fbpx Skip to content

Az elmúlt 24 óra leforgása alatt két nagyszerű játék is napvilágot látott kedvenc telefonunkra, név szerint a Need For Speed: Undercover és a Terminator: Salvation. Eme 2 játék tesztjét olvashatjátok most:

Appulo link: http://appulo.us/appdb/?page=viewapp&id=7369

Sosem voltam az autós játékok kedvelője, ám ennek ellenére rengeteg ebben a témában alkotott iPhone-játékot volt szerencsém kipróbálni. Előzetesen elmondanám hogy ez a valaha készült legjobb játék a műfajban, ami hosszú órákra fog lekötni a telefonod elé. Az EA elérte hogy már a töltőképernyő láttán leessen az állam, illetve remekül előrukkolt az újfajta NFS-szériák védjegyével, az élőszereplős videókkal amik kellően felpaprikázzák az egyszeri játékost. Van itt minden mi szem-szájnak és persze fülnek ingere, hiszen remek grafika, dögös csajok és verdák, valamint kiváló zene teszi feledhetetlenné a programot.

Természetesen az elején már elhúzzák előttünk a mézesmadzagot, hiszen láthatjuk a feloldható autók listáját a Lamborghinitől egészen a Mazdáig. Kicsit féltem az irányítás megoldásától, hiszen a tiltes formáció következtében kisebb részt lehet látni a képernyőből. Nos itt a játék közben gyengéden kell bánnunk a telefonunkkal, hiszen a nagy mozdulatok nagy koccanásokat is eredményeznek. Az egyetlen negatívum ami nagyon bántotta a szemem a kameradöntögetés volt, amit nem tudok megérteni hogy minek kellett bevezetni – ráadásul fáradtan még bele is szédülhet az ember, arról nem is beszélve hogy egy-egy nagyobb döntés által az egész kép a feje tetejére állhat.

Ha már NFS, akkor a nitro sem maradhat el – érdemes egyébként végignyomni a tutorialt (mint kb minden iPhone-játék esetén), hiszen ez segít elsajátítani az irányítás csínját-bínját. Mint már mondottam a grafika kifogástalan és a PC-s verzióból ismert arcade-szellem itt is érvényesül (értsd: hatalmast koccansz de semmi bajod és nem az idegölő rallis játékok realitása jellemző a programra). A játékot az autós játékok szerelmesein kívül is csak javasolni tudom mindenkinek és bizton állíthatom hogy az EA kitett magáért.

Appulo link: http://appulo.us/appdb/?page=viewapp&id=7402

Igazság szerint a Terminator játék megnyerőbbnek tűnt, mint a nemsokára érkező film és eredetileg a filmbemutatóval azonos időpontban került volna bemutatásra. A játék elindítása után a zenének köszönhetően megcsap minket a nagybetűs HANGULAT szele. Kicsit a menüben bóklászva észrevehetjük, hogy bevezették a konzolos játékokból és a World of Warcraft-ból jól ismert achievement (öcsi) rendszert. Ez több kisebb kihívást jelentő feladatot tartalmaz, amit büszkén nézegethetünk az extra kihívások teljesítése után. Emelett az extrák menüpontban megtanulhatjuk a játékon belüli hackelést, amit igencsak sokszor fogunk alkalmazni. Továbbá ebben a menüpontban a ránk váró missziókat is megtekinthetjük, amiket 3 fokozaton is végigjátszhatunk.

Belecsapva a lecsóba könnyedén megtanítják nekünk az irányítást, amit az options pontban akár 4-féle megvalósítás közül is kiválaszthatunk. Kicsit nehézkes a nyilakkal való mozgás és a képernyő simogatásával történő fordulás, de a legnehezebb a célzás amit a képernyőre tapasztott ujjunkkal tudunk kieszközölni. Rengetegszer haltam meg amiatt, mert nem sikerült pontosan célbavenni a felém golyókat eresztő droidot, de ahogy sokminden ez is főként csak gyakorlás és legfőképp türelem kérdése.

A küldetések száma és változatossága terén nincs a játéknak szégyenkeznivalója. A konzolos és PC-s játékosok pici Gears of War-os beütést is megfigyelhetnek, ám itt azonban nincs olyan nagy jelentősége a fedezékeknek. A karakterek mozgása remekül kidolgozott, ahogy a különböző effektek is színesetik a látványvilágot. Egy próbát mindenkinek megér.. 😉

Olvasd el a hozzászólásokat is

18 Comments

  1. A kameradöntéssel kapcsolatban nem értem a most már nem először hallott kifogásokat. A játék hangulatára nagymértékben rányomja a bélyegét ez a tervezési megoldás. Biztos vagyok benne, hogy a játékmenet közelébe nem érne a mostaninak, ha nem dőlne a kamera. Ha én fejlesztettem volna a játékot én is így oldottam volna meg. Hozzáteszem, nem értettem eddig sem hogy miért nem jutott eszébe egyik fejlesztőnek sem a játékaikban (amiket én kipróbáltam persze). Igazából a kamera ugye nem is dől, csak maga az eszköz. A software pedig csak inverzbe forgatja a kamerát. A világ vízszintes marad, a kormány elfordul. Teljesen korrekt. Más hogy látja?

  2. A kameradöntés csak akkor van, ha egy bizonyos szögben tartod a telefont és úgy kormányzol! Próbálgassátok végig, h melyik szögben nem dönti a kamerát!

  3. off: Feltettem a beta 5-öt. Na ez már igencsak gyors. Magyar nyelv, flash és kamera még mindig nincs, de már gyárilag benne van az networks beállítási lehetőségnél az mms. Nem kell ipcc-zni többé. 🙂

  4. Néhány autónál, amikor mérgesebb hangot kellene kiadni igen cask érezhető, hogy digitális úton áll elő az effekt. Lehet, hogy nem ésszerű, de az asztali gépes verziónál nem tapasztaltam és véleményem szerint ez nem számjtási kapacitás kérdése.

  5. Véleményem szerint is frankó a kameradöntés … igy van rendbe jobb lesz tőle, engem nem zavar 😀 ha kikapcsolhatnám se tenném 😀 A terminátor viszont … nem tudom ki hogy van vele de nekem AKAD 😀 Pedig még wb sincs meg backgrounder … nem értem .. igy élvezhetetlen, nektek is akad?

  6. Bocs az OFF-ért, de az oldalon lévő elérhetőség ([email protected]) él?
    Érdeklődtem kétszer is telcsire való Vroom tokról, de nincs válasz.
    Üdv:
    kremoki

  7. Terminator : nekem azt irja ki az iTunes, hogy not compatible for this phone .. 😛 … why ?:D

  8. Sztem is az a jó a NFS-be hogy a kamera mozgásával az autó vízszintes marad!
    Már ideje volt így megcsinálni…engem az zavart ahogy a többi autós játéknál volt..

  9. Terminator nekem is azt írja ki mint clooney-nál.

  10. Nagyon sokan rosszul próbálják irányítani az autós játékokat. Valóban rengeteg olyan játék van aminél a kütyüt vízszintes helyzetben tartva apró döntögetésekkel kell irányítani de az NFS nem ilyen! Itt úgy érdemes irányítani a játékot, mintha egy kormányt tekernél! Szóval az iPhone/iPod az élére van állítva és “tekerni” kell a kütyüt. Remélem sokaknak megváltoztatja a véleményét az irányításról. 😉 (vesszőket lusta vagyok írni srry)

  11. Ez a kameradöntögetés talán a FastLane-nél volt eddig a legjobban megoldva, ott valóban vízszintbe maradt a kép, és csak a telefont döntötted.

  12. Fizetek 1 csokit annak aki talál megoldást, hogyan tudom telepíteni a Terminatort iTunesból!

  13. @Phobia:

    mi a szoft verziod?? a terminator jatek csak 2.2 es 2.2.1 verzion megy.az iTunesböl ensem tudtam feltenni,de ha a tagnapi jatekavalkadba benezel,akkor adtam linket egy japan oldalra ahonnan letöltheted es azt tudod telepiteni.persze PandaDeamon kell a telefonra a telepiteshez.ellemben ekkor is akadni fog a terminator es a NedforSpeed is! ja es ezt lekell töltened a pc-dre es utanna ebböl is tudod a jatekokat telepiteni.ehez viszont nemfontos a Jalibreakelt telefon.viszont lesz egy hatulütöje! a korabban iTunes alltal telepitett jatekokat nemtudod majd hasznalni! nem lehet öket futtatni,mert a pandadeamon nemfogja engedni.de ez nem is baj,hiszen ezzel a programmal az összes jatekot ingyen tudod letölteni es hasznalni.

  14. Szerintem is jo dolog a “kameradontes” ! A Fastlane-ben is bejött , itt is jol meg van oldva . A Terminatort most szedem le , kivancsi vagyok 🙂

  15. NFS nagyon jó lett szerintem. Irányítás az eddigi legjobb amit autós játékra kitaláltak. A legjobb ötlet az, hogy nincsenek gombok irányítás közben, amikre figyelni kell, hogy eltaláld őket ha épp akarsz valamit csinálni (mert ugye kitapintani nemigen lehet :D). Szerintem nagyon jól megoldották, hogy mozdulatokkal lehet parancsot kiadni.

    Viszont ez a Terminátor szerintem borzalmas. Igaz, hogy négyféle irányítás közül lehet választani, de egyikkel sem lehet semmit kezdeni. Lehet, hogy csak megszokás kérdése, de én fél perc játék után úgy éreztem, hogy nem akarom megszokni.
    Valamivel meg össze is akadhatott, mert csak safe módban indítva nem fagyott ki.

    Aki nem tudja iTunesból feltelepíteni az próbálja meg Installoussal, ha nincs wifi a közelben, de fent van az Installous akkor is fel lehet kábelen keresztül is telepíteni a programokat, csak be kell másolni a cuccot a /private/var/mobile/Library/Downloads könyvtárba és onnan telepíthető a telefonnal.

  16. Srácok, az lehetséges, hogy az appoluous linkeknél txt. fájlok tölthetőek le? Eddig ilyet nem tapasztaltam viszont mind az NFS mind a T: txt kínál ipa helyett…

    —>

  17. Amely txt-ben ott van a letöltési link…. nice. Bocsi.

    —>


Add a Comment