fbpx Skip to content
Kedves iPhone felhasználók!

Ezúton osztanám meg veletek egy kellemetlen élményemet, hátha nyújthatok egy kis segítséget hasonló cipőben járó társaimnak.

Az egész sztori azzal kezdődött, hogy szerettem volna feltenni az új 2.0ás szoftvert a telefonra. Sok próbálkozás után eljutottam egy pontra amikor már semmire nem reagált, recovery módban ragadt a telefon. Itt jött képbe a szervizelés. Mint sok átlagfelhasználó én is a legolcsóbb lehetőséget kerestem, nem szerettem volna öt számegyű összeget kifizetni egy szoftverfrissítésért. Meg is találtam a nekem valót szervizt, ahol néhány nap után kiderült, hogy a logikai alaplapom ment tönkre. Sajnos hirtelen nem volt kéznél majd’ 30 ezer forintom ezért jegeltem a témát.

Pár nappal ezelőtt összeszedtem a pénzt, és kerestem egy szervizt hol megcsinálják, mivel az előző szervizben éppen beteg szabadságon volt a hardware felelős. Rá találtam a CellZone szervizére, ahol ma kiderült, hogy az előző szervizben a nyomdafestéket nem tűrő jelzővel illethető “úriemberek” kilopták a telefonból a működő kommunikációs panelt és egy hibásat tettek be helyette. Milyen kedves… Ezáltal megduplázva költségeimet, mivel, elismervény nélkül elég nehéz bizonyítani, hogy ki szervizezte előzőleg a telefont. Ezt a néhány sort csak azért vetem notepadra, hátha ráébreszt néhány embert arra, hogy olcsó húsnak még mindig híg a leve. Még hozzátenném, hogy a jótevőm kérésére nem írom le az előző szerviz nevét. Valószínűleg elkerülendő a jövőbeni rágalmazási vádakat.
Remélem tanulságos ez a néhány sor számotokra, és remélem nem kerültök ilyen helyzetbe.
Üdvözlettel:

XXXX László
Admin: Köszönjük szépen a történetet, tényleg tanulságos és sajnos az ember nem tud ilyen esetekben semmit tenni 🙁 ( legközelebb nézz <— balra, mi is foglalkozunk ilyesmivel, és talán megbízhatóbbak vagyunk )

Olvasd el a hozzászólásokat is

21 Comments

  1. Nem gondoltam volna, hogy ilyen dolgot meg mernek csinálni…
    Tehát a telóban eredetileg nem is volt hardver-hiba?

  2. Nekem a táccsommal ugyan ez volt, recoveryben maradt, aztán vhogy sikerült visszahoznom, azóta semmi baj… A story ütös vazz… Én nem hagynám annyiban… :S

  3. Név nélkül nem sokat ér ez a bejegyzés…Egy nyilvános közzétételt minimum megérdemelnének…

  4. Elég szomorú történet, de sajnos én már nem csodálkozok semmin se. Persze, ne legyen senkinek se a tisztje a lejáratás egy cég ellen, de ilyenkor azt hiszem mégis valahogy jelezni kellene a többség felé, hogy melyik az a szerviz, amelyikkel érdemes vigyázni.

  5. Valóban szomorú az esemény, sok a gerinctelen a hazánkban.. Az ilyeneket felköttetném a főtéren.

    Azért azt meg kell hagyni, szép ingyen reklám ez a cikk nektek, és még egy lapáttal is rátesztek.. Ez sem rossz teljesítmény.. Senki sem tökéletes ha pénzről, és piac szerzésről van szó..

  6. alap… látsz reklámot a blogon?

  7. Ez egy régi öreg mobiltelefonos “trükk”.
    Kb. 10 évvel ezelőtt bementem az akkori nokia telefonommal egy mobiltelefon árushoz, nézegette a telót, lehajolt vele a pult alá, majd 15 másodperc múlva felállt és közölte, hogy nem kell a telefon, mert már nagyon véres a torka az akkuumlátornak.
    Rendőrt hívtam, megkerült az akkuumlátor érdekes módon. Nálam volt a garanciajhegye a készüléknek, amin szerepelt az akku gyári száma is.

    Hozzá kell tennem, hogy én tudtam már előtte is erről a “trükkről”.

  8. Nekem elég lenne az utca neve hogy ne tévedjek arra azzal nem vádol senkit . Kérek egy utca nevet, csak úgy

  9. 1. recovery módban ragadt… ki lehet ugrasztani belőle pl iLiberty+ segítségével.

    2. ez van akkor, ha nem nézünk utána semminek, hanem bevesszük a mindenféle “Józsi Tellaboltya” által kínált “szerviz” ajánlatait.

    3. papírt mindig írunk. mindenről. sajnos muszáj.

    4. “a szervíz nevét nem írom le”: méghogy rágalmazás. egy szürkeimportos telefonról van szó, garanciajegy nélkül, függetlenítve. inkább emiatt nehezebb a szitu, nem a rágalmazás miatt. a másik szervizes meg adhat egy jegyzőkönyv-féleséget arról, hogy ő mit tapasztalt. a józsitellaboltya nevét és elérhetőségét meg közzé kell tenni, mert így óvatoskodhatsz, de ettől még átrázhatnak, ha véletlen pont oda sétálsz be. egyébként meg fogyasztóvédelem. ha ezzel trükköztek, mással is trükköznek. tuti bebuknának egy “próbaszervizt” is.

    manapság meg már mindenki szervizelget mindent. tanács, tudom, utólag mindenki okosabb: olyat kell keresni, akinek van referenciája. vagy felhívni az “importőrt”, akitől a teló lett, hogy ő mit tanácsol. vagy szétnézni itt, baloldalt.

  10. még egy: “olcsó húsnak…” drágáért is simán átvághatnak, csak ott még jobban járnak veled. vannak, akik ennyire arcátlanok. szóval a drágább sem feltétlen jobb. sőt. sok korrekt szerviz dolgozik olcsóbban. kis haszon, nagy forgalom.

    másrészt egy szoftverfrissítés mióta kerül 5 számjegyes összegbe? na ne már…

  11. Én már régen tervezek egy ilyen készüléket venni, Novemberre hozzák is az ismerőseim U.S.-ből. Mégjobban felkötöm a nadrágot ezek után. Azért csak kiírtam volna minimum az utca nevét vagy magát a boltot. Rágalmazás, nem rágalmazás akkor is 30k-d bánja minimum. Ez viszont 2 élű penge, mert akkor elkezdene minden szervíz ilyen leveleket írni a másikról…ilyenkor én szégyenlem magam…!

  12. -Az elején elkezdve egy hasonló témájú oldalról kerestem a szerviz nevét. és ha az utca annyira fontos hires költők utcájába ne tévedjetek 🙂

    – Szoftverfrissités néhol 10000 HUF, telefonálj körbe, számold a számjegyeket.

    -Őszintén szólva nem tudom hol foglalkoznának ezzel a problémával minden féle bizonyiték nélkül. az a baj h nincs semmi irásos bizonyiték arra h én abban a szervizben jártam. Ők meg letagadhatják simán. Nekem is az volt az első gondoltaom h irány a rendőrség, de sztem ott csak kiröhögtek volna…

    Remélem a lényeg azért lejön mindenkinek, nem reklám a cél, nem azt mondom h menjetek oda szervizeltetni ahol nekem helyretették a telóm. Csak a figyelmeteke szeretttem volna felhivni arra, amit fentebb emlitettek, h kérjetek vmilyen hivatalos papirt, és ne menjetek sufnituning szervizbe.

  13. ez is leginkább csak Magyarországon fordul elő

  14. 1. recovery módban ragadt… ki lehet ugrasztani belőle pl iLiberty+ segítségével.

    nekem k***ra változatos van olyan h 2 napig cseszik kirugni recovery módbol, de van olyan h 1 másodpercébe telik, szóval ez sem túl megbízható

  15. Egyik tanulság: nem kell buherálni a telefont.

  16. Engem érdekelne a cég neve, mert most kell csengő hangszórót cserélnem és az érdeklődésre van aki azt válaszolta, hogy ott kell hagyni a telefont. Na most nem örülnék egy alaplap vagy mittudoménmimás cserének.

  17. Hello
    Csak nem a blahán lévő kicsin szervíz volt az?
    Mer nekem ki lett mosva, és 33000-ért csinálta meg, de a mai napig nemtom mit csinált rajta, mer elmondása szerint a kijelző, az aksi és a fő panel nem sérült. csak wifi camera, hangszóró…ennyiről tudok. na most a camerát nem csinálta meg, és a hangszóró recseg és halk mint én amikor suttogok….

  18. amit még mondani szeretnék hogy, ha lehet télleg kerüljétek a sufni szervízeket, és az olyan helyeket ahol ugy kapják szét a telót hogy eltűnnek valahova a szervíz idejére, titeket meg leültetnek hogy várjaátok meg…
    Az almás termékeket nem kötelező, de erősen ajánlott szakszervízbe vinni, mert ott legtöbb esetben meg lehet bízni a szeervízes fiukban. persze itt is vannak kvételek.

  19. Sziasztok,

    Itt egy újabb tanmese:

    A fenti levélre emlékezve irányítottam egy ismerősömet a levélben megmentőként emlegetett “CellZone”-os szervizbe. A rossz telefon be lett adva, viszont a szervizben napok óta nem érhető el a szervizes kolléga (a helszínen nincs senki, a helység zárva van, illetve a telefonja sincs a megadott időben bekapcsolva.
    Egyelőre nem temetem a dolgot, de a http://www.cellzone.biz weblapja nem működik vélhetően az ehhez kapcsolódó e-mail címre érkező leveleket sem fogja megkapni, de hátha, még várunk.
    Addig is aki tud más elérhetőséget, vagy bármit segíteni, hogy elérjük a CellZone szervízt azt megköszönném. edukukackartonponthu

  20. Előző hozzászólásomhoz update:

    Az e-mail cím mégis működött, válaszolt a szervizes kolléga. Reméljük a legjobbakat.

  21. Huh, mázli 🙂 Egyébként drukkolok.


Add a Comment