fbpx Skip to content

Az Apple új árazást vezetett be hazánkban is, amivel a fejlesztők jobban tudják optimalizálni az eladásaikat.

Szifon.com alkalmazás

Ez egyébként jó és rossz hír is. Alapjában véve 10%-kal drágulhatnak az alkalmazások, de a fejlesztő úgy is dönthet, hogy nem 1 euróért adja az adott appot, hanem csak 0,49-ért. Igazából a fejlesztőkön múlik, hogy az adott alkalmazás drágább lesz, vagy adott esetben olcsóbb. Egyelőre teljes a káosz, néhány alkalmazás drágult, több pedig olcsóbb lett.

 

Ez az árváltozás teljes mértékben a fejlesztőket támogatja. Így már esetleg egy-egy ingyenes app lehet 0,49 euró, ami tényleg nem pénz, és a fejlesztő is boldog. Illetve így az eddig 1 eurós appokat lehet olcsóbban adni már, tehát nem 0,99 euró lett a minimum árcédula, hanem 0,49.

Összességében szerintem drágulni fog az App Store, mivel az ingyenes alkalmazások egy része 0,49 eurós árcímkét kaphat. A 10%-os drágulás pedig a drágább alkalmazásoknál lesz mérvadó, bár ezt a fejlesztő korrigálhatja egy alacsonyabb árcédulával. Meglátjuk, merre indulnak majd el, nyilván az eladásoktól függ majd.

Olvasd el a hozzászólásokat is

1 Comment

  1. Hát én tegnap óta szinte csak drágulást látok. A wishlistemen 10 játék van, MIND drágább lett :/ 1-2-ben nem vagyok biztos, de hogy olcsóbb nem lett egyik sem az 100%. Annak meg aztán végképp nem örülnék, hogy 1-1 freemium játékot beáraznak 0,49-re. Ugyanis ezek nagy része ilyen tipikus freemium játék volt (tudom, hülyén hangzik). Úgy értem, a végtelenségig építkezős, fejlesztős “nem végig játszhatós”, amelyek a belső vásárlásra és/vagy reklámokra építettek. Mondjuk általában kerültem ezeket. Jobban szeretem ha egyszer fizetős vagyis ha egy játék kerek egész, van eleje-vége és mindent ki tudok maxolni a pénzemért.


Add a Comment