fbpx Skip to content

Szombat este az immáron szifon.com csapatának tagjai, gőzerővel dolgoztak azon, véghezvigyék a domain átállást anélkül, hogy kiesést jelentene az oldal életében.

Az első problémánk az SQL adatbázissal adódott, mivel minden, az 1phone.hu-ra mutató bejegyzést szifon.com-ra kellett javítanunk, majd ezután letöltéseket kellett helyreállítanunk, végül pedig a cydia source-t raktunk rendbe.

Ez a folyamat kb. 5-6 órát vett igénybe. Keményen dolgoztunk azért, hogy vasárnap reggelre mindenki számára elérhető legyen a blog, a legfrissebb információkkal, letöltésekkel, amiket az iphone-dev team szombat éjjel kiadott.
A másik problémánk az volt, hogy hogyan informáljuk az embereket arról, hogy a blogunk címe megváltozott.

Mivel elég rossz hírünket keltették (rendőrségi lefoglalás), és nem kevesen használták nap, mint nap, ezért tudtuk, hogy mindenhol ki lesz írva, ha visszatérünk. Szerencsénk volt, hogy oldalunknak már 3500 regisztrált felhasználója van, és őket egy kör e-maillel tudtuk tájékoztatni, a változásról.  Így a hír tulajdonképpen az egész országot bejárta egy éjszaka alatt.

Reggelre kint voltunk a legtöbb fórumon/honalapon, és ezáltal az oldal is gőzerővel kezdett feléledni.
Délre tulajdonképpen elértük azt, amit szerettünk volna, több mint 4000 oldalletöltést generáltak a felhasználók a szifon.com-on. (És még csak a nap felénél jártunk).
Ekkor már tudtuk, hogy nem veszíthetünk 🙂 Így vasárnap éjjelre több mint 7000 oldalletöltést sikerült elérni, ez többek között rekord is, az 1phone.hu-n a maximum 4600 volt. Több mint 4000 egyedi felhasználó látogatta meg az oldalunkat és ők több mint 250 hozzászólást írtak.

Azt hiszem, ezt sikerként könyvelhetjük el. Tehát, nincs miért aggódni a blog továbbra is élni fog, és mi mindig azon fogunk dolgozni, hogy ezt minél jobbá tegyük.

Ezúton szeretnénk megköszönni a felhasználóknak, hogy látogatják az oldalunkat, és atkívan részt vesznek annak életében (kommentek, irc), és azon oldalaknak a segítségét, akik hozzájárultak ahhoz, hogy a látogatók megtudják oldalunk új címét.

Olvasd el a hozzászólásokat is

8 Comments

  1. Ami nem öl meg az erősebbé tesz

    Jó hogy itt vagytok megint :-)))))

  2. Hmm,Jók vagytok,így tovább!Én már megilyedtem hogy eltüntetek!Kezdett rámtörni a pánik,hogy honnan lessz innentöl fogva magyaros iPhone,2.2 jailbreak leírás,stb..!:D:D:D De az odal müködik,ez a lényeg,ugyhogy hajár!:)

  3. Admin! A következő kérdésem lenne: segítségetekkel nagyon sokan feltettük a 2.2-t ilyen olyan módon kinek milyen változat felelt meg. Végül is jobb lett ezzel a telefonunk? vagy ez a frissítés elengedhetetlen a jövöre nézve?

  4. miki3155: Ahogy észrevettük ezzel a frissítéssel sokkal gördülékenyebben az alkalmazások, nincs az a kis röccenés, tétovázás, mint ezelőtt. Beépített T9 disable/enable kapcsoló van, végre megjelent a beépített magyar billentyűzet is (azt hiszem bele van építve, már installáltam fel dolgokat, amikor felfedeztem) így ezeket nem kell már patchelve belevarázsolni. Ezen kívül Google Maps Street View, jobb helymeghatározás és még ki tudja milyen nyalánkságok kerültek bele.
    API szinten minimális változások történhetek, mert szinte minden kivétel nélkül működik.
    Vannak új, fordításra váró részek is, ma este folytatom a munkát és remélem hamarosan adhatunk 2.2-es lokalizációt.

    Remélem nem veszi rossz néven Admin, hogy helyette válaszoltam. 🙂

  5. ok köszi

  6. ohm, az mit jelent, hogy a youtube nem megy?

  7. nem ide, sry :C

  8. Admin: Vitatkoztunk egy szifonos kollégával. Ő szerinte ha lesz unlock 3G-re akkor az IMEI szám is változtatható .Ezek szerint semmi gond vagy a T-mobile le tudja tiltani a telot ha az illető nem fizeti 2 évig az előfizetést? Köszi előre is a választ.


Add a Comment