fbpx Skip to content

OFF

Az, hogy a szifon.com 1 blog, annak van jó ill. rossz oldala is. Jó oldala, hogy könnyen kezelhető, érthető, emberekhez szóló, aki nem akar annak nem muszáj hozzászólnia, és ezáltal nem lesz törölve, és igazából, ha tudjuk mi az a kereső mindent megtalálhatunk. El kell fogadnunk azt, hogy a blog egy blog, nem fórum. Természetesen lehet kérdezni – kérni, de itt nem fogsz 9 oldalt vissza olvasni arról, hogy mit hogyan csinálj. Itt információt gyűjthetsz az újdonságokról, ill. ezekről beszélgethetsz a másikkal, folyamatosan pörögnek a témák és bizony néha – néha elveszik az ember. Tehát lehet 5leteket írni, lehet 1 – 1 kérdést felrakni, de ez arra nem jó, hogy 1 teljes szoftver frissítést átbeszéljetek 1 poston belül. Tehát aki egy valamibe elakad, nyugodtan kérdezzen, de nagyobb dolgokban ott a fórum vagy a szerviz.

OFF

Most, hogy a saját cikkemben is offoltam rátérnék arra, hogy miért is kezdtem el ezt a postot. Mint megszoktátok néha kiemelek 1-1 hozzászólást a cikkek alól post-nak mert tetszik. A citrom-iphone-clone alatt találtam ezt a gyöngyszemet én ugyan nem tudok hasonló történetet elővenni, de ha lesz ígérem megírom. Persze aki rendelkezek hasonlóval, hajrá!

Múltkor otthon voltam apáméknál vidéken, kocsinak alvázfestés kellett így tél előtt és lenn jóval olcsóbb és gyorsabb mint itt Pesten. Lényeg a lényeg, elküldtek sörért, merthogy nagy a por és azt ugye nem nagyon bírja a mesterember torka, stb. Kukutyini kisbót a sarkon, van még mellette egy benzinkút de utánna csak a puszta. Benyitok, 150 centis kiscsaj spagettipántos felsőben Evanescence-esre sminkelve – de szerintem tojásszénnel mert úgy szét volt csúszva az egész arca, hogy ihaj – mér végig lefitymálóan a pult mögül. Pakolom a piát a kosárba, egyszer csak befigyel a Marimba. Lesek ki a fejemből, hát ez meg honnan jön? Kiscsaj levágja a lufikerekre tömött válltáskáját a pultra majd elkezd benne kotorászni és előhúz egy fekete 3g-s iPhone-t. Felveszi – konkréta koppant az ujja a képernyőn, úgy megnyomta – és elkezdi osztani az észt Gazsinak a Józsiról, aki egy szemét disznó, stb. Mikor bejezete úgy ahogy volt visszadobta a telót a táskába kulcs, szempillaspirál és miegymás mellé. A környéken egyébként km-ekre csak gprs van, edge-t is csak elvétve lehet felfedezni, nemhogy 3g-t. De sztem őt ez nem zavarta. Kétlem, hogy valaha is használta vagy fogja használni telefonáláson kívül bármire a kütyüt. Műkörmökkel amúgy sem lehet gépelni.

Elismerem, sznob és konzervatív vagyok. Valószínűleg sok ember úgy gondolja zavaróan magasan hordom az orrom, de pont a fent említett csoport motivált mindig abban, hogy megválogassam a ruháimat és a használati tárgyaimat.
Nem, nem eliteskedni akarok. Tőlük akarok elhatárolódni. Nem azt akarom, hogy csak a jogászok jöjjenek oda hozzám beszélgetni egy házibuliban hanem azt, hogy a fentebb említett csoport még véletlenül se. Igen, éreztetni akarom velük, hogy nem vagyok kíváncsi a társaságukra. Erre hajlandó vagyok nem kevés pénzt is áldozni.

Ettől függetlenül az iPhonet nem elsősorban azért vettem, mert ki akarok tűnni a tömegből. Akartam egy jó hangminőségű zenelejátszót amire felfér a teljes gyűjteményem, egy internetes kütyüt ami elég kicsit, hogy bárhová magammal tudjam vinni és egy telefont. Régen erre volt egy pda-m, egy mobilom és egy discman-em amihez vagy 15 cd mindig benn figyelt a tatyóban. Most mindez megvan egy helyen. Pont azt kaptam amit szerettem volna, hiszen tudatosan azt vettem, amire szükségem volt.

e-tiggy

Olvasd el a hozzászólásokat is

25 Comments

  1. Ezért veszek inkább 2g-s iphone-t mert az nincs minden lúzernak.
    A 3g-t amúgy se nagyon használom max géppel össze kötve de arra meg ott az e51-es.

  2. Hát igen, most már minden sarkon demózik egy-egy újdonsült 3g tulaj…
    Bezzeg tavaly mikor a mikulásünnepségen fényképeztem vele a gyereket, még csak a vállalat külföldi vezérigazgatója veregetett barátságosan vállon, és mesélte fél órán keresztül hogy mennyire imádja (céges BlackBerry-je a fiók alján porosodik) ő és a felesége is az iPhone-ját.
    De szerintem mindenki megérdemli a jót. iPhone-t mindenkinek!

  3. „Ettől függetlenül az iPhonet nem elsősorban azért vettem, mert ki akarok tűnni a tömegből. Akartam egy jó hangminőségű zenelejátszót amire felfér a teljes gyűjteményem, egy internetes kütyüt ami elég kicsit, hogy bárhová magammal tudjam vinni és egy telefont.Régen erre volt egy mobilom és egy discman-em amihez vagy 15 cd mindig benn figyelt a tatyóban. Most mindez megvan egy helyen. Pont azt kaptam amit szerettem volna, hiszen tudatosan azt vettem, amire szükségem volt.”

    EZ a lényeg!!! főleg az első és az utolsó mondat! 🙂

  4. Meglátni és megszeretni. Lehet hogy nem tökéletes de imádom az egyszerű stílusát

  5. iigy van, az utolsó részben van a lényeg!!!!

  6. én bevallom kicsit apple párti vagyok már lassan 2 éve. ez akkor kezdett kialakulni amikor hizzájutottam 2006 novemberében a macbookomhoz (azóta is ezt használom) aztán nyáron egy iPod nano 2g lett a szülinapból és 2007 tavaszán az első iPhonom… mivel kereskedtem velük vol 4 db iPhonom és most van az 5. de ez egy fehér 3G és imádom és mindent tud ami nekem kell… szal majdn emfél évig (júniustól novemberig) nem volt applePhonom és hiányzott az, hony nincs nálam mindig a zeném, a fileim, az az egy két apró játék (még régebben apróbbak voltak) amivel néha fizikaórán elüthetem az időt és az hogy nem volt a zsebemben egy számomra nagy eszmei érték. ezért most úgy gondolom felhagyok azzal h eladogatom a telefonom és majd lessz másik. ez nem járja! ez az enyém és az enyém is marad még sokáig… csere csak új iPhone ra lessz

  7. Én meg ha még olvasok két ilyen idióta történetet, biztosan eladom. A gondolkodásoddal és a tetteiddel határolódj el barátom, ne a telefonoddal. Azzal ugyanis csak közelíteni tudsz.

  8. 😀

  9. Az első ipod nano 2g-m óta énis erősen apple párti vagyok, valahogy megfogott a cucc 🙂

    Az meg hogy sok embernek van hát istenem, vettem észre, sok olyan aki googlet nem tudja kezelni 🙁
    Addig amíg megteszi az iPhone amit várok tőle, és tudom úgy használni mint egy pici számítógépet, én nem bánom ha minden második ember ilyet vesz 🙂

  10. Hát ne csodálkozz, ha ilyen hozzáállással tényleg nem a jogászokkal fogsz haverkodni. Nem értem, mi a bajod velük. Nekem is 3Gm van, és jogász vagyok, de nem érzem magam sznobnak, se felsőbbrendűbbnek.
    Ezt vettem, mert ez felel meg az igényeimnek a legjobban.

  11. Nem tudom miért kell ennyire előítélettel élni más emberek felé akiknek iPhone telefonjuk van, főleg külső alapján elítélni valakit. Lehet a furán kisminkelt csaj jobban kihasználja a telefonját mint egyes “jogász” kinézetű egyének akik esetleg tényleg azért vették mert menő és ezzel most nem a jogászokat akartam leszólni 😀
    Mondjuk még mikor megjött hivatalosan hazánkba az iPhone akkor pár emberkét elkaptak, hogy nyilatkozzon miért is kell neki és akkor volt aki annyit tudott mondani neki tetszik a színe 😀
    Talán azoknak lehet a problémájuk, hogy sok iPhone van már szerteszét, akik azért vették, hogy felvágjanak vele, mert úgy nehéz, hogyha már ennyi embernek van 🙂

  12. Csak igy megjegyzem nektek ma megrázott a fónom miközben dokkolóra volt rakva,nem hiszem el..
    :D:D:D

  13. KillZ: ahhoz képest hogy jogász vagy szövegértelmezésből nem vagy nagy koponya, olvasd át mégegyszer azt a mondatot:
    “Nem azt akarom, hogy csak a jogászok jöjjenek oda hozzám beszélgetni egy házibuliban hanem azt, hogy a fentebb említett csoport még véletlenül se.”

    Értsd nem azt akarom hogy csak elitnek titulált emberek jöjjenek oda, csak azt akarom hogy a pórnép bunkóbb képviselői kerüljenek el messzire.

    Nem bűnös.

  14. És ahhoz milyen telefont kell venni hogy az olyanok elkerüljék az embert mint aki ezt az értelmes történetet is írta? 🙂

  15. “pornép” ez kemény nem tudom mivel vagy külömb ember a többinél lehet hogy illatosat szarsz akkor megértenm.de most igy hirtelen nem tudom elképzelni.csak azokat zavarja hogy másoknak is van iphone-ja akik ezzel akarnak feltünni, az pedigmar szanalmas aki egy telefonnal akar kitünni a többi ember közül.

  16. Miért lenne lúzer akinek 3Gje van?? Én ismertem a 2Gst is. Tudtam, h van mégsem vettem. Tudatosan! Olyan felhasználó is létezik aki direkt várta meg a 3G-t mert nem felelt meg neki a régebbi konstrukció. Ennyi.

  17. kar h meg mindig errol szol a dolog h apple draga meno es erteni kell hozza.
    szerintem tok mindegy kinek milyen es MIERT van olyan telefonja amilyen, akinek divatbol annak divatbol, aki meg ki is hasznalja az jar jol.
    had vegyen mar mindenki maganak akar iphone-t akar sokkal jobbat anelkul h lemenoznenk v lesznoboznank…

  18. Zoltannal a pont 🙂

  19. Szerintem, ha valaki el akar határolódni a “bunkó pórnéptől”, az először tanuljon meg helyesen írni. Legalább az alapokat. (-ba -be, -ban -ben, hova kellenek a páros mássalhangzók, stb.)

  20. Aki nem akar a pórnéppel keveredni az ne kocsmába járjon hanem az operába. Ja ott meg sok a sznob. Akkor meg ne járjon emberek közé és nem fog keveredni 🙁

  21. Sztem aki nem akar kitűnni vagy “sznobokkal-pórnéppel” társalogni az egyszerűen ne vagizzon vele és ne mutassa meg minden embernek.

  22. én azt nem bírom, hogy sokan tényleg csak státusszimbólumnak veszik meg, és semmit nem tudnak arról hogy mekkora “erő” van a kezükben. Én ha veszek egy eszközt szeretem a végletekig kihasználni, kipróbálni mindent, minden lehetőséget legyen az legális vagy nem. Teszem azt, nővérem barátnője közölte, hogy iPhonet fog venni, mert azzal milyen jól lehet puskázni egyetemen, csak az ujjati kell huzgálni nagyításhoz, stb, még pf-et is olvas. 3 CENTIS MŰKÖRMEI VANNAK……omfg…..alig tudta kezelni az enyém mikor megmutattam neki….ja és természetesen nekem kell majd regelnem őt, jailbrekelnem a telóját, stbstb mert ilyenekhez dehogy ért.

  23. kahun es az miert baj?

  24. En pl. 12 eve kezdtem el macen dolgozni, azota nagy a szerelem. Mivel ez az elso sajat apple tulajdonom, letojom hogy meg kinek van es az milyen ember, en imadom a 3g-met.:)

  25. Egyetértek. Én is csupán magamnak vásárolom a dolgaim, semmi sznobizmus vagy hogy ezáltal törjek fel. Ha fantáziát látok benne, számomra hasznosnak találom, akkor érdemes belefektetni. Jelen esetben az a legnagyobb dolog benne, hogy jó és másoknak hasznos dolgokat tudok létrehozni vele adminnal és developerrel karöltve.


Add a Comment