fbpx Skip to content

Azt hiszem nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy most már a másodgenerációs ipodtouch tulajoknak is van 1 külön közösségük. Valahogy kezdenek ők is annyira összetartani mint mi iphone-sok. Csinálnak maguknak szoftvereket, jailbreak leírásokat, programokat… jó látni, hogy ez a közösség épül és fejlődik.

A Quickfreedom a Quickpwn-hoz hasonlóan egy grafikus felülettel ellátott jailbreak-elő szoftver. Egy lelkes ipodtouch 2G -s tulaj készítette és fejleszti. Ezzel a programmal, szinte már játszva szabadíthatjuk ki a 2g-s touchunkat. A Qf jelenleg Windows rendszeren fut, de megbirkózik a vistával és a 64bit-el is.

iPod Touch 2. Generáció Untethered Jailbreak Leírás

QuickFreedom 1.1.0 használatával
Firmware 2.2.1
PC-n volt tesztelve, Windows Vista 32-bit alatt.
Magyar fordítás Vass Bence

1.) Először is, töltsd le a QuickFreedom-ot:

[download id=”216″]

(a QuickFreedom az egyetlen program ami kell a Jailbreak-hez)

2.) Indítsd el a QuickFreedom.exe-t, és telepítsd

3.) Nyisd meg a QuickFreedom-ot

1

4.) Ha nem látsz egy kis pipát a ‘LIBUSB – Installed’ felirat mellett, akkor kattints az ‘Install LIBUSB’ gombra.
Az installálás közben az USB eszközök megőrülnek, de ne aggódj, ez normális. Csak várd meg, míg befejezi. Ha kész a jailbreak, letörölheted a LIBUSB-t.

5.) Miután feltelepítetted a LIBUSB-t, már látni fogod a zöld pipát a LIBUSB mellett. Ha az Original 2.2.1 Firmware mellett nincs pipa, klikkelj a Download gombra, hogy letöltse. Ha már le van töltve neked, akkor kattints a Browse… gombra, és tallózd ki. Ha mindezzel készen vagy, kattints a Next gombra.

6.) Ellenőrizd le, hogy az Install Installer ki van pipálva. Ha akarsz egyedi boot logót, akkor pipáld ki a Use Custom Boot Logo-t is, majd válaszd ki a kívánt képet.

2

3

7.) Kattints a ‘Create Firmware’ gombra. Ez eltarthat kb. 5-10 percig. Miután elkészült, le fogja menteni az asztalra ‘Custom Firmware néven, és figyelmeztet egy kis ablakban. Ha ez megtörtént, kattints a ‘Next’-re.

8.) Rakd az iPod Touch-odat DFU módba. Hogy ezt megtedd, nyomd egyszerre a Home és a Power gombot 10 másodpercig. Ha letelt a 10mp, akkor engedd le a Power gombot, DE még mindig tartsd nyomva a Home gombot 8mp-ig. Ha kész, hallani fogsz egy csipogást, ez jelzi, hogy tényleg DFU módban van.

9.) Miután DFU módba tetted az iTouch-ot, a QuickFreedom jelezni fogja, hogy DFU módban van. Kattints a ‘Start Pre-Jailbreak’ gombra.

4

10.) Az iPod-od képernyője fehérre fog váltani, amikor felkészül a Jailbreak-re. Amikor ez elkészült, az iTunes látni fogja az iPod-ot. Nyomd le a Shift-et, és közben kattintsd a Restore gombra az iTunesban. Tallózd ki a Custom Firmware.ISWF-t. (ez az, amit a hetes pontban csinált a QuickFreedom)
Az iTunes feltelepíti, mint egy normál Restore-nál.

Amikor a telepítés elkészült…

5

Az iPod Touch-odon ottvan a Cydia, és az Installer.
A program Windows Vista 32-bit-en lett tesztelve, és hibátlanul működött!

Olvasd el a hozzászólásokat is

28 Comments

  1. Ezek szerint a “rendes” Quicpwn-ra nem is érdemes várni?

  2. boot logot hogy lehet változtatni ájfóónon quickpwn nélkül? mert ugye quickpwn-el csak ananászra lehet.

  3. Hát szerintem nagyon jó kis progi tegnap találtam meg én és már meg is csináltam és tökéletes szinte már profi.. ajánlom mindenkinek..:D

  4. admin: a címben és a második bekezdésben elírtad, mert ez “QuickFreedom”, és nem domE… 🙂

  5. hoppa

  6. Hello

    Én is ezzel a progival csináltam tegnap és egy pillanat alatt megvolt. Bár az érdekes volt hogy az iTunes-ban nem ment a töltőcsík. 🙂

  7. Installer minek? Használja még valaki???

  8. nekem vistán 1% megakadt… azért még próbálkozom

  9. Sziasztok!

    Felraktam minden király! Viszont touchomon nem jelenik meg se a cydia se az installer! Nem értem miért nem jó! Lehet le kellene tölteni valahonnan?

    Válaszotokat előre is köszönöm!

  10. Mióta ezzel jailbreakeltem az ipodom szinte semmien ap nem indul el! 🙁 már másodszori jailbreakeltem ezzel! 2x ugyanaz a hiba!

  11. Érdemes várni a Quickpwn-ra?

  12. nem megy. a progi leáll. meg se rezdül.
    🙁

  13. Problémamentesen jailbreakeltem vele a touch 2g-met, ajánlom mindenkinek, tökéletesen működik!

  14. sziasztok van egy alapvető problémám :S
    letöltöttem a quickfreedom-ot és nem indítja el a telepítőt.
    a hibaüzenet a következő: The setup files are corrupted.Please obtain a new copy of the program.
    és akármelyik verzióját töltöm le akárhonnan akkor is ez a hibaüzenet jön be..:(
    kérlek ha tudtok valahogy segitsetek mert már nagyon nagyon nagyon rég óta várom a jailbreaket……
    előre is köszönöm: Thomas

  15. @thomas:
    Próbáld meg másik gépről 😉

  16. Sziasztok a create firmwarenel megall nekem a progi! Mi lehet a hiba? Kerlek segitsetek! Koszi

  17. Sziasztok! Már 15 percnél tart a custom firmware készítés, lesz ebből még valami?

  18. hellosztok lécci segítsetek nekem azt irja amikor firmwart creation akkor egy pár pillanat múlva kiirjahogy error firmware creation hogy oldjam meg

    várom válaszotok

  19. Sziasztok én épp ott tartok hogy ” create firmware ” mikor elkezdené ezt az üzenetet dobja ! ” an error occured during process ” ezt kérlek fordítsátok le nekem jah és az ipodom az már jailbreakelve van csak a tört gémek nem mennek rajta ezért akarom áthuzni erre vagy elötte újra kéne huzom az ipodom és csak utána lekezdni a ” creat firmware-t ? ” kérlek segítsetek Üdv !

  20. Már megcsináltam elis indítottam de a másolt játékok nem mennek igy se miért lehet ?

  21. Már megcsináltam elis indítottam de a másolt játékok nem mennek igy se miért lehet ?kérlek válaszoljazo khogy miért nem mennek a másolt játkok vagy hogy tudnám máshogy futtatni őket 😀

  22. Sziasztok!

    Nem látja az iphone-t csatlakozni a program (windows xp) ‘apple mobile device driver’ keress. Tud rá vki megoldást?

  23. @pbsoft: itunes reinstall.

  24. kérdés!ahoz,h felrakjam az os3.0bétát elötte el kell távolitanom a régit?vagy csak usbn keresztül már mehet is fel?minden programom elveszne ilyenkor?köszi

  25. @h.andras: mármint milyen régit is akarsz leszedni? 2G? 3G? hogy usb-n? mert ez most így elég értelmetlen…

  26. 3g,és jailbreakelt.2.2szoftver van fent.tehát le kell szednem a 2.2öt,h felrakhassam a 3.0át?vagy simán quick pwn 3.0 és kész?

  27. @h.andras: ha valaha is akarod függetleníteni, akkor NE rakd fel! inkább várj már még olyan 6 napot, akkorra itt a WWDC, és tuti kijön a végleges. vagy hamarabb…

    (de azt meg váltig nem értem, hogyan vagy minek akarod leszedni a 2.2-t. az egy dolog, hogy az OS nem szedhető le a készülékről, de értelme se lenne. ha 3.0 beta-t akarsz quickpwn-elni, ahhoz ugyanaz a fw kell, amit feltelepítettél rá.)


Add a Comment