fbpx Skip to content

Egy újabb magyar fejlesztésű terméket mutatnék most be nektek. A Dension kft. több hónapos fejlesztés után pár héttel ezelőtt bemutatta a Dension Car Dock-ot, ami egy igen nívós autós tartó lett. Nem is tudom, hol kezdjem, mivel egyszerűen nem találtam hibát a több hetes tesztelésében. Egy hibátlan eszközzel van dolgunk, nagyon sokat dolgoztak rajta a Dension szakemberei, és azt hiszem, nem hiába.

A termék egy szép, de egyszerű dobozban tárul elénk. Kicsomagolása után körübelül 5 perc az összerakása, és már használhatjuk is.

A Car Dock tartó tehát nem csupán a szélvédőre tapasztható a vákuumos szélvédő “tappancs” segítségével, hanem a csomagban található öntapadó korongokkal a műszerfal bármely pontján is rögzíthetjük. Erre a kis sínre egy mozdulattal csúsztatható rá, vagy vehető le róla a bölcső.

Beépített Bluetooth segítségével kerül ki az iPhone-ból a beszélgetés hangja, amely a Digital Signal Processor-t követően vagy az analóg audio kimeneten (Aux), vagy a Precision Digital FM Transmission Technology segítségével éri el az autórádiót. Beépített mikrofon biztosítja, hogy a vezető hangján kívül a zajok minél kisebb mértékben jussanak be.

Együtt használva a hozzá fejlesztett “Car Dock Mode” ingyenes applikációval, az autó kommunikációs és médiaközpontjává teszi az iPhone-t.

“Car Dock Mode” applikáció rendkívül egyszerűen használhatjuk. Az iPhone képernyőjét periférikus látással is kezelhető méretű, színes érintőgombokká alakítja, hogy ne kelljen az útról levennünk a szemünket, miközben zenét hallgatunk, kihangosítva telefonálunk, vagy épp navigálunk. Nagyméretű gombok, betűk, kontrasztos színek és a “bip”/ rezgő visszajelzések azok megérintésekor teszik lehetővé, hogy kartávolságból is le tudjuk olvasni a kijelzőt vezetés közben, ami a hagyományos alkalmazások esetében nem könnyű, vagy éppen lehetetlen.

Tehát tömören még egyszer:

  • Biztos, mégis flexibilis rögzítés a szélvédőn, vagy akár a műszerfalon kétféle rögzítési lehetőséggel, egy kézzel kezelhetően.
  • Hallgasson iPhone-járól zenét, vagy telefonjára telepített alkalmazásainak hangját. – Zene, navigációs hangutasítások, Internet rádió, vagy bármely egyéb alkalmazás hangja, autóhangszóróin keresztül.
  • Tölti iPhone-ját – A szivargyújtóhoz (12V) csatlakoztatva 5V/1A töltéssel az iPhone 4. generációt is!
  • Kétféle módon csatlakoztathatja – Audio csatlakoztatás az autórádió Aux bemenetén, vagy FM-en.
  • “Car Dock Mode” App: egyedileg fejlesztett iPhone applikáció az optimalizált autós felhasználáshoz, melyet ingyenesen tölthet le az AppStore-ból. Telefonjára telepítve jelentősen megkönnyíti annak autós használatát.
  • “Car Dock Mode Premium” App (fizetős alkalmazás ~ 2,39EUR) kibővített funkciókkal, mint az előfizetéses Internetrádió, több mint 30.000 adóval, vagy a Car Finder funkció, mely visszavezeti autójához a GPS és a térkép funkció segítségével. Mindezek a funkciók segítenek, hogy ne csak kényelmes és biztonságos, de igazán hasznos is legyen autóvezetés közben.

A termék megvásárolható a SzifonStore-ban 25.900Ft-os áron! (x)

Olvasd el a hozzászólásokat is

32 Comments

  1. • szimpatikusnak tűnt pár hónapja, amikor megjelent, de nem vettem meg, mert van egy TomTom Car Kit-em és ahogy néztem ez sem tud többet, és nem oldja meg az én problémámat.
    • a TomTom Car Kit alternatívája lehet. Abban van beépített gps, és hangszóró ebben pedig fm transmitter, kinek mire van szüksége.
    • kérdés, hogy a tartókar mennyire fix, mennyire tart, főleg a videó megnézése után kétségeim támadtak, de biztosan letesztelték.
    • ami az én nagy problémám, hogy ebbe is csak tok nélkül fér bele a telefon!!!! Úgy gondolom elég sok ember használ valamilyen védőtokot. A Brodit gyárt olyan tartót ami tölti a telefont és bármilyen tok belefér, de nem aktiv kihangosító. Szóval erre egyelőre nincs megoldás.
    Én jelenleg egy brodit+dension konzolt használok. A telefonálás a kocsi gyári bluetooth kihangosítóján megy, a zene és minden egyéb pedig auxon.
    Ha hosszú utra megyek akkor használom a TomTom-ot. Ilyenkor a telefon kihangosítás marad a bluetooth-on, a gps a TomTom saját hangfalán és közben szólhat a zene vagy a rádió. Szólhatna a kocsi hangfalain is navigáció csak én pl. nem szeretem hogy minden fordulónál lehalkítja a rádiót.
    • ami nekem még kevésbé tetszik az a program kicsit retro kinézete, bár ez szubjektív. A webrádiót sem értem, rengeteg nagyon jó program van, akár ingyen is, jóval több kiegészítő funkcióval.
    Mindenesetre szerintem egy átlag felhasználónak aki csak egy kihangosítót szeretne jó választás!

  2. Ha tényleg csak ennyibe kerül, akkor szaladok is és veszek mindjárt 3-at-.-
    Ezért nehéz támogatni a magyar fejlesztőket-termelőket. A magyar gyártmány 5x annyiba kerül, a kínai meg valamiért negyed annyi, pedig még át is kell hajókáztatni hozzánk…
    Nem véletlenül nem magyarországon rakatja össze a készülékeit az apple sem:D

  3. Jó termék nem arról van szó……de tényleg katasztrófa az ára. Ha 5-10között lenne akkor biztos én is elrohannék egy ilyenért…….

  4. nem rossz a cucc, de szerintem még egy kis időt rászánhattak volna a fejlesztésre és megoldhatták volna, hogy állítható legyen a befogadó méret, hogy tokkal is használható legyen és esetleg azok is tovább tudják használni, akik hamarosan iPhon5-re váltanak. ha már ennyi pénzt kiadnak érte…

  5. Valóban nem a legolcsóbb termék, léteznek 5-10e közötti áron a “jó kis kínaiak”, de azoknak meg a minősége szar. Persze legyen High-End minőség 5e-ért… 🙂 Ez se High-End, de sokkal jobban szól mint akár egy Belkin! Szerintem aki zenét akar hallgatni a telefonjáról az autóban, annak fontos szempont, hogy szóljon is valahogy.
    (A magyar gyártmány semmivel se teszi olcsóbbá vagy drágábbá, a minőség ami meghatározza az árat valamilyen szinten, a TomTom pl Made in China (!), FM transzmitter sincsen benne, mégis drágább)

    A kicsit is igényesebb felhasználók számára szerintem nem kérdés, hogy a Dension a legjobb autós tartó, transzmitter választás a jelenleg elérhető palettából.

  6. sziasztok!
    egy nem ide kapcsolódó kérdés: melyik a legfrissebb szoftver(iphone3gs-re) ami jailbreakelhető? köszi

  7. @jordan:
    Ha nem ide tartozó, akkor miért ide írod? Egyébként 4.3.3

  8. @jordan: 4.3.3

    Nekem is lenne egy kérdésem, felraktam az ios 5 beta 5öt majd amikor vissza akartam állítani a rendszert 4.3.5re, az itunes 1015ös hibát írt ki. (iphone 3gs)
    Azóta a teló recovery-ben van és állandóan 1015ös hibát ír ki a restore kb 80%-nál. Mit kellene tennem h vissza tudjam rakni a rendszert? nincs mentve semmi shsh, mivel egy hete kaptam t-mobile-ból cserekészülékként.

  9. @z:
    Egyben biztos lehetsz. Ezt sem itthon gyártják. Egyébként pedig hogyne lenne drágább egy itthon készült termék a kínainál???
    “A kicsit is igényesebb felhasználók számára szerintem nem kérdés, hogy a Dension a legjobb autós tartó, transzmitter választás a jelenleg elérhető palettából.”
    Ez meg olyan fizetett hirdetés szagú. 🙂

  10. @taky1974: köszi! azért, mert ez a legfrissebb post… 🙂 és az miért van h nem tudom restoreolni a 4.3.3-at. jelenleg is az van rajta, de nem engedi ezt restoreolni. :// bocs h ide írok, de ha segítesz akkor egy emailt is adhatsz és beszélhetünk ott is.

  11. @jordan:
    A host fájlban benne van saurik servere? Van SHSH mentve?

  12. @taky1974: fú ennyire nem vágom. SHSH sztem nincs :/

  13. @jordan:
    A cydia-val nem mentettél shsh-t 4.3.3-nál?

  14. @taky1974: nem tudom azt hogy kell. de am akkor lehet, de nem hinném.

  15. @taky1974: megadod az email címed?

  16. @jordan:
    nem

  17. @taky1974: akkor segítesz itt? 😀

  18. @jordan:
    Lassan megyek el gép elöl, és nem tudok Neked online segíteni.
    De hamarosan jön Jadeye, Ő fog neked segíteni.

  19. Ja hogy tokkal nem fér bele a telefon ? 🙂 egy hónapot fejleszteni kellett volna még.

  20. @taky1974: hmm, de nem lenne egyszerűbb ha leírnád emailba? jól van, azért köszi! 😉

  21. @jordan:
    És ha valamiben elakadsz? Írd le a mail címed…

  22. @taky1974: innen lehet bejegyzést törölni?

  23. @jordan:
    Igen, de meglátszik a kijelződön. Értsd: Csak hibajavítóval.

  24. @jordan:
    Küldtem mailt

  25. Inkabb maradok a 7dollaros kinai tartomnal, amibe tokkal is beletehetem a telefont. 🙂

  26. @jordan: ha nem 4.3.3 van a készülékeden, vagy nincs ahhoz SHSH-d, akkor nem fog menni. az SHSH-ról bővebben itt, olvasd el, megtudhatod belőle azt is, hogy van-e, és ha igen, hogyan tudod használni: http://szifon.com/2011/01/26/mi-az-az-shsh-es-hogyan-mukodik-a-tinyumbrella/

    @VRoland: ad.1: minek tettél fel iOS 5 beta-t, ha utána korábbit akarsz visszatenni? a beta iOS-ek fejlesztőknek vannak, ők meg nem szoktak downgrade-elni, így nem kell csodálkozni, ha nem megy, mert direkt nem úgy van kitalálva, hogy menjen.

    ad.2: van külön cikk a hibaüzenetekről: http://szifon.com/2011/03/03/leggyakoribb-itunes-hibauzenetek/

    ha az ott leírt tippek egyike sem oldja meg, akkor tedd vissza az iOS 5 beta-t.

  27. @Jadeye: 4.1-et szerencsére aláírja még az apple, és snowbreeze-zel, custom fw-t tudtam felrakni.
    de nem engedi upgradelni így sem 4.3.5, pedig ezt alá kellene h írja az apple. szóval nem értem mi lehet a gond. még annyit szeretnék, h a szolgáltatónál T-Mobile 8.1-et ír, és 4.3.3nál T-Mobile 10 volt, ebből van valami hátrányom?
    Lehetséges , hogy a beta 5 frissítette a baseband verziót?
    amúgy köszi szépen a választ !

  28. @VRoland: nem csak hogy lehetséges, hanem a basebandet minden esetben frissíti az iOS 5 beta, igen. tehát a baseband miatt van gond, de ezt a hibaüzenet is jelzi. mint mondtam, ha nem vagy fejlesztő, nem értem, minek tetted fel az iOS 5 beta-t, csak gondod lesz vele, ha downgrade-elsz, mert nem erre van kitalálva, pláne nem a 4.1-es fw-hez való az a baseband, ami most van, így nem kell csodálkozni, ha esetleg nem működik megfelelően.

    a carrier verziója ilyen értelemben kvázi mindegy, de egyébként azt frissítenie kellett volna az iTunes-nak 10.0-ra.

  29. Elvileg működik minden, mivel lehet gondom? A végleges ios5 frissíti majd még a basebandet? Tehát akkor már elvileg nem lehet gondom, igaz? Köszi a válaszokat

  30. Nagyon jó kis tartó, az FM transzmitter baromi jó minőségű, minden hangot átvisz a rádióra nem csak zenét. Amikor beleteszed a telefont, automatikusan csatlakozik hozzá bluetoothon keresztül, nagyon kényelmes !
    Szerintem megéri az árát.

  31. Nagyon orultem amikor megjelent az iphone autos tarto, talan az elsok kozott is vasaroltam meg. Sok sikerem nem volt vele, az FM transzmitter sajnos nem a hozzafuzott remenyek szerint mukodott, zavarok, sisterges volt, nem tudtam tiszta vetelt elerni (Seat Toledo, 2005 utani). De mindez lehet reszben az en hibam is, olyan sokat nem kiserleteztem, leven a telefonom akkor egy csigalassusagu iphone3G volt, csodakat nem vartam, megtartottam toltonek, maga a design is nagyon tetszett. Es nem utolsosorban vartam az uj iphone4S-re. Na majd azzal lesz feltamadas.

    Az iphone4S-t idokozben megvettem, mar az 5.0.1-es update idejen, tehat updateltem is a vasarlas masnapjan. Ugy emlekszem, hogy a telefont az 5.0-as iOS-el is beraktam egyszer a cradle-be, es mintha toltott is volna, es lattam is az eszkozt a bluetooth menuben megjelenni. De aztan frissites utan (5.0.1-re) teljes kudarc. Sem toltes, sem BT kapcsolat.

    Tudtok esetleg valami issue-rol ezzel az uj rendszerrel? Nagyon tetszik a car dock es szeretnem hasznalni, hatha egy firmware update megoldja a parakat? Kiprobalva ujbol az iphone3G-mmel a cucc mukodik, toltest ad. Csak az iphone4S-nek nem.

    Persze lehet, hogy ez is vmi iOS 5.0.1 bug, es majd eltunik a kovetkezo frissiteskor. Mas tapasztalt hasonlot? Irtam Densionnak is, hatha ok is tudnak vmi megoldast…


Add a Comment