fbpx Skip to content

Kellemes hétvégét mindenkinek!

Mindenki készítsen be 1 kávét, szendvicset szokásos dolgot üljön le 1 székbe főleg azok akik új iphone 3g-vel rendelkeznek. Csütörtök óta 20-30 egyedi emailt kaptam azoktól az emberektől akiknek új iphone-uk van. A levelek tartalma elég egysíkú volt, hogy szeretnének felrakni külsős programokat az iphone-ra.

Igazából megértem őket…Ha nekem is lenne 1 ilyen csúcs szuper telefonom akkor én is a maximumot szeretném kihozni és mindenféle extrákat feltenni köztük a magyarosítást ami szerintem felesleges. Ez eddig szép és jó de, ha nem tudja mik a következmények akkor rögtön el ronthatja a telefonját és már is 1 kis itunes jelecske lesz ott és restore hibával fog elszállni. Tessék óvatosnak lenni! Élvezzük még ki ezt a telefont úgy ahogy van 1 kicsit, később már persze úgy is mindegy lesz.

Akik nem bírnak várni 🙂

Fektessünk le pár dolgok.

– Az Apple jelenleg nem engedi meg, hogy te az Appstore-os programokon kívül más programok is fussanak az iphone-on. Tehát, ha te eléred azt hogy más programok is fussanak az iphone-odon akkor a te garanciád elveszett!

– Nagyon sok féleképpen el lehet rontani ezt a telefont, rengeteg hibát tud az itunes generálni és persze rengeteg random hiba van.

– A külsős programok totálisan tönkretehetik a te már jól beállított telefonodat, úgy hogy napokig szenvedhetsz, hogy vissza hozd.

Aztán fektessünk le még pár dolgot.

  • JAILBREAK:

A jailbreak azt jelenti, hogy szoftveresen megtörjük a telefont, hogy külsős programok is fussanak rajta amit az Apple NEM támogat!

  • UNLOCK:

Az unlock azt jelenti, hogy a telefont függetlenítjük ez jelen esetbe csak az első generációs telefonoknál lehetséges. (szoftveresen)

  • ACTIVATE:

Az activálásal igazából már nem kell foglalkozni, mert rádugod az itunes-ra és kész is. Ezt a boltban megcsinálják.

Tehát ahhoz, hogy te külsős programokat, pl magyarosítást tegyél fel neked meg kell törnöd az Apple szoftverét vagy is JAILBREAK-elni kell a telefont. Akkor most együnk pár falatot a szendvicsünkből meg szürcsöljünk 1kis kávét.

Jelenleg az összes firmware-t lehet jailbreak-elni. A jailbreak-et a 2.0 után az iPhone-dev Team hozta létre és azóta is ők csinálják. Persze ez így szép és jól hangzik, de ez nem ilyen egyszerű, hogy 1 gombnyomás és már kész is a feltört szoftver. Jelenleg többféle program létezik, első a PwnageTool ami mac-re van, második a Winpwn ami windows-ra van, harmadik az XPwn ami parancssoros és ugyan csak windows-ra van, és negyedik ami még új és elég béta az a QuickPwn ami megint csak windows-ra van.

Most már akkor tisztában is vagyunk azzal, hogy mit is szeretnénk csinálni.

Kezdjünk el leírást keresni:

Régebbi postjaim:

Nos, ha új 2.0 vagy 2.0.1 2.0.2 -es felhasználó vagy akkor ezeket a cikkeket mindenképp olvasd át:

  • Iphone 2.0 fixek: LiNK
  • Predektív szövegbevitel kikapcsolása: LiNK (thx Bubu) LiNK2
  • iTunes account – száljbarágósan: LiNK
  • T-mobile EDGE fix: LiNK
  • Egyedi csengőhang iPhone-ra: LiNK
  • Call forwarding eltávolítása: LiNK (thx bubu)
  • iPhone Tört/crack-elt játékok: LiNK

2.0/2.0.1 felhasználó szeretnél lenni:

( FIGYELEM A LEÍRÁSOKNÁL A PROGRAMOK MÁR ELAVULTAK LEHETNEK!)

Első generációs iphone frissítése 2.0 -ra: LINK /angol/ /Windows/ /activate/jailbreak/unlock/

Első generációs iphone frissítése 2.0 -ra: LINK /angol/ /Mac/ /activate/jailbreak/unlock/

Második generációs iphone 3G frissítése 2.0-ra: LINK /angol/ /Windows/ /activate/jailbreak/

Első generációs iphone frissítése 2.0 -ra: LINK /angol/ /Mac/ /activate/jailbreak/

Iphone 2G 2.0-ra frissítése: LiNK /magyar/ /Windows/ /activate/jailbreak/unlock/

iPhone 2G 2.0-ra frissítése 2: LiNK /magyar/ /MAC/ /activate/jailbreak/unlock/

Szükséges friss programok: (2008. Aug. 10.)

[download id=”95″] [download id=”92″] [download id=”68″] [download id=”66″]

Eredeti Firmware-k:

1.1.4: iPhone1,1_1.1.4_4A102_Restore.ipsw
2.0.0 (2G): iPhone1,1_2.0_5A347_Restore.ipsw
2.0.0 (3G): iPhone1,2_2.0_5A347_Restore.ipsw
2.0.1 (2G): iPhone1,1_2.0.1_5B108_Restore.ipsw
2.0.1 (3G): iPhone1,2_2.0.1_5B108_Restore.ipsw
2.0.2 : iPhone 3G!
2.0.2 : iPhone 2G!
2.0.2 :  iPod Touch!

Úgy érzem, ahogy növekszik az iphone őrület, úgy kell több segítség a magyarnak is. Ez az oldal arra lett hivatott, hogy az iphone egyéb nem éppen Apple engedélyezett funkcióit is bemutassa. Emellett persze igyekszünk az embereknek/egymásnak segíteni, hogy minél többet tudjunk kihozni ebből a kütyüből.

Mivel láttam, hogy még mindig elég sok embernek problémája van az ssh ill. winscp fogalmával és, hogy hogyan is telepítsük ezeket a remek hibajavításokat, amiket a kedves magyar kollégák készítettek, így hát létrehoztam 1 videót. A videó bemutatja a winscp/putty használatát és, hogy hogyan telepítettem fel 2 mordon féle hibajavítást.
Tehát, első körben kapcsolatot kell teremteni a telefonnal. Ehhez mindenképp jailbreak-elt iphone-ra van szükségünk mindegy, hogy 2g vagy 3g -s.

  • Cydiaból telepítsük fel az Open ssh nevű programot, mert ez segít majd bennünket a kapcsolódásban.
  • Tudjuk meg, hogy mi az IP címe az iphone-nak, ezt megtaláljuk a wifi beállítások között.
  • Szedjünk le 1 winscp -t és 1 putty -t és az összes fix-et amit telepíteni szeretnénk.
  • Tömörítsük ki és tegyük egy helyre őket.

– Ezután töltsd le innen a videót:

LiNK

(Ha a videó nem indulna el: CODEC )
A videó amennyire csak lehet olyan részletes, ha nem érted állítsd meg, tekerd vissza, nézd meg alaposan… ráérsz. Ha minden hibajavítást sikeresen feltettél a videó alapján ezentúl már tudod használni a winscp-t tehát tudsz egyéb hibajavításokat és játékokat is felrakni.

Üljünk le… cikk folytatása…

Úgy érzem ennél többet, most nem igazán tudok segíteni és még így sem tértünk ki minden részletre. Viszont Tijs kolléga lefordított nekünk 1 remek szösszenetet az Apple programokkal kapcsolatban ezt is közzé tenném még. Akinek kérdése van, az comment formájában itt felteheti.

Biztosan sokakat érdekel, hogy hogyan lehet feltörni a programokat, illetve maga az AppStore hogyan működik.

Az egész dolog úgy kezdődik, hogy az Apple szerverein ott csücsül minden egyes program. Ez azért gondolom mindenki sejtette. Viszont amit kevesen tudnak, hogy az összes ott lévő program már törve van. Nincsen kódolva. Nincs aláírva. Bárkinek a telefonján vígan elfutna.

Amikor viszont az ember letölti azt a programot, természetesen nem így kerül a userhez. Először is a programkódból lecsípnek egy részt – ami a program indításához szükséges – és úgy kódolják, hogy sehogyan máshogyan, csak a te saját itunes account-oddal lehessen dekódolni. Ez gyakorlatilag egy olyan saját kis kód, amiről az ember sohase tud, mert nem látja, de mindig használja.

Ezután az Apple egy kis kapcsolót bekapcsol, ami jelzi az iPhone-nak, hogy a program kódolva van, és utána az Apple aláírja a programot. Ezt az aláírást csak az Apple tudja megcsinálni, és ebből tudja az iPhone, hogy a program az Apple-től van, és futtatható. Mindez abban a pillanatban történik, ahogy megvásárlod az AppStore-ban a programot, és a végén egy olyan programot kapsz kézbe, amit csak te tudsz futtatni.

Mielőtt belemennénk abba, hogy a programok feltörése hogyan történik, tisztáznunk kell hogy az iPhone-nak viszont teljesen tökmindegy hogy a program kódolva van a te saját kódoddal, vagy egyáltalán nincs rajta kódolás – az iPhone-ra fejlesztők is nem kódolt programokat tesztelnek, futtanak az iPhone-on – , a lényeg csak az, hogy legyen aláírva. Tehát ha az Apple szerveréről megszerezhetnénk a nem kódolt fájlt, akkor futtatni lehetne minden probléma nélkül. Csak alá kell írni azt a kis rohadékot.

Jöjjön a törés (kis koncentrációt kérek még). Az iPhone nem tudja közvetlen a  kódolt programot futtatni. Semmilyen számítógép sem tudja. Minden esetben először is dekódolniuk kell (az itunes account megfejtőkóddal), és amikor futtatod, a már dekódolt részt a memóriába írja az iphone, és onnan már tudja futtatni.

Eléggé fura megoldás, de így működik. Az iPhone nem tudja futtatni a kódolt verziót szóval kikódolja, kiírja a memóriájába, és azt futtatja. Mindaddig amíg a program fut, egész végig a dekódolt program az iPhone memóriájában marad, hisz bármikor kellhet.

Egy program feltörésénél tehát a telefont megfagyasztjuk amikor épp az adott programot futtatja, és az egész memóriát kiolvassuk belőle. Tulajdonképpen a helyzet még jobb. Kis fejszámolás után pontosan lehet tudni, hogy hol van a dekódolt program a memóriában, és csak azt írjuk ki, és lementjük egy fájlba. Az iPhone feltöri nekünk a programot, nekünk csak meg kell fogni az eredményt, és lementeni.

Végül hogy a teljes programot fel tudjuk törni – az iphone csak a kódolt részt dekódolja – egy kegyetlen jó dolognak vesszük a hasznát: az Apple által küldött kódolt program rész, teljesen ugyanakkora méretű dekódolva is. Tehát, kiolvassuk a dekódolt részt, megnyitjuk az eredeti programot, és a kódolt részt kicseréljük. Copy-paste. Rohadt egyszerűnek tűnik, ugye? Mert az is. Az egész ötlet – a dekódolt rész kiolvasása a memóriából – nem új, minden hacker ismeri. Ez a trükk nem most lett először alkalmazva.

És hogy mi van az aláírással? Apple-féle aláírást nem tudunk csinálni. Részletezni lehetne miért nem, de a lényeg hogy nem lehet hamisítani. Amit viszont lehet az az, hogy az iphone oprendszerében megváltoztatunk egy kis részt – ami az aláírásokat ellenőrzi – hogy elfogadjon nem az Apple által aláírt kódokat is. Ez az, amit úgy ismerünk, hogy jailbreak.
Tehát végül fogjuk a programot, és mi magunk aláírjuk, és a jailbreakelt iphone ezt simán futtatja.

Ez a módszer teljesen közismert. Amikor kiderült hogy az AppStore-os programok fel lettek törve, akkor az Apple technikusai egyből tudták, hogy ez hogyan történhetett. Ha nem tudták maguktól, akkor retardáltak, és alkalmatlanok a munkára, amit végeznek. De a tippem az az, hogy az Apple srácai okosak, és gyorsak. Pontosan tudták, hogyan lettek feltörve a programok abban a percben, amint hallották hogy mi történt.

Amiért leírom ezt, az azért is van, hogy megmutassam, ez nem egy olyan dolog, aminek csak úgy véget lehet venni. Nincs egy “többet ne dekódoljuk a programokat” gomb amit most hirtelen megnyomhatna az Apple. Az iPhone programok mindig kódolva lesznek, de a futtatáshoz mindig is dekódolni kell, és a memóriába kiírni a már dekódolt részt. Persze megteheti az Apple, hogy az iPhone oprendszerének magját átírja úgy, hogy a dekódolt részt ne egybe írja ki a memóriába, de ez nem változtat a dolgon.

eredeti szöveg: Kyek at geniusblog

forrás: LINK

rueiwrbxny

Olvasd el a hozzászólásokat is

65 Comments

  1. Köszönöm az olvasmányt! Hasznos, és érthető.

  2. Nincs mit, reméltem is 🙂

  3. Ezekre a fixekre, meg javításokra nem lehetne egy cydia repót összehozni? És akkor onnan egy kattintással lehetne telepíteni ezeke. A bétatesztelést vállalom! 🙂

  4. Szép kis leírás 🙂
    Hasznos lesz, ha egyszer rászánom magam arra, hogy Jailbreak-elem a telómat.
    De még 1 napos a telefon, nem igazán merek ilyet csinálni vele 😀

    Gondolom arra nincs mód, hogy például backup-olom a mostani iPhone-omat, utána jailbreakelem, és később, ha valami baj lenne, akkor restore. (Nemtudom, hogy így rájönnek-e dologra :))

  5. hoppá benoe 😉 ezt még nem szeretnénk nyilvánosságra hozni, de már létezik a cyndia repó 1 fix már készen van hozzá én teszteltem is még pár nap türelmet kérek és stable lesz a dolog 🙂

    Gomba: Sajnos ezt mi sem tudjuk.. ezért kell az óvatosság.

  6. ok, köszi 😉

  7. Gomba írta: (Nemtudom, hogy így rájönnek-e dologra :))

    admin, gondolom te meg erre írtad hogy, “Gomba: Sajnos ezt mi sem tudjuk.. ezért kell az óvatosság.”

    tehát erről még nem tudni hogy egy restore után látni fogják-e hogy bele lett nyúlva?

  8. ja, és egyébként jó kis leírás 🙂

  9. Igen horn3t. Köszi 🙂

  10. Nekem az a bajom hogy az általatok leírt módon csinált amerikás kamu acc-ra kiköpi az appstore-ról letöltéskor(nyilván ingyenes játékot akartam szedni) hogy azzal csak amerikában garázdálkodhatok, de nem lenne nekem bajom a magyarral se, van nekem dombornyomott kártyám, de egyiket se fogadja el. Nem tudjátok mit kéne csinálnom? Ja az egyik hangszóró épp szól egy nagyon picit, az gáz ugye? tegnap vettem, nyilván 72 órán belül vagyok. Ja és videó hangját nem hallom valamiért, iTunes-szal konvertáltam őket:s köszi a segítséget előre is.

  11. admin: nincs mit. ha lesz erről valakinek biztos infója írjatok már erről. külföldi fórumokon sincs erről hír?

    rasotamas: nekem aszonta a pina mikor vettem a telót, nincs 72 óra, szal ha elromlik megy Pestre ( nem Pesten vettem )

  12. rasotamas: Tudomásom szerint csak 1 hangszorója van 🙂

    Te tudsz rátenni videót? Nekem nem sikerült 🙁
    Pedig hazafele a buszon elnéznék 1-2 SouthPark részt 😀

  13. Ha nem történik Unlock a készüléken, csak jailbreak, akkor egy gyári firmware-el való restore és egy teljes reset után semmi nyoma nem marad a ténykedésnek.

    A jailbreak ugyanis csak annyit csinál, hogy a DFU mód egyik kiskapuján megnyitja a fájlrendszert és felmásol pár dolgot a készülékre és a rendszeren belül megváltoztat néhány jogosultságot. Restore esetén ez a terület mindenestől törlődik és felülíródik, de ha félsz, akkor csinálj még egy Resetet is, amire az Apple garanciát vállal, hogy utána semmilyen adat nem állítható vissza.

  14. MP4-es formátumra konvertáld a videót H264-es kodekkel, max 640×480-ig.
    Ezt át tudod szinkronizálni iTunes-al.

  15. horn3t: pesten vettem az árkádban az emeleten, elvileg elsőként, gyakorlatilag másodikként kaptam meg:) nekem azt mondta vigyem be ha baj van

    GombaFighter: a töltőcsati mellett 2 kis fém rostély van, a bal oldali szól csak, akkor mi a másik? iTunes-szal konvertáltam, de csak mpg-ből engedett és az itunes-on még volt hangja, a kütyüre feltolva azonban nem.

    Nem tudjátok ez a magyar-amerikai, appstore-os téma hogy van most akkor? mert jó lenne rá pár progi de egy ideig még nem törném fel.

  16. Lenne még egy kérdésem: akkor ahhoz hogy lássam pl. a system mappát meg egyáltalán a DCIM, Downloads, iTunes_Control, Photos mappákon kívül bármit akkor törni kell vagy béna vagyok hogy nem látom? Ha megtöröm akkor simán meghajtóként nem fogom látni pl totalcommanderben?

  17. rastomas: Az egyik fém a (mono) hangszóró, a másik a mikrofon.

  18. GombaFighter: köszi, ez nem jutott eszembe XD
    mea culpa…

  19. “Ha megtöröm akkor simán meghajtóként nem fogom látni pl totalcommanderben?”

    T-Pot-tal igen, de azzal nem tudsz alkalmazásokat telepíteni, csak sftp-n keresztül tudsz jogosultságokat is beállítani pl. WinSCP.

  20. Mordon: akkor ez tuti?100% hogy egy restore után semmit nem vesznek észre az almafejűek? 🙂
    mert lehet akkor megejtem. sok szép játékot akarok rá rakni, meg egyéb progikat.

  21. biztos

  22. QuickPWN-t használj, ne Custom Firmware-t, akkor 1000%.

  23. köszi MOrdon, akkor lehet majd megjátszom 🙂

  24. tudna valaki segíteni abban, hogy ezt a jailbreak dolgot hogy kell felrakni?? valahol leírta valaki magyar betűkkel? 🙂

  25. köszi szépen a linkelést/idézést, OkBis:)

    üdv

  26. iTunes ma esti üzenet: “An update to the carrier settings for your iPhone is available. Would you like to download it now?”

    Merjem, vagy ne merjem?

    Iphone 2G pwned, T-mobile hálózat

  27. Mordon: Nem akarlak megkérdőjelezni a Jailbreak-kel kapcsolatban. De nekem van egy kedves ismerősöm a T nagy szervízben és ő mondta anélkül, hogy rákérdeztem volna ;), hogy ne hogy merjem Jailbreak-ni. Restore után is kitudják olvasni belőle. A lehetőség adott. Idáig még soha nem csúsztatott az ismerősöm. Így egy kicsit elbizonytalanodtam a Jailbreak-el kapcsolatban.

  28. Kérdezd meg tőle légyszíves, hogy Reset után is ki tudja-e olvasni. Mert elvileg akkor már nem lehet 🙂

  29. BLC:
    Nem lehet kiolvasni..
    Az Unlock csinál olyan módosításokat, ami egy sima Restore esetén megmarad és látható, a jailbreak nem. A lényeg, hogy ne custom firmware-el csináljátok (Pwnage Tools), hanem a Quickpwn-el.

    Én abban sem vagyok biztos, hogy T-ék javítanak-e iPhone-t itthon, vagy gond esetén azonnali csere. Én úgy hallottam, hogy nincs jogosultságuk a készülék megbontására sem (egy T-s szervizes írta valamelyik fórumra).

  30. De azért azt elmondom, hogy mindentől függetlenül ezeket a módosításokat mindenki csak a saját felelőségére csinálja meg.

    Most jelenleg szépen működik mindenkinél a jailbreak, de nem tudni, az Apple nem tiltja-e le valamikor ezeket a készülékeket egy kedves iTunes frissítés során.
    Megteheti.

  31. Mordon: Esetleg tudsz nekem segíteni abban, hogy a QuickPwn elmagyarázod amit a felugró dos-os ablakban kér (ki-be kapcsolásos dolgot). Kissé hiányos az angoltudásom.
    Köszönettel: BLC

  32. Sziasztok!

    Hogyan lehet a lefényképezet képeimet iphoneról feltötleni gépre? Nem birok rájönni:-S És a képeimet iphoneon ki se törölhetem?

  33. Közben jelentem, sikerült!

  34. A képeket amit az iPhone-on csinálsz kitörölheted (Fénykép megnézése, majd az alsó menüböl rányomsz a kukára)
    A iTunes-szal feltöltött képeket iPhone-ról nem tudod törölni, azokat csak a gépről lehet.
    iTunes-szal is feltöltheted az iPhone-os képeidet a számítógépre, de egyszerübb, ha leszeded a iPhoneBrowset-t és akkor simán lehet másolgatni, mint Sajátgépben.

  35. Rádugod az iphone-t a gépre és előugrik 1 ablak ott tudod másolni a képeket. Nekem a jailbreak-hez annyi hozzáfűzni valóm van, hogy mindenki csak saját felelösségére csinálja, lehet igaza van mordon-nak lehet nem…

    Apropó mordon. Probáltad elérni az itunes zeneboltot a telón a fixed telepítése után? Ki Írja, hogy ebben az országban nem használhatom…

  36. “Probáltad elérni az itunes zeneboltot a telón a fixed telepítése után? Ki Írja, hogy ebben az országban nem használhatom…”

    Nálam működik minden gond nélkül:
    http://kepfeltoltes.hu/080824/IMG_0002_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    De én nem regisztráltam a magyar App Store-ba. Akinek meg nem megy az gondolom igen.
    Megoldás: Log Out az iTunes-ban és Log In az US accounttal.
    A telón lévő iTunes azt veszi mindig figyelembe ami a gépen be van állítva.

  37. oh köszi letesztelem.

  38. Mordon!
    Te hogy csináltad meg, hogy a vodafone felirat végig látszik,és a logó elötte van? Nekem csak voda , és mögötte van a logó

  39. Hali! Nekem régi 2G-s telefonom van eddig úgy ahogy rendben volt, most frissítettem 2.0.1-re kb 1 hétig minden jó volt, de ma nem találja a hálózatot, nem tudok vele sehogy telefonálni.(utoljára nem én hazsnáltam, elvileg lefagyott egy program indításánál). Van valami módja, hogy rendbe hozzam, anélkül, hogy megint feltöröm(vagyis ugyan azt a folyamatot eljátszom, és törlődik mindenem)?

  40. (ja és airplan módba se engedi berakni)

  41. 15 HSZ thingol: Ehhez van esetleg cracked is? THX

  42. Köszönöm mindenkinek a segítséget a képek másolás témában,sikerült megoldanom!

  43. “Te hogy csináltad meg, hogy a vodafone felirat végig látszik,és a logó elötte van?”

    A készítőnek jár az egyedi Carrier Band 🙂 🙂

    Lecseréltem a logót, mikor kiderült, hogy nem kötött a png szélessége.
    (így a plusz infókat pl. pörgő kerék, átrakja a másik oldalra)

    Te is csinálhatsz magadnak, akár a saját neveddel is, a Carrier Band-ben lévő két png fájlt kell szerkeszteni, a magasság kötött, a szélesség meg amennyi az óráig kifér.

    ———–

    “Van valami módja, hogy rendbe hozzam, anélkül, hogy megint feltöröm”

    Próbáld meg resetelni.
    Először simán (power+home együtt, amíg újra nem indul), ha ez nem segít, akkor nullázd le a beállításoka Settings/General/Reset/Reset Network Settings, ha ez nem akkor Reset All Settings.
    Ha ez sem, akkor teljes gyalu Erase All Content and Settings.

    Ha ezek után sincs még hálózat, akkor marad a Restore, de ekkor én már gondolatban elbúcsúznék tőle, mert szinte biztos a hardverhiba 🙁

  44. Én videókonvertálásra a http://handbrake.fr/ -et ajánlom.
    Belerakod a DVD-t és még a jelenetek is megmaradnak.

  45. Szerbusztok! Nekem még régi iphone-m van (fura leírni 🙂 ) 1.1.1-es verzióval. És mondom itt az idö… Tudom ezt rögtön 2.0-ra áttenni, vagy elöbb felhúzni 1.1.4-re vagy 1.1.3-ra és utána 2.0??

    előre köszi.

  46. Halihó

    Benoe kérdését én is feltenném:

    “iTunes ma esti üzenet: “An update to the carrier settings for your iPhone is available. Would you like to download it now?”

    Merjem, vagy ne merjem?

    Iphone 2G pwned, T-mobile hálózat”

  47. és ha eddig sem válaszolt senki, akkor felteszem én is a kérdést:

    “iTunes ma esti üzenet: “An update to the carrier settings for your iPhone is available. Would you like to download it now?”

    Merjem, vagy ne merjem?

    Iphone 2G pwned, T-mobile hálózat”

  48. Elvileg igen, nem fogja újra tenni az egész szoftvert gyakorlatilag én pannonos vagyok 😀

  49. Semmit nem tesz nyomj rá

  50. sziasztok, Végigolvastam az anyagot és jó, én is köszönöm.

    Nekem vannak ilyen kérdéseim:
    predektiv kikapcsolás jailbrake nélkül hogy oldható meg?
    hogy tudok videofelvételt csinálni? milyen apps kell hozzá?

    köszi,

  51. Az restore és újra jailbreak 🙁

  52. Én is köszönöm a leírást! Nagyon jó.
    És igen, engem is bosszant és szinte “jail”-ben érzem magam az új iPhone-ommal hogy nem tehetek semmi király cuccot rá, még is félek bármit csinálni vele. Pont az ilyenekért:

    “De azért azt elmondom, hogy mindentől függetlenül ezeket a módosításokat mindenki csak a saját felelőségére csinálja meg.

    Most jelenleg szépen működik mindenkinél a jailbreak, de nem tudni, az Apple nem tiltja-e le valamikor ezeket a készülékeket egy kedves iTunes frissítés során.
    Megteheti.”

    Elég drága volt a kütyü, Belgában vettem, gyári független állapotban.(mivel csak olaszoknál és belgában van egy törvény erre.)
    Viszont vannak más fentartásaim amit közzé tennék és ha valaki tud ezekről valamit várjuk hozzászolásait.
    1, BT ok tudjuk miért nem müxik még a MacBookPro-mal sem. Ill. az igazi okot nem, Apple így döntött. Ha minden igaz csak, headsettekel, TomTom-al, egyéb telókkal megy.
    2, SMS report. Magyarban ment – jelet kellet csak a szöveg elé rakni. Vodás kártyával. Angliában pl minden szolgáltató elé van kód, de Vodának nincs.
    Bár nem értem miért nem lehet menűből kapcsolni ezt???
    3, Nem tudsz kontaktot küldeni,
    4, A paste and copy funkcióról most nem is említenék semmit, hisz már lassan elcsépelt példa, és ha nem tévedek talán már dolgoznak rajta.
    5, Emailek-teljes szinkronizálása. Azért jön néhány boxba néhány emailem, és legtöbször a gépen olvasom. De milyen jó lenne ha teljesen szinkronizálná őket, különböző beállítások szerint, és nem kellene a telónak mégegyszer a szerverről letölteni. Csak azokat kellene amik akkor jönnek amikor távol vagyok. Stb
    6, A Mac-en a kontaktok szinkronizációjánál is van bug, az egyik mező a mac kontakt programjában okozott gondot. Egyesével át kellet nézni mindent, hogy szinkronizálta e.
    7, Magyarban voda rendszeren Tmobile szolgáltató visszajelzés! És felhíhvtam vodás srácokat, mivel nem forgalmaznak iPhonet nem tudtak nyilatkozni, de megerősítette hogy voda hálon vagyok! 🙂 ???

    Köszi hogy elolvasta akárki is 🙂

    ui: Azért áltam át Mac-re és azért vettem hozzá iPhone-t hogy munkám során, és hobbiként használva őket a lehető legevesebb gondom legyen. Mert win-ből és egyéb telefonokból bőven elegem volt. Főleg a kontaktok mentésénél, szinkronizálásánál annyit szívtam idők során mint állat! Telefon csere, konktakt lementés, nem ismeri a formátumot, nem tett át mindent, meg még ezer kakaság… és már kivoltam. Most meg… a legtöbb dolog ok, de jönnek az újak, amire nem számítottam volna… 🙁
    Sajnálom, hogy idesiránkoztam gondomat, de meg vagyok akadva. Még1x bocs.

  53. valaki metgudná mondani miért irja ki nekem a QuickPWN ezt a hibaüzenetet mikor elakarom inditani .. “az alkalmazas inicializálása nem megfelelo (0x0000135).

  54. hello!
    az a kérdésem, hogy mit kell csinálni ha leblokkolt az iphone? nekem mar akkor megvolt az iphone amikor meg nem jött ki magyarországon (amerikábol hoztam és működödt),de most amikor megvettem az ujjat a 3G set és hozzakapcsoltam az ituneshoz. minden rendben volt a 3Gés iphon működik is,de amikor hozzákapcsoltam a régi iphont az írta ki,hogy RESTORING és én nem tudtam mit csinálni és szétkaplcsontam az itunestól és az irta ki az iphone, hogy PLEASE CONNECT WITH ITUNES, hozzá is kapcsoltam de azt irta hogy az iphone leblokkot es hogy ez a simkártya ami benne van illegális.

    kérem segítsenek, mit csináljak?

  55. restore majd jailbreak es kesz

  56. hali!
    olyan kérdésem volna, hogy a hívásoknál használ-e a telefon netet?
    előre is kösz

  57. hej valaki?!:ASD

  58. nem használ 🙂

  59. hello az agondom hogy az itunes nem enged activálni jailbreak után és csak telefonálást enged mit tegyek?

  60. ezt irja:S segítsetek lécci

    could not complete the itunes the store request.the store nay be busy check your connection or try again.

  61. @zsolti0621: Nem működnek az itunes serverei próbáld meg máskor légy türelmes. Nem nálad van a hiba.

  62. ahan
    kösszi szépen
    amugy próbáltam már 14számítógépen és mindenhol ezt irta ..
    hát remélem működni fog . és egyéptéknt meik itunes-szal a legjobb aktiválni mert ami most van az sz*rt sem ér nem adja le a betűket normálisan.

  63. máshogy nem lehet aktiválni?

  64. @admin: máshogy nem lehet aktiválni?


Add a Comment