fbpx Skip to content

Az Apple a heti akciója, az App of the Week keretében elég változatosan szokott egészen régi és akár egészen új alkotások közül választani. Ezen a héten az App Store hőskorából, 2011-ből hozott számunkra egy platformer játékot, a Bean’s Quest-et.

6 éves játékkal van dolgunk, de ez nem azt jelenti, hogy azóta elhanyagolták volna a fejlesztők, hiszen alig két hete jött hozzá a legutóbbi frissítés, ami elhozta a teljes 64-bites támogatást. A Bean’s Quest az évek során sok mindennel frissült, ezért nem arra kell gondolni, hogy egy olyan játékot kapunk a héten ingyen, amivel amúgy már senki se játszana, mert elhanyagolták.

A Bean’s Questben egy retró, pixeles világban egy mexikói ugróbabot kell irányítanunk. Elég eredeti ötlet, azt meg kell hagyni. A játék célja, hogy a kis sombreros babunkkal eljussunk a pálya végére, miközben minél több drágakövet összegyűjtünk, az akadályokat kikerüljük, az ellenségeket ha kell likvidáljuk, és különböző kihívásokat teljesítünk. Nagy csodára nem kell számítani, egyszerűen csak egy jópofa köntösbe lett bújtatva egy klasszikus platformer játék, de így is elég szórakoztató lett.

Minden jó játéknak persze története is van és ez alól a Bean’s Quest se kivétel, hiszen itt se csak annyi a történet, hogy juss el a pálya végére és ettől neked jó lesz. A játék főhőse Emilio, akit elátkoztak és sötét mágiával egy mexikói ugróbabbá változtatták és a barátnőjét pedig elrabolták. Emilio célja pedig nem más, mint, hogy megtalálja a barátnőjét, legyőzze a gonosz varázslót és újra boldogan élhessenek.

Az irányítás nagyon jóra és egyszerűre sikeredett, ugyanis az ugróbabunk folyamatosan pattog és nekünk a képernyő két szélén lévő gombokkal kell csak irányítani, hogy merre pattanjon. A folyamatos mozgásának köszönhetően igaz, hogy eléggé figyelni kell, hogy belenyúlás nélkül hova fog leérkezni, de ez még mindig jobb, mint mikor másfajta irányításnál arra kell nagyon ügyelnünk, hogy jó időben ugorjunk el. Szerencsére a levegőben még tudjuk az irányt korrigálni, amire nagy szükség is van, hiszen a mozgó platformokra és ellenségekre csak így tudunk jól megérkezni vagy épp kikerülni a halálos akadályokat. A hosszú évek alatt 5 világra, 50 pályára és 150 kihívásra nőtt a Bean’s Quest tárháza, ami szerintem kellő időre le fogja tudni kötni azt, akinek bejön a játék, ráadásul most teljesen ingyen.

Bevallom őszintén, nekem se 2011-ben, se most nem jött be annyira a Bean’s Quest, hogy sok időt beleöljek, de szerintem platformer játéknak elég jó. Könnyen irányítható, jópofa karakterek vannak benne, megkapó a pixeles, retró grafika és a pályák is kellően változatosak és nehezek. Amennyiben a 6 év alatt eddig nem volt alkalmad kipróbálni, akkor most ingyen megteheted, ne hagyd ki.

[appstore id=”449069244″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment