fbpx Skip to content

Az Apple bevezetett egy extra felugró üzenetet iOS-en, ami figyelmeztet az egyes előfizetések előtt.

Az üzenet szövege felhívja a figyelmet arra, hogy az előfizetések automatikusan megújulnak hónapfordulókor és ha ezt el akarod kerülni, akkor a Beállításokban legalább egy nappal korábban szakítsd meg az előfizetést.

Korábban az előfizetések menete egyszerűbb volt, elég volt rábökni a megfelelő gombra, majd Touch ID/Face ID/Apple ID jelszó segítségével azonosítottad magad és kész is volt az előfizetés. Ennek eredményeképp azonban rengeteg felhasználó fizetett elő véletlenül a legkülönfélébb dolgokra.

A véletlen előfizetés leginkább Touch ID-s eszközökön szokott megtörténni, ahol az előfizető ablakból kilépésre használná a felhasználó a főgombot, de közben az ujjlenyomat beolvasásra kerül és megtörténik az előfizetés.

Egy másik gyakori probléma az volt, hogy sok felhasználó azt hitte, hogy az alkalmazás törlése megszakítja az előfizetést, pedig ez nincs így. Rajtuk is segít ez az extra felugró üzenet.

Ezt a változtatást Twitteren David Barnard fejlesztő vette észre először, ez alapján valószínűleg múlt héten került be az iOS-be. Nem megszokott, hogy az Apple bejelentés és iOS frissítés nélkül változtatna, ez is érdekessé teszi ennek az üzenetnek a létezését.

Szerinted jót tett az Apple ezzel az extra felugró üzenettel?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok