fbpx Skip to content

Idén nem kaptunk annyi újdonságot az Otthon alkalmazás avagy az Apple HomeKit kapcsán, nem lettek hatalmas design váltások, inkább csak apróságokat javított az Apple. Viszont van néhány funkció, amiről érdemes szót ejteni, és itt most nem csak a HomeKitre gondolok.

Idén a cég figyelme a teljes ökoszisztémára összpontosult, ami azt jelenti, hogy minden egyes szoftver szegmens kapott egy kis újdonságot, amikor okosotthonról beszélünk. Tehát nem csak az Otthon alkalmazásban kell keresni az új funkciókat, hanem ha van AirPods-unk, Apple TV-nk, telefonunk, akkor együttesen véve frissült az okosotthonunk. Ettől függetlenül két olyan újdonság is érkezett az Otthon alkalmazásba, ami sokak számára fontos lehet. Nézzük meg, mit mond a külföldi kolléga ezzel kapcsolatban.

Az egyik és talán legfontosabb a vendég hozzáadása funkció, amiben végre vendégeket is hozzáadhatunk a HomeKithez, természetesen ehhez iPhone-nal kell rendelkeznie. Ilyen lehet mondjuk egy takarító, vagy ismerős, vagy bárki, akinek csak bizonyos funkciókat akarunk engedélyezni. Mondjuk a világítást és az ajtót, de a kamerákat nem. Ezen kívül fontos és hasznos újdonság, hogy végre a robotporszívókat is támogatja a HomeKit, tehát hamarosan érkeznek a HomeKit által is vezérelhető robotporszívók.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok