fbpx Skip to content

Micsoda hét volt ez, avagy mi minden történt a 3G függetlenítésben!

Haladjunk csak sorban:

Ami eddig történt

  • Ahogy a béta verzió bejelentése során vártuk, a dev team tesztelése után a yellowsn0w mindenkihez eljutott, és bizony történtek váratlan dolgok.
  • Hála a tőletek kapott visszajelzéseknek és leírásoknak, finomíthattuk azt az eljárást, amikor a yellowsn0w elhelyezi a kódot a rendszerben. Úgy hisszük, hogy egyre közelebb jutunk ahhoz a metódushoz, ami az esetek nagy többségében működik már.

A jelen

  • A yellowsn0w jelenlegi 0.9.6-os béta verziója Cydia-ban elérhető. A béta verziót bejelentő cikkünkben leírtuk a technikai részleteit, hogy hogyan telepíthetitek és használhatjátok.
  • Habár a kód, amivel függetlenítünk ugyanaz az első béta verzió óta, csupán a baseband-re történő eljuttatás módját változtattuk.
  • Többen időt és energiát fektettek a legkülönbözőbb lépések kidolgozásába, de a legjobb, ha a 0.9.6 verzióval próbálkoztok először, és úgy próbáljátok használni, ahogy kézhez adjuk.
  • Kérünk benneteket, hogy a továbbiakban is juttassátok el hozzánk a visszajelzéseiteket, hogy minden szálat elsimíthassunk.

A jövő

  • Az egyik legnagyobb hiányosság, aminek a megoldása ránk vár a PIN kódos zárás. Egy kicsit már játszadoztunk vele és úgy gondoljuk, hogy van rá megoldásunk, de erre külön figyelmet szentelünk.
  • Ezen a ponton talán a yellowsn0w túlléphet a béta státuszon.
  • A “végleges” függetlenítés a cél. A bizalmi függőséget a boot-olási folyamatban egy korábbi ponton szeretnénk megszakítani (ezzel még igen korai fázisban vagyunk).

Az eredeti cikket a iphone dev team blogján olvashatjátok.

Olvasd el a hozzászólásokat is

83 Comments

  1. sziasztok.
    igazából nem vagyok tisztába azzal hogy mi is a pontos probléma a simkártya pin kódjával,de az biztos hogy nálam semmi probléma nincs mivel rendesen müködik a progi a pinkódós vodás kártyámmal,is.az viszont biztos ha csinálok egy backup-ot akkor utánna nem müxik a yelow.de ha újra rakom és utánna újra inditom a telot akkor ha van rajta pin ha nincs,hibátlanul müxik.
    üdv….laca

  2. Nekem tetszik igy pin kod nelkul is, mar a yelowsnow elott is kikapcsoltam. Ha ellopjak a telefont ugy is bekapcsolva lopjak el, akkor meg mindegy.

  3. @Adrian: Pin kod 1 dolog. Nem nehéz feltörni, ha ellopják a telefonod, kb 2 perc letiltani a kártyádat. A telefon meg :-S Egyébként én sem használok jó ideje pin kódot, nem véd semmit. Viszont annál jobban véd a telefonzár, nekem pl be van állítva ha 10x elrontják akkor töröljön mindent a telefonról, azért a céges leveleket nem szeretném, hogy lássa más is.

  4. admin: t-mobile a telom mint mar sejtheted :), vodka, pannon mukxik de…. a t-es halozatnal kozli hogy no service lehet hogy szurke listan van a telo?

  5. @cia: Ha simán restore semmi nélkül, és berakod a t-mobile os sim kártyát és nem activálja akkor igen.

  6. akkor igen ez van mert a telot kinyitja, ki irja hogy aktivalas aztan semmi sem tortenik.

  7. Hali!

    Én most szántam rá magam a függetlenitésre, angol O2ös kártyával használom most, és T-mobilosat raknék bele! Igazából nem tudom hogyan álljak neki, vhol le van irva normálisan? Esetleg a Chat-en keresztül tudunk komunikálni vkivel ez ügyben? Fontos lenne, és előre is köszi!

  8. Sziasztok!
    Nekem T-s a telo ha fölrakom a yellowsn0w akkor megy voa vodka ez tiszta.
    De olvastam, hogy ki kel kapcsolni a 3G-is, akkor a yellowsn0w után vodkával nem lehet használni a 3G? Netezés miatt kérdeném.

  9. lehet használni…csak addig kellett amíg telepítetted,de már azt se kell…simán rakd fel cydiaból egy kikapcs bekapcs vársz amíg fel áll a rendszer és kb 5 másodperc és már tudsz is telefonálni

  10. @CalvinKlein: HA ADSZ EMAILT ELKÜLDÖM

  11. @Admin: 2G-nél hol van ez a telefonzár? Vagy ez egy külön progi?

  12. @CalvinKlein: Oké , elment a mail.

  13. @miki315:
    Köszi! Meg is van a UNLOCK 😀 köszi mégegyszer!

  14. @Dezs:

    Beállítások > Álltalános > Biztonsági kód > Legalsó kapcsológomb > azt hiszem csak 2.1 fölött van ilyen.

  15. Bocsi, hogy kicsit OFF-olok fórum híján viszont csak itt tudom feltenni kérdésem hozzátok: telóm 3g-s jailbreakel-t. Tegnap behalt a szoft úgy hogy restore +jailbreak cydia-ról minden vissza. Viszont a korbbán letöltött crackelt ipa fájlokat nem tudom vissza telepíteni az itunes-en keresztül 🙁 mit tegyek?

  16. @huszar90: telepitsd a mobileinstallation crack 2.2-t, majd elöször rakj fel egy ingyenes progit itunesból, csak azután fog menni

  17. @huszar90: MOBILINSTALLATION CRACK!!!

  18. @admin

    Van már híred a fejlesztőktől ????

  19. miki315: fent van különben régen hogy raktam volna fel a progikat?

  20. goncz9: kösz megpróbálom

  21. a régen …restore +jailbreak cydia-ról előtt volt? mert akkor újra fel kell rakni

  22. /OFF/
    Tud valaki lehetőségek ill. leírást arra hogy a telefont online lehessen használni USB-n keresztül egy természetesen online számítógéppel?! (wifi router és mobilinternet nélkül!)
    Tudja valaki így használni az IPhone-t?

    Gratulálok az oldalhoz a készítőknek! A legjobb!

  23. @bgy: USB-n nem megy, csak wifin, de nem muszály router, ha van a gépben wifi, azon keresztül is meg lehet osztani a netet

  24. nem sikerült az ingyenes felmegy a többi nem
    kbtomi: ezt nem nagyon értem 🙁 mit kell újra rakni? A szoft újra van. Mikor felrakta a szoftot egyből jailbreakeltem majd a cydia-ról a szükséges cumok (mobilintalation crack stb) majd itunes szinkron back up és mikor a progik nál jár csak az ingyenes megy fel a crakelt appok nem. Pedig úgy próbálkoztam, hogy kitöröltem a listából a crakel cuccokat majd újra vissza de úgy se mentek fel.

  25. Azért kérdeztem, mert találtam próbálkozásokat, pl:
    http://alk2blog.blogspot.com/2008/08/ssh-to-get-your-iphone-online-via-usb.html
    és van több pozitív visszajelzés. Nekem ugyan nem működött, de annyi lépésből áll, hogy valamit biztosan rosszul csináltam! 🙂
    Reméljük előbb-utóbb lesz rá lehetőség.
    Ennek a wifi megosztásnak még utánanézek.

    Köszönöm!

  26. akkor felraktad…egy picit félre értettem.Na várj amikor az itunes-el szinkronizáltad akkor még nem fog felmenni.Ilyenkor keress egy free app-ot az itunes storeben tölsd le szinkronizáld a telefonnal…csak ezek után tudod felraknia crakelt appok-at

  27. Olyan free app nem jó ami már megvan (nem most töltöttem le) mert újat nem tudok letölteni mert -0,99 euróba vagyok mert le ment a visa-mról a pénz. Szóval a újat nem szedhetek le, de van meglévő pl tap-tap azt felraktam megy útána raknám a törtet az már nem megy. Lehet ez lenne a baj? Hogy most kéne leszedni vmi free appet?

  28. teloval lepj be az appstoreba es toltsd le mondjuk a fringet
    es igy lesz egy ingyen progit amit letoltottel telora
    utan mar loheted fel az ipakat itunesbol

  29. @Admin: Köszönöm, megtaláltam.Működik.

  30. Jó akkor nézek vmi pénzes kártyát, hogy egyenlítsem a tartozásom és aztán hátha működni fog… Köszönöm mindenkinek a segítséget!

  31. @huszar90: Ingyenes app kell nem fizetős. És ne itunessal töltsd hanem a teló appstorebol

  32. Ja teló appstore-ból? akkor úgy csinálom. köszi

  33. @huszar90:
    28. ban leirtam, latom kellett neked a 31. is 😛

  34. huszar90: sikerült?

  35. Még keresek egy olyan kártyát amin pénz van hogy kiegyenlítsem a minuszt mert addig a free-s dolgokat se lehet letölteni 🙂

  36. Ha már fentvan a 0.9.5 és jól működik, akkor érdemes felrakni a 0.9.6-ot?Ha igen, hogyan?Simán ráfrissítek vagy szedjem le, restart majd újra telepítsem és restart?Egyébként a 0.9.5-tel nekem sincs semmi bajom, nincs térerő eldobás vagy bármi ilyesmi!

  37. Most se megy pedig az appstore-ból is és az itunes storeból is raktam fel free appot. a crackeltek továbbra se mennek :S

  38. Sikerült!! Kellett egy reboot a kicsikémnek xD Köszönöm még egyszer!

  39. Hali!
    Bocsi ez nem ide vág,de valaki le tudná írni a Potty nevű progi beállítását?
    Tehát honnan találom meg az iPhone-om IP címet stb..
    A SirlyMMS program crackhez kellene.
    Köszi,üdv

  40. @benco7: az IP címet két helyről is megtudod nézni, pl.: ha van telepítve BossPrefs progi,akkor za kiírja ha bekapcoslod a wifi-t és csatlakoztál a hálózathoz vagy pedig Settings – Wi-Fi – a csatlakozott hálózat melletti kék jobbra nyílra – és ott az IP Address

  41. Miki315: Nekem is elkuldened azt a doksit, ami alapjan segitettel CalvinKlein-nek. Elore is koszi
    [email protected]

  42. hello mindenki
    jailbreak,cydia telepítése ota nem tudom használni az appstoret, nem tudok letölteni! Elinditja a telepitést de nem tölti… Ez normális vagy valamit lehet tenni? Köszi mindenkinek

  43. @Ralphy: Én elküldtem!

  44. @benco7: Pontosan mi ez a progi, mert az új swirlymmshez crack engem is érdekelne. köszi

  45. Enti:
    Ezzel a progival kell lefuttatni szgépen keresztül(úgy hogy az iPhoneod a géphez van dugva) az iPhone-on egy bizonyos parancssort és crackelve lesz a progi.
    Apropo,nem tudja valaki hogy a SwirlyMMS-el csak küldeni lehet,vagy fogadni is?
    Mert nekem a fogadás nem sikerült…:-(

  46. Es honnan lehet ezt az uj cracket leszedni benco7?

  47. Hello! Valaki tudna segiteni a Swirlymms ben! Nem találok uj cracket csak a régihez, a régi app -et meg nemtom honnan lehet leszedni! Arra is gondoltam már hogy megveszem appstoreban, csak én bankkártya nélkül reggeltem magam az istoreban!
    üdv

  48. Irok! és utána olvasom hogy ugyanazt kérdeztétek! Bocs…;)

  49. @benco7: Swirly küld fogad, teljesen jo csak nekem 5 nap mulva lejár! Akkor jok a abeállitások ha a jobb felső sarokban az M betű zöld!

  50. @JEROME:

    A Swirlymms nem appstore alkalmazas, szerintem jobban jarsz ha megveszed (foleg ha hasznalod is). 8 dollar (1500 Ft) nem nagy penz ezert, egy kaja ara a mekiben.

    ” to buy!

    SwirlyMMS is free to try in 14 days. If you like it you are welcome to buy SwirlyMMS for only $8! The purchase is made from your iPhone via a secure Paypal link. You do not need a Paypal account and you can pay using a major credit card like VISA and MasterCard.”

    Tehat a SwirlyMMs-t elinditva az i beture nyomva, kattints a Buy gombra, kerdez egy ket dolgot, megnyitja a paypal linket a safariban, itt az oldal aljan kattints a Buy Now gombra. Jo ha elotte csinalsz egy paypal regisztraciot.

  51. Off:
    Wifis multiplayer gémeket lehet közvetlen még ifon között tolni, vagy kell hozzá router?

  52. engedjétek meg hogy OFF-oljak,
    az érdekelne hogy mai fennt volta rapidsharen csillagkapus dhd dialer, ezt elérem valahol?
    előre is köszönöm.
    ON

  53. Ez jo kerdes

  54. azert az a 10 probalkozas utan torles merész 🙂 mert ha mondjuk veletlen felbosszantasz valakit… aztan gyors elveszi a telod.. probalkozik 10 et es hopp megszivtad :-/

  55. Hello
    tudnátok segiteni egy nem ide való témában?
    Ráültem az iphonomra és betört a kilyelzö mit tudok tenni??

  56. Kényes kérdés. Szerintem kérdezd meg a T-mobilnál.
    Én tuti megőrülnék.

  57. jézus én múltkor láttam egy karcot a kijelzőn … már attól a hajamat téptem :S

  58. @Eyesis: Nem gyerekek vagyunk már 😀

  59. ez még a régebbi fajtábol való

  60. @rami: vatera, tesz-vesz, e-bay! 20e-40e ft-ig lehet kapni kijelzőt. Én személy szerint szívszérütésk kaptam volna!

  61. hát nekem sem kellett volna mar tartostej… :-S

  62. köszi:)

  63. Off
    Urak! Ha ujra akarom tenni az iphonomat akkor firmwaret honnan kell szedni? Vagy hogy kell kezdeni? ( jailbreak stb az megy)

    On

  64. @goncz9: Visszatérve a wifire. A beállításhoz van valami leírásod? Már látja az IPhone-om a laptop wifi chipjét (intel chip XP alatt),de 169es IP-t kap csak és így nem megy rajta a hálózat.

    Valaki tudja így használni az Iphone wifi-jét, wifi-s laptoppal?

  65. @bgy: vistára van itt leírás, gondolom elvben xp is hasonló: http://itouch.hu/2008/09/net-router-nelkul-egy-felmegoldas/
    én is igy használom most ahol vagyok, és müködik.
    sajnos xp-t most leirni nem tudom, elég régen használtam windowst, de ha holnapig nem jön össze, akkor besegítek, sajnos most nekem meló van

  66. már mint arra gondolsz,hogy az iphone-al adsz netet a laptopnak wifin keresztül?

  67. @kbtomi: Fordítva!

  68. @bgy: már írtam választ, de még moderálásra vár
    ird be google-ba: net router nélkül, és az első link

  69. bgy:ok..arra passzolok..bocsi

  70. @miki315: Szia, Nekem is elkuldened azt a doksit, ami alapjan segitettel CalvinKlein-nek. Köszi ( [email protected] )

  71. @goncz9: Nagyon köszi! Próbálom Vistával!

  72. Zoltan:
    Nem vok lusta iphonrol netezek. Ott nincs oldalt leírás. A linket meg köszönöm szépen.. (a lustaság fél egészség de én teljesen egeszseges akarok lenni)

  73. Hali
    Kijelzőt még a http://www.speedshop.hu-n is nézd meg ott is láttam (ha jól emlékszem) 20 körül volt és szerintem be is szerelik neked.

  74. @JEROME: sajna nem jó a link:-( na majd csak meglelem valahol, azért köszi

  75. Iphone 2g nem tudok beszelni massal csak ha beteszem a fulest,legy szi segitsetek!!

  76. Sziasztok.WinSCP-vel szeretnék dokumentumokat rakni a telefonomra,sikerül csatlakozni,átmásolni a root mappába,de nem találom a telón.Tud valaki segíteni? iPhone 3G 16GB a készülék,autós töltő nem tölti,van valami megoldás rá?Segítséget előre is köszi

  77. Sziasztok!Elnézést hogy ide írok,de láttam hogy egy páran megkérdezték már,de még választ nem kaptunk,szóval:
    Hogy an tudjuk a System 500mb memóriát-1gb-re felhúzni??
    2.2 fw-nél.
    Előre is thx.

  78. Sziastok!

    Sikerült végre szerznem egy iPhone-t. Persze eredetileg T-mobilos volt, de már működik panonos kértyéval is szerencsére. Viszont Margit névre hallgat és egyelőre nem értek hozzá. Abban tudna-e valaki segíteni, hogy hogyan tudnám “formatálni” a telefont, hogy lejöjjön róla minden és előről tudjam kezdeni rendszer kiépítését. De sajna egyelőre nem mond semmit a yello meg jailbrake meg QuickPwn meg még mi minden.

    Köszi, szépen a segítséget, Gábor!

    [email protected]


Add a Comment