fbpx Skip to content

Vannak olyan helyzetek az iPhone-nal kapcsolatban, amik tömegeket érintenek, és vannak, amelyek sokkal kevesebbeket. A Gizmodo munkatársai között a közelmúltban számos alkalommal felmerült, hogy Siri segítsége számos környezetben jelentősen hiányzik – többek között és különösen a konyhában.

Furcsának tűnhet, de Siri még minimálisan sem lehet hasznos főzés közben? Vagy hogyan segíthet nekünk Siri a konyhában? Erre a kérdésre kereste volna a választ Catie Keck, a Gizmodo cikkírója, de a jelek szerint nem jutott túl sokra.

Siri elkeseredetten próbálja teljesíteni a nem túl bonyolult kérésünket, miután harmadszor ismételtük meg. Megvizsgálja a türelmünk határait, elgondolkodtat minket, miért is használjuk őt egyáltalán.

Siri valóban teljesen haszontalan lenne, mint konyhai segéd?

Szeretném tisztázni, hogy mindent megpróbáltam annak érdekében, hogy jól működjünk együtt Sirivel akár egy főzés során is. Hangosan és lassan beszélek. Még véletlenül sem hallgatok rádiót vagy zenét túl hangosan, attól tartva, hogy Sirit megzavarnám vele a kérésem teljesítésében. A kérdéseket egyszerűnek tartom, és az elvárásaim alacsonyak az arra adott válasz kapcsán. A konyhám egy kis sarkát elfoglaló Google Home Mininek azonban nincs gondja a zeném navigálásával, a kóbor főzési kérdések megválaszolásával, és felolvassa, hogy mit talált a kérdésemre az interneten, mielőtt egy kijelzővel ellátott okos eszközre küldené el. Milyen nagyon hasznos!

De térjünk vissza Sirihez. Siri gyakran küld vissza egy weboldalt a válaszában, de sokszor csak ennyit mond: „Itt van, olvasd el ezt, te tudatlan marha. Szeretnéd, ha még ablakot is pucolnék, ha már úgy is benne vagyok a munkában?!” Oké… elnézést, hogy megkérdeztem!

Persze ez nem csak a konyhában fordul elő vele. A Siri és a CarPlay együttes működésén is van még mit javítani. Többször, minden alkalommal meg kell ismételnem az utasításokat. Közben a diktálás egészen rendben van, jól működik. Fel tud hívni számokat, ami nagyon hasznos tud lenni. Vagy megmondja az időt, és az aktuális időjárást is egész pontosan megtudhatjuk tőle.

De ha a konyhában szeretnénk a segítségét kérni, akkor átkozni fogjuk a telefonunkat. A főzés örömét elveszi az érzelmi kimerültség, ami abból adódik, amikor a tévelygő robot segítőnket megkérjük, hogy – az Isten szerelmére – játssza le nekünk a megfelelő podcastet, vagy egyből válaszoljon egy egyszerű kérdésre anélkül, hogy a Safariba irányítana tovább minket.

Természetesen a Gizmodo ezzel nem azt javasolja, hogy teljesen mondjunk le Siriről. A konyhán kívül sok hasznát vehetjük, de ha azt gondoltuk, hogy Siri jó konyhasegédünk lehet, akkor szerintük bizony tévedtünk, mert a cikkük szerzője szerint sajnos igazán lesz az.

Te mennyire vagy megelégedve Siri válaszaival a feltett kérdéseid esetén?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for Tamaci Tamaci says:

    Mivel nem tud magyarul, kevés hazai információval bír, így kb. semennyire. Az egy héttel ezelőtti cikk, hogy az Apple magyarul jól beszélő munkatársakat keres, azonban reményre ad okot, tehát reménykedjünk, hogy tavaszra lesz magyar Siri. Április környékén szoktak újabb nyelveket hozzáadni, ha jól emlékszem.

  2. Avatar for tribi tribi says:

    Véleményem szerint sajnos már évek óta rettenetesen le van maradva a Siri más virtuális személyi asszisztensekhez képest. 3-4 éve gondoltam hogy majd előbb utóbb utoléri majd pl. az Alexát (ami egyébként sokkal később jött ki), talán jobb is lesz, de nem. Letettem a rendszeres használatáról már elég rég, de néha azért mégis próbálkozom és ilyenkor mindig rá kell jöjjek hogy mennyire alap dolgokat tud csak a többihez képest. Sokszor tovább tart megkérni valamire úgy hogy meg is értse meg végre is hajtsa amit szeretnék, mint kézbe venni a telefon és 1-2 másodperc alatt megcsinálni manuálisan. A félreértések elkerülése végett: természetesen angol nyelvről beszélek.

  3. Én angolul használom Sirit de csak alap dolgokra, mint hívás, emlékeztető, nyissa meg ezt-vagy azt az appot, játsszon le zenét, illetve okos otthon vezérlésre. Bármilyen komolyabb kérdésre csak azt mondja “Here’s what I found” és feldobja a webes találatokat. Erre így nincs szükségem, mert jobban tudok “guglizni” mint ő.

  4. A Mythic Quest-ben kifigurázzák saját magukat is mikor Ian Montrealt akarja hívni Siri “segítségével” :slight_smile:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for tribi Avatar for 83miki83 Avatar for Tamaci Avatar for sandrew