fbpx Skip to content

Ezt a cikket találtam a HUP-on:

(picit kiegészítettem)

Az Apple több nagyobb bejelentést is tett tegnap az iPhone-nal kapcsolatban. A bejelentések után elképzelhető, hogy olyanok is kedvet kapnak az Apple zenefonjához, akik eddig bizonyos funkciók hiánya miatt nem tervezték a beszerzését.

A bejelentések közt kettőt érdemes kiemelni. Az egyik az üzleti felhasználóknak lehet fontos, míg a másik a 3rd party szoftverfejlesztőknek és a felhasználóknak egyaránt.

A egyik bejelentés szerint az iPhone a 2.0-s firmware-től kezdve támogatni fogja a Microsoft ActiveSync-et. Ez azt jelenti, hogy akinek cége, vállalata, szolgáltatója Exchange szervert üzemeltet, az használni fogja tudni az Exchange által nyújtott (levelezés, naptár, névjegyek, stb.) szolgáltatásokat. (Microsoft bejelentés)

A másik bejelentés az iPhone-ra szoftver fejleszteni kívánóknak és a felhasználóknak egyaránt jó hír lehet. Az Apple bejelentette, hogy megnyitja az iPhone API-ját és fejlesztői eszközökkel segíti a 3rd party fejlesztőket annak érdekében, hogy minél több alkalmazás születhessen az iPhone-ra. Az iPhone Developer Program már most nyitva áll a fejlesztők előtt. 99 USD-ért limitált számú Egyesült Államok-beli fejlesztő csatlakozhat a programhoz. A díj fejében a fejlesztők hozzáférhetnek az iPhone Dev Center erőforrásaihoz, tesztelhetik az általuk fejlesztett alkalmazásokat, forráskód-szintű támogatást kaphatnak az Apple mérnökeitől, stb. Az Apple azt ígéri, hogy a programot kiterjeszti hamarosan további országokra is. A fejlesztéshez szükséges szoftverfejlesztői készlet (SDK) már most elérhető és ingyen letölthető. Az SDK futtatásához Intel processzoros, Mac OS X 10.5-öt futtató Mac szükséges.

Steve Jobbs már megint nagy hangsúlyt fektetett az igényességre! A programozási idő a töredékére rövidül és mégis szinte lehetetlen lesz vele igénytelen vacak applikációkat barkácsolni! Néhány cég már lehetőséget is kapott az Apple-től ennek a remek SDK-nak a tesztelésére. Két hét állt a rendelkezésükre és már így is hihetetlen dolgokat véghez tudtak vinni! Engem lenyügöztek a 3Ds animációk, tulajdonképp egy új játékkonzol születik… egy Wii hez hasonló élmény érkezik az iPhone ra. A másik dolog ami nekem még szintén tetszett az az, hogy úgy fogunk majd lapozni a chat ablakok között mint a ahogy a fényképeket nézegetjük… egy mozdulattal arrébsuhintjuk.

A TechCrunch cikke itt. Az Engadget szerint a 2.0-s iPhone firmware-re (és vele együtt az Exchange kompatibilitásra) még júniusig várni kell.

A teljes videó itt található!

A cikket szerkesztette: kisrokus

Olvasd el a hozzászólásokat is

1 Comment


Add a Comment