fbpx Skip to content

Az iPhone feltörése, vagy függetlenítése merőben más mint bármelyik telefoné. Első körben ezt nem lehet 1 számsorozattal kiütni mint a nokia telefonoknál, ill. itt komolyan belemászunk a telefon szoftverébe. Jelenleg kettőféleképpen tudjuk az iPhone-t megtörni jailbreak-elni. Első a Pwnagetools ill. a Winpwn, mindkettő alkalmazás 1 teljesen privát saját úgynevezetett custom firmware-t hoz létre. A másik lehetőség a QuickPwn, ami már a meglévő eredeti firmware-t töri meg, és már megtörve használhatjuk tovább a telefonunkat.

Pár napja már dolgozom mindkét programmal, és hol az egyik segített hol a másik.

Első körben én winpwn-t használom mivel hozzám a windows közelebb áll, utána nekem egyszerűbb használnom a winscp -t az egyéb módosításokhoz. Ha 1 T-mobile-os 3G telefont Winpwn-el csinálsz meg úgy, hogy custom firmware-t csinálsz, akkor nem lesz 3G-s hálózatod. Nekem 5-ből 5-nél nem működött. Viszont, ha 1 eredeti firmware-t 2.0.2-t felraksz az iTunes-ból akkor van térerő és működik minden. Ekkor érdemes használni a QuickPwn-t. Viszont itt nem szabad felrakni a Youtube Fix-et mert akkor az eredeti T-mobile-os iPhone-okon nem fog működni a Youtube. Emellett nekem nem működött a Quickpwn hanem a Winpwn quickpwn részével probáltam megcsinálni a telefont és ez így ebben a formában működött is, csak itt nem tudsz használni eredeti logókat és a youtube fix is automatikusan telepítésre kerül 🙁 Ilyenkor bizony le kell törölni a youtube bizonyos file-ait, hogy mikor újra szinkronizálsz az iTunes-szal akkor ő azt létrehozhassa még egyszer. Ellenben a Winpwn tökéletes a régi első generációs iPhone-ok törésére, nekem ott semmi gondom nem volt.

Olvasd el a hozzászólásokat is

23 Comments

  1. Szia!
    Akkor nekem végül is mit javasolsz jailbreak-hez? Iphone 3G T-mobile-os és ha lehet megnövelném a partíciót is hogy gördülékenyebb legyen. Melyik programmal induljak neki, hogy minden ugyanúgy működjön ahogy eddig?
    Előre is köszi a választ.

  2. Hát véleményem szerint, neked 1 OSX-re lenne szükséged, hogy a PwnageTools -t tudjad futtatni mert ott a végén ki is írja, hogy ha “T-mobile -os vagy akkor nyomd meg az “igen” gombot” Winpwn -al tudsz csak particiót csinálni, azzal viszont nekem gondok akadtak. Viszont nekem a 3G -s iphone -omba pannonos kártya van és ott Winpwn -al csináltam mindent és működött… lehet csak függő t-mobile -osoknál fordúl elő ez a hiba.

  3. szia,

    akkor a 3g -s telefon mar szolgaltatofuggetlenitheto? mert errol meg nem olvastam :/

    koszi

  4. Van 1-2 lehetőség de nem publikus még =)

  5. trémobil
    ájfón3g 8gb
    quickpwn rc3
    windóz

    Nekem ez a kombináció elsőre ment és azóta sincs semmi gondom vele.
    Partíciót átméretezni szvsz nincs értelme. Fogod a BossTool-t és amit enged átpakolod a második partícióra, lesz 300 mega szabad helyed az 500ból.

    Viszont nem tudom minek tudható be, a telefon, kontaktlista lassul. Ez minek a függvénye? Telepített programok száma?

  6. OSX sajnos nincs a környezetemben, Vista 64bit-em van, egyébként a youtube nem érdekel, nem használom, így szerintem kipróbálom a QuickPwn-t, de ez nálad hogyhogy nem működött? Igazából csak ki szeretnék próbálni pár jétékot és programot, .ipa kiterjesztésűeket talltam, ezek működtek nálad? Próbáltál ilyeneket?

  7. mindjart gondoltam, akkor varom az announce -t. koszi

  8. Sziasztok!

    Akkor most hogyan kene csinalni a jailbreaket?
    van egy 16 gbos iphone om a t szarnal és szeretnem ha tudnék fele videot felvenni meg lejatszani és a youtube meg a 3g is mukodne!

    valaki tud segiteni?

  9. T-mobile-os iPhone 3G 8GB, quickpwn rc3, windows, 2.02 firmware

    Nálam is minden rendben van ezzel a variációval, viszont wifi-n keresztül nem tudom használni a youtube-ot, ellenben 3G-vel, EDGE-el igen…
    Valakinek van ötlete?

  10. hmm lenne egy kérdésem azt hogy csinálják hogy a szolgáltató kidob egy olyan telefont ami teljessen független és hiába megy át rajta egy restor akkor is megy tovább nem kell semmi unlock cucc és ezt hogy lehetne megcsinálni miárt csak szoftware eswn emuláljuk az unlock ot???

  11. Tmobile-os iPhone 3G 8GB, pwnage, leopard, 2.02 firmware.

    Nagyon sokat kínlódtam, mire elindult, de megy a 3G és a wifi is.

    Vásárlás, iTunes Sync után a Library/iTunes/iPhone Carrier\ Support/TMobile_hu.ipcc file-ról backupot kell csinálni.

    Ez után jöhet a Pwnage, és ha az iTunes kitörölné ezt a könyvtárat akkor vissza kell másolni, syncelni és működik minden.

  12. nekem ment a winpwn tmobil-os telón! egy ideig tényleg elment a 3G, de aztán az itunes-ban megjelent egy olyan ablak,hog yakarom e frissíteni a szolgáltató által megadott adatokat, rányomtam h igen, mahinált egy sort és már volt újra 3G-m! azóta sincs semmi baj vele!

  13. Valakinek kéne irni egy oszetett howto -t ami rendesen mukodik! :- )

  14. Böngészőben, ha képet leakarok menteni nem menti le…
    Valakinek ilyen hiba ?

  15. Ez normális, én csak is email-ből tudtam lementeni képet ott is 5x-re sikerült.

  16. Crazy: Az a baj, hogy ahány iphone annyi probléma jöhet elő a telepítéskor, ha az ember nem szeretne órákig szenvedni vele akkor inkább fizet érte X 1000 forintot és 1h alatt megcsinálja az iphone guru és minden megy. Ez mindenkinek egyszerűbb.

  17. Sziasztok.Lenne egy kérdésem.Használat közben néha azt csinálja a teló, hogy fekete lesz a kijelző,de továbbra is működik. A reset gombot ha ketszer megnyomom, akkor a kilockolas után lehet folytatni azt az alkalmazást, amit épp használtunk.Mi lehet ez? Ez a windows kék halálhoz hasonló dolog?

  18. sziasztok, nemigen ertem mi alapjan valaszt es honnan tudom eppen hogyan kapcsolodik az iphone az internethez. ui. ha otthon vagyok direkt letiltom a 3g-t hogy az otthoni wirelesst hasznalja, es jelzi is hogy rakapcsolodott, de amint internetezni kezdek vele olyan mintha leakadna es megjelenik egy E vagy a gprs jele. koszo

  19. Tygro: Valami program össze akasztotta a rendszert, restore-t ajánlom.
    Mayerlaci: Inkább 3G -t használj mint EDGE -t, egyébként lehet fel ismeri az otthoni wifidet, de az nem azt jelenti, hogy tudja is használni, vagy is automatikusan nem sikerült beállítania és ezért a 3G -det kezdi el használni.

  20. sziasztok!lenne egy olyan problémám(elég nagy:) ) hogy 2.1es szoftverem van feltettem a hozzá való quickpwn-nt egy darabig ment is!kikapcsoltam a telefont,visszakapcsoltam és azóta csak az ananász logó van kint nemcsinál semmit!ha rádugom a kábelt felismeri a gép!próbáltam újból feltenni a quick pwnt,fel is teszi aztán ugyanúgy semmi….próbáltam itunesból restore-t de annál meg hibát ír ki!!mit lehet ilyenkor tenni:S?

  21. Másik quickpwn-t keress. Én is így jártam először.

  22. szisztok, ha lenne egy 3g 16gb AT&T -s iphone om, 2.2 es szoftvarrel, mik a lepesek a jailbreak es unlock hoz?


Add a Comment