fbpx Skip to content

Aki rendszeres olvassa a blogot, annak feltűnhetett, hogy időközönként különböző gyártók Apple Watch szíjait is bemutatjuk, hogy a hozzám hasonló szíjfüggők a legjobb szíjakat tudják beszerezni – így került most képbe a Meridio Band. Eddig a NATO, azaz nejlon szíjakon volt a hangsúly, hiszen ezek szerintem nagyon jól néznek ki, kedvező az áruk és elegáns viseletnek is megfelelnek, de most szintet lépünk, és a bőrszíjakra tesszük a hangsúlyt.

A fém- és bőrszíjak képviselik az óraszíjak felső kategóriáját, nem hiába lehet csak ilyenekkel megvásárolni a drága, mechanikus órákat. Az Apple-nél most kicsit megkavarodott, hogy alapból milyen szíjakkal lehet megvásárolni az okosórát, de a rozsdamentes acél órához még mindig az egyik legjobb választás egy szép bőr szíj, de sajnos ezzel már alapból nem tudjuk megvenni, ezért érdemes akár egy külső gyártótól beszerezni egy szép bőrszíjat.

Instagramon több olyan profilt is követek, amik kis túlzással, de nagyjából csak Apple Watch szíjakról tesznek fel képet, ami nekem iszonyat hasznos, hiszen így roppant egyszerű rátalálni számomra eddig ismeretlen szíjgyártó cégekre. A Meridio Bandre is így találtam, aki voltak is olyan kedvesek, hogy a hatalmas választékukból két szíjat ki is próbálhattam. Kilenc különböző kollekciójuk van, amiből mi a Vintage-ből és Heritage-ből próbáltunk egy-egy szíjat, de ezeken túl van még ugyebár hét kollekció számos színváltozattal. Van itt kígyó-, krokodil-, cápa-, struccbőrből készült szíj is, amik mind valódi bőrből készülnek, de még akár szőrös állatbőr utánzatú szíjak is megtalálhatóak náluk.

Hori – Heritage Cordwood

Az én választáson a Heritage kollekció Cordwood szíjára esett. Megtetszett benne, hogy nyers, hasított bőrrel van dolgunk, nincs fényezve, nincs varrva, csak a kötelező részeken, de nem nem végig az oldalán. Mivel csak minimális utógondozást kapott ez a bőr darab, ezért erre különösen igaz az, hogy minden egyes szíj teljesen más mintázatú lesz. Amikor kibontottam az igényes kis dobozából a szíjat, egyből megéreztem az eredeti bőr utánozhatatlan illatát, amit műbőr esetén sehogy se lehet leutánozni, így még azelőtt tudtam, hogy egy miőségi példánnyal van dolgom, hogy megfogtam volna magát a szíjat.

Tapintásra végre nem megszokott sima felületet kapjuk, hanem egy sokkal durvább érzetet, ami igazából előnyére szolgál a szíjnak. Elsőre azt gondoltam, hogy nem biztos, hogy a legelegánsabb választás egy ilyen hasított szíj, de mikor felvettem egy hozzá passzoló inghez, egyből láttam, hogy összehatást sikerült elérni, ami megállja magát a mindennapokban és az elegánsabb alkalmakkor is. Az a jó az ilyen szíjban, hogy sokkal hamarabb elkezd meglátszani rajta, hogy öregedik a bőr és ezáltal kicsit átalakul, elszíneződik, akár minden egyes nap után egy kicsit más lesz és ez nekem most kifejezetten tetszik.

A másik szíj Gergob kollégáé lett. Ő egy fekete sport Apple Watch-hoz a Colonial Red szíjat választotta a Vintage kollekcióból. Én nem vagyok a fekete óra nagy híve, mert szerintem nehezebben “öltöztethető” szíjakkal, de ez a kombináció még nekem is eléggé megtetszett, de át is adom neki a szót, hogy elmondhassa, mit gondol az új szíjáról.

Gergob – Vintage Colonial Red

Sokak szerint azért nem célszerű Space Gray Apple Watch Sport modellt venni, mert nagyon körülményes hozzá a szíjválasztás. Nos, szerintem ez egy általános tévhit, bár azért van benne némi igazság, hiszen ennek a modellnek nem áll jól minden színkombináció és színárnyalat, mint a Silver változatnak. Több világos árnyalatú szíjam is van, amivel igenis jól mutat az óra. A megfelelő anyagot kiválasztva gyakorlatilag minden third-party szíjgyártó forgalmaz olyan darabokat, amelyek tökéletesen passzolnak a sötétebb színvilághoz is. Erre egy jó példa a Meridio Bands Vintage kollekciójából a Colonial Red változat. Elegáns, cseresznye árnyalatú bőrszíj, ami nagyon jól passzol az Apple Watch formavilágához, megfelelő öltözékkel és egy vörös mintázatot tartalmazó Watch Face-szel ideális darab az elegáns megjelenéshez.

Amint láthatjátok, elég jó kis bőrszíjakat mutattunk be most is, de érdemes a Meridio oldalát alaposan végignézni, mert ez csak kettő szíj volt a sok közül – és hét teljes kollekciót még be se mutattunk. A Meridio Band volt olyan kedves és a Szifon.com olvasóinak 10% kedvezményt biztosít az összes termékére a szifon_10 kuponkód használatával.

Olvasd el a hozzászólásokat is

3 Comments

  1. Normálisan illeszkednek a szíjak az órához?

  2. @adam03108: persze

  3. @Hori: Szia, megtennéd, hogy leírod melyek azok az instagram oldalak amik az óraszíjakkal foglalkoznak?

    Köszi


Add a Comment