fbpx Skip to content

Az iOS 14 rengeteg fontos újítást hoz magával, de sokakat az hoz leginkább izgalomba, hogy végre lecserélhetővé válik az alapértelmezett böngésző és email kliens.

Így például ha Google alkalmazásokat használsz, akkor beállíthatod majd a Chrome-ot és a Gmailt alapértelmezett alkalmazásnak linkek és emailek megnyitásához. A 9to5Mac-nél tesztelték az új funkciót, így meg tudjuk nézni, hogy mire kell számítani.

Ahogy a fenti képen is látható, a Beállítások alkalmazásban az adott alkalmazás beállítási altábláján egyszerűen módosíthatod az alapértelmezett böngészőt/email klienst. A beállítás módosítása után az iOS egy felugró ablakkal tájékoztat, hogy az alkalmazások a jövőben a kiválasztott alkalmazást fogják használni linkek/új emailek írásához.

A funkció működéséhez két feltétel is szükséges, ezért ne számíts arra, hogy ősszel az iOS 14 megjelenése után azonnal be tudod majd állítani a kedvenc klienseidet. Egyrészt a fejlesztőnek frissítenie kell alkalmazását, hogy támogassa a megfelelő rendszerhívásokat, másrészt pedig az Apple-nek külön el kell fogadnia, hogy az adott alkalmazás funkcionálhat alapértelmezett böngészőként vagy email kliensként.

A WWDC prezentáció során Craig Federighi megnyugtatott mindenkit, hogy nem kell félni az elbírálási folyamattól, mert minden olyan alkalmazást el fognak fogadni, aminél van értelme annak, hogy alapértelmezettek lehessenek.

Ezzel az extra lépéssel csak azt akarják elkerülni, hogy olyan alkalmazások is bepróbálkozzanak alapértelmezett alkalmazássá válni, amiknek nem a weboldalak böngészése vagy levelek küldése az elsődleges feladatuk.

Összességében elmondható, hogy a beállítási lehetőség egyszerű és könnyen átlátható, így valószínűleg mindenki meg fogja találni, aki szeretné lecserélni a Safari vagy Mail alkalmazásokat.

Te várod már az iOS 14-et, hogy lecserélhesd az Apple beépített alkalmazásait?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok