fbpx Skip to content

Tagadhatatlan, hogy kütyüfüggő vagyok, de szerintem nem vagyok egyedül ezzel, biztos sokan érdeklődtök az újdonságok iránt, legalább annyira hogy kipróbáljátok, megnézzétek azokat.

IMG_7209

A Szifon.com jó kapcsolatot ápol a magyarországi GoPro Store-ral, így lehetőségünk nyílt kipróbálni az új HERO 4 kamerákat, azokból is a belépő szintű feketét és a komolyabb Silver változatot. Jelenleg a fekete még nem kapható, egyelőre legalább 1 hónap választ el minket tőle. Ha megjelenik, azt is megnézzük majd!

Először nyilván az olcsó fekete változatról szeretnék beszélni. A GoPro ezt már csak simán GoPro HERO-nak nevezi, nem HERO 4-nek, de természetesen a HERO 4-ekkel együtt érkezett hozzánk. Ez lett a belépőszintű GoPro, ami tényleg olcsó, mivel bruttó 42.990Ft-ért kapható már. Valljuk be, ez a töredéke annak, amit megszokhattunk, tényleg elhozták nekünk az olcsó GoPro-t.

IMG_7220

A GoPro HERO mellé természetesen némileg kompromisszumokat kell kötnünk, de megkapjuk a már megszokott GoPro minőséget. Először is a ház és maga a készülék egyben van, tehát nem lehet kiszedni a házból a kamerát. Ez egyébként részemről pozitív, mert így biztos hogy nem lesz párás és piszkos a lencse előtti rész. Ettől függetlenül, ha a ház megrongálódik, akkor nem sok opciónk van, maximum otthon valahogy kicserélhetjük egy másikra.

Természetesen a hátlap itt is levehető, és hátulra került az SD-kártya olvasó, illetve a mikro-USB port is. Amennyiben olyan hátlapot rakunk rá, ami kivágott, továbbra is tudjuk tölteni használat közben, mint a többi GoPro-t. Belül a ház műanyag, így picit könnyebb is az egész készülék.

CHDHA-301_main2

Mivel ezt a változatot leginkább kezdőknek vagy hobbi sportolóknak ajánlják, a szoftver is picit másabb. Sokkal egyszerűbb, kevesebb beállítási lehetőséget tartalmaz, azonban továbbra képes videózásra, fotózásra, timelapse-re, és sorozatfotóra. Tehát tudja azt, amit a nagyok, csak kevesebb opcióval. Videó felvételére 1080p-t választva 30fps-re képes, 720p-ben pedig 60fps-re. Ez egy átlagembernek bőven elegendő, sem a számítógépe, sem egy átlagos TV nem fog tudni nagyobb felbontást megjeleníteni.

CHDHA-301_main1

A GoPro HERO egyetlen hátránya, hogy nincs benne Wi-Fi, tehát mindent a rajta lévő gombokkal kell beállítanunk, nem tudjuk vezérelni távolról sem. Ettől függetlenül szerintem nagyon népszerű lesz az ára és a GoPro minőség miatt. Megvásárolni a GoPro Store-ban tudjátok.

GoPro HERO 4 Silver

Érdekesebb lehet már számunkra a Silver változat, mely egy érintőkijelzős hátlapot kapott. Picit átrendeződött a külseje is a készüléknek, plusz megkapta a HERO 3+ szenzorját feltuningolva. Új első kijelzőt is kapott, máshova helyezték a ledeket is, de valójában tényleg a hátlapon lévő érintőkijelző a legfontosabb. Ez a típus kivehető a készülék külső házából.

IMG_7222

A 4-es Silver tulajdonképpen mindent megkapott a HERO 3+ funkciói közül, egy kis tuningolással. Több szoftveres beállítást kapunk, és kapott a Wi-Fi mellé Bluetooth kommunikációt is. Alulra került az akkumulátor, amit most már könnyebben tudunk cserélni, a teljes hátlap pedig LCD lett.

IMG_7225

Az érintőkijelző kifejezetten jó lett, egyáltalán nem akadozik, kényelmesen meg tudjuk rajta változtatni a beállításokat. Amennyire nem voltam oda elsőre érte, annyira megszerettem a végére. Természetesen csodákat ne várjunk, pont arra jó, hogy lássuk, hogy éppen mit veszünk fel, vagy visszanézzük az eddigi videóinkat, fotóinkat, eddig ugye ezt csak iPhone alkalmazásban tehettük meg (vagy a rögzített tartalmakat a memóriakártyáról letöltve).

IMG_7213

A HERO 4 Silver egyébként már képes 120fps-re is 1080p-ben, ezt ugye a HERO 3+ nem tudta. A Silver mellett érkezik majd a HERO 4 Black is, ami kétszer gyorsabb és a 4K esetén 30fps-re is képes már. Nyilván akik eddig a Black változatot vásárolták, továbbra is kitartanak mellette, de úgy gondolom, egy átlag sportolónak, vagy hobbi videósnak bőven elég a HERO vagy HERO 4 Silver, ami a GoPro Store-ban ugyancsak megvásárolható, 121.990Ft-ért.

Készítettem nektek egy kicsomagolós videót, illetve itt vannak a hivatalos GoPro videók is:

Hogy mi a különbség a GoPro HERO 3+ és HERO 4 között, azt már felvették előttem jópáran, nézzetek körül YouTube-on, de íme egy videó:

Nézd meg élőben a HERO 4 kamerákat és nyerj egy GoPro HERO 4-et!

Október 6-án hétfőn este 6 órakor egy esemény keretében a kezedbe is foghatod és élőben is nyomkodhatod az új kamerákat a budapesti Bajcsy-Zsilinszky út 19/A szám alatt lévő GoPro Store-ban! Aki pedig ezen a napon vásárol valamit az üzletben, akár csak egy kiegészítőt, az egy GoPro HERO 4 kamerát nyerhet.

IMG_0234

Bővebb információkért olvassátok el a Facebook rendezvény alatt lévő információkat. 

Olvasd el a hozzászólásokat is

11 Comments

  1. Ez egy állat!!!

  2. Jó cikk! Mekkora a kamerák látószöge!

  3. Bocsi, de a cikkben van egy HIBA!
    “A HERO 4 Silver egyébként már képes 120fps-re is 1080p-ben, ezt ugye a HERO 3+ nem tudta. ”
    Momentán ezt CSAK a HERO 4 Black Edition tudja!
    A Hero 4 Silver pontosan “csak” azt tudja amit a Hero 3+ Black edition….
    4K/15fps ;
    1080p/60fps ;
    720p/120fps ;

  4. Jó cucc a belépő Hero!
    Sokaknak bőven elég a tudása.

    Esetleg a Polaroid Cube is játékban lehet még.
    De hát az nem GoPro…
    Kisebb látószög, gyengébb akksi…

  5. Eddig nem a Black volt a csúcsmodell, a Silver pedig az olcsóbbik, belépőszintű?

  6. Valaki mondja már el, hogy mi a jó ezekben a kicsi GoPro kamerákban? Mármint hogy alig tudnak valamit, mégis egy csomó pénzt kérnek el értük. A magam részéről maradok a még kisebb, könnyebb, észrevehetetlenebb modelleknél (808 #16).

  7. az új GoPro hero milyen képeket csinál? Látom, hogy 5MP felbontású. Melyik fajtához lehet hasonlítani? Esetleg valakinek vannak már képei? Vagy tud linkelni párat ami az adott kamerával készült kép?

    képek jöhetnek ide is. [email protected]

    Köszi,
    ppp

  8. Sziasztok .
    A neten nézem a síléc elejére , és a biciklire rögzitett kamerás felvételeket .Ezért vettem egy Goprot .
    Mindkét modot kiprobáltam az eredmény siralmas , remeg az egész felvétel. Tud valaki segíteni?


Add a Comment