fbpx Skip to content

1Mint már többen rebesgetik a blogoszférában, előfordulhat, hogy iPhone-unk egyik napról a másikra használhatatlan lesz telefonálási célokra, mivel a T()-mobil esetleges számlatartozás vagy netalán kétes eredet (a.k.a.: lopott) miatt letilthatja készülékünket. Ez esetben minden funkció használható, kivéve a telefonálás, és az internetes funkciók nem (A wifi igen, tehát az iPhone ez esetben megfelel egy iPod Touch-nak), mivel a készülékünk egyáltalán nem kap térerőt. Sőt mi több, egyik hazai szolgáltató kártyájával sem fogjuk tudni használni azt, mive az IMEI szám alapú tiltólistát, a hazai szolgáltatók egymás között bizonyos időközönként (információink szerint naponta) frissítik – erre tudomásunk szerint jelenleg nincs megoldás (sajnos 3G esetében nem lehet fake IMEI-t generálni, mint a 2G-s telefonok esetében, és erre az újonnan kiadott yellowsn0w sem nyújt megoldást sajnos).

Szóval egy szó mint száz, figyeljünk rá, hogy milyen forrásból szereztük a készülékünket, vagy hogy fizetjük-e a számlát, mivel elég sok utánajárás szükséges ahhoz, hogy ezt a típusú tiltást levegyék a szolgáltatók.


Gyorstalpaló az IMEI számról általában (goncz9 hozzászólása alapján – amit ezúton is köszönünk!)

Az imei számnak van egy felépítése:
-15 számjegy hosszú
-az elsõ hat digit jelõlése TAC (Tipe Approaval Code), ez a készülék típusengedélyének azonosítója
-a következõ két számjegy jele FAC (Final Assembley Code) a gyártás helyét jelöli
-további hat számjegy a gyártási sorszám

Az IMEI számot a mobil telefon minden bekapcsolást követõen és minden kapcsolat felépítésekor (hívás kezdeményezéskor és fogadáskor) beküldi a hálózatnak ellenõrzés céljából.
Az ellenõrzést az EIR (Equipment Identity Register) végzi, ami olyan számítógépes adatbázis, amelyben négy különbözõ listán IMEI számok szerepelnek.
A fehér lista az engedélyezett típusok TAC, FAC kódjait tartalmazza.
Az engedély nélküli típusokat ismeretlennek (unknown) nyilvánítja az GSM rendszer.
Szürke listára azok a készülékek kerülnek, amelyek meghibásodás gyanúja miatt (pl. rossz szinkronizáció) megfigyelés alatt állnak.
A letiltott (ellopott vagy elvesztett) mobilok IMEI számai alkotják a fekete listát. Amennyiben a beküldött IMEI szerepel a fekete listán, ez az ellenõrzés elsõ lépése, a kapcsolat felépítése megszakad függetlenül attól, hogy a mobilról kezdeményezték a hívást, vagy azt hívták.
Második lépés a szürke listával való összevetés. Ezen a listán szereplõ készülékkel lehet telefonálni, de feljegyzés készül az eseményrõl. Végül a fehér lista ellenõrzése következik és ha ezen szerepel az IMEI elsõ nyolc számjegye, akkor a kapcsolat felépül, ha nem, akkor a mobil típusa ismeretlen és feljegyzés készül róla (IMEI, IMSI, idõpont, lokációs azonosító). Az ismeretlen típussal szemben ugyanaz a szabály érvényes, mintha fekete listán szerepelne a készülék. Errõl a tiltásról a hálózat operátora ideiglenes felmentést adhat.

A hálózati szinkronizációkor a telefon imei számából a hálózat meg tudja állapítani annak tipusát, tehát más tipusú telefon imei száma, vagy csak egy fejből generált tiltólistára kerül.

Olvasd el a hozzászólásokat is

163 Comments

  1. huuuuu. Ez elég Nagy szívás! Részvétem! Remélem, lessz valmi megoldás mihamarabb!!! Nincs 3g iphoneom de szúrkolok!

  2. huh most jól jött ez a post, mert én akarok telót, és nézegettem új T-s iPhoneokat, nem tudom merjek-e venni igy…

  3. Merjél venni nyugodtan, igaz csak a T-mobile-tól…

  4. hegyi:
    hihetetlen vazeg te másik szöveget olvastál mint én???

  5. Van erre valami bizonyitek, vagy csak pletyka?

  6. szerinted ha nem lenne megerositve, akkor kipostolnank?

  7. szerinted ha lenne egy forras megjelolve az baj lenne?

  8. Ez eddig is így volt minden telefonnal skacok! Régebben Voda kicsit lustábban frissített így volt hogy vodával ment amit már letiltottak 🙂 De ettöl még vehettek iphonet föleg ha magatok hozzátok ki ujonnan.

  9. @————: no comment. Ha nem hiszed el amit irunk, az a te bajod:). Nem eleg forras neked az, hogy a kezeim kozott jart mar ilyen telefon. De ennyire nem lehetsz gerinctelen, hogy meg a nevedet sem vallalod fel…

  10. szerk… mert ez az egyik legjobb magyar iphone-os oldal. Ketto, ha mar jart a kezedben ilyen telefon egybol meg van a forras -es teljesen hiteles lett a tortenet (sajnos).

  11. hat ha megnezted volna a post authort, meg olvasod a blogot folyamatosan, akkor hihetnel annyira mar nekunk, hogy nem szoktunk hamis informaciokat lekozolni. Az ilyen telefonon NO SERVICE felirat jelenik meg, vagy pedig egyszeruen nem kap tererot. Azert vartam eddig a posttal, mert biztam benne, hogy az unlock megnyitja teljesen a basebandet, es akkor lehet valamit kezdeni vele, de ez nem tortent meg sajnos (legalabbis nincsen tudomasom rola, hogy lehetne egy “hamis” imei-t generalni 3G-n)

    szerk: sry a hangnemert, csak szinte egesz nap azon dolgoztunk, hogy a legfrissebb informaciokkal szolgaljunk, es cserebe ezt kapom:) – neha elszakad a cerna 🙂

  12. @developer: kollega relax.

    @————: Viszont igaz, valami nevet azért felvállalhatnál. 🙂

  13. Zsír, iphone-t mindenkinek függetlenül!

  14. Bocsi felolem is, nem piszkalodni akartam a kerdessel 🙂

  15. Már van egy ilyen iPhone3G-m fél éve, amit már használtan vettem,sajnos ismeretlen forrásból. (Eladó szerint nem lopott.. (habi?), sosem tudjuk meg). T-Mobile-os. A lényeg, hogy a fél év alatt nem tiltották. Lehet hogy valóban nem lopott.. Mindenesetre jó lenne tudni, hogy ez az IMEI bármelyik szolgáltatónál le van-e tiltva, utánna már bátrabban függetlenítenék… Lelehet kérdezni egy IMEI szám állapotát?
    Megköszönném egy hozzáértőnek ha elmagyarázná, hogy pontosan hogy is történik a letiltás. Mennyi idő után/alatt, vissza lehet-e vonni, stb…

  16. Nekem az a véleményem, hogy nem sajnos, hanem igenis jó ha az imeit nem tudják buherálni. A sok tolvaj cigány meg nem tudná eladni a szajrét.

  17. Nekem is van véleményem erről!
    Az ismerősöm vett egy letíltoot iphone 3G-t(T-mobile),és unisimmel használja,mint vodafone-os,talán a mai napig..

  18. Mi az az unisim? 🙂

  19. Ahá, már látom. És ez a TurboSIM-nél is jobb?

  20. Ha IMEI (International Mobile Equipment Identity) alapján van letiltva akkor csakis két megoldás van, a becsületes út a szolgáltatónál intézkedni, bizonyítva a telefon eredetét, vagy az IMEI átírása.
    Függetlenítés = szabálysértés. IMEI szám átírása bűncselekmény!
    Amikor a telefont bekapcsoljuk, az IMEI-t ellenőrzik egy központi adatbázis fekete, vagy fehér listája alapján. Ha az IMEI szám az adatbázis fekete listáján található, vagy nem található meg a fehér listán, akkor nem tudja használni a hálózatot, mivel nem tud oda bejelentkezni.
    Viszont a bejelentkezéskor a SIM kártya adatait is rögzítik így igen gyorsan megtalálható ki próbál letiltott telefonról bejelentkezni.

    imei kiíratása a kijelzőre *#06# (sok telefonnál és az iphone-nál is)
    Mondjuk nek hivatalos dokumentáció, de nehogy kikapjak a forrásmegjelölés hiányában:
    http://www.atomcsapas.hu/babymoon/gsm_biztonsag.htm

  21. Az unisim is egy turbosim.
    Egyébként sokszor előfordul, hogy a T-mobile által letiltott telefon egy darabig még megy vodafonnal.
    Ha nem fizetik a telefon előfizetését, akkor egyszerűen letiltják a telefont az imei száma alapján, igy amikor feljelentkezne nem kap térerőt, viszont regisztrálja a hálózat az imei számot, és a telefonszámot.
    Nagyobb probléma ha lopott a telefon, és feljelentést is tettek, ugyanis ha saját néven van a telefonszám amivel megpróbálod használni, könnyen lehet rendőrségi beidézésed belőle.
    Azt ellenörizni, hogy letiltják-e később a vásárlás pillanatában lehetetlen.
    Én személy szerint találkoztam már gyanusan olcsó 3g-vel, a “tulaj” azt se nagyon tudta hogy müködik, töltője meg nem volt mert tönkrement 🙂

  22. Arról van valami info, hogy mi a helyzet a cégesen vásárolt telefonokkal?

  23. És szerintetek ha lejárnak az egy éves hűségszerződések, és rendesen működni fognak a függetlenítések… Gondolom páran vissza fogják mondani az előfizetéses számukat a T-nél. Ez esetben másik kártya belerak, és minden megy tovább, ugye? Ilyen esetben nincs joguk bármit korlátozni, elvégre mindenféle függetlenítés nélkül, másik T-s sim kártyát belerakhatnánk, ugye?

  24. Ha lejár a szerződés, és visszamondják, és persze kifizettek mindent, akkor semmi gond. Ha nem fizetik, és sok a tartozás, akkor tiltanak.

  25. Nekem használt T-s iphoneom van 2 honapja és még semmi baja, remélem nem is lesz:)

  26. Lehet venni a T-nel Platina kartyara csak telefont elofizetes nelkul.Ha netan egy Platina kartyas elofizeto nem fizetne a meglevo szamlajat akkor vajon amit husegpontra vett iPhone-t is letilthatjak???Szerintem annak az eselye hogy nem fizet egy Platina kartyas annyi mint kobormacskanak a 6 savos autopalyan, de elvben sanszos a dolog nem?

  27. én megkérdeztem ezt a dolgot hivatalos T-stől és aztmondta hogy csak abban az esetben tiltanak ha lopott a telo, számlatartozás miatt nem.

  28. az én tapasztalatom:
    Tava elött vettem előfizetéssel egy Nokia n73-as telót, fél év után anyagi gondok után nem tudtam fizetni kb. 3 hónapig, a kártyát letíltották de a telefont nem. egyenlitettem a számlát és visszakapcsolták a kártyámat. Főlhívtam a központot és azt mondták hogy a telefont nem tíltják le csak ha a telefon részletre van és azt sem fizeted az előfizetéssel együtt.

  29. ezt en is hallottam csak nem hivatalos forrasbol es allitolag valami jogi ceco miatt nem teheti meg a T a tiltast…hogy ebbol mi igaz???Jo volna ide egy benfentes qXD

  30. a kételkedőknek: nekünk országszerte 5 pannon boltunk van… megerősítem a hírt! ha valaki nem fizeti be a havidíjokat a felszólítások ellenére sem annak letiltja az országos központ a telefonját… ezt a kódolást feloldani csak napok alatt lehet és sok utánajárással a szolgáltatónál. szóval nézze meg mindenki h honnan veszi a függő telefonját ha iPhone ha pedig más termék.

  31. Ne haragudjatok de ez urban legends.

    Egyetlen hazai szolgáltató sem tilt le IMEI alapján készüléket, még akkor sem, ha lopás/elvesztés miatt te magad kéred.
    Egyszerűen gazdaságilag nem éri meg nekik, mert ezeken a készülékeken is beszélnek ami náluk bevételként jelentkezik, számukra teljesen mindegy, hogy ki az, csak fizessen.
    Az már csak hab a tortán, hogy még a nemzetközi fekete listát sem használják a honos szolgáltatók. (Pl. a német T-Mobile black list-jén szereplő készülék szívbaj nélkül működik a magyar T-Mobile hálózatán.)

  32. telefont nem tiltják!… Csak a sim et! Csak ha lopott akkor tiltják !

  33. “a kételkedőknek: nekünk országszerte 5 pannon boltunk van… megerősítem a hírt! ha valaki nem fizeti be a havidíjokat a felszólítások ellenére sem annak letiltja az országos központ a telefonját…”

    Nem a telefonját, hanem a SIM kártyáját, óriási különbség.
    Pannon és T-Mobile esetében legalábbis 100%, kolléga szinte sportot űz ebből és még soha nem tiltották le a készülékét, behajtócég, bíróság befigyelt már párszor nála, de azóta is azt a készüléket használja csak Vodás kártyával (Pannonos és T-Mobile-os prepaid kártyával is működik az eredetileg Pannonos készülék.)

  34. @Mordon: akkor mivel magyarazod, hogy a telefon nem kap tererot egyaltalan?:) – hozzateszem baseband tokeletes, a telefon nem hardver hibas

  35. developer:

    “- hozzateszem baseband tokeletes, a telefon nem hardver hibas”
    Ezt mivel tudod mérni, ha egyetlen szolgáltatóval sem működik?

  36. Én müszaki hibára gyanakszom:)

  37. Ismerősöm GSM boltot üzemeltet, nála aztán megfordul elég sok “érdekes múltú” készülék, de még Ő sem találkozott honos szolgáltató által kitiltott készülékkel.

  38. Talaltam egy hirdetest egy aukcios oldalon:

    “Eladó egy Magyarországon vásárolt, Iphone 3g 8GB, T-Mobile függő, IMEI locked. A telefont használtan vásároltam, az első tulaj nem fizeti a számláit, igy a T mobile blokkolta a készüléket az IMEI alapján. Nem lopott! Leellenőrizve.”

  39. @Mordon: azzal, hogy felhivtam t-mobilos ismerost es o erositette meg, hogy imei alapjan van tiltolistan. Ennek az okat o sem adhatta ki (hogy lopott-e vagy nem fizetes miatt, az mar csak reszletkerdes)

  40. Akkor az iPhone e téren is másképpen van kezelve, mint az összes többi gyártó készülékei….

  41. lopott…

  42. @Mordon: igen, mivel az apple elég kemény feltételeket szabott a t-mobile-nak, amit teljesíteni kell, nem kérdés… a kizárólagosságnaka ára van…, és egy fenti commentre reagálva, a post nem azért született, hogy a bűncselekményt támogassa, hanem azon felhasználók tájékoztatására, akik ilyen telefon megvételén gondolkodnak – esetleg így jártak.

  43. @developer: bocs az OFF-ért
    ha a 2g iphoneon böngészem a szifon.com-ot és monduk a 270. kommentnél járok és valakinek a kérdésére akarok válaszolni, elfordítom a telefont és a safari visszaugrik a lap elejére, vagy ha frissítem az oldalt akkor is a lap tetejére ugrik.
    Nincs valami megoldás erre? Nincs ötletetek?

  44. @kenny-macaryo: en is igy jartam amikor este olvasgattam.Csak huzztam az ujjam a kijelzon erre a mama mellettem: mit simogatod mar azt a telefont?! XD

  45. 😀

  46. @developer: Azt pisilésre kell használni 🙂

  47. Húúúúúúúúúúúúúúhaaaaaaaaaaa! Akkor ez azt jelenti hogy ha nem fizetem a syámlámat akkor nem tudok csak wifi-t használni. Mivel írtátok hogy itt hon nem fog működni akkor ez azt jelenti ,hogy pl: Angliában ez már menni fog? Ha jól értettem?

  48. elvileg az itthon tiltott telefon külföldön működik – de erre semmi garancia pl (nem tudjuk, hogy hogyan frissítik egymás között a szolgáltatók a feketelistás telefonokat

  49. Van aki szerintetek teljes aron vesz szifont es nem reszletre a T=mobiltol!

    Akkor ha lenne penzuk inkabb fuggetlent vennenek nem? :))

  50. Europaban egyseges imei tiltas van tehat sehol europaban nem fog menni csak
    meg Ukrajna ahol nincs egyezmeny!!
    Kaptam mailt a Vodatol hogy imei tiltas mit jelent sajnos europai tilt es ez minden magyar szolgaltatora vonatkozik!

  51. Idezem a mail:
    Sziasztok!

    Ha Magyarországon letiltatja az ügyfél a készülékét IMEI szám alapján, akkor az nemcsak a 3 belföldi szolgáltatónál kerül letiltásra, hanem külföldön is.

    Kérném, hogy az érdeklődőket eszerint tájékoztassátok.

    Üdv.

  52. Ha nem fizetik a szamlat hasonlo a helyzet!

  53. Na, akkor egy kis infó, mivel dolgoztam, telefongyártásban, illetve eladásban is. Gyártáskor az IMEI számok kiadása volt a legbonyolultabb dolog, minden megrendeléshez a rendszer pontosan annyi IMEI-t generált amennyi a megrendelés száma volt. Az ebből eredő hibák elkerülésére a telefon csak akkor kapta meg az IMEI számot, amikor már minden teszten átment, és csak csomagolni kellett. Tehát előbb megkapta a vonalkódot, amit a csomagolás előtti utolsó helyen a teszter leolvasott, felrakta rá a megfelelő szoftvert (ez változó volt attól függően, hogy mik voltak a megrendelő igényei), rákerült a sim-lock (ha kérték), majd miután a sw-t visszaellenőrizte a készülék, és helyesnek találta, csak akkor flash-elte be az IMEI számot. Így elméletben nem volt olyan probléma, hogy hibás telefon kapott volna IMEI-t, ezt ugyanis, még gyártásban is kizárólag a Flash IC cseréjével lehetett cserélni, szoftveresen nem lehetett változtatni. Ennek ellenére előfordultak már IMEI számmal rendelkező, de flash hibás készülékek, ezekre új IMEI számot csak a bent lévő legmagasabb rangú vezető tudott kérni. Tehát ezt nagyon komolyan vették a gyártásnál. A lecserélt IMEI számokat azonnal feketelistára kellett tenni, vagyis nem lehetett újra felhasználni őket.
    Az eladásban két esetben tilthatják le a készüléket IMEI alapján:
    1.: lopás miatt, ha az eredeti tulajdonos bejenti a szolgáltatónál az eltűnést.
    2.: részletre vett készülék esetén a törlesztőrészletek (tehát nem a számla) nem fizetése esetén.
    Mivel a T-Mobile jelenleg hivatalosan nem részletre árulja a 3G-t, nem tilthatják le számlatartozás miatt. Ezt csak akkor tehetnék meg, ha az előfizetéskor ezt külön rögzítik a szerződésben. (lehet, hogy benne van, még nem néztem utána). Ha egy készülék tiltásra kerül, az rövid időn belül nem lesz használható semmilyen szolgáltató hálózatában, tehát külföldön se. Jó tudni még, hogy az IMEI szám buherálása mint írták is előttem bűncselekmény, tehát kemény büntetést lehet érte kapni. Azon túl nem is hosszú életűek az ilyen próbálkozások, hiszen ha le is cserélik az IMEI-t, az is tiltásra kerül egy idő után, ha nem kerül fel a “fehér listára”, ahol a gyártók által felhasznált számok vannak. Ha nincs szerencséje az illetőnek akkor még hamarabb tilthatják, amennyiben egy másik készülék által már használt IMEI-t raknak rá a telefonra. Én mindig azt mondtam, hogy a függetlenítés az egy dolog, csinálja aki akarja, és nem félti a garanciát, de az IMEI számot nem éri meg buzerálni.

  54. Tehát mégegyszer leirom:

    Nagyobb tartozás esetén a szolgáltató elöször simet, majd imeit tiltat.
    Lopott telefon rendszerben rögzitve van ki milyen kártyával próbálta bekapcsolni, ezen adatokkal próbálják megtalálni.
    Extrém esetben, pl ha a telefon nagy értékekkel együtt tűnt el, nem tiltatak imeit, igy egyszerübb behatárolni a helyét, de ez nem gyakori (és egy Iphone sem olyan nagy érték)

    Laci082: tiltottunk imeit magyar T-mobilos kérelemre, és nem 1-et.

    Üdv!

  55. Ha 3-4 hónap elteltével nem tiltották a telefon, akkor valószínűleg már nem is fogják?

  56. “hihetetlen vazeg te másik szöveget olvastál mint én???”
    @d.dogman: én a hirdetésekben lévő T-s iPhoneokra gondoltam, cumi ha megveszem ő hiteget, hogy ez nem tiltják le, aztán mégis…

  57. @DroneZ^: két éves az elöfizu addig bármikor.

  58. Szerintem ismétlem szerintem ha veszel egy régi használt nokiát vagy akár mien telót és annak az IMEI számát írod az eredeti helyére müködni fog. De lehet ez hüyleség de szerintem nem. Meg ismerek embereket akik ezzel foglalkoznak mármint IMEI átírással szóval tuti van megoldás igaz én kérdeztem az Iphone IMEI átírását aztmondták még nem tudják megcsinálni de szinte bármelyiket emgtudják csinálni.

  59. Bármelyik IMEI szám átírásért szorító emberkének üzenem hogy gondoljanak abba bele amikor a családjukban a 4. – 5. telefont lopják el akkor milyen indulat ébred benne és ha nem is tudja megfogni a tolvajt legalább letilthatná a telot , de erre nem sok az esély mert buherálható az IMEI. Most persze azt mondja mindenki hogy tőle nem fognak lopni. Aha….

  60. Az imei számnak van egy felépítése:
    -15 számjegy hosszú
    -az elsõ hat digit jelõlése TAC (Tipe Approaval Code), ez a készülék típusengedélyének azonosítója
    -a következõ két számjegy jele FAC (Final Assembley Code) a gyártás helyét jelöli
    -további hat számjegy a gyártási sorszám

    Az IMEI számot a mobil telefon minden bekapcsolást követõen és minden kapcsolat felépítésekor (hívás kezdeményezéskor és fogadáskor) beküldi a hálózatnak ellenõrzés céljából.
    Az ellenõrzést az EIR (Equipment Identity Register) végzi, ami olyan számítógépes adatbázis, amelyben négy különbözõ listán IMEI számok szerepelnek.
    A fehér lista az engedélyezett típusok TAC, FAC kódjait tartalmazza.
    Az engedély nélküli típusokat ismeretlennek (unknown) nyilvánítja az GSM rendszer.
    Szürke listára azok a készülékek kerülnek, amelyek meghibásodás gyanúja miatt (pl. rossz szinkronizáció) megfigyelés alatt állnak.
    A letiltott (ellopott vagy elvesztett) mobilok IMEI számai alkotják a fekete listát. Amennyiben a beküldött IMEI szerepel a fekete listán, ez az ellenõrzés elsõ lépése, a kapcsolat felépítése megszakad függetlenül attól, hogy a mobilról kezdeményezték a hívást, vagy azt hívták.
    Második lépés a szürke listával való összevetés. Ezen a listán szereplõ készülékkel lehet telefonálni, de feljegyzés készül az eseményrõl. Végül a fehér lista ellenõrzése következik és ha ezen szerepel az IMEI elsõ nyolc számjegye, akkor a kapcsolat felépül, ha nem, akkor a mobil típusa ismeretlen és feljegyzés készül róla (IMEI, IMSI, idõpont, lokációs azonosító). Az ismeretlen típussal szemben ugyanaz a szabály érvényes, mintha fekete listán szerepelne a készülék. Errõl a tiltásról a hálózat operátora ideiglenes felmentést adhat.

    A hálózati szinkronizációkor a telefon imei számából a hálózat meg tudja állapítani annak tipusát, tehát más tipusú telefon imei száma, vagy csak egy fejből generált tiltólistára kerül.

  61. a posthoz hozzáfűzném, hogy az oldal semmilyen formában nem támogatja a bűnözőket, telefonlopást stb, csak azoknak a felhasználóknak kívántunk tájékoztatást nyújtani, akik így jártak pórul… – az ő szemszögükből fogalmaztunk

  62. Hát épp azért kell már egy meglévő (olcsó használt) teló IMEI számát felhasználni mert akkor beazonosítja egy másik nem letiltott telónak vagyis ha van egy SonyEricsson K700ad de azt a hállózat T610nek látja azzal mi a gond?

    goncz9 : A hálózati szinkronizációkor a telefon imei számából a hálózat meg tudja állapítani annak tipusát, tehát más tipusú telefon imei száma, vagy csak egy fejből generált tiltólistára kerül.

  63. @Eclips21: szinkronizációkor a telefontól is megkapja a telefon tipusát, és a kódban is látja, ha ez a kettő nem egyezik (tel azt mondja k700, imei t610-et ír) átmegy ismeretlen tipusba, nem kap térerőt. Néha lehet szürkelistára kerülés rossz szinkronizáció miatt, de a vége letiltás lesz.
    Persze nem ennyire egyszerű, de a lényege ennyi.

  64. szóval nem egyszerű értem:D

  65. @goncz9: gyere fel ircre, erdekelne a dolog a bovebben

  66. @developer: csakis holnap, ma még dolgoznom is kellen egy kicsit, egész nap csak filmeket nézek 🙂

  67. most h mar van tores
    mi lesz h a tmobil olyat csinal (nem tudom h lehet-e es ha igen akkor jogilag szabad e) h figyeli h a imeihez nem tmob sim tarsul es kitiltja a halozatrol a telot imei alapjan amit nem kerul bele tmob sim

  68. Mivan? Ha pannon -os kártyát teszek bele akkor mi köze van a t-mobile-nak hozzá? Nem is csatlakozom fel t-mobile -os hálóra.

  69. Üdv elvtársak!

    Elolvastam az összes kommentet, de még nem tiszta minden. Először is az, hogy vki ezt írta: “német T-Mobile black list-jén szereplő készülék szívbaj nélkül működik a magyar T-Mobile hálózatán” Ez akkor most kamu??? Meg olvastam olyat is hogy a black list kontinensenként más, szóval amcsiban letiltott 3g-s iphone működhet itthon a Trémobilnál?? És még 1 utolsó kérdés, lehet módosítani az iphone IMEI számát? Ha lehet, akkor 1 whitelist-es rossz alaplapú Iphone IMEI-jét átlehetne írni 1 letiltott iphonba, és működne tiltás/gond nélkül?

    Szerintem nem csak engem érdekelnek ezek a kérdések

    Előre is köszi a válaszokat!

  70. Ha valóban olvastad volna az összes commentet, vagy legalább használtad volna a ctrl-f-et (böngésző keresője) tudnád a választ…

  71. @zoltan: a t-mobile nem figyel semmit, sőt, tiltani is úgy tiltat
    @Andriska: letiltható egy készülék más magyar vagy külföldi szolgáltató megkeresésére, amennyiben kétoldalú szerződés, vagy a Szolgáltató által is aláírt nemzetközi megállapodás vagy a GSM Association működési rendje alapján ennek helye van.
    Ha konkrétan ide nem tiltatnak, vagy nincs rá jogkörük a telefon működik tovább.
    Imeit Iphoneban átirni nem lehet, de egy jó imeivel működne.

    Erről jobb tudni, hogy a mobiltelefonok hálózati korlátozásának nem az illetékes szolgáltató által történo feloldása illegális cselekmény, mely a BTK 300-as, valamint 329-es paragrafusaiba ütközik. A paragrafus hatálya alá eso cselekményt a törvény 2-8 évig terjedo szabadságvesztéssel, a technikai eszközök elkobzásával, valamint pénzbüntetéssel sújthatja.

  72. @Andriska: nemcsak a commenteket, de a postot sem olvastad végig…

  73. Tre. Par hetre elfelejtett ikon szamla. Csak a hivasinditast tiltottak, beszaladtam az elso pontba,befizettem, mire kijottem, minden ment.

  74. hat egyertelmu hogy ok sem ajtostult rontanak a hazba:)

  75. Tisztelet és BIG R.E.S.P.E.C.T. a felhasználóknak.
    Az lenne a kérdésem, h egyik ismerősöm feltette a nagy pontot az i-re 🙂
    Mégpedig: lelett tiltva a szIfon. Tudok e ez ellen tenni valamit?
    Nos, az lenne a kérdésem: tudtok valami megoldást az ügyintézős utánna járásos témán kívül?
    Kösszöntem! 🙂

  76. @iTrash: sajnos nem tudsz tenni semmit,
    de olvass vissza és tudni fogod hogy mit tudsz csinálni!

  77. sziasztok!

    jövőhéten meg jön az iPhone 3G-m, egy gyerektől veszem akinek amerikából küldték, azt mondta hogy nem független, mert boltba lett vásárolva, de bontatlan! (természetesen ki fogom függetleníteni)
    Kérdés az lenne hogy egy BONTATLAN iPhone-t ami szolgáltató függő, sőt lehet h előfizetés is van rá kötve, le tilthatnak e mert valaki nem fizeti a számlákat?

    Tehát a telefon bonatatlan állapotába összefüggésbe van e már a hozzá vásárolt kártyával/előfizetéssel stb?

    válaszotokat előre is köszönöm, üdv, DENIELL

  78. Érdekes…hálózatfüggő és bontatlan? Akkor tulajdonképp az csak készülék vásárlás volt de előfizetés nincs rá kötve, szóval azt nem kell fizetni havonta, így nincs mit/kit letiltani. Szerintem ez a logikus, hisz ha bontatlan, nem kellett regisztrálni az üzletben, hanem csak otthon lesz regisztrálva.
    iThink = P

  79. lehetséges hogy feltöltőkártyával lett vásárolva, vagy rendelve lett,
    az amerikai att-nél lehet venni úgy telefont hogy interneten megrendeled, megadod a címed a bankszámlaszámod a neved az összes adatod és futár szolgálattal vagy postán elküldik neked a készüléket, a számlák meg jönnek a kézbesítési címre stb.

    Kérdés továbbra is: lehetséges e hogy egy BONTATLAN iPhone-t ami szolgáltató függő, sőt lehet h előfizetés is van rá kötve, le tilthatnak e mert valaki nem fizeti a számlákat?

    Tehát a telefon bonatatlan állapotába összefüggésbe van e már a hozzá vásárolt kártyával/előfizetéssel stb?

  80. Igen, mivel amikor megveszed felírják az IMEI számát a telefonnak, és rögvest tudják, hogy az azzal az előfizetéssel lett vásárolva.

  81. köszi a választ Kristee

  82. Sziasztok!

    Véleményt szeretnék kérni azzal kapcsolatban,hogy érdemes e megvenni egy olyan iphone 3g 8gb-ot amihez nincs meg csak a töltő és állítólag angliából lett behozva szal elvileg lesetudják tiltani(ha lopott is)!Kártyafüggetlen a teló a hátlap karcos de viszont mellette szól hogy 50 ezer érte aprópénz!Nemtudom hogy az alibi ár ellenére belemerjek e vágni mert nem tudom milyen hátulütője lehet a dolognak!Ha valaki feltudna homájosítani az megköszönném!Előre is thx!!!!!!!
    (Ja és igaz e hogy az Igo 8 1-2 hónap mulva meglessz az Iphone-hoz mert most még nemlehet használni a gps-t….)

  83. Vagy esetleg nem e lehet utánanézni egy telefonnak imei alapján vagy valami más módon hogy honnét származik stb….?!!!

  84. Sziasztok !

    Nem szeretnék okoskodni és bevallom nem olvastam el minden hozzászólást.
    Annyi lenne a javaslatom az IMEI letiltással kapcsolatban, hogy vannak olyan hagyományos GSM készülékeke (pl. Nokia 3310, stb) amibe könnyű szerrel beírható a Iphone-ban lévő azonosító szám. Ha a függetlenített Iphone nem hajlandó felmenni a hálózatra és feltételezhető. hogy minden jól van megcsinálva rajta, akkor a benne lévő IMEI számot bele kell írni egy másik telefonba és ha ezek után az sem megy fel, akkor biztosak lehetünk abban, hogy a szolgáltató letiltotta az kísérlet alapját képező Iphone-t. Igazolhatom, hogy simán letiltják számlafizetés elmaradása miatt is, ha a késedelem meghaladja a 3 hónapot. Ha ellopják a készüléket, kell egy feljelentést tenni és azonnal tiltólistára teszik a szerkezetet. Nyugodtan elhihetitek, van rálátásom a dologra. Még annyi, hogy a T-nél telefonon le lehet kérni az aktuális pillanatban tiltólistán van-e a készülék. Sajnos abban senki nem bízhat amit akkor mondanak, mert a folyamatban lévő dolgokra nincs rálátása az ügyfélszolgálatnak, így megtörténhet, hogy ami ma jó, holnap már nem lesz az.
    T-s készüléket akkor a lehet teljes nyugalommal megvenni, ha dominós vagy készülékupgrade formában vásárolta az eredeti tulaj.

    Sok sikert

    Üdv Mindenkinek

  85. A bontatlan Iphone-nal kapcsolatban annyit, hogy amikor Webshop-on keresztül megrendeled és kiviszi a futár, az biztos, hogy csak örül annak ha nem kell beüzemelnie. Így azonnal van egy bontatlan, de hálózatfüggő telefonod, amit ha nem fizetsz, akkor tuti, hogy letiltanak.
    Gondolj bele, aki 990,- Ft-ért megveszi és nem üzemeli be, az feltételezhetően a számlát sem fogja fizetni. Pláne, ha egy perifériára szorult ember, akinek a nevében megrendelnek egy ilyen készüléket. Aztán azt mondják, hogy csak albérlő volt és már nem lakik itt. Te megveszed pl. 80e Ft-ért és simán megvan a 79e Ft haszon.
    134e Ft dominó csomagban a 8GB és 139e 16GB. 1 év garancia. Egy yello… és nincs idegeskedés, nincs letiltás és még az ÁFA is visszaigényelhető. Vetesd meg egy ismerősöd szlovák vagy román cégére, már be sem kell fizetned az ÁFA-t.
    Szerintem nincs miről beszélni.

    Akkor most üdv Mindenkinek

  86. @iTrash: ha minden igaz akkor az IMEI szám rajta van a dobozon, én amikor megvettem az n73-as nokiámat akkor a t-nél elöttem bontották ki a készüléket (fólia a dobozon stb) , a csaj beletette a kártyát a telefonba a telefon dobozába beletett 1-2 papirt majd egy t-s zacskóba a szerződést és mehettem isten hírével. Szerintem a szállítás után kapják meg a készülékek IMEI számát és úgy regisztrálják! Szerintem!

  87. Sziasztok!

    Alkatrésznek tudnám használni a letiltott/kitiltott iphone-okat.

    Azt gondolom, hogy az alaplapon kívül a többi alkatrész használható marad. Jól gondolom szerintetek?

    üdv

  88. Én vok most itt! 🙂 Letiltották ma. Aki venni akar csak adásvételivel vagy biztos forrsából! 🙂 Csak ennyi.Várok a megoldásra! 😀

  89. 3 haveromnak is lenyomták, mind a 3 hálózatról… úgyhogy van alapja a cikknek…

  90. @kenny-macaryo: már bocs, de az IMEI rajta van a készülék dobozán. ha sim kártyával csomagolják egybe, akkor még egy dobozba kerül az egész, és azt fóliázzák… a szolgáltatók tételesen tudják, milyen IMEI számmal ellátott készülékeket vettek meg a gyártótól. az, hogy utána még egy újabb dobozba is beleteszik a készüléket a gyári dobozával, az ezen semmit nem változtat.

  91. @jadeye: hja, bocs, látom, nagyrészt ezt írtad te is. ugyanakkor a szolgáltató akkor kapja meg az összesített IMEI listát, amikor tételesen átveszi a beérkezett szállítmányt. tehát mikor te a boltban találkozol a készülékkel, ők már régen tudják, hogy milyen IMEI számú készülékek vannak náluk.

  92. @Wask: Próbáltátok vodán is ? Ha próbáltátok, akkor a teló yellosnow unlockolva vagy valamilyen turbo simmel ?

  93. Enyémet is letiltották… :(!

  94. Hat a@BDanY: Hat az szomoru !
    Es akkor most mihez kezdesz ?

  95. Nem tudom abban reménykedtem h valaki tud majd egy tippet adni, persze az adjam el alkatrészen kívül!
    Idegesít nagyon a helyzet…

  96. Az a rossz hirem van, hogy en is ebben a helyzetben vagyok mar szinte egy hete. Az elso 3 napban hajnalig forumokat olvasgattam, de egyelore semmilyen megoldast nem talaltam 🙁

  97. En lattam mar, az a gond, hogy ezt csak az iPhone 2G eseteben mukodik, iPhone 3G-nel sajnos nem lehet IMEI szamot cserelni, legalabbis en igy tudom.
    Egyebkent ha van meg valakinek segito tippje azt szivesen varjuk, mert mar vagyunk egy paran akkik olyan szerencsetlenul jartunk, hogy letiltottak a telojukat, es sajnos meg nincs meg a megoldas.
    Elore is koszi !!!

  98. Enyémet is lelőtték, valaki próbálta már velük feloldatni?

  99. Csak, hogy egyforma -e a hiba: mit ir ki nektek? Nekem: Halozati kapcsolat elveszett. A halozat nem elerheto, az opciokban valasszon masikat./vagy/ Korlatozott halozat. A kivalasztott halozat korlatozott, valassz masik halozatot a beallitasokban.

  100. Illetve megsem, most szereztem egy magyar T-mobile kartyat es MEGY (kulfoldon hasznalom)! Most akkor meg sincs letiltva, akkor lehet a yellowsnow rossz?! Ha van otletetek..

  101. @BDanY: ezzel egy a baj: 2G iPhone-hoz van.

    (vagy te hallottál Zibriről 3G téren? anno ellopta az unlock nagy részét a team-től, mikor otthagyta őket, majd ebből megcsinálta a ZiPhone-t. hibás volt pár dolog a szoftverében, ami elcseszett jó pár telót, wifi meg imei hibák, erre jött az utólagos patch meg egyéb kókányolások, és jó pár teló végleg kihalt, mert elcseszte a szoftverével a baseband-et. ám Zibri furcsa mód a 3G óta eltűnt… ha ő maga jött volna rá a 2G unlock-ra, akkor sokba nem tartott volna folytatni neki.)

  102. @kancsatka: En is probaltam a sajatomat masik T-mobilos kartyaval de az enyem nem ment, az mas kerdes hogy en biztosan tudom hogy a telom le van tiltva.

  103. @kancsatka: En beszeltem mar T-mobilosokkal, akkor oldjak fol, ha az a bizanyos szemely akinek a neven van a telefon (ill akikkel ok szerzodest kotottek) egyenliti az osszes tartozasat, ill ez esetben ha akarod akkor te atvallalhatod az o szerzodeseben foglaltakat, vagyis azt a 2 ev huseget.

  104. Nem lesz ez meg … pedig olyan ügyes emberek vannak pl oroszok!
    Ha alkatrésznek el akarom adni akkor mennyit kapok érte?

  105. @BDanY: Hat ez ugye attol is fugg hogy milyen allapotba van a telod. En lattam olyat aki ilyen 30 E kornyeken vette ilyen telokat.

  106. Erdemesebb eladni akkor inkabb kulfoldre, Ebayen. Nem? Nem hinnem, hogy angliaban, usaban is ervenyben lenne a tiltas.

  107. Mas kontinensen elvileg nincs ervenyben a tiltas. Egyebkent te ezt pontosan hogyan kepzeled ?

  108. sajnos az enyémet is tiltották.
    Ez a külföldre való eladás érdekelne engem is,hogy lehetséges-e.Nincs-e ott is tiltva.

  109. @Bade:
    Hali.
    Bade nem ugy volt hogy te szervizbe viszed ?
    Elvileg ez a feketelista kontinensenkent valtozik, legalbbis en ilyet hallottam.

  110. Mad:
    De,be is vittem.
    Bepötyögték az imei számot és sajnos febr. 2án tiltották.

  111. Oooohhhh, hat ez gaz !

  112. @Bade: S akkor most mihez kezdesz ?

  113. Üdv mindenkinek……
    Szeretnék tudatni veletek 1-2dolgot ha ezzel segítek! Van egy mobilos ismerős-barát aki persze külföldre szállít csakis új mobilt szerintem nem is messzire csak Serbiába szóval menjetek ki vegyetek egy külföldi kártyát és “próba” persze kint….. Biztos megy mert a bb5 készülékek amik beragadtak nálam imei szám kitiltása miatt pl.:n95,n73,3110c….stb.Ja mind t-mobilos volt…… Azokat megvette és biztosan nem azért hogy nézegesse:-) Fontos:A fent említett készülékeket nem lehet az imei számát átírni…:-( Több 100 készülék megfordult már a kezembe és sokat letiltottak amit betartottam persze a t-mobile….

  114. Ezt alá tudom támasztani. Én svédországban élek, és hoztam már magammal eladásra ki jónéhány igen szép állapotú full dobozos ám de khmmm…. tmobilos telefont ami letiltott volt, és itt semmi gond vele! Na persze benne van a pakliban, mivel a svedek sokat mászkálnak világ szerte, hogy még lesz meglepetés…

  115. Megvan arról a véleményem aki másoktól … telefonokkal kereskedik

  116. Véleményed lehet, bár nem tudom miért baj az ha telefonokat veszek magyarországon és svédben eladom! Rendesen megveszem az apronet-es hirdetések közül, még csak nem is hirdetek, hogy telefonokat keresek mint a nepperek. Ezek között viszont már becsúszott és be is fog olyan amit valamiért a T-mobile letíltott. Ja és a svédek is mind úgy veszik meg, hogy tudják a telefon Ungern-ből származik.

  117. Szevasztok!

    Mi igaz abbol, hogy a letiltott T-s iPhone-ok csak ideig oraig mukodnek yellowsn0w segitsegevel Voda illetve Pannon kartyaval?Csinaltam mar egy ilyet de nem panaszkodtak hogy kesobbiekben ne mukodott volna.
    Szerintetek?

  118. @hunwolf:
    Hali!
    Es mennyiert veszed a letiltott iPhone 3G-t ?

  119. Hát nem akarlak elszomorítani de igaz…. De persze attól függ hogy a HU T-mobile tiltotta e ki a készüléket!
    Mindenkinek üzenem hogy letiltott Iphone 3G készülékét megveszem!

  120. @Laci: Miért?

  121. @Laci:
    Hali.
    Akkor a kerdes teged is illet, mennyiert veszed a letiltott 16 Gb Iphone 3G-t ?

  122. Mennyiért adnád?

  123. Hy nekem is lenne ilyen okból eladni való Iphone om!

  124. @Laci:
    Hali!
    Mivel elkepzelesem sincs, hogy te eddig mennyiert vetted, ezert kerdeztem es nem tettem en ajanlatot.
    Nyilvan az lenne a legjobb, ha en minnel jobb aron tudnam neked eladni, persze ugy, hogy ez neked is megerje. Ennek fuggvenyeben megbeszelhetnenk egy arat.

    Udv,
    Mad.

  125. Vennék egy letiltott 3G-t. Az oka, az enyémnek megrepedt a kijelzője és az lcd is sérült, egy bizonyos területen nem látni semmit. Ezeket szeretném kicserélni. (Sikerült átmenni rajta bringával, nem szerette…)

  126. vennék egy le tiltozz 3g-ét reális áron

  127. vennék egy le tiltott 3g-ét reális áron

  128. Ha egy t-mobilos telit jailbreak elek akkor elveszíti a garanciát? vagy ha esetleg gondja lenne és nyomnék egy restartot akkor ugyan olyan lesz mint volt és marad a gari?!

  129. @kicsiii: a restart az nem számít semmit. szépen is néznénk ki. ellenben egy restore-t követően “elmúlik” a jailbreak. a gond _esetleg_ akkor van, ha úgy döglik be a teló, és kell vinned szervizelni, hogy nem tudod restore-olni. de ez sem kézenfekvő, legtöbb helyen NEM foglalkoznak a jailbreak-kel.

  130. @jadeye:

    Köszönöm szépen a választ. Megnyugtattál 🙂

  131. 55-be veszem a letiltott 3g 16GB

  132. És mennyiért adod? 8Gb-os van esetleg?

  133. Sziasztok!

    Asszem most kezdi el megszívni az a sok embör, aki nem bírt a seggén ülni ameddig hivatalosan meg nem lehetett venni a T-től és megvették valami rosszarcú gyökértől, illetve azok akik “Anyááááás csak 990 FT? Ahhh kell most rögtön!!! Mi? 16990FT két évig. Áááá leszarom, majd anyu,apu,nagymama vagy a diákhitel. Csak add ideeee moooost”. Már bocs, de az ilyen embereket qrvára nem tudom sajnálni. Hajrá T-mobile! Nepperek, meg szervízesek. Vegyétek meg qrva olcsón a tiltott készülékeket. aztán a hülyegyerek majd elgondolkozik hogy a szolgáltatásért fizetni is kell vagy hogy lehet hogy “rabság” de akkor is így hivatalos. Csak azokat sajnálom, akiktől ellopták az iphone-t hogy egy ilyen kis kötsög örülhessen, és még ilyen esetben is fizetnie kell két évig.

  134. @General Salee:
    Kedves General Salee !
    Probalok visszafogottan reagalni eme kis megnyilvanulasodra.
    Eloszor is koszi a konstruktiv kritikat ! Bar megsporolhattad volna az energiadat, es csinalhattal volna valami igazan hasznosat.
    Az meg veletlenul sem jutott eszedbe, hogy vannak itt olyan emberek akik talan mas tenyezok miatt kerultek ide ? En kemeny penzt fizettem ki azert, hogy legyen iPhonom, amit meg nagyon nem akartam az a T-mobilos 2 eves huseg, egyreszt a huseg miatt, masreszt mert nem beszelek telon annyit. Az hogy abban a pillanatban naiv voltam, az valoban az en hibam, es ezt ki is hasznaltak es most itt vagyok egy draga viszonylag hasznalhatatlan teloval. Sajnos meg voltak masok is ezzel is, vagyis masok is porul jartak. Ha mar beleoltunk ennyi penzt egy teloba, szeretnenk is ha mukodne.
    Ez meg hogy a “hülyegyerek majd elgondolkozik” ezt meg sajnos csak teged minosit – no comment !
    Viszont remelem, hogy te nem voltal ennyire naiv es teged nem vagtak at, es boldogan hasznalod a telod !!!

    Udv,
    Mad.

  135. Hali! Letiltott Iphone 3g 8gb os valakit nem érdekel ?

  136. Engem érdekelne a 8gb-os változatt is…. Adok érte 35-öt….

  137. hunwolf: sry másra gondoltam

    Mad: szerintem General Saleenek igaza van abban, hogy aki nem gondol bele ezekbe elősször az tényleg naív. Ha belegondolsz 24×17-ből már 3 dominós iphonet tudsz venni. Most komolyan, akinek van annyi pénze, hogy kitudná fizetni a havidíjat az inkább megveszi egyben. Most akkor minek is ez? Lehúzzák az embereket és a hülye magyar be is veszi.

    Aki meg lopta azt megis kéne verni, nem csak a telefonját letiltani

  138. Sziasztok!

    Az lenne a kérdésem ,hogy énis kéz alól vettem a szifont, 3g-set,kaptam hozzá minden papirt,a kérdés pedig az , hogy a számlán-garanciapapiron vagy valamelyiken honnan lehet tudni hogy ez előfizetéssel lett vásárolva vagy sem?

    előre is köszi a választ

  139. @BDanY: BDany! Engem érdekel.

  140. @RSRyder:
    Hali.
    A lopasban teljesen egyet ertunk, amikor en vettem a telomat nem letezett a dominos ajanlat, ha lett volna tuti azt valasztom.

    Mas, 35E egy letiltott teloert ? Serintem ez nagyon keves annak fuggvenyeben amit most irok.
    Akinek letiltott teloja van, mint pld nekem, azoknak tudnek ajanlani egy megoldas, ami szerintem jobb mint eladni 35E.
    45E kicserelik a telo alaplapjat, igy uj imei szamod lesz vagyis nem lesz tiltva.
    Ha eladod 35E es ujbol egy iPhone-t szeretnel, akkor ehez a penzhez meg hozza kell tenned 95E, hogy meg tudd venni a T-s dominos iPhone-t.
    A helyzet valtozhat ha jobb aron tudod eladni.

    Udv,
    Mad

  141. Tibi: Ha Magyarországon vették a szifont, akkor előfizuval vették. Valószínű találsz a papírok közt egy számlát is, ha 990 Ft van rajta akkor kezdhetsz izgulni… 🙂

    Én Karácsony előtt vettem a szifonomat, mivel sehol semmi utalást nem találtam arra, hogy félni kellene attól, hogy le lesz tiltva, ezért vettem egy 90.000 Ft-os T-mobilosat a független 150.000-es helyett. Mondhatod, hogy felelőtlen vagyok, és megérdemlem, ha le fogják tiltani, de a magam részéről úgy érzem becsületesen jutottam a hozzá.

    Mondjuk annyi lélekjelenlétem volt, hogy némi vitát is felvállalva nem attól a rosszarcú sráctól vettem, aki egy Lakatos névre kiállított előfizetési szerződést lengetett 🙂

    Egyébként teljesen egyetértek azzal, hogy a lopott telefonokat ne lehessen használni, ha semelyik telefonban nem lehetne átírni az IMEI-t, a tiltólista meg nemzetközi lenne, senki nem lopna!!!

  142. Bár így lenne, de mivel nemértenek hozzá maradna a helyzet, viszont ha elkapnák őket akkor sok hűhó a semmiért 😀

  143. Mivel én nem csak a letiltott telókat veszem, nálam az állapot a mérvadó (vagyis a svédeknél)! A nem letiltott 16gb-os full dobozos karcmentes 95.000ft, a letiltott full dobozos karcmentes 16gb-s 70.000ft, Ugyanez 8gb-s ben 80.000ft, letiltott 57.000ft. Ennyiért veszek!

  144. Full dobozost nincs letiltva bontatlant adok 95-ért!

  145. @laci:
    Hali!
    Ha jol emlekszem te is veszed a letiltott telokat. Csere nem erdekel ? Kulombozetet persze kifizetem ha jo aron szamitod be a letiltott telomat.

  146. @hunwolf:
    Hunwolf, a te ajanlatod is kecsekteto.
    Hol es mikor venned be a 16 Gb karcmentes telomat, marmint te most M.O. vagy ?

  147. Per pill nem vagyok ott, de ha vannak ajánlatok, és ha tudok magammal hozni 6-7 telefont, akkor veszem a jegyet és irány a wizzairrel M.O.

  148. @laci:
    Ez az egy van, vagy tudsz többet is?

  149. Hát 35e tényleg nem sok és múlt héten beszéltem egy sráccal alaplap ügyben azt mondta hogy 40e Ft ért megcsinálja.
    Szóval 35 ért nem adom el… Valakinek kell esetleg más /nagyobb/ áron :)?
    Amúgy semmi baja a hátulján Gela skin van tehát nem karcos.

  150. @BDanY:

    57.000ft

  151. @hunwolf: Nekem 57e ért ok! ******************- on ha még áll az ajánlat megbeszélhetjuk hogy hogyan adjam oda.

  152. @Mad:
    Hi.
    En olyan 2 – 3 het mulva tudnam megmondani neked, hogy erdekel-e az ajanlatod vagy sem, remelem ez neked is megfelel. Egy 16Gb fekete iPhone 3G van, karcmentes allapotban.

    Udv,
    Mad.

  153. Sajnálok minden Iphone tulajdonost akinek lenyomták a telefonját de ne felejtsük el “olcsó levesnek hig a leve”

  154. Nem akarok kotozkodni, de szerintem nem kene zsibvasart csinalni a blogbol. Van ezer es ezer modja annak, hogy a 3210es nokia+5k kp-ert csere a letiltott 16 gigas iphone-t? tipusu uzleteiteket elintezzetek.

    Megjegyzem halkan: mikor az en 16 gigasomat letiltottak, (csak t halozatban) vateran siman vittek volna annyiert amennyiert anno vettem (85k). Aztan levettem, mert tamadt egy szamomra jobb lehetoseg. Siman el tudjatok adni tobbert is, eleg marha lenne aki 35 meg ilyen korul odaadja a kulfoldon tobbszoroset ero telefonjat.

    @laci: Olcso levesnek, az.. 😀

  155. @dj_us:
    Hi.
    Es azt elarulod, hogy mi volt szamodra a jobb lehetoseg ?

  156. 🙂 Jó lehetőség….. Biztos vett egy másikat:-) Itt látszik milyen magának való más ne boldoguljon csak ö!

  157. Viszont Hunwolf, ha lehetseges adj meg egy e-mai cimet vagy egy chat id-t vagy hozzunk letre egy masik topikot, hogy tudjunk kommunikalni, illetve h. az eddig egyszer hozzaszolo baratunkat ne zavarja a sok ide nem illo hozzaszolas

  158. @Mad:

    17-en megyek vissza 2 napra, ha akkor aktualis akkor megbeszelhetunk valamit!

    dj_us nek igaza van kene egy uj topic ami iPhone eladas csere bere tema lenne!

  159. @dj_us:
    Csak egy kis matekozas!
    Elorebocsatom, hogy en csak a sved viszonyokat ismerem, hasznalt nem letiltott 16gb iphone 5000sek ez most olyan 127000 huf (barki a googlen nezelodhet), a fuggest itt jobban szeretik Rebel sim-el megoldani az 240sek.
    Repiojegy a wizzairnel a legjobb akcios aron 1000 sek. En mint mondtam a nem letiltott iphone-t 95000huf ert veszem. Altalaban 5 telefont hozok magammal amibe a SAJAT fel millam all! Szoval ha a koltsegeket levonom igen, 5 telefonon keresek kb 100.000 huf-t jo esetben. Hat nem tudom azert nem az evszazad biznisze…! Mas orszagokrol nem tudok nyilatkozni, ja es 35000-et ajanlani szerintem is rablas


Add a Comment