fbpx Skip to content

Néhány hete az XPRO megkeresett azzal, hogy mutatna nekünk egy új generációs kijelzővédőt, ami érdekelheti az olvasóinkat is.

Mivel a termék az új AST (Advanced Sapphire Technology) technológiával készült, 99,99%-ban színtiszta szintetikus zafírból készült sokkal tartósabb és így ezzel együtt ár/értékben is az egyik legjobb megoldás jelenleg a piacon. Nézzük, mit ír róla az XPRO!

Először is tisztázzuk, miért extra a zafír.

A zafír (ami egy korundfajta) nagyon különleges ásvány, mivel a gyémánt után ez a legkeményebb, a Mohs-féle keménységi skálán 9-es. Nem véletlenül használják drága órák üvegeként is. Tapintása is más, mint az üvegnek, simább és hidegebb felület, jó érzés hozzáérni, teljesen hasonló a (nem sport) Apple Watch modellek üvegéhez.

Az XPRO™ zafírüvege pedig abban is különleges, hogy nagyon nagy tisztaságú. 99,99%-ban tiszta zafírt tartalmaz, azt is nagyon pontos rácsszerkezetben, emiatt a fényáteresztő képessége (tisztasága) a lehető legnagyobb: jobb, mint az üvegé. Igazából az ember érzése az, hogy nincs is semmi a telefon kijelzőjén. Ez azért egy egészen új élmény.

A karcállósága pedig egy új szint. Ilyet eddig nem is láttunk. A normál kijelzővédő üveget egy random kővel össze tudtuk karistolni, de ezt a zafírüveget nem. Hiába próbáltuk erőből, csak a kőből törtek le apró darabok, a zafírüveget letörölve az makulátlan volt. Pontszerű ütésekkel szemben is ellenálló. Az adott helyen roncsolódik, de csak ott, nem pókhálósodik be. Tényleg erős.

Az eredmény látványos. Nincs karc, alig van ujjlenyomat és szebb rajzolatú, tisztább a kijelző képe, jobbak a színek, ellenben a hagyományos kijelzővédőkkel. A hővezető képessége is nagyon jó, nem tárolja a hőt, segít a kijelző hűtésében.

Érdemes kipróbálni! Az XPRO™ webshopjában most bevezető akcióban kapható. A csomagban a zafírüveg mellett a felhelyezéshez szükséges kiegészítőket is megtaláljuk.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok