fbpx Skip to content

Valószínűleg mindenki hallott már a Kékszalagról, de röviden ez Magyarország legnagyobb vitorlásversenye, amit a Balatonon rendeznek meg több száz vitorlás hajóval, és mindezt idén élőben is követhetjük otthonról a Telekom Campus hálózatának és a RECnGO-nak köszönhetően. Na de miért is érdekes ez számunkra?

A kép az 52. Kékszalag Nagydíjról készült (forrás).

Egyrészt a Balatonon is ki van építve Magyarország legnagyobb 5G-s hálózata, a Campus pedig ezen belül egy speciális “szelet”, ahol még gyorsabb és még rövidebb válaszidőkkel tudunk “vitorlázni” az elképesztően gyors hálózaton. Tehát a Telekom specifikus szeletet hoz létre az adott eszközökre, amik ebben a Campus hálózatban részt vesznek. Mivel ez a hálózat mobileszközökre lett létrehozva, a Telekom nagyjából 10%-ot biztosít a specifikus SIM-kártyáknak, és amitől a lehető leggyorsabban és legjobb válaszidővel tudnak a hálózaton belül és kívül kommunikálni. Ez teszi lehetővé az élő, magas minőségű, interneten átívelő, vezeték mentes közvetítést! 🎥

Közel 15 eszközről beszélünk, amit a RECnGO csapata fog irányítani, akikkel korábban már találkozhattatok itt a Szifon.com-on. Az élő videózás svájci bicskája a RECnGO alkalmazás, amivel az iOS eszközeinkből (Androidra is elérhető) tudunk rövid idő alatt teljes stábot létrehozni több kameraállással és egyedi, szöveges megoldásokkal.

A RECnGO egy magyar fejlesztés és nem mellesleg a méltán népszerű és híres magyar csapatból is álló Ustreamből váltak ki a srácok és alapították meg a mostani céget és fejlesztést. Tehát egy rendkívül profi csapatról beszélünk, akik több mint 10 évnyi tudással a zsebükben gondoltak egyet, és megalkottak egy mobil stúdiót, amit egy átlagember, egy családanya vagy akár egy fiatalabb gyerek is képes könnyen kezelni. Mivel az elmúlt években fejlődött az 5G technológia és manapság már a legfontosabb helyeken rettentő gyors és rövid válaszidőkkel tudunk kommunikálni, így az élő felvétel akár 4K minőség is lehet a későbbiekben.

Múlt évben már tesztelték a Balatonon a Telekom Campus hálózatát, amit idén új szintre emelnek.

“A Győri Egyetem csapatával közreműködve az idei versenyen minden hajó GNSS technológiával és a Magyar Telekom mobilhálózatával lesz felszerelve, hogy valós időben követhető legyen a pozíciójuk. Idén először a RECnGO partnerségében élőben demonstráljuk, milyen jól működnek együtt az okoseszközök egy nagysebességű hálózaton, a versenyt a tévén és az interneten követők örömére.”

A kékszalagot a TV-ben és élőben pedig az interneten keresztül lehet majd követni több kameraállásból, akár drónról vagy hajókról legyen szó. Érdemes még megjegyezni, hogy a RECnGO álló és fekvő felvételt is képes készíteni, valamint az alap funkciók teljesen ingyenesek az alkalmazásban, és 7 napig a teljes csomagot is kipróbálhatjuk. Tehát tényleg csak akkor kell fizetnünk, ha valóban kell nekünk egy-egy funkció. Így kifejezetten ajánlom, hogy töltsétek le, nézzétek meg, eseményszervezőknek, videósoknak pedig mondhatni kötelező lehet a telefonjukon, mert lényegében több pénzt kereshetnek magával az alkalmazással!

Néhány példa a felvételre:

  • Termékbemutatók röviden, kicsomagoló videók több szemszögből, elképesztően könnyedén.
  • Esküvők élő felvétele több szemszögből, ezt is könnyedén megtehetjük már.
  • Események rögzítése több kameraállással – egy ember tudja kezelni az egészet igen alacsony büdzséből.

A RECnGO ide kattintva tölthető le az App Store-ból, de elérhető az androidos készülékekre is.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok