fbpx Skip to content

Néhány hete a Facebook Messenger kezelőfelülete némileg átalakult. Kiemelt helyett kaptak az aktuálisan aktív ismerőseink, a Facebook szerint leginkább közeli barátaink, a születésnapok illetve a kit ismerhetek – és ezzel párhuzamosan maguk a beszélgetések háttérbe szorultak.

facebook_messenger-hide

Ez sokaknál kiverte a biztosítékot, és teljesen feleslegesnek, haszontalannak, vagy akár zavarónak is tartják. Szerencsére van rá megoldás, hogy újra csak a beszélgetéseket láthassuk és eltűnjenek a zavaró újítások.

Sokszor mondják, hogy az emberek alapvetően szeretik a változásokat – egészen addig, amíg őket nem érintik. A Facebook Messenger változása viszont rengeteg embert érintett, ráadásul az app használóinak száma a napokban lépte át az 1 milliárdot, ezért abszolút jogosnak mondható a felháborodás.

Jómagam csak egyetlen egyszer használtam a Facebook ajánlását, hogy szerinte kikkel beszélek a legtöbbet és ezen keresztül írtam az egyik kollégámnak, de egyébként engem is csak zavart. Az aktuálisan aktív felhasználók listáját sosem használtam, hiszen nem nagyon érdekelt, ki aktív éppen: ha akartam valamit, akkor írtam neki, és megvártam, míg elolvassa és válaszol, ha pedig nagyon fontos volt, akkor inkább felhívtam.

Elég zavaró volt számomra, hogy az új szekciók fölötti, legutóbbi beszélgetések száma folyamatosan változott attól függően, hány olvasatlan beszélgetésem volt. Alapból a legutóbbi három volt csak ott, de ha egy rakás olvasatlan beszélgetésem volt, akkor akár nem is látszottak már a kijelzőn az új szekciók. Az újítások kikapcsolását ne a beállításokban keressétek, mert ott nem lesz rájuk kapcsoló, hanem egy kis trükkel kapcsolhatóak csak ki.

A Kedvencek eltüntetése

A Facebook Messenger Kezdőlap (Home) oldalán nyomjunk a Kedvencek listában bármelyik ismerősünk profilképére hosszan, hogy megjelenjen Az összes elrejtése/Elrejtés opció. Ha csak egy-egy embert szeretnénk eltüntetni, akkor arra is van lehetőség, vagy persze az egész szekció kikapcsolására is.

kedvencek kedvencek-elrejtes

A jelenleg elérhetők eltüntetése

Tekerjünk le a Kezdőlapon a Jelenleg elérhető listájához és bármelyik ismerősünknél húzzunk balra, hogy megjelenjen az Összes elrejtése opció. Erre nyomjunk rá, majd hagyjuk jóvá az Elrejtés gombbal.

jelenleg-elerheto-elrejtese

A Születésnapok elrejtése

Húzzuk el az egyik születésnapos nevén az ujjunkat jobbról balra, míg meg nem jelennek az elrejtési opciók. Lehetőségünk van csak az adott személyt, vagy az egész Születésnapok listát elrejteni:

szuletesnapok szuletesnapok-elrejtese

A Kit ismerhetek elrejtése

A visszajelzések szerint a Kit ismerhetek szekció azzal rejthető el, ha az összes feldobott lehetőség esetén rányomunk annak jobb felső sarkában az X-re.

***

Mindegyik lehetőségnél figyelmeztet az alkalmazás, hogy előfordulhat, hogy a szekciók újra meg fognak idővel jelenni, így sajnos a megoldás nem örök, de egy pár napig biztosan kitart (multitaskingban való bezárás után is megmarad a változás).

Remélhetőleg a Facebook is felismeri, hogy ezek az újítások sokaknak nem kellenek és csak zavaróak, és később betesznek erre külön kapcsolót a beállításokba. Akinek mégis kellenének ezek az újítások és eltüntette őket korábban az vagy várja meg, amíg esetleg maguktól újra megjelennek, vagy ennél sokkal gyorsabb az alkalmazás letörlése és újratelepítése

Téged zavart a Facebook Messenger újítása?

Olvasd el a hozzászólásokat is

10 Comments

  1. Szerencsére nem frissítgetek állandóan, így nekem a régi app van meg még…

  2. Ez legyen a legnagyobb problémátok, hogy kicsit scrollozni kell olyan infón, ami épp akkor esetleg nem releváns ☺

  3. @Jecy: nem lenne ezzel semmi gond, ha nem akarná egy app nálam jobban tudni, hogy mi az, ami ténylegesen érdekel.

  4. Még jó hogy én sem frissítettem. Changelogban persze semmi konkrétat nem írnak, csak a szokásos “We update the app regularly” blablabla. Csak iOS update után frissítem a face+messenger párost, amúgy szerintem felesleges.

  5. katasztrofa. ez mind arra megy hogy lassad ki van online, felesleges beszelgetesbe kezdj es toltse az ember az idejet foloslegesen.

  6. “Téged zavart a Facebook Messenger újítása?”

    Éngömet csak a Fészbuk meg a Messzzendzser zavar…

  7. @hiper: akkor töröld le.

  8. Tokjo tipp, koszi!
    Igaz 2 naponta ugy tunik, ismetelni kell, de kb 10 masodperc…

  9. A Pc-n is bepofátlankodott egy új felület messenger néven addig üzenetek néven volt.
    Az kellene

  10. A Pc-n is bepofátlankodott egy új felület messenger néven addig üzenetek néven volt az kellene


Add a Comment