fbpx Skip to content

Én minden újdonságra nyitott vagyok, így a csütörtöki nap folyamán Jadeye kollégával megtapogattuk a Samsung új Windows Phone 7-es készülékét. Jadeye pontosan felírta, mik a pozitívumok illetve negatívumok a 7-esben. Én inkább csak tapogattam, és nézegettem mit is tud. Nem akarok, és nem is tudok még komplex véleményt alkotni a kütyüről, mert még csak pár órát volt a kezemben, de már tetszik. Most jön az a rész, ahol fikázni kell az Android-ot. 🙂 Tényleg, őket sem akarom leszólni, de a Windows Phone 7 tud valamit. Élet van benne, a folyamatos kommunikáció és ez az egyedi UI életet ad a telefonnak. A Microsoft akár azt a lépést is megtehette volna, hogy saját telefont kezd el gyártani, mert ez az UI hasonlóképpen egyedi, mint az iPhone-é. Ugyan olyan pontos, ugyan olyan gyors, és ugyan olyan egyedi saját kis dolgokat tartalmaz, amit az iPhone. Természetesen nem ugyan azokat. Itt például egy back (vissza) gomb van az eszközökön, amivel bármikor bármilyen programból vissza tudunk menni az előzőbe töltődés nélkül. Külön search (keresés) gomb is helyett kapott, amivel az alkalmazásokban lehet keresni egyetlen gombnyomással.

Az érintőkijelzőhöz egy szavam nem lehet. Mindent pontosan és ott érzékel, ahol nyomom. 3 év kellett, de ezt is elértük. Az UI is teljesen megfelel, minden fontos adatot kirakhatunk kijelzőre. Csak rá kell nézni, már tudjuk, hova kell menünk, vagy épp mi történik a közelben, ki hol van, stb… Minden egy helyen elérhető a kijelzőn, nem kell lapozgatni, nem kell belemászni a programokba.

Csak, hogy negatív dolgot is említsek, jelenleg a Windows Phone 7 ott tart, ahol az iPhone 2 éve. Nincs Copy/Paste, nincs tethering, hiányoznak alap dolgok. A WP7-nek van esélye a piacon, sőt, jóval több esélye van, mint az Android-nak, egyszerűen az Android megmarad majd azoknak, akik csak amiatt veszik, hogy hackelhessenek, meg össze-vissza barmolják a rendszert. Az iPhone-nak és a WP7-nek erre nincs szüksége, inkább business telefon vagy játék telefon lesz. Azt is érzem, hogy a WP7-nek akár lehet egy akkora tábora is, mint a szifonnak. Közösséget tud kovácsolni. Minden a helyén van a telefonon, és tényleg az a tábor fejleszti, aki tudja, mire van szüksége az embereknek. Csupán idő kérdése mikor lesz teljes értékű rendszer.

***

Az lehet mondani, hogy a Windows Phone 7 rendszer felhasználói felülete egy szövegcentrikus, tudatos minimál-design, ahol fontos a tipográfia, és nem holmi “Disney-s ikongrid” foglalja el a képet. A “Metro” elnevezést kapott felülettel azt akarták elérni, hogy a felhasználó úgy érezze, mintha az “Információs Szupersztrádán” közlekedve annak közlekedési tábláit látná: elég legyen a kijelzőre pillantania, és azonnal tudja majd, hogy merre kell fordulnia. (Akit bővebben érdekel a tipográfia jelentősége, annak érdemes megnéznie a “Helvetica” című filmet.)

A rendszer egy továbbfejlesztett, WinCE alapú kernelen futó, teljesen SilverLight alapú felület.

Három prioritást állítottak fel a készülékekkel szemben.

  1. Az első prioritás a user. A lényeg itt a felhasználói élmény, hogy az valóban élmény legyen, és ne kínlódás. Az alkalmazások folyamatait a rendszer azok bezárásakor hibernálja, majd ismételt indításukkor “ébreszti”, mindezt úgy, hogy ebből a felhasználó ne vegyen észre semmit, tehát egyik alkalmazásból ugyan olyan gyorsan kell váltson a másikba, mint a másikból egy harmadikba.
  2. A második prioritásként azt adták meg, hogy egyszerű legyen rá alkalmazásokat létrehozni. Ezért úgy alkották meg a rendszert, hogy a .Net és a SilverLight programozói környezeteket ismerők speciális ismeretek nélkül is tudjanak a WP7-re szoftvereket fejleszteni. Emellett az alkalmazásfejlesztés során egy designer is szinte működő alkalmazást tud készíteni, noha a funkcionalitást még le kell programozni, de legalább látható, hogyan is nézne ki a kész app.
  3. A harmadik pillérként a minimálisan kötelező hardvert írták elő. Ezzel elkerülhető, hogy csorbát szenvedjen a felhasználói élmény az alacsonyabb teljesítményű hardver miatt. Kötelező például a legalább 1GHz-es processzor, a minimálisan 8GB tárkapacitás, a DirectX-képes GPU, a 800 x 480-as (nagy) vagy a 320 x 480-as (kicsi) kijelző, illetve az eszköznek rendelkeznie kell GPS-szel, giroszkóppal, közelség- és fényérzékelővel, valamint iránytűvel. Ezen érzékelők közül a fejlesztő a GPS-t és a giroszkópot közvetlenül is tudja programozni, a többit a rendszer kezeli.

Fontos megjegyezni, hogy a WP7 rendszer minden adatunkat automatikusan a cloudban tárolja a Windows Live fiókunkban (így az adataik miatt rettegőknek nem ajánlott), és így a készülék elvesztésekor, vagy adatvesztéskor onnan bármikor visszaállítható. A cloud-integráció miatt elképzelhető lesz, hogy egyes alkalmazások nem is a készüléken, hanem a felhőben futnak, és csak a felhasználóval kommunikáló részük fut magán a készüléken, ezzel erőforrásokat spórolva a mobil eszközön.

Az ingyenes Live szolgáltatás részeként megkapjuk szinte ugyan azt, amit az Apple ad a MobileMe-vel: ha úgy állítjuk be a készüléket, a cloud folyamatosan tudja a helyzetünket, így a Find my Phone-hoz hasonló módon követhető egy webes felületen a készülék helyzete.

A szoftver jelenleg még gyerekcipőben jár, de a frissítéseket hasonló gyakorisággal tervezik, ahogyan az az iPhone esetén szokott lenni. Hiányosságnak éreztük, hogy nincs copy/paste, nincs bluetooth fájlátvitel, és nincs magyar UI (ez utóbbit jövő nyárra ígérik). Nincs Flash-támogatás, és egyelőre a SilverLight-tartalmakat sem szereti, valamint a HTML5 szabvánnyal sincs kibékülve, az ilyen oldalak szétesnek. Felmerült továbbá, hogy USB meghajtóként nem használható, a szinkronizáláshoz a Zune szoftver kell (ez egyelőre nincs OSX-re). A képekre duplán tappintva a kép azonnal nagyban jelenik meg, pedig itt elfért volna egy kis animáció.

A készülkék elvileg tudná az OTA (over-the-air) frissítést, tehát amikor (mobil)neten keresztül frissítené a készülék önmaga rendszerét, de ez egyelőre még nem támogatott.

Konkrét hibaként, bugként a következőket találtuk:

  • a Photo Sharing opció elindításakor a készülék ismeretlen okból eldobja a SIM kártyát: hibát ír ki, mintha nem lenne behelyezve a SIM kártya
  • az “ikonok” áthelyezésekor az üressé váló helyek üresen maradnak, holott az ikonokat elméletben automatikusan át kellene rendezze, ahogyan az iPhone teszi a SpringBoard esetén
  • manuálisan nem lehet hozzáadni WiFi hálózatot, így olyan WiFi hálózatra nem tudtunk csatlakozni vele, ami rejtett volt, hiszen nem látta
  • nem lehet kikapcsolni a 3G-t

Lehetséges, hogy hamarosan jobban is szemügyre vesszük a készüléket, de addig is egy videó és egy link:

Link: Windows Phone 7 magyar oldal

Olvasd el a hozzászólásokat is

49 Comments

  1. Hmm,komoly kis készülék lett.Gyerekcipő ide vagy oda,kiakarom probálni… 😀 🙂

  2. Nekem is tetszik az WP7 kicsit olyan felnőttesebb mint az IOS. Már csak valamelyik gyártónak kéne megemberelnie magát hogy egy iphone szépségű és minőségű hardvert csináljon hozzá.

  3. Szerintem az első iPhone konkurens OS

  4. “Minden egy helyen elérhető a kijelzőn, nem kell lapozgatni, nem kell belemászni a programokba.”

    Ezt nem igazán értem.
    Az iPhone kezdőképernyőjén 16 elemhez férek hozzá, itt csak 8-hoz, mindkét megoldásnál látom, hogy mennyi levelem, SMS-em érkezett, az, hogy ezt most a kockában írja, vagy az ikon mellé buborékba számomra lényegtelen. Az, hogy az iPhone képernyőjén nem rohangásznak a képek az csak pozitívum, mert ez legalább 2-3 plusz üzemidőt jelent.
    Szóval éppen ellenkezőleg, itt is a lényegi információhoz be kell lépni az alkalmazásba, de az adott alkalmazáshoz legalább helyből többet kell lapozni (főleg, ha nincs kint a home képernyőn, hanem az egy hasábos Applications menüben van, ahol 80-100 alkalmazásnál már elég jól eltökölhet az ember, mire bármit megtalál, főleg a kellemesen egysíkú metro design miatt).

  5. @Mordon: Például látszik az aznapi teendőd a naptár szerint? Hőmérséklet? Nem csak le tudod olvasni pár ikonról hogy hány darab esemény történt. Nem hiába van kereslet az intelliscreen-re.

  6. tetszetős cikk! kíváncsi vagyok én is erre a rendszerre.

  7. @Godlike:

    És nem véletlenül a Lock Screenre teszik ezt inkább iOS alatt is, mert ezek az infók a készülék kézbevételekor érdekesek, ha már beléptél, akkor pontosan tudod, hogy mit akarsz csinálni és azt a funkciót akarod leggyorsabban elérni, nem az időjárás és egyéb infókat tologatni.
    Az időjárás meg egyébként is mindig megmosolyogtat, mert a widgeteken és itt a hub-on is mindig a pillanatnyi időjárást mutatja, ami kutyát nem érdekel, mert pontosan tudod, hogy milyen idő van éppen, ami lényeges lenne, hogy milyen idő LESZ, ahhoz meg el kell indítanod a hozzá tartozó alkalmazást.

  8. ” az Android megmarad majd azoknak, akik csak amiatt veszik, hogy hackelhessenek, meg össze-vissza barmolják a rendszert.”

    Ez poén, az iPhone-t legalább annyira kell barmolni, hogy valamennyire lehessen használni. Gondolok itt a bluetooth-ra, a fájlkezelőre, a flash-re, az állandó videó és zene kódolgatásokra.

  9. Én világéletemben utáltam a Windows-t, de ez tényleg jó lett! Bár nekem nem jön be ez a szöveges GUI, amúgy tetszik a rendszer. A min. hw-igényen kellene csökkenteni, azonban a könnyű fejlesztés nagyon jó. Összességében pirospont.

  10. @BoRRoNeo: egyaltalan nem kell barmolni… Ha nincs jb akkor nincs fajlatvitel meg flash azt annyi. Fajlkezelo van, a zenekodolasnal meg nem ertem mirol beszelsz…

  11. “Mindent pontosan és ott érzékel, ahol nyomom.”

    Azért én a videón úgy láttam, hogy a tapizást sokszor duplázni kellett, mert nem érezte a kijelző, vagy a szoftver.

  12. Ja es vegulis bluetooth is van, de az appstoros bluetooth appokkal csak iphoneok kozott lehet

  13. Érdekesség: én épp, hogy olvastam a WinPho7-ről, láttam meg egy appot: SeeSee, ami egy az egyben úgy néz ki, és működik, mint a WinPho7. Lényegében egy képnézegető progi Iphone-ra, semmi több, de működését tekintve betekintést kaphatunk az új microsoft OS-be. Hogy mennyire direkt a dolog, nem tudom, de érdekes szerintem. Nem FREE, de az apptrackr-en is fent van.

  14. @BoRRoNeo:

    “az állandó videó és zene kódolgatásokra.”

    Milyen videókat és zenéket kell kódolgatni?

  15. Amit sehol sem látok, senkinél! Én nézek video-t a Touchomon (jól jön, ha nem vagyok gép előtt), és mindig konvertálgattam a filmeket (inkább csak sorozatokat, hisz I met your mother fun vagyok, vagyunk (menyasszonyommal)). Viszont ezt nem találtam sosem 20. századi megoldásnak, ezért mindig figyeltem az erre irányuló progikat. Kipróbáltam a nyomuló CineXPlayert, de kapásból nem játszotta le a filmjeimet, vagy akadozott. Szerintem a BUZZ Player viszont tökéletes. Nem kell konvertálgatni, és akadás mentesen lejátszott eddig mindent. Talán a kép minősége a CineXPlayerben jobb, de az élményt csökkenti a folyamatosság hiánya (Itouch 4G 8Giga, 4.1).

  16. @Mordon: Biztosan az .mp4 ekre gondolt, amiket az itunes-on keresztül lehet felmásolni a szifonra. Az avikat nekem sem engedi, én is át szoktam kódolni. Tudom, hogy lehet, file store-okon keresztül is, akár avikat is lejátszani, de az .mp4 a legjobb, mert tuti a lejátszás minősége, és nem zabálja az akksit. Direkt szifon felbontásra pikk-pakk átkódolom, nagyon jó minőség lesz belőle.

  17. 1 iPhone-t sokkal jobban kell törni meg utána barmolni ha normálisan akarod használni, mint az androidot.. Azért több esélyt adnék az androidnak, mint a leírásban szerepel. iOS-t nem fogja leverni, egyhamar legalábbis biztos nem, de nem is csak szórakozásra való. Nexus One-t próbáltam ki nemrég 2.2-es rendszerrel, nekem tetszik. Csak ugye iOS-hez képest bonyolultabb.
    De h a témához is írjak: “nem rajongok” a micro$oft-ér, de a video alapján ez egész tetszetős kütyü. Itthoni ára ismert? Mennyire tartják?

  18. @Kovi87:

    “1 iPhone-t sokkal jobban kell törni meg utána barmolni ha normálisan akarod használni, mint az androidot.. ”

    Azért én még nem láttam iOS-re lagfixeket és főzött romokat, hogy egyáltalán tűrhető minőségű legyen a rendszer 😀

  19. @Mordon: mert iphone kissé régebbi rendszer, kiforrottabb rá a jb.. Am androidhot még nem törtem, csak olvastam, h jóval egyszerűbb.
    Meg nem is ezért írtam, hanem legutóbb 4-5 órát tököltem vele mire egyáltalán felment rá az új os és fel is törtem. Mert ugye már az se mind1, melyik usb portba van dugva.. :/

  20. @Kovi87: azért manapság, amikor már 1 klikkes jailbreaket használhatunk ez annyira nem gyakori…4-5 óra? amikor elöször jailbreakeltem az volt kb másfél ora, mert mindent részletesen végigolvastam, h mit mikor hogyan stb.

  21. @Kovi87: ugyan kérem, a szifon törés nélkül a leghasználhatóbb szerintem. nagyon kevés dolog az, amit törés után használok. (ilyenek pl a cydias flashlight, vagy multitask 2g itouch-on, meg appsync.) régen jobban szétbarmoltam én is, de rájöttem, hogy felesleges…

  22. @Mordon: Még így is hogy nem a lockscreenen van gyorsabban elérhető, mint nélküle. Engem érdekel hogy hány fok van kinn éppen mielőtt elindulnék otthonról, lehet hogy másokat nem igazán.
    Tudom erre ott az otthoni hőmérő a teraszon, de azt a napsütés erősen befolyásolja…

  23. @Mordon: Kódolni kell a flac-ot, az ape-t és a videók nagy részét. Persze van félmegoldás mindenre, de az megint a barmolás kategóriába tartozik.

  24. @cbdomi: Azért volt 4-5 óra, mert folyamatosan dobálta a hibaüziket itunes, és megszakadt. Nem maga a jb tartott olyan sokáig.
    @Mateo87: Pár hiányosságra gondolok a szétbarmolás alatt, pl bluetooth, fájlkezelő, személyre szabhatóság [pl betűtípus, egyedi csengőhang, sms hang].. Ilyen apróságok, de ezek nekem kellenek, mert hozzászoktam. Ilyen vackokat mint a winterboard már én se teszek rá, fölöslegesen lassítja a telót.

  25. “Kódolni kell a flac-ot, az ape-t és a videók nagy részét. Persze van félmegoldás mindenre, de az megint a barmolás kategóriába tartozik.”

    Már bocs, de az említett formátumok mind valamely program speciális sajátjai, amik nagyon jók, és mára már kezdenek elterjedni. Ezeket sem a Windows, sem a Linux, sem a Mac OSX, sem …. nem tudja alapból lejátszani. Egy ezekkel kompatibilis lejátszó viszont igen. Vegyél az AppStore-ból ezekkel kompatibilis lejátszót, és menni fog (mivel nem használom őket, nem tudom, hogy egyáltalán létezik-e rá lejátszó!). Persze abban igazad van, hogy elterjedésük miatt már tudhatná az IOS is alapból, de valószínűleg olyan jogokat érintene a kérdés, amiket még nem tisztáztak, vagy nem akarnak tisztázni, mert annyira azért nem érint sok embert.

  26. Üdv

    Nekem is tetszik a Windows Mobile 7, de csak azért sem fogok visszatérni a Microsoft-hoz, már csak azért sem mert makacs vagyok. Nem tetszik az sem, hogy azt állítják sokan, hogy az iPhone is használhatatlan JailBreak nélkül mert nem lehet Flash-t nézni, küldeni adatokat bluetooth-on, fájlokat kezelni és a többi és a többi. Nos érdekes én és a cimborámnak miért felel meg a készülék jailbreak nélkül? Nem akarok adatot küldeni senkinek kékfogon, és én sem kérek semmit, mivel ha kell valami itt az internet a számítógépen amire kötöm az eszközt. Nem kérek semmit se más készülékéről, nem kell a csengőhangjuk mert az én telefonomra csak m4r kiterjesztésűeket lehet tenni, erre van megoldás iTunes Store vagy alternatív mód az iTunes ott is lehet vágni zenét csengőhangnak, vagy az audiko.net. Nem kell a kép se mástól, főleg hogy többnyire 320*240-es képeket tudnának küldeni, az mégis hogy néz ki az i4-en? Zene se kell mert undorító vagyok és 320kbps mp3-akat hallgatok csak. FLAC? Nem kell, nincs FLAC-om a gépen, és nincs rá szükségem sem. Flash? Hánynom kell tőle és szerintem másnak is. Fájl kezelés? Mit kezeljek? Amit kell azt meg lehet oldani irodai alkalmazásokkal amiket az AppStore-ból ugyancsak meg lehet vásárolni. Nem akarok átnevezni képeket mappákba se akarom rendezni őket mert már a gépen megtettem azokat és megfelelnek úgy ahogy vannak. Mit hoztatok még fel lássuk csak, intelliscreen? Nekem annyira nem szükséges hogy már rögtön a home oldalon lássam ki írt nekem mail-t vagy hány fok van, bőven tudok bökni hármat, hogy ezeket megtudjam a beépített alkalmazásokból. Bocsánat a kifakadásomért, de én így gondolom, tudom tudom, nem mindenki egyforma, és azt is tudom, hogy a vélemény olyan mint a fenéknyílás, mindenkinek van de senki sem kíváncsi a másikéra. Egy szónak is száz a vége, nekem tetszik törés nélkül is az iPhone, nem hiányzik semmi sem belőle, szeretem a sok sok alkalmazást és szeretek pénzt költeni alkalmazásokra is. Félreértés ne essék, most nem arról beszélek hogy csúnya dolog a tört alkalmazás, csak mondom hogy én így is megvagyok.

    Gratulálok a Microsoft-nak és Steve Balmer-nek, hogy sikerült valami rendes rendszert összedobniuk, így legalább lehet konkurencia az iOS-nek, tehát van hova még fejlődnünk nekünk is.

    Üdvözlettel:
    ifj. Nagy Attila

  27. @4m@15: Nem az igényekről beszéltünk, hanem a lehetőségekről. Attól, hogy neked nincs igényed arra amit a telefon amúgy sem tud az nagyszerű. Találkozik a kínálat a kereslettel. Sajnos én nem ebbe a kategóriába tartozom és nekem buherálnom kell. Egy nagy egyszerű példát tudnék idehozni. Velem gyakran előfordul, hogy megyek valahova és iPhone-os ismerősök elkérnek filmeket, zenéket amik a telefonomon vannak. A zenét még amúgy elérhetőek lennének, de a filmeket magam gyártom. Ezt iPhone-nal “nagyon egyszerűen” meg lehet oldani. Jailbreake-elni kell a telefont, telepíteni kell egy Pendrive alkalmazást. Ezek után csinálni kell egy 50Mb-os partíciót amire fel kell másolni mondjuk a Tansee Transfert. Ezek után ha bárhol vagyok, csak előveszem a telefonom, rádugom az ottani számítógépre felmásolom a Tansee programot, telepítem és máris le tudom venni az Avatar HD-t a telefonmról, ő pedig fel tudja magának másolni. Ez Androidos telefonon minden előkészület nélkül 30 másodperc.

  28. @4m@15: Látod? Te így látod! 😀 Persze, hogy mindenki mást szeret! Semmi gond, nyilván ha használhatatlan lenne a rendszer JB nélkül, akkor nem 17%, hanem 97% törné a telót. Csak persze vannak megint mások, akik nagyobb szabadságra vágynak.

  29. Vagy ha már szóba került vegyük az Avatart. Ezt is nagyon egyszerű megcsinálni. Letöltöd megát a 720-as mp4-et (az korrektebb minőség, mintha magad kódolnád). Ezek után letöltöd a szinkronos mkv-t, amiből kiszeded az ac3-at. Ezt átkódolod 160-as aac-be. Ha ez is megvan akkor megnyitod az mp4-et kiszeded belőle az angol sávot és belerakod a magyart. Nem pofonegyszerű? 🙂

  30. @BoRRoNeo:

    Inkább fogom a 720-as mkv-t és a Handbrake szépen legyártja belőle a kívánt videót 😀

  31. Remélem minél előbb lesz hozzá jailbreak 😀 XD

  32. @Kovi87: egyedi csengő és sms hangot még valahogy megértem – mondjuk kinőttem már abból, hogy zene szóljon, mikor csöng a telefon -, de ha a bluetoothra gondolok: mikor anno telefonoknál divatba jött, milyen érdekes volt, hogy pl zenéket átküldhettük egymásnak. de ez is kb egy hónapig volt divat.
    van bt-ot fullban támogató telefonom, de csak headsetekhez használom, erre alkalmas az iphone is. évek óta nem szólt senki, h küldjek már neki vmit bt-on. ha meg fotókat, vagy dokumentumokat akarok megosztani, akkor arra már csak emailt használok.

  33. @Mordon: Persze, sok egyszerűbb megoldás van, de ha a minőség is szempont akkor ezek nem játszanak.

  34. @Mateo87: Értem mért mondod, alapjáraton én se használnám. Csak ha valaki nézegeti telóm, és jön a “küldd már át ezt a képet”, veszi elő telóját, h bekapcsolja bt-t, nekem meg azt kell mondanom, h “bocs, de nem tudom”.. Itt van ilyen drága teló, és nem tudok vele átküldeni 1 képet. Ilyenek miatt lenne fontosabb, h legyen működő. De 4.* -ra még nem találtam. Csak iphone-iphone közt műxik, de pl se-ra, v nokiára nem tudok. Na mind1, nem vok türelmetlen, majd lesz :]

  35. Értem szóval azért veri le androidot mint oprendszert mert jobb hw e mert meghatározott saját hw-en indul el nem pedig minden telón.Jah hogy 1 Ios clón értem.Ha így nézzük télleg leveri androidot csak nem tudom miben.Nokia c8-as widgetes kijelzője ugyanolyan de ugye az 1000szer gyorsabb.

    Ui:Kb adom Kovi87 amiket ír 4-5ora jb 1 szifonon azért mert ugye nem win compatibilis.

  36. @Kovi87: mail 🙂 minden készüléken alap. esetleg akién meg nem, az valószínüleg régebbi típus kis képernyővel, így ő is jobban jár, ha számítógépen nézi meg a képét mailek közt 🙂

  37. Nem értelek benneteket. 🙂 !!
    Nektem még soha nem volt “olyanotok”, hogy “semmire nem használom”, de ha nem lenne, rosszul érezném magam. Ilyen pl. a kéktyúk. Tegyétek a szivtekre a kezeteket, és mondjátok meg magatoknak: hány olyan kütyüje van az ember fiának amit lehet, hogy már egy éve sem volt a kezében. Na igy vagyunk mink férfiak ezzel. Nem kell, de olyan jó, hogy van.

  38. Érdemes megnézni a geeks.hu tesztjét az Omnia 7-ről, a,it a t-mobile adott kölcsön nekik tesztelésre. (!)
    Különösen a harmadik oldalon az első képet, esetleg az sms-eket.
    Hajrá Vodkafon! :-))))))))

  39. a,it = amit (bocsi)

  40. @Borroneo: A masik meg az h ha az Avatar ket es fel orajat te iphoneon akarid megnezni, ahhoz gratulalok 😀 kis klipek oke, showder klub vagy familyguy oke, de tegye mar fel a kezet aki a mobiljan szeret filmet nezni… -.-‘

  41. Igen, ott a két pont, én sem nézek hosszú filmeket az Ipodomon. Amúgy pont most este jelent meg a Flac player az apptrackr-en :)!

  42. Kicsit marketingszagú lett a cikk, talán picit túl hypeolós.
    Most akkor lecserélnéd az iPhone-t vagy sem? Ha nem, akkor csak nem olyan jó az a WinMo7 🙂

    “Három prioritást állítottak fel a készülékekkel szemben.
    1. Az első prioritás a user. A lényeg itt a felhasználói élmény, hogy az valóban élmény legyen, és ne kínlódás.”

    Ez az Apple szlogenje, tőlük lopta a Microsoft.

    “2. A második prioritásként azt adták meg, hogy egyszerű legyen rá alkalmazásokat létrehozni.”

    Szerintem ez hülyeség, bár a Microsoftnak a “sok szarból csak van jó” néha bejött. Az Androidnál inkább baj a sok program.

    “3. A harmadik pillérként a minimálisan kötelező hardvert írták elő.”

    Ez jó, de ebben nincs semmi új.

  43. Nem csalódtam a samuban. Koppintásban király! 🙂
    Az a windows gomb besüllyesztve… Már láttam valahol ilyet. 😀

  44. @Bucoka: Én néztem már a telómon 2+ órás filmet, mi van abban gáz? Buszon v éjszakás műszakba jól jön 😀 Még a régi iPod classic-omon is néztem 1,5 órásat, annak meg kb fele akkora a kijelzője, mint az iPhonenak.. :]

  45. @Bucoka: Nem biztos, hogy az egészet egyszerre megnézem, de 20-30 perceket (mondjuk várakozás közben) szoktam nézni.

  46. “Most ott tart a wp7 mint ahol a szifon 2 eve.” Rabok faxat…6 honapja se volt meg szifonban copy/paste nemhogy 2 eve… valamint hasznaljatok csal a sok szart amiben nincs benne semmi, es szapuljatok az androidot, ami tok mind1 milyen megoldassal, de mindennel rendelkezik, gyors es nemkell varni mar ra 2 evet, miutan kiperkaltal parszaz ezer forintot, hogy hasznald ugy ahogy szeretned. Android csak ganyolasra hackelesre valo? Nos a szifon fel eve meg egy szar hatterkepet se tudott megjeleniteni jb nelkul… wp7 szinten nem tudja… nagy az isten allatkertje… vegyetek sokan dragan szart. Grat hozza…

  47. Én is szoktam filmeket nézni a telefonon, többnyire elalvás előtt “be alvós” filmeket. HandBrake-el szoktam konvertálni, többnyire DivX-es illetve XviD-es filmeket, úgy hogy megtartom a felbontást így nagyon szépen néznek ki a filmek az iPhone 4 kijelzőjén is. Gondolkoztam már azon is, hogy minden filmet átkonvertálok m4v kiterjesztésre így hogy megtartom a képarányt, kb ugyanakkora lesz a méretük kiterjesztésre, és közben tudom őket nézni szépen iTunes-on illetve rátenni őket az iPhone-ra. Bár nem lenne könnyű azt a cirka 1400 filmet átkonvertálni, bár számomra nincs lehetetlen :).

    Üdv

  48. Filmet nezni telefonon szerintem baromi hasznos foleg ha olyan a munkad ami hosszu es unalmas. De azt tenyleg nem ertem miert vesznek az emberek olyan eszkozt dupla aron amibol sokminden hianyzik, mikor fele aron lehet venni olyat amibe mar minden benne van es mukodik. Majd enis elgondolkodom wp7 telon, ha ertelmesen testreszabhatom, hogy igenis az en telefonom legyen, es nem egy komcsi szabvany. Valamint ha sokkal olcsobb lesz es mar minden muxik benne. ajanlom figyelmebe mindenkinek a mobilarenas cikket errol a telorol amivel meg telefonalni sem lehet ertelmesen…


Add a Comment