fbpx Skip to content

Idén ősszel nem csak a macOS, az iOS, a watchOS és a tvOS, hanem a HomePodon futó audioOS is frissülni fog a 13-as verzióra.

Az Apple persze nem szentelt annyi erőforrást az okoshangszórójának operációs rendszerére, mint a népszerűbb eszközökön futókra, de azért bőven lesz újdonság ezen az eszközön is. Nézzük is meg, hogy mik ezek!

Többfelhasználós mód

Vannak olyan eszközök egy háztartásban, amiből a legtöbb esetben egy van. Ilyen a hűtő vagy a mosógép, és sokaknál a HomePod is. Épp ezért a kezdetektől népszerű kérés volt, hogy a hangszóró képes legyen családi eszközként viselkedni és meg tudja különböztetni, hogy ki szól hozzá.

Idén ősztől erre is képes lesz. Fel fogja ismerni, hogy ki szól hozzá és az alapján válaszol. Ha te szólítod meg, hogy játssza le a kedvenc számaid vagy a heti mixed Apple Music-ról, akkor a te listádat indítja el, és ha párod szól hozzá, akkor az ő zenegyűjteményéhez fog nyúlni.

Természetesen ez nem csak az Apple Music-ot, hanem az összes többi parancsot is érinti.

Handoff

A Handoff még az iOS 8-cal, watchOS 1.0-val és az OS X Yosemite-vel érkezett és azóta is megkönnyíti azok életét, akik több Apple terméket használnak. Lehetővé teszi ugyanis, hogy az egyik eszközödön elkezdett feladatodat egy másik eszközön folytasd. Így ha elkezdesz írni egy levelet az iPhone-odon, de közben hazaérsz, befejezheted az iMac-eden.

Ezt terjeszti ki idén az Apple a HomePodra és az Apple Music alkalmazásra. Ezentúl ha hazaérsz, könnyen “továbbdobhatod” a lejátszás alatt lévő számot a HomePodra, majd vissza onnan a füledbe, amikor elindulsz.

A zeneátadáshoz nem kell mást csinálnod, csak közel vinned iPhone-odat a HomePodhoz.

HomeKit és Parancsok támogatás

Igazából az iOS eszközödön futó Otthon alkalmazás lesz sokkal okosabb és jobban kommunikál majd HomePododdal.

Az iOS 13-as Otthon alkalmazásban ugyanis figyelheted majd, hogy mit játszik le épp a HomePod és beállíthatsz különböző Parancsokat is, amik például zenelejátszás végén vagy ébresztőóra kikapcsolásakor futnak le.

Így automatizálhatod egy picit az életed és mivel a Parancsok alkalmazás is sokkal többre lesz képes az iOS 13-nak köszönhetően, a lehetőségeknek csak a képzeleted szabhat határt.

Összegzés

Közel sem olyan hosszú az audioOS 13 esetén a változások listája, mint az iOS 13-nál, de ennek ellenére nem szabad félvállról venni a frissítést. Már önmagában a többfelhasználós mód is megváltoztatja az eszköz hasznosságát olyan háztartásokban, ahol több ember él együtt és emellett még sok kényelmi funkcióval is bővül az Apple okoshangszórója.

Te várod az őszi rendszerfrissítéseket?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok