fbpx Skip to content

Tegnap megjelent az iOS 18 legújabb bétája, ami most már az 5. a sorban. Ebben a frissítésben is számos újdonságot kapunk, amit a külföldi kollégák videókban szedtek össze.

(Balra a már elrejtett zavaró tényezők, jobbra pedig az eredeti oldal.)

Egy érdekes új funkció is bekerült a Safari böngészőbe, amivel a nem kívánt tartalmakat tudjuk elrejteni, ilyenek a reklámok vagy felesleges feliratok az adott oldalon. Ez sokszor hasznos lehet, ha esetleg eltakarják a tartalmat vagy éppen valami hibásan működik az oldalon. Nézzük is meg, hogyan működik!

A Safariban a sarokban találunk egy gombot, ami lehet ugye fent, illetve lent is, attól függően, ki hogyan használja a böngészőt, arra rányomva keressük meg a Zavaró elemek elrejtése funkciót, majd pedig válasszuk ki az elemet, amit el szeretnék rejteni.

Ezután nyomjunk a kész gombra és a böngésző elmenti a beállításainkat, tehát ezen az oldalon ezentúl ezek az elemek nem lesznek megjelenítve. Természetesen adott esetben minden aloldalon meg kell ezt tennünk, de végeredményben mondjuk egy főoldalon állandóan el lesznek rejtve ezek. Az alábbi videókban megnézhetjük a többi újdonságot is.

 

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok