ott meg van net, így egyszerűbb e-mailben küldeni és fogadni.

  19. “Egyébként én is várom, nem is értem miért nincs benne alapból a telóban, miért csak headsetet támogat…”

    “iTunes fájlok küldése is?”

    Ezért.

  20. Mordon… legyel mar oly kedves es engedd meg, hogy ha lefotozok valamit azt kekfogon elkuldhessem egy maisk telefonra…

  21. Eyesis ezt maga Steve Jobs nem engedi … hidd el Mordon nem tehet róla … 😛

  22. Mordon:
    Persze, mindent meg lehet magyarázni, de szerintem akkor is alap dolog a kékfog. Igenis jó ha a barátomnál hallott fasza cengőhangot vagy szép hátteret át tudom küldeni, vagy csinálok magamnak egyet és nem akarok szinkronizálni csak átrántom bluetooth-on. Ha megjelenik ez a program le ne merd tölteni mert kipicsázlak! 🙂

  23. Sorry a helyesírási és nyelvtani hibákért, nagyon tré ez a bill. itt az irodában…

  24. Viták.és más lekiskorúsítása helyett inkább várjuk ki a végét.Az is lehet hogy besül azt várhatunk megint 1-2 évet…..

  25. Hat ezt Mar nagyon varom!tuti jo lessz vegre alkalmas lessz a fajl csre is!!!

  26. Eyesis:
    “legyel mar oly kedves es engedd meg, hogy ha lefotozok valamit azt kekfogon elkuldhessem egy maisk telefonra…”

    Végül is egy fotó rendkívül jól néz ki egy átlagos készülék 2″-os kijelzőjén 240×320-ban. 🙂

  27. na neee 🙂 azert nem csak az iphonenak van normalis felbontasa 🙂 raadasul miert ne lehetne pda az amire kuldeni akarom… vagy epp notebook 🙂
    persze kötegelni lehet 🙂
    :—————–)

  28. “raadasul miert ne lehetne pda az amire kuldeni akarom… vagy epp notebook ”

    Mert arra eszembe nem jutna BT-tal szarakodni, mikor Wifi-n egyszerűbben és 10x gyorsabban megtehetem a fájlküldést minden hackelés és varázslás nélkül is.

  29. Elnézést a zavarásért, én csak annyit szeretnék megtudni, hogy hogyan kell egy pc játékot megnyitni lemez nélkül. Segitsetek légyszi!

  30. Ez nekem olyan dolognak tűnik, mint mikor valakinek van egy high-tech HD rendszere, BluRay-el, fullHD kijelzővel, közvetlen internet hozzáféréssel a netes zenei és képi tartalomhoz és azon köpköd, hogy nincs hova bedugni a VHS kazettát, majd mivel ez már nem megoldott vesz a kínai piacon egy Technika lejátszót 5 ezerért és azt barkácsolja rá a rendszerre.
    Persze igazából nem lesz jó a dolog, de legalább megnyugszik, hogy ez is megvan. 🙂

  31. Ha nekem szólt ez az inteligenciát sugárzó válasz köszönöm!

  32. Elég jó lenne, ha a fősuliban közkincsé tett *.doc,*.ppt és *.xls fájlokat(magyarul=puskák) én is megkaphatnám a szifon 3gmre…bár biztos ez is gyerekes dehát nem lehet itt mindenki olyan komoly és idős, mint Mordon professzor.

  33. gyevocska:
    Az adott játékhoz keresel egy Crack-et a Google-n vagy egy torrent portalon.Ha minden igaz amit leszedsz az csomagolt file lesz amiben van egy Crack,ez .exe lesz (ami a lemez nélküli indítást segíti)ezzel átírod az eredetit, és egy Readme.txt amivel nem kell semmit csinálni.Ha átírtad az exe filet akkor elvileg mehet is a Game.

  34. Nem tud nekem segiteni senki?

  35. gyevocska:
    Mordon hozzászolása pedig sztem a Post-hoz szólt.

  36. Nagyon köszönöm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  37. gyevocska:
    “Mordon hozzászolása pedig sztem a Post-hoz szólt.”
    …nem úgy mint a tied! 🙂

  38. Elnézést!Ő segítséget kért.Én segítettem.

  39. én úgy vagyok vele, hogy elfér még 1 ikon a telón és elég ha csak 1szer jól jön h ottvan (akármiért)!

  40. @gyevocska: gyevocska, nem nagyon vág a post-hoz a kérdésed, nem tudom, hogy miért gondoltad itt kell feltenni, de ha már itt vagyok megpróbálok segíteni.

    Nem tudom milyen pc játékot akarsz elindítani cd nélkül, de egy megoldás pl, hogy a cd-ről dvd-ről készítesz egy úgy nevezett image filet (pl Alcohol 120% nevű programmal), amit aztán be tudsz tölteni, az előbb említett programmal anélkül, hogy a cd/dvd bent lenne a gépben. Az Alcohol csinál egy virtuális meghajtót, a gép úgy látja a betöltött kép filet mintha betetted volna a pohártartóra hasonlító izébe.
    Ha esetleg a cd/dvd másolásvédelemmel van ellátva amit nem old meg az Alcohol a képfile csatlakoztatása után lehet hiba, amit talán egy crack megold (mondjuk a gamecopyworld.com-on találsz). De néha nem kell image file, elég a crack is, ha a teljes játék a gépen van és nem olvas semmit a dvd-ről.

    Remélem tudtam segíteni!

  41. @MexicoSHIT:

    “Elég jó lenne, ha a fősuliban közkincsé tett *.doc,*.ppt és *.xls fájlokat(magyarul=puskák) én is megkaphatnám a szifon 3gmre…”

    Javíts ki, ha tévedek, de ezeket a doksikat nem a telefonon pötyögték be ugyebár. PC-ről meg lényegesen egyszerűbb egy szimpla e-mail-ben elküldeni neked és lőn csoda, már használhatod is. 🙂

    Lehet magyarázkodni, de egy állandó internetkapcsolattal ellátott mobil terminálnál eléggé felesleges dolog a BT fájltranszfer.

  42. begoldva 🙂

  43. @Mordon: ne kezdjük már megint!!!

    Lehet magyarázkodni, de egy állandó internetkapcsolattal ellátott mobil terminálnál eléggé felesleges dolog a BT fájltranszfer.

    és mi van ha nincs állandó internetkapcsolat? Én például lemondtam az internet előfizetésem és soha az életbe nem fogom feltölteni a T-s kártyám mivelhogy nem egyszer tünt el róla pénz! Rabló szájat nem etetek!
    Gondolni kéne az ilyen emberekre is!
    Haver megcsinálja a doksit, még aznap találkozok vele akármiért is és ő átküldi nekem! De miért is vitatkozunk! Ha ennyire haszontalan neked akkor ne is szolj hozzá a post-hoz! De tudod mit, csinálj egy olyan programot ami wi-fin küldi ill. fogadja a file-okat (számítógépre és telefonra) vagy bármit, persze ne kelljen hozzá putty vagy winscp, stb!

  44. Istenem hogy mennyit tudtok veszekedni : ) Valakinek csak jó lesz az a file-transfer (FT) dolog ha működni fog, és elmondhatjuk mi szIfonGGG júzerek hogy ‘a 34o ezerforintot érő készülékünk tudja ezt is.’ (ugyebár sok köznapi ember kérdezi h és blue? van-van csak éppp mégsincs = / )

    Mordon: ha te nem szereted a blue-t akkor azt kell hogy mondjam: nem CSAK számodra csinálják/csinálták ezt a fícsört. Lelehet a fikázásról szálni, mikor sok team tag foglalkozik ezzel a fícsörrel, hogy egyes embereknek jó legyen, mert miért ne. Ha megtudják alkotni, tapsot nekik. Mellesleg azt még mondd már meg nekem hogy hány embernek van wi-fi-s vagy sufreverywhere-everytime internet kapcsolatos mobilkészüléke? 🙂 Szerintem még igen csak kevés embernek. Szavaidból azt veszem ki hogy te az üzletember profilt támogatod, akinek nincs szüksége pl a Blue-FT fícsörre. Csak annyi ez mellett a lényeg, hogy NEM CSAK üzleti ember vehet szIfonGGG-t hanem akár egy utolsó kukorica földről begyalogoló ember is akinek megvan rá a kellő pénze (lehet évekig gyüjtött). szvsz : )

  45. Én eddig abban a hitben éltem, hogy egy puska akkor hatásos, ha magam készítem és nem “a haver” 🙂

    Viszont BT-n egyszerűbb összelőni két telefont, meg valahogy az ember önkéntelenül (megszokásból) is gyorsabban és biztosabban kezeli a BT részt egy telefonon, mint a wi-fi-t. Én örülnék, ha lenne ilyen program, viszont Mordonnak is igaza van abban, hogy lassan át lehet lépni egy jobb és minden tekintetben gyorsabb megoldásra is, mint a BT 🙂 Az iPhone 3G-s internet nélkül eléggé félkarú óriás.

  46. igazat adok nektek de szerintem elégedjünk meg először a müködö “kékfoggal”
    aztán ha jónak látják akkor majd csinálnak valamit wi-fire is. Szerintem!

  47. Az iPhone 3G-s internet nélkül eléggé félkarú óriás.:

    Ez sem feltétlen igaz mert bár valóban tele van netes szolgáltatásokkal azért anélkül is használható. Pl. én is tiltottam a 3g-netet de ettől függetlenül én szinte mindenhol körül vagyok véve wifivel a nap 70%-ban a többi meg nem izgat.

    A kék fogas küldés meg kell ez nem is kérdés és számomra érthetetlen miért is kell azt tiltani.

  48. “és mi van ha nincs állandó internetkapcsolat?”

    Nekem sincs, csak Wifi-t használok, de ez eddig még nem volt semmire akadály, pedig volt rá példa, hogy CD image-t vittem magammal a készüléken tárolva, doksik (doc, pdf, xls) meg alapból van rajta pár száz.

    “De tudod mit, csinálj egy olyan programot ami wi-fin küldi ill. fogadja a file-okat (számítógépre és telefonra) vagy bármit, persze ne kelljen hozzá putty vagy winscp, stb!”

    Kezdjem sorolni?
    iStorage, MobileFinder, FileMagnet stb.

    “Lelehet a fikázásról szálni, mikor sok team tag foglalkozik ezzel a fícsörrel, hogy egyes embereknek jó legyen, mert miért ne. ”

    🙂
    Azok akik készítik, azok a kunszt miatt teszik, mert meg tudják csinálni.
    Ettől még nem lesz igazán jó semmire, mert egy ilyen funkciót vagy támogat alapból a készülék és akkor minden alkalmazásból elérhető, vagy csak parasztvakítás, hogy igen, megcsináltuk, van ez is, bár igazából gyakorlati haszna nem sok van.

    A BT nem egy alkalmazás, mint az MMS, amit megír valaki és szépen lehet használni, ez csak egy framework a BT hardverhez, ami önmagában semmire nem jó, ha rendszer szinten nincs támogatva.
    Pl.: itt írtátok a csengőhangot. Attól, hogy lesz BT fájlküldés megoldott lesz, attól még nem fogsz küldeni, vagy fogadni csengőhangot, de még egy nyamvadt háttérképet sem, mert a rendszer nem támogatja ezt a funkciót.
    Lesz egy külön alkalmazás, mint most az AirSharing, amibe be lehet fájlokat tölteni BT-n keresztül és azokat tovább lehet küldeni, esetleg meg lehet nézni.
    Ez miért lenne ennyire izgalmas, amikor Wifi-n már régóta létezik erre megoldás, akár teljesen legálisan, minden hack nélkül, gyorsabban, kényelmesebben?

  49. Nem tűnik fel h qrva sok embernek nem volt szüksége az unlockra,mégis mennyien írták be h ennek ellenére örülnek neki és szurkolnak h mindenkinek összejöjjön?!
    Miért nem lehetne ehhez is így hozzáállni? Faxnak kell kötekedni,meg megmagyarázni , hogy a másiknak miért nem lesz hasznára a BT fileküldés ,még akkor sem ,ha Ő azt használná rendszeresen…
    Nem címeztem senkinek konkrétan ezt,úgyhogy akinek nem inge …

  50. “Nem tűnik fel h qrva sok embernek nem volt szüksége az unlockra,mégis mennyien írták be h ennek ellenére örülnek neki és szurkolnak h mindenkinek összejöjjön?!”

    Nem érted a lényeget, szerintem olvasd el még egyszer amit írtam.
    Az unlock-nak én is drukkoltam, pedig nem érint, mert értelmes, működő dolog.
    A BT hack nem ez, mert hiába készül el, a funkcióját nem tudja betölteni, mert az esetlegesen hozzá készült alkalmazáson kívül semmi nem fogja használni.

    Ez nem hozzáállás kérdése, ez tény.

    “Faxnak kell kötekedni,meg megmagyarázni , hogy a másiknak miért nem lesz hasznára a BT fileküldés ,még akkor sem ,ha Ő azt használná rendszeresen…”

    Ez a lényeg, hogy nincs értelme, mert nem fogja tudni rendesen használni.
    A2DP-nek, külső GPS használatának lenne teteje, de ezeket soha nem tudják az Apple támogatása nélkül megoldani. Az meg, hogy egy összetákolt alkalmazásban nézegesd a BT-n fogadott 30 KB-os minipornót, vagy meghallgasd a haver csengőhangját, amit nem tudsz felvenni a sajátjaid közé annak semmi értelmét nem látom. De ettől még lehet drukkolni, csak nincs minek és nincs miért.

  51. Nem értem mi itt a probléma…Aki nem használná az ne szóljon hozzá..Úgyis kiadják ha akarjuk ha nem (legalábbis remélem).Aki Wi-Fi-n akar küldözgetni annak hajrá..Igaz hogy több a lehetőség eddig Wi-Fi-vel mint BlueTooth-tal de várjuk ki a végét…..Sok sikert annak aki “ingyen” csinálja nekünk az ilyen-olyan App-okat nagy erőfeszítéssel.Ne fikázzuk már őket ha nincs rá valakinek szüksége!

  52. számomra a bt-ben (ha lessz is) a fájlküldés ha lessz lessz…én nem használnám ki úgyse….csak is az a2dp miatt várom nagyon:) rem megtudják oldani…

  53. @Mordon: a Mobile Finderrel küdjél légyszi doksit vagy akármit mondjuk egy nokia n80-ra, mert ha annyira tuti vagy az ilyen dolgokba akkor ez neked nem akadály!!!
    A havi fizetésem odaadom ha megcsinálod!!!
    Másfél hétig keresgéltem a neten hogy megoldjam!
    18 féle leírást találtam és egy olyan emberhez is elvittem a telefont aki penge a wi-fi hálózatokban, legyen az számítógép vagy telefon! Hát nem sikerült neki.
    Miért fáj az neked hogy várunk egy “fölösleges” dolgot. A BT csak a kezdet! Ahhoz hogy tudja kezelni a fileket amiket kapsz lehet hogy nincs támogatás, de ha már megvannak az alapok, akkor már könnyebb a fojtatás!
    Azt mond meg hogy miért fáj az neked hogy ilyet is csinálnak? Mégha nincs is értelme. Mi várunk rá és kész!

  54. “A havi fizetésem odaadom ha megcsinálod!!!”

    Ingyen is megmondom a megoldást 🙂
    Mobile Finder nem megoldás, mert az csak WebDAV-on keresztül kommunikál, ami megoldás egy notebook-nál, vagy PDA-nál, de a Symbian csak bambán les rá.
    A megoldást a Quickoffice MobileFile Pro adja, mivel ez sima HTTP protokolon keresztül kommunikál, így bármilyen eszköz látja ha egy hálóban vannak.
    Az n80-as böngészőjébe megadod a teló címét (a wifi connect menüben kiírja, hogy mit) és egy web-es felületen tudsz le és fel tölteni a készülékről.

  55. Na akkor ez elméletben müködik! És mi van a laikus iphonetulajjal aki nem rendelkezik eme tdással és ezközökkel csak egy iphonnal a haverja meg egy n80-al? Nekeik nem egyszerübb a BT? Tökmindegy hogy egy 3 mp-es pornórol van szó vagy egy puskárol vagy tökmindegy! Én például a mobile findert sem használom mert nincs rá szükségem pedig többmindent szoktam vele csinálni mint egy laikus iphone tulaj.

  56. bocsánat az off-ért de látom porog ez a topic.
    van olyan pdf/doc olvaso ami tud a file-on belul szovegre keresni?!
    textguru 1.5öt probáltam, de valamiért az nem mukodott, nem történt semmi bármire is kattintittam.
    segitséget előre is köszönöm

  57. Elobb valamelyik okostojas magyarazott, hogy minden telcsi wifis, akkor meg minek BT. Yo… wifi router nelkul melyik kepes beszelgetni a masikkal? Iphone kepes erre? Sztem nem..

  58. Mordon,nem tudom te milyen világban élsz,hogy a legjobb dolog amit életedben kaptál bt-n az egy 4mps pornó volt,de hát elég rossz lehet.
    Az pedig,hogy (ahogy itt mindenkinek)van egy 180-200ezer forintos telefonom,amivel nem tudok egy rohadt mp3at(zenét-poénos hangokat-tökmindegy)/képet/videót se küldeni,se fogadni nem tudok,az SZÁNALMAS.
    Kb 3hetente fogom egyszer használni ezt a programot ha rendesen meglesz írva,hangsúlyozom HA,de azért úgy hogy régi iphone-nal kezdtem(megjelenéskor)azért az már egy pár alkalom lett volna.És igen,van olyan ismerősöm-és szerintem egyáltalán nincs mit neki se szégyellni ezen-nemhogy emailt-t nem tud küldeni,vagy msn-en,skype-on átküldeni a fáljt,egy weboldalt nem tud megnyitni….És az ilyen embertől csak bt-n keresztül tudom/tudtam volna megszerezni az áhított bithalmazt:)
    Lényeg,hajrá a BT projectel,remélem használható programot fognak összehozni nekünk!

  59. Ha végig gondoljátok abszolút érthető Mordon nézőpontja. Mert, hát elég kevés esély van arra hogy jól működjön ez a dolog, olyan szinten mint más telókon. Ha csengőhangot kapsz, nem lesz a csengőhangok között, ha képet kapsz, nem lesz a galériában, ha zenét kapsz, nem fogod az ipodos alkalmazással használni. Érthető, jogos.
    De.
    Mordon! Miért pazarlod arra az időd hogy ezt magyarázd itt ilyen hosszú és sok kommenten keresztül, és még vitát is szíts? 🙂

  60. @Mordon:
    csiplek! 🙂

  61. Mordon!
    Sztem hadd várjuk azt a kék fogat,ha mi várni akarjuk mert ugy érezzük szükségünk van rá!Semmi közöd nincs hozzá,hogy ki mire használja,neked nincs szükséged rá és ennyi,ne foglalkozz vele. De másnak igen és attól,hogy itt fikázgatsz bárkit bármit,csak magadat minősíted és nem azoknak ciki akik várják…életkortól totál függetlenül!!!!

    Mindenki!
    Ha nem reagáltok az írásaira semmit megfogja unni…ezt csak azért csinálja ,hogy provokálja a népet (tudom,hogy most én is belementem a játékba)…majd megunja,ha nem akkor nagyon kisgyerek!

  62. “Mordon! Miért pazarlod arra az időd hogy ezt magyarázd itt ilyen hosszú és sok kommenten keresztül, és még vitát is szíts? :)”

    Mert a legrosszabb dolog az, ha a nagy várakozás után csalódik az ember 🙂

    “Semmi közöd nincs hozzá,hogy ki mire használja,neked nincs szükséged rá és ennyi,ne foglalkozz vele. ”

    Ne haragudj, de nem értetted meg, mit akarok írni.
    Egy funkciót nem lehet csak úgy beépíteni egy készülékbe, ha azt az alapból nem támogatja, ha ezt nem vagy képes felfogni, akkor csak várjad a csodát, de ne csalódj túl nagyot, ha nem azt kapod amit vársz.

  63. Hát, ha már képes adatot fogadni a bt, és azt bárhol eltárolni a telefonon, akkor otthon már azt csinálsz vele amit akarsz, és ez sokkal több a semminél. Ha pedig egy mobil finderrel összekötik akkor egy kis ügyességgel bármit tudsz te is küldeni.
    Jó ok nézzünk elôre, de amikor a telefonok 90 százaléka még örülhetünk ha bt-vel kommunikál akkor kicsit elhamarkodottnak tûnik a bt megszüntetése, mert már van wifi.

  64. Üdv mindenkinek!

    Olvastam a hozzászólásokat… szerintem részben igaza van @Mondon-nak, megoldhatatlannak látszik az a dolog, hogy egy másik Bluetooth-os készülékről úgy fogadjunk adatokat, hogy meg is tudjuk nyitni az Iphone-unkal. De szerintem küldés (ami nem lenne rossz) “gond nélkül” meg lehet valósítani. Régen az első symbian-os telefonok (pl.: Nokia 7650) sem tudtak küldeni, csak fogadni. De volt egy kis program amivel a telefonon lévő file-okba megkerestük amit küldeni akartunk (kép, mp3, txt, wold-file..) és már küldhettünk bárkinek bármit…. 🙂

  65. Ha megjelent a cydiaban lehet telepíteni, pontosan annyit tud mint amennyi látszik, egyenlőre látja a Bluetooth eszközöket és annyi.

  66. @Mordon: Dehogy nem , videozni is tud már és ne fájjon csak az Apple-nek

  67. már ott van a cydiaban

  68. @miki315:

    Kevered a dolgokat.
    Az MMS és a videó csak egy alkalmazás, telepíted és kész, működik.
    A BT egy eszköz, amit a szoftvereknek kéne használni, hogy működjön. Google Maps-nek, hogy lehessen külső GPS-t csatlakoztatni, iPod-nak, hogy lehessen zenét küldeni és fogadni, meg menjen a sztereó headset, Settings-en belül, hogy csengőhangot és háttérképet lehessen cserélgetni stb. Amíg ez nem megoldott, addig nem sok mindenre használható, márpedig ha az Apple nem oldja meg, akkor nem is lesz megoldva. Az, hogy lesz egy kis alkalmazás ami a készülékről küld és fogad adatokat és korlátozottan megmutatja, az nem megoldás. Ettől még nem tudod átküldeni a haverodnak a kedvenc csengőhangodat, vagy apádnak az unokája fotóját az albumból.
    Gyakorlatilag egy technikai demó, ami azt bizonyítja, hogy nagyon ügyes aki megcsinálta, de ennyi, nem több.

    Mosolyogva olvastam, hogy valaki írta, hogy nem baj, csak fogadni lehessen, majd otthon WinSCP-vel letölti a készülékről. Ennyi erővel e-mailben elküldethetné magának, kevesebb gonddal járna 🙂

  69. Ez éppen olyan dolog mint a copy/paste.
    Van már több alkalmazás, pl. MagicPad, amiben működik, mert a készítő megoldotta, de ettől nem lett megoldva a probléma, mert a többi alkalmazás nem tudja használni ezt a tulajdonságot.

  70. helló le jött a kék fog:))a külső GPS-t márt meg találja tehát ki irja a nevét de nem igazán lehet rá csatlakozni ez márt legalább haladás lessz ez még jobb is köszönet érte

  71. Mordon!
    Én nem haragszom többekközött nem vagyok érthetetlen sem,de te értettél félre – ugy gondolom nem az én feltételezésem volt a nép felé az ,hgoy csak porno küldözgetésére lehet hazsnálni bla bla…tökmindegy itt most,hogy jó lesz vagy nem (főleg ,hogy mindenhol arról van szó,hogy fejlesztés alatt és ha kijön akkor is csak fejlesztés alatt marad),én arról beszéltem ,hogy nincs jogod leírni így a népet…mert nem tudod és semmi közöd ahoz,hogy ki mire használná…uh bocsi de igen is elvárhatunk egy bocsánatkérést…sztem én nem a tudásodat cáfoltam meg,vagy az elméleteidet,hogy mennyire fog működni vagy nem,hanem azt az egyszerű csöpnyi emberi viselkedést ami nállad kicsit háttérbe szorult…sztem nincs jogod ahoz,hogy lefikáz bárkit aki várja,senki nem mondta ,hogy ez tökéletes lesz-de egy próbát megér!!!

  72. “én arról beszéltem ,hogy nincs jogod leírni így a népet…mert nem tudod és semmi közöd ahoz,hogy ki mire használná…”

    Az a baj, hogy nem értettél.
    Engem abszolút nem érdekel, hogy ki mire használja.
    Az viszont tény, hogy arra, amit leírtam (rövid videók, csengőhangok és képek cseréjére, a tartalmuk meg az ami).
    Erre jött a cáfolat, hogy biza nem arra, hanem az iskolába puskát akar vele fogadni 🙂

    El tudom képzelni, hogy az Apple nem éppen a kisiskolásokat tartja célközönségnek és az üzleti és jogi okokat félretéve nem igen foglalkoztatja őket olyan komoly felhasználás, mint a puskák küldözgetése 🙂

    “uh bocsi de igen is elvárhatunk egy bocsánatkérést”

    Miért is? Mert leírtam olyasmit ami igaz és ez esetleg sért téged? Ugyan már…

    “azt az egyszerű csöpnyi emberi viselkedést ami nállad kicsit háttérbe szorult…”

    Ha emberi viselkedés az, ha mindenki beáll egy sorba és tapsol olyasminek, aminek nincs értelme és technológiailag is túlhaladott, akkor igen, ez nálam háttérbe szorul.

  73. @Mordon:
    “Az a baj, hogy nem értettél.
    Engem abszolút nem érdekel, hogy ki mire használja.”

    akkor miért hozod föl állandóan a pórnót meg a gagyi csengőhangokat, ha neked mindegy akkor legyen MINDEGY!!!

    “Ha emberi viselkedés az, ha mindenki beáll egy sorba és tapsol olyasminek, aminek nincs értelme és technológiailag is túlhaladott, akkor igen, ez nálam háttérbe szorul.”

    és ha nincs értelme? Neked nem teljesen mindegy?

    Mindenki: szerintem hagynunk kéne mert vagy feltünési viszketegsége van vagy a statisztikába a hozzászólásoknál az első helyre gyur! Admin kösd föl a gatyád itt van Mordon aki beleköt mindenbe!

    “Mert a legrosszabb dolog az, ha a nagy várakozás után csalódik az ember :)”

    És ha csalódás lessz akkor mi van?
    Ha valaki összejön egy lánnyal akkor beszélje meg Mordonnal, nehogy csalódjon.
    Ha csalódunk akkor csalódunk, az a mi bajunk! Nem a tiéd!

  74. Csak annyit végszóra,hogy csak egy zsánalmas kocka vagy,mert még itt is csak a technologiákkal jösz és fogalmad sincs egy alap emberi viselkedésről…nem kell beállni a sorba én sem teszem sok esetben,de nem is írhatsz le akárkit!
    Engem nem sértesz meg mert szarok az ilyen emberekre,csak gondoltam jelzek,de látom az iilyeneknek felesleges,mert a nagy informatikai tudásukban emberileg már nem léteznek…
    na pá és további jóleső fikázást!

    összesített vélemény rólad:
    HÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁ:D

  75. “nem kell beállni a sorba én sem teszem sok esetben,de nem is írhatsz le akárkit!”

    🙂
    Légy szíves írd le, hogy hol írtam le bárkit is.
    Én bármit is írtam általánosságban tettem, nem személyeskedtem és nem sértegettem senkit.

    Amit leírtál az téged minősít, nem engem, Te vetted magadra azt, amit általánosságban írtam, így tartok tőle, hogy abba korosztályba és csoportba tartozhatsz amiről írtam.

    A témához nincs már több amit hozzáfűzhetnék, ebbe a személyeskedő köpködésbe meg nem mennék bele.

  76. Sziasztok!

    Kicsit offolnám a sárdobálást ha nem baj.

    Nekem nem megy 2.1 alatt. Tapasztalat?

  77. Szeintem igenis hasznos lenne még a BT, mivel ha nincs se wi-fi router a közelben, sem állandó internet kapcsolat a telefonon akkor nem tudok sehogysem adatot küldeni… Ha már a MobileFinderrel össze tudnák hozni az okosak, akkor már a zenék,képek,doksik, stb megnyitása is megvalósulhatna, ami már örömbótottág lenne! XD Főleg hogy lehetne jól puskázni… akár egyetemistáknak is, akik már nem is olyan kisiskolások… (A pornóképek továbbküldéséről nem is beszélve :D)

    Mivel nem értek annyira ehhez a feléhez, azt valaki leírhatná, hogy ha már van benne BT csip, vagy adóvevő vagy mi, akkor már nem csak megfelelő progi kell hozzá hogy mindenfélét küldhessek vele?

    Mindenesetre várom!

  78. Chip meg ilyesmi nem kell hozzá mert akkor alpbol benne lenne a szolgáltatás de majd Mordon professzor kioktat ez ügyben. Az a fö gondd hogy a programoj nem támogatják még. MÉG! Ami késik nem mulik. Szerintem fognak a mobilfinderhez is irni egy hack-et amitöl foga használni, legalábbis remélem, mert az alapok meg vannak.

  79. megjelent! cydiaban elérhető

  80. Mármint mi jelent meg?

  81. már reggel megjelent a cydiában, le is írtam

  82. @kenny-macaryo: szia. van hozzá vmi source-od, vagy olvassak vissza? 🙂

  83. @MerlinW: nem jo vmiért 🙁 nektek?

  84. @siriuspapa: megoldottam,koszi

  85. iKékfog – Bluesn0w – sweetTooth Vagy ahogy nektek tetszik próbáld ki ! 😉

    Hello its release time, this time our first every GUI!

    And boy are you gonna love it – its only a stumbler, but from here we can add so much and guess what I’m not even gonna ramble on this time!

    Heres how you get your hands on it!

    Instructions:
    1. Open Cydia
    2. Go to Sections > System > sweetTooth
    3. Install sweetTooth from there

    We moved the app to the MMi repo so you don’t have to worry about adding repos and have a reliable source.
    We crashed on release so a very big thanks to them for the work in saving our asses! Hopefully our sever can handle things now that the app is on their sever and with a few tweaks of our own.

    Thanks for sticking with us this far – your patience and donations are very much appreciated!

    Please also note that this will be our last release where the public get the release first. After this release we will release to donors only first and send out to public later. This is due to our bombard of donors and our inability to add them all.

  86. Memberek. Múkodik ez valakinek?

  87. @bobula: MIért ne müködne? Amit leirtak annyit tud! Felismeri a közelben lévő Bluetooth eszközőket és pont!

  88. Gyerekek nagyon ugy nez ki, hogy eltuntek. Probaltam a projectre rakeresni, de letoroltek az oldalukat.

    A, en vagyok hulye, mert nem talalom
    B, cska az adomanyokat szedtek, es bluetoothon amugy is lehetett mar keresni eszkozoket, es most eltuntek.

  89. A, iPhonebluetooth.tk

    (de akkor is furcsa, hogy a forumon mindenre penzt kernek, pl. no server means no bluetooth).

  90. Kedves Horton Rajongó!

    Már párszor leírtam azt,hogy hol is írtál le nem kevés embert!
    Ja és messze álok én már attól a korosztálytól!uh most mellényultál rendesen!

    HÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁ

  91. @Viktoria: [remélem a Horton direkt volt, mert érdekes ha elnézted a nevét = )]

  92. iTrach!
    Jaja Direkt! Elvégre a neve abból a meséből van 🙂
    ja és persze csak azért tudom,mert az a korosztály vagyok!!!
    HÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁ

  93. Drága R!
    Most olvastam csak!Ez jólesett!Csókpuszi:P:):):)(L)(L)(K)


Add a Comment