fbpx Skip to content

_iphone_unlockMint egy korábbi cikkünkben írtuk, az Apple a héten kiadott egy nagyobb frissítést az OSX rendszeréhez, ami többek között megakadályozta azt, hogy a számítógép DFU módban kommunikáljon az iPhone-nal. Ezáltal a jailbreakelni sem lehetett. A dev-team kiadott egy fixet, de ennek a telepítése túl körülményes volt.
Volkspost-nak köszönhetően, mostmár egy egyszerű programmal javíthatjuk a problémát, amit alább letölthetsz.

A telepítés menete:

1. Csomagold ki a .zip fájlt.
2. Indítsd el a Fix_DFU_10_5_6 automatizáló scriptet
3. Ha a rendszer megkérdezi, hogy biztosan meg akarod-e nyitni, akkor nyomj igent!
4. Írd be a jelszavadat.
5. Egy ablak fel fog ugrani, “caches necessary for booting are being updated” felirattal, ezt okézd le!
6. A géped újra fog indulni, és ezután fel fogja ismerni az iPhone-t DFU módban.

Pontosan hogyan is működik?

1. Ellenőrzi, hogy 10.5.6-os verziójú-e a rendszered
2. Megmutatja az olvassel fájlt
3. Kilép minden futó alkalmazásból (mentési lehetőséggel, nem force quit!)
4. Mentést készít a meglévő fájlokról, az asztalra (AppleUSBHub.kext,OUSBCompositeDriver.kext)
5. Megkérdezi az admin jelszót
6. Bemásolja a 10.5.5-ös AppleUSBHub.kext,OUSBCompositeDriver.kext fájlokat a helyükre.
7. Beállítja ezeken a jogosultásgokat
8. Újraépíti a kextcache-t
9. Újraindítja a gépet.

Természetesen mondanunk sem kell, hogy mindenki a saját felelősségére használja a programot!

[download id=”171″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

14 Comments

  1. Hellósztok!

    Jobb híján ide írok mert lenne egy kis problémám. Kipróbáltam egy appot (Mini piano) és amikor a home gombot megnyomtam kifagyot. Be akartam kapcsolni de automatikusan restore módban indul el ha az itunes-ból frissíteni akarom akkor elkezdi frissíteni majd a frissítésnél a “waiting for ipod…” üzenettel kilép.
    Ilyenkor mit tudok tenni mert már másik gépen is próbáltam és ugyanez a helyzet ott is. (iPod Touch 2g 8Gb)

    Előre is köszönöm a segítséget.

  2. Sorry, kétszer ment el. :s Ha lehe töröljétek.

  3. Probáld meg ugy bekapcsolni hogy home 10 sec hozzá a power majd home tovább nyom. Ha a képernyőn bejön az Usb jel utana fog menni a restore

  4. Ha a készüléket egy USB HUB-ba dugva használod (én pl. a monitor HUB-ján keresztül), akkor minden patch nélkül működik a DFU mód 10.5.6 alatt is.

  5. Köszönöm a segítséget de nem jött össze a dolog mert nekem magától recovery módban kapcsol be ha csak simán nyomom a bekapcs gombot akkor is. :s
    Után az itunes felkínálja hogy van egy recovery módban lévő eszköz akarom-e Restorolni? -> Igen elkedi csinálni, az itunes Waiting for ipod üzenettel megáll(de a csík megy) az ipod-on pedig a folyamatjelző csík is megy de ha egy óráig hagynám ott akkor addig menne.
    (Ja és Win XP SP3 alatt próbálkozok.)

    Még annyi kérdést engedjetek meg hogy ilyenkor legalább tölt?

  6. Sziasztok!

    Valaki tud témás oldalt, ahonan lehet leszedni témákat?

  7. segítsetek, mert nem megy: a script bemásolja a fálokat, de nem építi fel újra a kext cache-t. Így amikor rebootolok, akkor ki van lőve az USB és avval a hibaüzenettel fogad, hogy a két kext nem frankó. természetesen backupoltam, csak az a kérdés, hogy milyen parancsot kell beírni ehhez a kext chace rebuild-hez? köszi!

  8. tárgytalan, az onyx system cahce rebuild opciója megoldotta. Mindenesetre nem értem, hogy mi a baj: nem megy nekem az USB hub megoldás, ugyazt a 2001-es hibát adja, mint ha magára az imacre lenne rádugva, megpróbáltam pc-ről felrakni az új firmware-t, erre 1600-as errort adott, a script, meg nem fut le teljesen plusz bohóckodhatok remote access-szel, mert elszáll az USB.

  9. Az 1600-as hibakod az XP-nel azt jelenti, hogy nem sikerult az iTunes frissitese. Az Apple azt tanacsolja, hogy iTunes uninstall es a legfrissebb install. Nekem is kijott ez a hiba a 8.1-es frissitesnel.

  10. Sziasztok!

    Mac alatt vigyázzatok ezzel a kicserélős dologgal… én kicseréltem és egy újrainditás után már hibát is irt ki az AppleUsbHub.kext-re, és se egerem se billentyűzetem nem volt!
    Ha valakinek ugyanez történne semmi para… safe mód ba inditsa a gépet majd töltse le a frissitést apple oldaláról és installálja fel.

  11. Hali haar!
    Én is így jártam és a mai napig nem sikerál életet lehelni a macbookba… se billentyűzet se egér. Hogy indítok safe módba? Neked ott van billentyűzet?

  12. Sziasztok!

    Nekem is hasonló a gondom, se bill se egér, és mivel csak USB van a gépben sehogy sem tudok csinálni. Safe mode hoz shiftet kell nyomni induláskor, de nálam így sincs kezelőszerv, így frissíteni sem tudok.

  13. Happy, Én is megszívtam. Melyiket leírást követted? Unkle vagy Jasond too-ét?
    Ha jól értelmezem, a gép marad régi állapotában, minden megmarad igaz? Csak az az 1 fájl cserélődik…

    Balage


Add a Comment