fbpx Skip to content

Megjelent a friss 2.0.1 az iphone ill. ipodtouch-hoz. A beszéljükmac szerint ezek a főbb változások:
– mostmár át lehet vonszolni egy program ikonját akár több lapon keresztül is, egy mozdulattal
– a névjegyzék fürgébben működik
– a biztonsági adatmentések gyorsabbak lettek
– az Apple átkalibrálta a 3G-s hálózat erősségét jelző grafikont
– a számlap gyorsabban töltődik be
– Safariben a képernyő elforgatása gyorsabb lett
– néhány programot valószínű frissíteni kell, hogy az új firmware alatt is működjön.

Egyéb helyekről származó információk:

– SMS lagg fixálva

Jelenleg a pwnage és a Winpwn NEM TUDJA JAILBREAKELNI/FÜGGETLENÍTENI a 2.0.1 -et, ami azt jelenti, hogy 1-2 kiskaput betudott zárni az apple… 🙁

Olvasd el a hozzászólásokat is

17 Comments

  1. Hi, nem tudja valaki h az iTunes miért törli minden szinkronizáláskor a csengőhangokat 2.0 alatt??? 🙁

  2. A devteam oldalán az volt, hogy “állítólag”, ha a jailbreakelt 2.0-ra rányomod az iTunes-os 2.0.1-es frissítést, akkor az működik, csak nem lesz jailbroken. Ez így elég valószínűtlennek hangzik.

    Valaki már próbálta? 🙂

  3. Plusz devtteam blogjaban benne van hogy az uj firmware uj baseband-et hasznal tehat ha felfrissited a hamarosan erkezo unlock nem fog mukodni 2.0.1 alatt.

    Csengohangokat valszeg azert torli mert nincs bepipalva egy sem

  4. persze azért hülye nem vagyok, idáig mukodott, de 2.0 alatt ez van. Rászinkronizálom a csengőhangokat, majd kiveszem a dockbol akkor ott van a telón, de a következő szinkronizáció során törlödnek, de pedig be vannak pipálva -.-

  5. Archie: Pedig valszeg igaz, ez azt jelenti, hogy mivel nincs jailbreak és nincs unlock, a telefon megy, ha van egy ATnT vagy hasonló előfizetésed elfekvőben 🙂

    A Dev-Team lapjáról egyébként az derül ki, hogy a cucc jó, csak még tesztelik (ugye a pwnage nem ismeri fel az új verziót, hiszen az még nem létezett, amikor kiadták). Nemsokára jön, addig türelem. :))

  6. Azt ne felejtsük már el, hogy a pwnage közvetlenül a firmware-be nyúl bele, ezért készít custom firmware-t, ami felettébb veszélyes, nem úgy, mint az 1.0-nál alkalmazott törés.
    Minden új firmware megjelenésekor módosítani kell a pwnage programot is.

    Idézet a http://hu.ziphone.org/ oldalról:

    „Egyébként pedig, talán nem látjátok a különbséget, de a ZiPhone egy valódi hekkelés. A szoftver frissítés illetve a firmware buherálás teljesen más tészta.
    Egy elképzelés bizonyítéka, ügyes munka, de ez nem hekkelés.”

  7. a hekkeles azt jelenti hogy vminek megvaltoztatjuk a gyarto altal definialt mukodeset.

    Ugyhogy egy magat vedo “tolvaj” forrasat ne is idezgessuk, amikor hozza se tud szagolni a 2.0hoz.
    Es anno amugy kb 1 hetig tartott mig kijavitottam a wifi hibat amit okozott a csodalatos “hekkelese”

    Ha jol emlekszem a ziphonenal is mindig ujat kellett irni minden egyes firmware megjelenesekor, ugyhogy megkerem a postirot, hogy ne hordja le egy kemenyen dolgozo csapat munkajat, akinek mindannyian
    rengeteget koszonhetunk

  8. Főként, hogy a ZiPhone a Devteam kódjának lenyúlásával született, nem túl sok saját munka fekszik benne. Nem véletlen, hogy itt a 2.0.1, sőt lassan a 2.1 is, de ZiPhone még sehol.

    Egyébként a hír igaz, ha Pwnage Tools-al lett függetlenítve az első generációs iPhone, akkor a mostani 2.0.1-es gyári firmware felmegy rá gond nélkül és nyitott marad a készülék. (a függetlenítésnél a legújabb baseband kerül a készülékre, amit a mostani frissítés nem módosít).
    Hátrány, hogy veszik a jailbreak, így nincs SSH és Cydia.

  9. tomtom? xbox365? 🙂

  10. Kipróbáltam tegnap este. NNem zárta vissza a SIMLockoz, é nem ATnT-s kártyám van. Szóval működik ez, csak annyia lényeg, Updatelni kell, nem pedig restore-t nyomni. Persze, hogy a Jailbreak megszűnik létezni, de Installer nélkül túl sok hasznát nem vettem még. A gép most gyors, fürge. Kellett ez a frissítés.

    Majd kijön a 2.0.1-gyel működő Pwnage tool, akkor majd átváltok arra, abban már minden biyonnzal ay installer is ott lesz.

    Ez a Zibri gyerek, nekem nem igazán szimpatikus. Kétség kivül a zIphone egyszerűbben használható, int a Pwnage Tool, ezért is Zibriztem először 1.1.4-re a telefonomat, amikor még nem voltam benne a témában annyira. De az kicsit gáz, hogy minden iPhone MAC address-e z.i.b.r.i volt. Plusz most mást sem lát az ember a blogján, mint hogy rinyál, mint egy…

  11. Én úgy gondolom, hogy azért zibri is alkotott. Mivel 1 olyan programot hozott létre, ami 1 kattintás 4.5 perc és független a telefon. Hogy ez lopott e vagy sem.. mind1 többen használták mint pwnage-et az biztos.

  12. Én is azt írtam, hogy sokkal felhasználóbarátabb és egyszerűbb volt az üvét használni. És a végfelhasználót meg egyáltalán nem érdekli, hogy az hogy volt, meg mint volt. Csak gyors legyen, egyszerű legyen és működjön. Ennek a zIphone 100%-ban megfelelt.

    Én csak a szerénységet hiányolom a srácból. Ezzel szemben egy hisztis óvodásként viselkedik. És pontosan a zIphone előnyei mellett szóló érvek ellen beszél akkor, amikor olyanokat ír a blogjában, hogy ne frissítsd az iTunest, meg a dev team munkája nem igazi hack. Engem nem érdekel, hogy mi az “igazi hack” definíciója. Nekem egy 2.0 szoftver kell a telefonomra. És nem fogom azért nem használni a Pwnage tool-t, mert az nem igazi hack – az ő szava járása szerint.

  13. Egyetértek tényleg óvodásként viselkedik, és ha nagyon szeretnél, hogy ne használjuk a pwntool -t akkor alkossa meg az ő verzióját ami jobb és egyszerűbb ennyi… nem kell “harcolni” a neten emiatt… sajnálom h. ez Így végződött…

  14. Csak arra akartam rávilágítani, hogy veszélyes közvetlenül a firmwaret piszkálni. Lásd a devteam tegnapi írását.

  15. a Zipphone-nal kapcsolatban azt se felejtsuk el, hogy dowgradelte a BL-t 3.9-re, amit nem lehet csak olyan egyszeruen ujra upgradelni 4.6-ra. Egy napig en is azt hittem, hogy csak levelnehezek lett a telefonombol…
    A mostani viselkedese minosithetetlen, mar veletlenul sem keveredem a blogjara.

  16. Sziasztok!
    1 generációs iPhoneon már 2.0 nullám van, de dög lassú. Mehet rá a 2.0.1? Ha igen, akkor kell hozzá pwntool, vagy elég egy update iTunesból?

    Köszi

  17. mindig lesznek kiskapuk, “azon az oldalon” szerintem nagyobb agyak ülnek, illetve egyszer ugy is győz a hatalom, a pénzhajcsár multicég
    (magam is rendelkezem mac termékekkel)


Add a Comment