fbpx Skip to content

Mióta a Facebook elérhető az iOS-re, azóta problémák vannak vele, ahogyan arról már korábban is írtunk. Egyrészt nagyon sokáig jóformán igazából használhatatlan volt, másrészt pedig sokszor ok nélkül merítette a készüléket. Az utóbbi időben ismét jobban merítette az átlagosnál az iPhone-okat.

Unknown

A 42-es verziószámú frissítés ezt a hibát próbálja kiküszöbölni. A cég szerint három olyan problémát is találtak az alkalmazásban, ami miatt több akkumulátor időt használ a Facebook, mint kéne – sokan pedig az iOS-frissítéseket okolják a gyorsabb merülésért, noha legtöbbször nem ez okozza.

Az egyik ilyen hiba, amit Ari Grant Facebook fejlesztő szerint sikerült kijavítani, az, hogy hogyan menedzselik a hang adatokat. Például amikor néztünk egy videót, de mondjuk nem tetszett és bezártuk, a háttérben továbbra is használta a Facebook az audio chipet, amit persze mi nem hallottunk, hiszen gyakorlatilag nem játszott le hangot, de emiatt jobban merülhetett a készülék.

Photo 1 2

A másik problémát úgy nevezik, hogy “CPU spin”. Ilyenkor az app a háttérben dolgozik egy véget nem érő folyamaton. Ari szerint ezt nem tudták még javítani, de dolgoznak már rajta, részben sikerült. A fenti képen is jól látszik, hogy ugyan nálam nincs bekapcsolva a háttérben való frissítés a Facebook mégis több mint 5 órát használt az akkumulátor időmből. Ellenben például az Instagram vagy az üzenetek megfelelően van optimalizálva.

A 42.0-s Facebook frissítés már elérhető az App Store-ban:

[appstore id=”284882215″]

 

Olvasd el a hozzászólásokat is

17 Comments

  1. Remek, remek, gyorsan le is lőttem a háttérbeli frissítés engedélyezését. 23%ot vitt el az elmúlt 24 órában, 5 napos viszonylatban pedig több, mint 28 órát dolgozott háttérben 😀

  2. Megoldás a jelen helyzetben: Safari!!! Mióta letöröltem a Facebook appot és a böngészőben használom nincs ilyen drasztikus akkumerülés!

  3. Esetleg jó lenne tudni, hogy a heti frissítések során mit faragnak ezen a sz*r appon. Minden normális fejlesztő kirakja a changelogot, de ezek a gyökerek, csak magukat fényezik benne.

  4. Ki az az unalmas eletu ember, akinek a telefonjan facebook van? Eljetek a valosagban es az iphonotok 2 nappal is tovabb fogja birni 😉

  5. Facebook torolve. De még a fikomat is toroltem. Baromsag az egesz ugy ahogy van. Aksi is jobb azota.

  6. @AppleFan: Azóta jobb az aksi mióta a fiókodat törölted? 😀

    @teguran: én például azon is dolgozom, valakinek az a valóság, de kíváncsi vagyok, hogy milyen appokat használsz.

  7. nekem ez a merűlési jelenség nem volt tapasztalható. ugyan leragadtam az ios 7-re i5s-el.

  8. @aggressor: ugayan az ios 8-as i5s em jobban merül, de az az elejétől fogva úgy van, mostanában nem is használtam.

  9. Sziasztok!

    Pár napja száműztem a natív FB alkalmazást pont a fent kibontott téma miatt.
    Helyette a Safariból nézegetem és valóban szembetűnő a változás a fogyasztás terén.

    Plusz tipp: a facebook.com oldalt ha lementitek a kezdőképernyőre behúzza a gyári FB app ikonját is, szóval a megjelenéssel nincs probléma.

    Üdv,
    B

  10. admin: 😀 Mindig is bírtam a humorodat. 😉

  11. Én mostanában azt vettem észre, hogy ha van frissítés az AppStore-ban, akkor azt nagyon lassan szedi le!

  12. Egy gond van csak a safariból való használattal, az hogy ha vissza akarok menni a legelejére akkor az egészet vissza kell görgetni mivel erre nincs külön gomb 🙁

  13. Ja de van bocsi, csak nem gomb hanem fent az állapotsávot kell megérinteni :)))

  14. En is toroltem a fiokot es az appot is es lass csodat. Sokkal tovabb birja.

  15. Olvadtam valahol:"A facebook nem más, mint egy világméretű rendőrségi nyilvántartás." Őszintén?Egyetértek. Az a sok szánalmas barom, aki megosztja a magánéletét az egész világ előtt…No komment.

  16. @djcom: nem kötelező bármit is megosztani magadról, lehetsz egész nyugodtan Kovács István vagy mondjuk Kiss Zoltán, esetleg Nagy József (tipikus tucatnevek), olyan profilképet állítasz be, amit akarsz, vagy be sem állítasz, ismerősöket sem kötelező bejelölni, stb. de ehhez nem kell facebook, aki meggondolatlanul megad magáról bármit, az enélkül is megteszi. az interneten rengeteg ostobaságot is lehet olvasni, gondolkodás nélkül elhinni ezeket legalább akkora hiba, mint amikor valaki mindent megoszt magáról.


Add a Comment