fbpx Skip to content

Örömmel jelenthetjük be, hogy a  2.6-os Linux Kernelt portolták az 2G és 3G-s iPhone-okra, emellett pedig az első generációs iPod Touch-ra. Az operációs rendszer még nagyon kezdetleges, még rengeteg driver hiányzik hozzá, de már alkalmasnak mutatkozik arra, hogy a jövőben egy alternatívát jelentsen az iPhone OS-re.

Tehát amik már működnek:

  • Framebuffer driver
  • Serial driver
  • Serial over USB driver
  • Interrupts, MMU, óra, stb.

Ami még nincs portolva, de már készülőben van:

  • NAND-hoz olvasási támogatás

És amik még nem működnek:

  • NAND-hoz írási támogatás
  • WiFi
  • Touchscreen
  • Hang
  • Mozgásérzékelő
  • Vezetékes hálózati támogatás

Telepítési útmutató: itt

Letöltés: itt

Projectvezető: planetbeing

A projectben közreműködnek: CPICH, cmw, poorlad, ius, saurik

Bemutató videó:



iPhone Linux Demonstration Video from planetbeing on Vimeo.

Figyelem: Mindenki csak saját felelősségére próbálja ki! A szifon.com semmilyen segítséget nem tud nyújtani azoknak, akik valamit elrontanak a fenti linkeken található útmutatások alapján a telefonjukon.

Olvasd el a hozzászólásokat is

21 Comments

  1. Eppen filmet nezunk szoval telorol nezem az oldalt (izgi a film 🙂 ) szoval mar vartam h kihozzak a linuxot a telora, tuti lesz android is… Amint net elott leszek megnezem a videot is. Hajra hajra “iLinux” 🙂
    ui: most nezem eloszor telorol az oldalt franko nagyon az xmles atultetes!!! WordPress ilyet is tud mar?

  2. Uui: mar h nem youtubos a video, az behozna szepen a telo es meg preview kepet is csinalna az oldalra

  3. ezt nem a wordpress tudja, hanem a mi gondos munkank…
    es azert nem jutyub hogy legyen mit kerdezned

  4. admin:

    meg nem volt itt szo rola, de az e heti amerikai kulonleges “black friday” nevu akcio kereteben, rengeteg alkalamzas lett ingyenesen letoltheto ezen a napon. Listat ezekrol a programokrol itt talaltok:

    http://appshopper.com/prices/free/

  5. Az off hozzászólások törölve lettek, akinek tovább gondja van, irc-en elmondhatja

  6. S ez most minek is? Mármint minek feltenni? Ez csak egy jó nagy adag karakterhalmaz… (egy laikus szemszögéből…) Majd ha lesz valamilyen grafikus felülete, akkor talán megfontolandó, főleg, ha minden driver meglesz, és tökéletesen működni fog, és még progik is lesznek rá…

  7. Már bocsi: de most ez mire jó???
    Ez ugyanaz a csapat aki már több hete ígéri az UNLOCK-ot ??
    Úgy néz ki az is csak egy gyenge video marad…

  8. én azt mondanám hogy inkább ne legyen “fapad linux” retek meg “windows kékhalál” FÓN-om 🙂 inkkább maradnék az eredeti verziónál.

  9. Mondjuk ha már így kísérletezgetnek, inkább csinálnák a Bluetooth projectet….

  10. Igen egyetértek hogy sok minden más kellene. Pl én laikus felhasználó vagyok de azt hiszem szoftveresen meg lehetne oldani egy kézremegés kiküszöbölést a kamerán..Megérne jó pár dollárt mindenkinek. Jelentkező?? 😀

  11. Tenném felfele azonnal, ha lenne grafikus felülete. Mikor a hírt megláttam azthittem van is, nade így minek tegyem fel? De már ha idáig eljutottunk akkor lesz szerintem grafikus felület is egyszer. Mégha nem is használható semmire, maga az érzés hogy 2 operációsrendszer van a zsebemben :)) multi boot menüvel. Király lenne.

  12. Ez ebben a formaban nem sima felhasznaloknak szol, inkabb egy technologiai demo. AKkor lesz igazabol erdekes, ha mondjuk a Google Androidot is kepes lesz majd futtatni (az is linux alapu).

  13. Helló,
    Szerintem kiválló munka,gratulálok a fejlesztőknek. Ez tulajdonképp annyit jelent, hogy sikerül a készülék hardverét programozni, ha befejezik, és lesz grafikus felület esetleg, akkor új távlatok nyílnak a felhasználást illetően. USB-n keresztül bármely Linuxot hasznaló asztali pc-ről lehet majd programozni a készüléket. Ami több alkalmazást jelent az átlag felhasználónak. Egyszerűen a készülék független lesz az apple szigorú rendszerétől..

  14. miki 315
    ime: http://rapidshare.com/files/166608225/Night_Camera.ipa
    ezt probald ki ha sok feles lecsuszott es remeg a kezed:) ez megvarja a pillanatot az erzekelok alapjan (asszem) mikor nem mozog es magatol exponal

    bar lehet h csak magatol exponal es azert nem lesz bemozdult a kep, magyarul nem kell kijelzore bokni, tehat nem lokod meg a “kamerat”

    amugy linux ugyben hajra android hajra!

  15. zoltan: köszi már megvan a program , de nem kimondottan erre gondoltam. Ps. Nem iszom felest , maradok a kannásbornál :- D

  16. Sziasztok, lenne egy kérdésem… úgy nézem beragadt egy alkalmazas telepitese a letöltésnél és egy atelepítésnél… ezekkel mit tudok csinalni? Az ikon rendezos dolognal nem jelenik meg az X ezeknek 🙁

    a youtube meg magatol megjavult, masnal is? 🙂

    blutooth file kuldesre nincs semmi remenysugar sem?

    köszi

  17. ahol nincs X azt kb cydiabol raktad fel, ott kell torolni

  18. nem, app storebol probaltam, de mar 2 napja letoltes… illetve telepites… van az ikon alatt…

    át lehet szabni az ikonos képernyojet? mittomén ne fekete legyen, hanem kek a hattere?

    haho

  19. itunes syncel megoldottam…

  20. Sziasztok!
    Tudtok valami megoldást arra,hogy miért lehet az,hogy az iTunes nem akarja felismerni az ájfónomat?Ma,egy másikat -majdnem-minden gond nélkül felismert.
    Rakjam újra az itunest?

  21. Nem az iPhone-dev team dolgozik ezen a projekten. Jelen fázisban úgy kell rá gondolni, mint proof-of-concept, olyan mérföldkövet értek el, ami már ígéretes eredményeket sejtet. Én drukkolok nekik és kíváncsian várom a fejleményeket.


Add a Comment