fbpx Skip to content

Az Apple a negyedéves eredményeinek publikálása után a már megszokott konferenciahívását is megtartotta, ahol Tim Cook válaszolt a kérdésekre.

51091983tim-cook

Az Apple természtesen nem szereti megosztani a terveit másokkal, de azért mostani konferenciabeszélgetésből érdekes részleteket tudhattunk meg. A november végi iMac bejelentés óta az Apple semi újjal nem rukkolt elő, se harder, se szoftver terén. Jó, február óta 128GB-os iPad is kapható, de ez nem volt valami igazán eget rengető dolog. Az iMac-kel kapcsoltban Tim azt mondta, hogy érdemesebb lett volna megvárni vele az év elejét, mert akkor nem lett volna már belőle hiány.

Tim többek közt reagált az iPhone 5 képernyőjénél is nagyobb kijelzővel rendelkező iPhone pletykákra, ami szerint még idén az iPhone is beléphet a konyhai eszközök világába a tepsifon kategóriában. Elmondása szerint az Apple is dolgozik nagyobb képernyős iPhone-on, de azt addig nem fogják kiadni, míg olyan kompromisszumokat kell kötniük, mint a nagy képernyős telefonok gyártóinak, hiszen az Apple mindig arra törekszik, hogy a legjobb terméket  állítsa elő, de ha már a használatához kompromisszumokat kell kötni, az nem jó ómen. Tehát senki se számítson mostanság nagyobb iPhone-ra.

tim-cook-apple-1727_610x407

A konferenciahívás egyik legfontosabb információja az volt, hogy igaz, hogy már 5 hónapja semmi újat nem mutatott be az Apple, de ez őszig se lesz máshogy. Viszont akkor majd sok újdonságra számíthatunk, de ezek egy része akár a következő éve elejére is átcsúszhat. Ezek nem csak hardveres szinten érkeznek majd, hanem szoftveres és szolgáltatás szinten is. Régóta pletykálnak már arról, hogy az Apple okos TV-vel fog hamarosan előrukkolni, ami majd teljesen megváltoztatja a televíziózási szokásainkat, illetve természetsen sokan várják az okos óra megjelenését is, de ezek csak pletykák.

Tim Cook zavarónak találja, hogy a részvények ára jó ideje lényegében csak zuhan, de azt mondta, hogy a cégnél elsősorban nem az árfolyamra koncentrálnak, hanem hogy a leginnovatívabb termékeket állítsák elő. Az innovációhoz viszont idő kell, de az meg fogja hozni a gyümölcsét.

Azt is leszögezte, hogy ezek az új termékek csak az év vége felé várhatóak vagy akár majd csak a 2014-es év elején.

Olvasd el a hozzászólásokat is

8 Comments

  1. Nem volt véletlen az iPad4 sem ősszel, tudják, mit csinálnak. Várunk!

  2. Ezt a tévét továbbra sem értem… Minek jöjjenek ki egy 1500-2000 dolláros cuccal, amin jó esetben lenne 10% hasznuk és semmivel sem tudna többet, mintha a kis set-top-boxukat fejlesztenék tovább mondjuk 199 dollárért 50%-os haszonnal és arra még rá is veszik az embereket, hogy cseréljék le évente. Remélem ha belépnek a piacra ebbe az irányba mozdulnak és nem jönnek elő egy bruttó 6-700 ezres TV-vel tök fölöslegesen.

  3. Egyszerű miért nincs nagyobb kijelzőjű iphone. ergonómiailag az iOS-t 3,5-ös kijelzőre tervezte. Nagyon sokszor kell a kijelző felső harmadához nyúlni, ami ekkora kijelzőn még nem kényelmetlen. Az iPhone 5nél ez már határeset, mivel nem lett szélesebb a telefon, könnyebb átfogni mint pl. egy Galaxy S3-at. Egy 7 éves rendszerről beszélünk aminek az alapja nem változott. Ha megnézzük pl a windows phone 8-as rendszerét, látszik, hogy ergonómiailag arra törekedtek, hogy minden kattintható felületet a kijelző alsó 2/3-ban tartsák. Alig kell a kijelző felső harmadához nyúlni. Így hiába nagyobb a kijlező pl a lumia 920nál, sokkal kényelmesebb használni mint egy iphone-t. (Ergonómiai teszt eredménye. Saját felmérés, több ember bevonásával, akik lehetőleg nem iPhone és WP tulajok). Ahhoz, hogy jól lehessen használni az iPhone-t újra kell dolgozni az iOS-t alapjaiban, és ez gondolom még nem érett meg az applenél.

  4. @errant: ha az oreg nem hagy itt minket akkor az 5-osnek sem lenne nagyobb a kijelzoje!
    csuszik lefele az annyira szeretett almank! 🙁

  5. Majd meglátjuk a WWDC-n mennyit változott az iOS.(jobb esetben)
    Lehet azt már a nagyobb kijelzőhöz igazítják,
    mármint a könnyű használhatóság szempontjából.

  6. @Bughi: ” csuszik lefele az annyira szeretett almank! 🙁 ” – ezzel 100%-ban egyetértek!

  7. én már rendeltem galaxy s4-et, jövőhét csütörtökön kapom, így saját kézből lesz összehasonlítási alapom iphone5 kontra galaxy s4-re…

  8. “…hanem hogy a leginnovatívabb termékeket állítsák elő…”

    Na ezen felröhögtem. 😀


Add a Comment