fbpx Skip to content

@wizdaz és geohot közös munkával összehozták, hogy menjen a limera1n OSX-en is. Így akiket eddig az tartott vissza, hogy nem volt Windows-os gép a környezetükben, azok már OSX esetén is tudnak jailbreakelni a limera1n segítségével, de csak az Inteles Mac-ek esetén. (Virtualizált környezetben, így például Parallels alatt nem feltétlen működik jól vagy egyáltalán, sem limera1n, sem a greenpois0n! Többen jeleztétek, hogy ment virtuális gépen, de ez nem 100%, hogy megy mindenkinél. Virtualizált rendszer alatt nem javasolt használni, akadhatnak nem várt problémák.)

A támogatott eszközök sora nem változott, a limera1n továbbra sem csinálja meg az iPhone 3G vagy az iPod Touch 2G készülékeket, hanem csak a következőket:

  • iPhone 4
  • iPhone 3GS
  • iPod Touch 4G
  • iPod Touch 3G
  • iPad
  • AppleTV 2nd Gen

A támogatott firmware verziók pedig:

  • iPhone: 4.0, 4.0.1, 4.0.2, 4.1
  • iPad: 3.2, 3.2.1, 3.2.2

A limera1n nem támogatja a 4.2 beta semelyik változatát, és nem függetlenít. Ha tehát függetlenítened is kell, ne tedd fel a 4.1-es gyári firmware-t, mert az abban található baseband jelenleg nem függetleníthető!

Az OSX verzió is már letölthető a http://limera1n.com oldalról.

Olvasd el a hozzászólásokat is

48 Comments

  1. már nem azért, de a limera1n és a greenpois0n is megy pl parallels alatt és ugyanugy csinálja a dolgát mint nativan 😉

  2. @gazsiazasz: hát én próbáltam, nekem nem ment. sehogy. friss telepítésű win, frissen letöltött, legújabb limera1n és greenpois0n, és minden alkalommal jailbreak failed. natív win alatt meg ment rendesen.

  3. erre vártam…

  4. A gereenpois0nt is ki fogjak adni mac re?! Csak mert a barataim **sztatnak h mikor lesz mar jb a telefonjukon. Varjam meg a greent vagy ezzel is ugyanaz erheto el 3gs 4.1. Tmob @ mac eseten is?

  5. @Jadeye: mobiledevicesupport must be installed to get it work 🙂

  6. Helló mindenkinek!

    Olyan kérdésem lenne, hogy az mitől lehet, hogy nemtudom DFU-ba kapcsolni az iphone 3G-met, ezelőtt ami készülékem volt azon ment. Még a Restore se működik bármivel próbálom. A 3.0-s utániakkal az a baj, hogy már az elején hibát ír ki (error 28). az előttiekkel pl 2.2 azokkal meg az a baj, hogy elmegy a restore a csík végéig és nem csinál utána semmit, pont amikor már csak újra kellene indítania. A készülék azért lett ilyen mert egy áramszünet miatt megszakadt az egyik restore. Bekapcsoláskor mindíg csak az iTunes-os USB-s logó jön be. Tudnátok erre egy megoldást mondani?

    Segítségeteket előre is köszönöm!

  7. @Jadeye:
    Works like a charm !!!!
    Nekem native Windows -al se csinálta meg! De ez pillanatok alatt!!!!

  8. “Virtualizált környezetben, így például Parallels alatt nem működik sem a limera1n, sem a greenpois0n!” Ez nem igaz, mert én paralells-en futó windows xp-vel dzsélbrékeltem 2 GS-t is… 🙂

  9. Andris2030
    Milyen készüléked van?
    Mert nekem egy ipod touch 2g de még nem találtam egy értelmesen leirt JB sehol. Nem tudnál esetleg segiteni benne?
    köszönöm válaszod

  10. Miota felraktam a 4.1et azota a sajat wifi es halozaterosseg jel ami eddig mukodott3.1.3 alatt most nem megy. Es a callcontroller status ikonja sem. Olvastam valahol hogy van valami fix erre a cydiaban csak nem tudom mi az. Vagy mi lehet meg a megoldas??

  11. Sziasztok!

    Egy kicsit össze vagyok zavarodva. Van egy iPod touch 3.gen. 8GB MC-modell-em. A limera1n-nél a támogatottak listájában szerepel a 3.gen. touch, kérdés a 8GB-os MC modellemet is tudom vele JB-elni? Mert olvastam már több félét, volt aki azt írta, hogy tudta vele jailbreak-elni, volt aki meg azt írta, hogy csak a 32 és 64 GB-os MC-ket lehet. Mi az igazság?

  12. iPhone 4 4.1 Jb-hez stable.szifon.com-bol kell mobileinstallaiton crack, mert ott csak azt irja,h 3.1.3ig… aztan 1 free progi es kesz is?

  13. Végre ezzel gond nélkül ment elsőre.. 🙂

  14. @gazsiazasz: fent volt az itunes, anélkül értelemszerűen nem megy. de azzal sem.

    @Ombika: nem. ha azt felrakod, akkor összeomlik a rendszered. ha oda van írva, hogy 3.1.3-ra jó, akkor az 3.1.3-ra jó, 4.x-re nem. cydia.hackulo.us és appsync 4.1 kell neked.

  15. Nem akarok hülye lenni se olyat kérdezni , de létezik megoldás 3G JB 4.1 re Pc változatban ,úgy hogy szeretném függetleníteni is még a telót ?

    A válaszokat köszönöm!

  16. lehet én vagyok béna…fehér 32gb 3gs, mac osx 10.6.4, ios 4.1. Itthon vásárolt garos készülék. Rászántam magam a JB-re…megtörtént, itunes-on keresztül appokat még mindig nem tudok telepíteni, és a winterboard szépen tönkrecseszte a felületét, hiába szedtem ki az összes kis pipát…most risztórolom….

  17. Sziasztok!
    4.1-en miért nem működik az sms számláló, amikor már alapból beletették? ez normális? (3GS, új iboot, limera1n-ezve)

  18. @Tb: Te most mire gondolsz? Mert a gyáriban szerintem csak az sms karakter számláló van benne. Vagyis ahogy közeledsz a 160 karakterhez, kezdi el mutatni hol is tartasz.

  19. @Tb: Beallitasok–>üzenetek alatt kapcsold be a karakterszamlalast!

  20. Kösz, skacok!
    Nekem eddig egy sms helper segített a cydia-ból (csak 3.X-re jó), de az egyből elkezdte kiírni a karakterek számát. Most megtaláltam a kapcsolót, csak nem írta ki egyből, ahogy elkezdtem írni… de most már látom. 🙂
    És igen, rosszul írtam a kérdést, sms karakter számlálóra gondoltam, sorry.
    Köszi, még egyszer!

  21. Hali.
    iphone 4 telomon nyomok egy restort,vegen hibakod 1004,
    rendben hogy kinyomom tinyumbrellaval.
    de ezt meglehet valahogy szüntetni?
    aksim szarakodik es visszavinnem szervizbe,ott ha ezt a hibakodot erzekelik elveszhet a garancia?

  22. @ewing007: Egy kicsit több adatot légyszíves. Milyen szoftver van most rajta, és milyet akarsz visszatenni?

  23. @ewing007: ez nem hiba, ezt azárt írta, mert a baseband frissítést nem engedte. umbrella ki tudja ugrasztani a recovery-ből. esetleg próbáld meg úgy a restore-t, hogy kiszeded a hosts fájlodból, amit az umbrella beletett. vagy egy olyan gépen, ahol előtte még sose használtad. összesen a baseband verziód a lényeg. ha az 02.xx, akkor ne foglalkozz a hibával, kick out from recovery, és kész, viheted a szervizbe. vagy tegyél rá egy 4.0/4.0.1/4.0.2-t, és kész, abban az a baseband van, és akkor nem lesz semmi para.

  24. mac osx snow leopardon hasznalom az itunest.
    modem firmware 02.10.04
    a host filet honnet kell kiszedni?
    amugy a telon mukor megkaptam 4.0.2
    volt es en frissitettem 4.1-re. mikor kijott a limera1n restor nelkul nyomtam a jailbreakot egy windowsos gepen.
    jo lenne ha restort kell nyomnom,visszaallna rendesen a telo,es nem kell tinyumbrellaval kilokni.
    elore is koszi a segitseget!!

  25. es sajna az iphone 4-em aksija nemigazan birja.ket nap utan tolthetem.3g nem merult ennyire.
    valakinek van hasonlo tapasztalata?es megoldasa erre?vagy csereltessem garanciaban?

  26. @ewing007: Szerintem az a 2 nap korrekt… 🙂 Nekem a 3g-met és a 3gs-emet is minden este töltőre kellett tennem az ágy mellé, mert a következő napot már biztos nem bírta volna ki… bár Én netezek rajta, játszok… még a kocsiba is van egy szivartöltő szükség esetére!:)

  27. jobb lenne ha tovabb birna.
    de neha mikor a kezemben fogom,kisujjal alulrol tamasztom(csatlakozo resznel)mintha enyhe csipest ereznek.minthaha az aksi zarlatos lenne.

  28. Tiszteletem uraim 🙂
    Esetleg valaki ha tudna Bp-n, valamelyik T-mobile boltban raktáról egy i4 16gb azt megköszönném. 🙂

  29. Hali
    az lenne a kérdésem hogy 2,5 G-s iPod Touchon 4.1-es szoftvert tudja jailbreakelni?

  30. @iP3Guser: ios 4.1.
    restort nyomnek hogy ujrarakjam a4.1-es rendszert.
    mac osx alatt

  31. @ewing007: Ne foglalkozz vele! Jó az a restore úgy is! Minden elvégez, csak a bb frissítést nem! De azt nem is kell!

  32. @itanczos:
    ha gondolod.
    csak ugy nez ki hogy aksi gondja van es visszavinnem garancialis javitasra.

  33. @photoman: MacBook-om van, parallels 5, win xp sp3 (friss telepítés), és az én ájfonom 3gs régi ájbút, az asszonyé meg új ájbút. Csak annyi extra kellett, hogy be kellett pipálni, hogy az USB csatlakozást mindig a parallels kezelje (mikor bedugod az ájfont, vagy újraindul… 🙂

  34. @Tommy Nagz: Én sosem voltam elégedett a winterboarddal… 😀 Egy jó snowboard jobb! 😀

  35. Sziasztok!! az lenne a kérdésem hogy jelenleg megoldható egy Iphone 3g függetlenítése amin 4.1 es rendszer van és nincs meg hozzá a shsh fájl a downgread hez. A választ előre is köszi Zsolt

  36. Sziasztok, Ipad-es kérdésem lenne, nagyon meg köszönném ha valaki tudna vá válaszolni:

    Ipad 3.2.2-re biztonsággal fel lehet tenni a lime ra1n jb-t? és ha bármi gond lenne ezzel kapcsolatban, vissza lehet rakni a gyári FW-t?
    másik:

    Akkor ez most egy béta? RC? pre release? vagy milyen változat? Mert a limera1n oldalán a file létöltésből nem tudom meg a verziószámot.

    Köszönöm.

  37. Sziasztok!
    Annyi mindent olvastam már… valaki segítsen nekem, merjem-e, vagy se… mert egyszer már sajnos majdnem papírnehezék lett a szifonomból.
    iPhone 3GS (4.1 (8B117)) T(réj) Mobil kártyafüggő.
    Nem akarom, hogy kártyafüggetlen legyen, csak a rég nem látott cydia-t szeretném 🙂
    A gépem Powerbook G4.
    Mehet a fenti limera1n-nel a JB?

  38. Most klikkeltem rá a limera1n-re (természetesen a rágott almára). Lejött, és várakozni tilos táblával zip formátum, amivel nem tudtam semmit kezdeni.

  39. Sziasztok!
    4.1 re lesz (vagy van esetleg?) Telenor beállítások meg ilyesmi?

  40. Bocs, megvan…

  41. Tényleg! Ezt, hogy lehet feltenni os x alá? Gondolom terminal-ból, de én ahhoz nem értek. Tudnátok segétkezni? Köszi!

  42. @mikey™: oké, fasz vagyok. Nem is ide akartam írni.. 😛 bocs

  43. @decu: csak Inteles Mac-en működik, G4-en nem fog.

    @mikey™: mármint mit lehet feltenni? a limera1n-t? mert ahhoz aztán nem kell terminál, az egy alkalmazás. letöltöd, bemásolod az Applications alá, és duplaklikk. csak Inteles Mac-en működik.

  44. Jadeye köszi. és akkor nekem nincs megoldás?

  45. @decu: G4-en nem fog futni. próbáld meg egy windowsos gépen, vagy egy inteles mac-en. másképp nem fog menni.

  46. Nekem megáll a 4.1 update a felénél kb, amikor már telepíti a szoftot. 3gs. Ez mitől van?

  47. Sziasztok!

    Letudná valaki irni pontról-pontra, hogy iPhon 3Gs-t iOS 4.1-esssel Mac OSX-en Limera1n-el hogy kell jailbreak-ni?

    Előre is kösznöm


Add a Comment