fbpx Skip to content

Ezt a cikket azoknak írtam, akik hozzám hasonlóan nem szeretnék, hogy karcolódjon a féltett iPhone-juk. 2 hete sincs, hogy megvettem a telefont, de már fellelhetők rajt karcolások a kijelzőn és a hátlapon is. A fényes fekete hátulján a legkisebb karcolások is meglátszanak, pedig óvtam mindentől ahogy csak tudtam. Mégis összeszedett a zsebemben pár karcot.. Egyből el is terveztem, hogy fogok venni valami tokot és kijelzővédő fóliát. Mivel a szilikontokok és az egyéb övre csatolható bőrtokok nekem egyátalán nem jönnek be, egy fekete plüsstokra esett a választás.

De ne szaladjunk ennyire előre, kezdjük a fóliával. Megjött a csomag, gyorsan neki is ugrottam a fólia felrakásának. Ablaktisztítóval lepucoltam teljesen a kijelzőt, majd a fóliához kapott kendővel még áttöröltem, portalanítottam. Fontos, hogy semmi porszem nem maradhat a kijelzőn, különben beragad a fólia alá.

Kellékek: ablaktisztító, fólia, törlőkendő, kéztörlő, iPhone 🙂

Teljesen zsír és portalanítsuk a kijelzőt

Mivel életemben először csináltam ilyet és „megy ez segítség nélkül is” típus vagyok, nekiugrottam komolyabb google-zés nélkül. Természetesen jött is a meglepetés. Nem ragad rá a fólia! Olvastam valahol, hogy szoktak valami folyadékot is adni a fólia mellé, amit a kijelzőre fel kell vinni, majd utána rátenni a fóliát. Mivel nekem ilyenem nem volt, adtam neki egy kis ablaktisztítót. 🙂 Meg is örültem, mert egész jól nézett ki az előző állapothoz képest.

Ez az eredménye, ha észnélkül próbáljuk feltenni a fóliát

Ablaktisztítózás után: jobbnak tűnt, de még ez sem az igazi

Vártam, hogy száradjon, mint ahogy azt a cikkben is olvastam. Közben beugrott, hogy a fólián van ugye mindkét oldalon még egy vékony fólia is, amit le kellett húzni felrakás előtt. Ez rendben is van, de hirtelen az ugrott be, hogy mindegyik fólián volt egy számozás. Talán nem véletlen?! Nézem gyorsan a telefont, tuti a 2-est húztam le először. Természetesen azt.. Gyorsan letéptem a száradás alatt álló fóliát, lepucoltam a tisztítót a telefonról, és feltettem az „1-es” oldalával a fóliát. Hogy, hogynem, azonnal rátapadt. Beigazítottam középre, majd szép lassan rásimítgattam. A hangszóró kivágásánál beillesztettem középre, majd ahogy simogattam rá, húztam le a fóliavédő-fóliát. 🙂 Így légbuborék mentesen feltettem. Az eredménnyel elégedett vagyok, bár az olcsó fólia hátránya, hogy a home gomb kicsit félre lett kivágva, de nem túl zavaró. Innentől már végre nyugodtan lehet a zsebemben, nem kell félnem az újabb karcoktól.

Elsőre hibátlanul rátapadt, így kellett volna kezdeni

Jól látható a védőfóliák számozása, nem véletlen a sorrend..

A plüsstök, egy fekete színű habosított gumi, belül selyem béléssel. Pici, egyszerű és szerintem szép is.

Egyszerű, szép. 🙂

A cikkben szándékosan nem írtam semmi konkrét linket, rengeteg helyen lehet vásárolni ezeket a kiegészítőket szeretett telefonunkhoz. Annyit elárulok, hogy az iPhone-omhoz hasonlóan, ezeket is Vaterán vettem. Lehet csemegézni a rengeteg tok és fólia közt, de van sok jó külföldi oldal is. Érdekesség képpen, itt egy LINK, ahol egy igen komoly teljes “body” fóliát is árulnak. Bár nekem a hátlapra már nem kéne, de érdemes megnézni az alábbi videót róla.

http://www.youtube.com/watch?v=bJH3xZ5ZDwE

Olvasd el a hozzászólásokat is

52 Comments

  1. Én is akartam már hasonlót venni de van egy problémám, maga a kijelző mögött a közepe tájékán van valahogy egy porszem, fogalmam sincs hogy került be oda csak akkor látszódik hogy ha rásüt a nap szóval nem pixel hiba viszont nemtom hogy tudnám kiszedni. Valami javaslat? 😀

  2. hehe, nekem a szélénél van és látszik mindig 😀

  3. Én is raktam fel nvisible shieldet.
    Pár hete elrepült telo és aszfalton pattogott, de a fólia megvédte, viszonta fólia megsérült.
    Ugye erre életttartam gari van, szerintetek ha visszaviszem a boltba, akkor kicserélik? (Istyle)

  4. Nekem is nvisible shield van. Szerintem megér egy próbát,de nem vagyok benne biztos hogy cserélik. Maga a gyártónak kéne küldeni.

  5. “2 hete sincs, hogy megvettem a telefont, de már fellelhetők rajt karcolások a kijelzőn és a hátlapon is.”

    Te jó ég, te miket tarthatsz a zsebedben ami képes megkarcolni az üveget a kijelzőn???
    Nekem 1 éves lassan a cucc, de teljesen karcmentes, pedig nem használok semmilyen védelmet hozzá.

  6. szevasztok

    Itt nem csak a karc a lenyeg.. Nektek meg nem kezdtek megjelenni a telo hatuljan apro kis hajszal repedesek???
    Nekem sajnos keletlezett egy par darab ezert is valasztottam egy griffin hard caset mert egyben tartja a telot meg vegulis tetszik is 🙂

  7. Balázs! Milyen színű a hátlapod? Mert láttam olyan képeket amin a fehér hátlap tele volt apró repedésekkel….

  8. Sziasztok!
    Én is Invisible Shield-et használok, és azt kell mondanom,h hibátlan a cucc 🙂
    e-bayről rendeltem meg, és 1,5 óra igazgatás, és remegés után, sikerült szinte hibátlanul felraknom. Utánna persze 10 óra száradási időt megvártam 🙂
    Amúgy hozzáteszem,a HOME gombnál itt is elvan csúszva a fólia.
    De 1 biztos: – alig látni a fóliát,h van rajta, és eszméletlenűl jól véd, elől, hátul.
    Amúgy úgysem az üveget kell félteni,hisz az igen jól állja a sarat, de a hátulja 🙁
    Főleg az Apple logó…. 🙁

  9. Ilyen tokot hol lehet venni, mennyiért, stb…

  10. Mordon: Erdekes modon, a zsebemben is a markomban van vegig a telefon, meg azt sem szeretem ha csak ugy magaban van, allandoan fogom. Megis lettek mar kisebb karcok rajt, pedig nagyon vigyazok ra.

  11. AZso: Irtam, hogy en vateran vettem mindent. Egyebkent ehhez a plusstokhoz meg ajandek foliat is kaptam.

  12. Nekem sincs semmilyen tok az iphone -hoz és se karc se semmi nincs rajta. Simán a farmer zsebembe hordom, de azért vigyázok, hogy ne legyen mellette se pénz se kulcs.

  13. Hi

    A telon nekem is van folia és tokban hordom már 1 éve. A folia jol bírja semmi karc, de a tok kezd elhasználódni.

    Most a MacBookPro-t szeretném lefoliázni, mert nagyon érzékeny a kicsike.
    De az eladok azzal bíztatnak, hogy legalább 4-5 órás művelet!!!

    Csinált már valaki ilyet? Tapasztalat?

    üdv henzy

  14. A 3G-t az 1.generációs tapasztalatok miatt azonnal tokban és fóliázva tartom. Nekem nagyon megtetszett az iSkin Solo szinvilága és az ára is megfelelő volt http://www.iskin.com/solo/ . Bár ugyanitt MacBook Pro-ra izgalmas szinű fóliázások is kaphatók, én “megelégedtem” egy Soho táskával, gyakorlatilag ki sem veszem belőle…

  15. Én nemrég vettem egy ilyen invisibleSHIELD-et. Nagyon kafának nézett ki, mikor elsőre rátettem. Megnyitom a Cydiát (mivel fehér a háttér) előbukkant egy kis porszem a shield alatt. Nembaj, leveszem, ráteszem újból. Most mit látok? Most még több porszemecske van a shield alatt. És ezt megcsináltam vagy még 3-szor, de nem tudtam úgy rátenni, hogy ne legyen alatta semmi, úgyhogy most “porosan” élvezhetem az iPhone-omat 😀

  16. http://www.zagg.com – Invisible Shield hivatalos forgalmazója
    Ingyenes a szállítás Magyarországra is (!) és olcsóbb mint az iStyle. Ráadásul ha rágooglizol a discount kupon kódokra és találsz még érvényeset, akkor még a honlapon lévő árból 20 % kedvezmény is lejön 🙂

  17. Nálam kapható puha tok, olyan amilyen az oldal tetején a képen található! van elég sok színben. 1.500 /db

    Érdeklődni emailben: [email protected]

  18. Attila esetleg, ha tudnál csinálni pár jó minőségű képet, ill. ha elmondanád milyen színekben van, engem érdekelne 2db.

  19. A tokkal kapcsolatban érdeklődnek, hogy nem maszatolja össze a kijelzőt? Nekem van egy bőrtokom iStyleos, de eléggé koszos lesz tőle.

  20. egem is erdekl a tok

  21. Köszi szépen, mail ment 🙂

  22. Hello!

    gaalm-tól kérdezném, hogy iSkin Solo-t hol vetted, illetve milyen áron?

  23. Már csak az alábbi tokok vannak: piros, sötétkék, babakék, rózsaszín, szürke. Vagy kompletten egy 7db os csomag 7.000-ért!

  24. KillZ:
    9.500 .- ért tudok iSkon Solo -t! Írj mailt ha érdekel.

    [email protected]

  25. De lehet hogy még 500-at letudok belőle csípni, attól függ milyen az árfolyam!

  26. Már a babakék sincs meg, kérésre feketét tudok még beszerezni!

  27. Meg a maradék színeket!

  28. Köszönöm Attila, de ebay-en néztem, 25dollár, plusz 4dollár a posta, így olcsóbban jövök ki. Magyarországon ahogy néztem, drágák ezek a tokok.

  29. Sziasztok! Én egy olyan valódi bőr tokot használok aminek a belseje puha és van egy kis fül amit ha meghúzok kijön belőle a teló annyira hogy kitudjam húzni. Hülyeség és undorító ez az invisible skin meg a különféle kijelzőragacsok. Gusztustalan amikor idővel felpödrődnek a szegélyek különösen a home gombnál és ott van rajta a kosz. Én a kijelzőn még egy karcot nem találtam,pedig erre én is érzékeny vagyok. A hátlapra nem tudok mit mondani. Egyszerűen elkerülhetetlenek a kisebb nagyobb karcok. Nekem egyszer kicsúszott a kocsiba a zsebemből a kardánbokszra és a kamera fölött van egy apró mélyebb karc. Azóta hordom tokban. Egyébként meg semmi baja. Kár túlspirázni ezt az egészet.

  30. Amikor megnéztem a videót és megláttam mit csinál a telefonnal, libabőrös lett a hátam.. De nagyon tatszik a shieldes telefon, semmi nyoma nem volt karcnak. Még most is sokk alatt állok :S

  31. A karcvédelem leíráson felbuzdulva, nem is a kijelző miatt aggódva,sokkal inkább a hátlap megóvása érdekében vettem az “Imat ” bőr hátsórészt és hozzá a kijelzővédő fóliát. Hát mit mondjak? Össze sem lehet hasonlítani a mostani állapotot a natur iphone tapintással. Eddig mindig csúszkált a kezemben attól féltem leejtem. Ez a vékony fél mm-es bőr fantasztikus fogást biztosít és már nem kell mindig megnéznem hová rakom le a telót. Ajánlom mindenkinek. Mellesleg jár hozzá kijelzővédő fólia amit a fennt leírtak alapján könnyen felraktam.
    2000-ft ba került a teszveszen ill. vaterán is kapható:
    http://kepfeltoltes.hu/view/081105/470861475_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
    http://kepfeltoltes.hu/view/081105/470861475_1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
    http://kepfeltoltes.hu/view/081105/470861475_3_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

  32. én is vettem 2-3 e árt foliákat és nem nagyon birták valami jol vagy csak legalábbis nekem de eccer vett ez egyik haverom a sulival szembe egy ÁPISZban A4 es méretű foliát kemény 300Ft ért na én is azt használom és nagyon megvagyok vele elégedve csak méretre kell vágni
    és van belőle egy csomoó változat és föleg ennyiért:D

  33. Nekem iPod Touchom van, és a háta (ugye a Touchnak ezüstszíná a hátulja) már tiszta karc 😀 régen tudtam tükörként használni de mostmár kevésbé megy… 🙂
    A kijelzőn 1etlen icipici karc van csak az is azért mert hülye tesóm lelökte a lépcsőről és zuhant 1.5 m-t.Sokan mondják amúgy, hogy a Touch sokkal jobban bírja a strapát.Én ezzel a zsebembe melóztam sokszor, és hát többször mennt bele homok és még az se tudott karcot ejteni a kijelzőn, szóval a kijelző nagyon nagyon jól bírja.Már többször ütöttem asztal sarokhoz véletlenül mikor nekimentem és a zsebembe volt de semmi karc.A rongyom viszont elveszett valahol úgyhogy nincs most 🙁 és mással nem nagyon merem törölgetni mert félek, hogy az lehet h szétkarcolná idővel.

    Aki Touchoz tud olcsó tokokat meg fóliát az pls írjon már egy linket vagy egy mailt a [email protected]-ra 🙂 Köcc

    Touchosok is pls írjanak le tapasztalatot 😉

  34. Adamant: azéé azt a méretrevágást megnézném 🙂
    IPoti: Fennt írtam : Vatera ill. teszvesz….

  35. miki315
    amugy nagyon szépen lehet vágni pengével (nem az ereimre gondoltam :D)

  36. emo :DDD

  37. Miket tartanak az emberek a zsebükben !
    Néhány hónapja megvan oszt karcmentes.
    Régen az 1800-as években már alapszabály volt, hogy ahol a zsebórát tartják ott semmi mást nem tartanak, pedig túlnyomóan fémpénz volt forgalomban.
    És azért az arany meg az ezüst is bír karcolódni rendesen
    Még mindig fellelhető szép állapotú zsebóra, pedig vagy 120-150 évesek.
    Ez nem az a teló amit kapkodva kell használni. Csak meggondoltan és komótosan, és szép állapotú marad.

  38. Hát köszönjük az oktatást. Megyek gyorsan leveszem a hátlapvédőt a teloról és bearanyoztatom. Oszt nekem is karcmentes marad 😀

  39. 😀

  40. Üdv!

    Valaki nem tudna segíteni nekem? Egy Redeem kódra lenne szükségem, hogy tudjak töltögetni az App Store-ból. Hol tudnék szerezni egyet? Illetve lehet valahogy regisztrálni nélküle?
    ELőre is köszönöm annak aki tud valami infot erről és megosztja velem!

  41. Állítsd át az itunes-t úgy hogy ne magyar legyen hanem unlimate kingtom vagy mi a fene és akkor amikor regisztrálsz válaszd a bankártyáknál a none-t és akkor tudsz regelni ingé

  42. Sziasztok! Nekem csak egy tokom van a telcsimen de nagyon szeretnék rá egy fóliát! Nagyon sok félét láttam már a neten ,de nem tudok igazán dönteni.Valami ajánlatot kérek a tapasztalt rókáktol!Köszi!

  43. unlimate kingtom?
    pff

  44. unlimate kingtom LOL

    Remélem csak viccnek szántad:D

    United Kingom*

    Amugy nekem is aug 22 ota megvan a 3G-s verzió, és a hátlap kicsit karcos.
    Aznap mikor megvettem a telót, egy tokot is vettem hozzá, Applestore-ban a Westendben.
    2 szer vettem le a telóról,de a hangerőszabályzónál fokozatosan hajlott meg a tok,míg a végén eltört.
    Azért szedtem le, mert az eladó szerint a hátuljánál a por be tud menni, és karcolhatja a hátlapot.
    Fizettem érte 3120,. -ot
    Ha gondoljátok, leírom melyik típusú,márkájú tokról beszélek.
    Azt nem javaslom csak olyanoknak akik 3 évig benne akarják tartani folyamatosan.
    Most egy iPod zokniban van a telefon, és semmi gond sincs vele.

    iPoti!
    Nekem javaslom az iPod zoknit, különböző színekben lehet kapni a Macbolt.hu boltban.Én 1000.- ért vettem az iPhone-omra, de jó az Touch-omra is.
    Bár a telefon kicsit kitágítja.
    Fólia a kijelzőre szerintem meg fölösleges ha vigyázol rá.

    Üdv.

  45. Sziasztok!

    dj_us!

    A cikkedben ezt írtad:
    “A plüsstök, egy fekete színű habosított gumi, belül selyem béléssel”

    Én is rendeltem ilyen tokot (több darabot is, ismerősöknek) viszont ezekben nincs selyem bélés, így a belső varrat ahol össze van varrva látható és érezhető is.
    Neked tutira van benne bélés? Félek hogy esetleg az enyém így megkoptatja a telefont.

    Ha valaki másnak is van ilyen tokja, kérem írja meg az övé milyen belül és hogy nem okoz e problémát a használata!

    köszi

  46. Sziasztok! Az I STORE-ban lehet kapni fóliát csak a kijelzőre. 3990ft!

  47. az én iPhone-om rózsaszín-eredetileg, de több hátlapot is vettem neki (feketét,fehéret,pirosat,zöldet).Nagyon vagányul néz ki. nekem is van fólia viszont én apple-s bőrtokot választottam hozzá.PuX×x

  48. Zsozso: Igen, belul termeszetesen ott a varras. Viszont maga az anyag is olyan puha, hogy keptelen osszekarcolni a telefont. Raadasul a varras mar az aluminium resznel van, igy nekem semmit sem karcolt eddig, pedig meg az asztalon is abban tartom, es naponta jo sokszor huzogatom ki-be. 🙂 A varras (inkabb felul a bor szegely varrasa) beleakad kihuzasnal a hangero gombokba, de legalabb lesorjazza az eles szeleit 😀 A kijelzovedo folian semmi valtozas nincs a felrakas ota, a tok viszont (szerencsere) kicsit kitagult, igy mar nem olyan szoros. Teljesen meg vagyok elegedve az egesz cuccal, viszont most ezzel szemezgetek: http://www.more-thing.com/ultra-slim-silicone-case-for-iphone3g.html

    Viszont itt tuti bemegy a por a reseknel, es elobb utobb karcolni is fog.. A plusstoknak meg az is az elonye, hogy beteszem ujjlenyomatos hatlappal a telefont, es kiveszem aranylag tisztan 😀 Raadasul a foliahoz kapott kis torlokendot egyszeruen beledobtam a tokba, igy az is mindig keznel van. 🙂

  49. BUEK!

    van egy nagy gondom ami nagyon nyomja a szivem… a tortenet ak ovetkezo karacsonyra kapott iphone.. szilveszteri berugas… valami marha ramvagott egy ajtot es kiesett a kezembol a telo… es a fem resze oldalt es felul megkarcolodott.. ki lehet polirozni vagy valamit csinalni vele h ne legyen olyan?
    varom a segitsegeteket [email protected]

    Koszi
    Matt


Add a Comment