fbpx Skip to content

Néhányan talán már hallottatok róla, a DevTeam közzétett néhány videót egy titokzatos még kiadatlan töréséről ami kiszabadított (jalbrakelt) egy iPhone-t magával az iTunes segítségével. Tulajdonképpen csak az iTunest használták és kaptak 1.1.4 es firmware el futó, teljesen feltört telefont! Most megtudhattunk néhány infót: mit is csinál és mikorra várható.

pwned.JPGA “Pwnage” projektnek nevezték el. Az iPhone-ok/iTouch-ok rendszertöltőjének (bootloader) alacsonyabb szintjein találtak egy rést. Mostantól “lenyomhatjuk” Apple-t az eszközök olyan módon történő patchelésével, hogy azok aláíratlan kódokat is elfogadjanak. Ez a korlátlan lehetőségeket tár elénk.

A törésnek köszönhetően testreszabott .ipsw fájlokat tudnánk használni közvetlenül az iTunes segítségével. Ez egyban azt is jelenti, hogy nem kellene minden egyes esetben jalbreakelni a telefont, akár hányszor Apple kidob egy új firmware-t. Hanem egyszer kellene csak “pwn”-elni a készüléket és innentől fogva egyszerüen egy tört firmware-t használnánk az installáláshoz.

Ez az egész a firmware egy alacsony szintü biztonsági hibáján alapszik. Részletesebben olvashattok erről a honlapjukon.

Tulajdonképpen két progit szeretnének kiadni:

  • iPwner – az iPhone/iTouch “pwn”-eléséhez. Ezt a progit csak egyszer kellene használni.
  • iPSW Builder – ezzeal a progival lehet majd megpiszkálni az .ipsw fájlokat, azaz elő-aktiválni, elő-jalibrake elni és elő-törni és egy teljesen testreszabott .ipsw fájlt készíteni. Arra az esetre ha már eleve feltörted le tilthatod a baseband frissítést is, biztos ami bizots. Nyomsz egy restore-t vagy egy frissítést az iTunesből a testreszabott .ipsw fájllal és Voila! Semmi zűr nem lehet többé.

Olvasd el a hozzászólásokat is

2 Comments

  1. Hali!

    Nekem sikerült megcsinálni – nagy nehézségek után persze – egy ilyen “elő-jailbreak-elt .ipws fájlt, de innentől kezdve nem tudom, hogy hogyan tovább az iTunes programmal. Amikor összedugom a telefonnal, két lehetőséget kínál fel: “update”, és “restore”. Előbbinél azt írja, hogy a legutolsó verzió van a telefonon, utóbbit pedig nem mertem eddig még megnyomni, mert a gomb mellett feltüntetett szöveg halálra rémiszt, hogy “…If you are experiencing problems with your iPhone, you can restore its original settings by clicking restore”.
    A cikkben említett mondat: Nyomsz egy restore-t vagy egy frissítést az iTunesből a testreszabott .ipsw fájllal és Voila! Semmi zűr nem lehet többé” vajon azt jelenti, hogy épp azt kellene megnyomni utolsó lépésként, amit nem merek????

    ?

  2. shift+klikk az update-en és azzal tudod megnyitni


Add a Comment