fbpx Skip to content

Az iPhone-ok javítása a tévhittel ellentétben nem csak különböző komplett alkatrészek cseréjével valósulhat meg, ugyanis sok esetben a hiba az alaplapon jelentkezik. Ennek a teljes cseréje túl költséges vagy akár lehetetlen lenne, de szerencsére mi az iSamurainál az ilyen problémákon is tudunk segíteni.

i5s5c-toltoIC-feb29-cover

Bosszantó hiba tud lenni az iOS készülékek esetén, amikor a felhasználó nem tudja, hogy mi a pontos baja a készülékének, csak azt tapasztalja, hogy nem úgy működik mint eddig. Ugyebár, ha betörik a kijelző, nem működik valamelyik gomb vagy hasonló egyértelmű probléma adódik a készülékkel, akkor tudjuk, hogy hardveres hibáról van szó, irány a szerviz.

Viszont mikor például gyorsan merül a készülék, töltőn túlságosan melegszik vagy esetleg töltés ellenére merül, vagy azt jelzi, hogy tölti, de közben mégsem, és később töltőre dugva be se kapcsol, akkor a felhasználó elsőre gondolhatja és reméli, hogy csak valami szoftveres gondról van szó, amit egy újraindítás vagy újratelepítés megoldhat. Sajnos ezek a problémák a készülék töltésvezérlő IC-jének hibájából is adódhatnak.

isamurai-5s5sc-toltesic1

A gyenge minőségű töltők és kábelek bizony komoly kárt tehetnek az alaplap elektronikájában, aminek következtében az előbb felsorolt problémák jelentkezhetnek, így mi csak gyári vagy MFi-s töltők és kábelek használatát javasoljuk. Kábel és töltő hibán túl természetesen a beázás és egyéb sérülések is okozhatják az töltésvezérlő IC meghibásodását, így ha a felsorolt problémákat tapasztaljátok, érdemesebb mihamarabb felkeresni minket.

isamurai-5s5sc-toltesic2

Az alaplapi hibák javítása nagy rutint és hozzáértést igényel a professzionális felszereléseken túl, így semmiképp sem javasoljuk, hogy otthon próbáljátok meg apuka szerszámaival orvosolni a problémát. A meghibásodott alkatrészt hőlégfúvó és folyasztószer (flux) segítségével távolítjuk el az alaplapról. Ezután az alkatrész helyéről el kell távolítani a felesleges forraszanyagot ónharisnya és forrasztópáka segítségével. Ha az alaplapon található PAD-ek (ezek az alaplapon található kivezetések, ahova az alkatrész lábak csatlakoznak) gyári tisztaságát visszaállítottuk, kezdődhet az új alkatrész felhelyezése, ami szintén hőlégfúvó és folyasztószer segítségével történik. Az alaplapi alkatrész cseréje nagy hőterheléssel jár, aminek következtében az alaplap és a rajta található alkatrészek is felmelegednek, ezért elengedhetetlen a maximális precizitás az ilyen beavatkozások esetében, hogy készülékünk ne váljon működésképtelenné.

Soron következő akciónk az iPhone 5s és 5c készülékek tulajainak kedvez, ugyanis most ezeknek a készülékeknek a meghibásodott töltésvezérlő IC-jét 16 990 Ft-ért cseréljük 24 órán belül, melyre természetesen 6 hónap garanciát vállalunk! Kattints ide a bővebb információkért.

Kérdéseitekkel bátran forduljatok hozzánk!

Olvasd el a hozzászólásokat is

5 Comments

  1. Hasznos cikk köszi!

  2. Köszönjük a lehetőséget. Jó tudni, hogy van egy ilyen profi felszerelésű szerviz is kis hazánkban.
    Viszont itt: “Az alaplapi alkatrész cseréje nagy hőtermeléssel jár”, nem hőterhelést akartatok írni?

  3. Tehát a töltésvezérő hibája lehet, ha az IPhone 5S kikapcsolt kijelzővel óránként 5%-ot veszít a töltöttségéből?

  4. Jó cikk koszi. Amúgy szuper weboldalatok is. Grat 😉


Add a Comment