fbpx Skip to content

10 tipp, hogy ne merüljön le olyan hamar a telefonod

20070.png

1. Próbáld meg az iPhone-t szobahőmérsékleten használni és tárolni
Közvetlen napfény miatt, vagy mondjuk egy forró nyári napon az autóban felejtett iPhone töltöttsége rohamosan csökken. Próbáld meg 0 és 35 °C közötti hőmérsékleten tárolni.
Viszont mindenképp kerüld a -20 alatti, valamint a 45°C fölötti hőmérsékleteket, mert ettől akár el is romolhat a készülék.
A legideálisabb körülmény a 22 °C-os hőmérséklet.
2. Állítsd át az automatikus e-mail nézést 15 percről 1 órára
Nagy mértékben növeli az élettartamot, ha nem negyed óránként, hanem óránként kell a telefonnak megnéznie, hogy kaptál-e új e-mailt.
Menj a Settings-be, majd a Mail, Contacts, Calendars menüpontba, és a Fetch new data-n belül állítsd át az értéket Hourly-ra.
3. Kapcsold ki a wifit
Ha nem szükséges, ne legyen bekapcsolva a wifi. Kapcsold ki, és csak akkor kapcsold be újra, ha ismét netezni szeretnél.
A Settings-en belül a Wifi pontban állítsd át a csúszkát Off-ra.
4. Kapcsold ki a Bluetooth-ot
Az előző pontban leírtak érvényesek itt is, nem kell a BT-nek mindig mennie, ha nem muszáj.
Settings => General => Bluetooth => Off.
5. Csökkentsd a fényerőt
A Settings => Brightness-en belül húzd a csúszkát balra, amennyire szeretnéd, ezzel is értékes százalékokat nyerhetsz.
6. Engedélyezd az automatikus fényerőt
Ugyanitt beállíthatod, hogy rosszabb fényviszonyok mellett ne világítson annyira a készülék, ha az Auto Brightness-t On-ra állítod.
7. Lockold a telefont
Furcsán hangzik, de mégis el kell mondani: minden esetben, ha végeztél a munkáddal, kapcsold ki a képernyőt (felső Power gombbal). Ezáltal később is merül le, és nem kel önálló életre a telefon a zsebedben.
8. Engedélyezd az automatikus lockolást
Emberek vagyunk, senki sem tökéletes, mindenki elfelejtheti kikapcsolni a képernyőt: ez ellen véd az automatikus „billentyűzár”, amelyet a General-ban találsz meg a Settingsen belül. Ajánlatos max. 1 percre állítani.
9. Kapcsold ki a billentyű kattanását
Ha sokat használod a billentyűzetet, akkor minden egyes érintéskor a telefonnak egy kattanás hangot kell generálnia, ami – a sok kicsi sokra megy elv alapján – eléggé leterhelheti az akksit. Menj a Settingsbe, majd a Sounds-on belül kapcsold ki a Keyboard clicks-et.
10. Kapcsold ki a music equalizert
Az iPhone EQ-ja lehet, hogy jobb hangzást biztosít, de a folyamatos processzorműködés miatt zabálja az akkut. Kikapcsolható a Settings => iPod => EQ menüpontban.

kareeka kolléga írása, jöhetnek a további tippek!

Olvasd el a hozzászólásokat is

72 Comments

  1. 11. Kapcsold ki a telefont!

    Rég olvastam ilyen hülye postot. Már bocsánat.

  2. Csatlakozom az elottem hozzaszolohoz!

    Egy telefon merul ha használják!

  3. Pedig tök logikus tanácsok.

  4. basszus, -20 alatt nem használhatom???!! már teszem is fel a hirdetést rá… 😀

  5. Ezek a tippek max. kezdőknek szólhatnak, de a push kikapcsolásának illet volna helyet szórítani, a legjobban szívja az akkut

  6. Máshol azt mondják, hogy a bekapcoslt Wi-Fi és BT nem meríti telefont lock idején. Én sem tapasztaltam gyorsabb merülést a ki-bekapcsolgatós időszakhoz képest, így az utóbbi időben sosem kapcsoltam ki a Wi-Fit és a BT-t. A push-ra tényleg illett volna kitérni, az tényleg nagyon csökkenti a készenléti időt.

  7. Nekem a push egyaltalan nem meriti a telomat! A push lenyege ebben van!

  8. Igaz miota 3gs -em van nincs akksi problemam! 🙂

  9. Hja, az EQ-t meg már csak azért sem érdemes bekapcsolni, mert a szifon alapból is vacak hangját csak tovább rontja.

  10. Huh ezek nagyon alap tippek = fölös hír….

  11. a BT-t ki lehet kapcsolni, ha aktív miközben úgy használod, hogy felesleges a bluetooth akkor eléggé tudja az i szívni, de a wifi és a BT lock alatt kikapcsol(itthon folyamatosan wifi van, lock alatt 1perc után kiakcsolja magától…unlock és felcsatlakozik azonnal…)

    A BT-t ki miért kapcsolja be folyamatosan egyáltalán…még ha lenne normális peer-to-peer…de még a régi telómban se használtam csak ritkán ha fájlt küldtek/küldtem. Ha headset-hez akkor megértem…

  12. Alapból vacak hangzás??? Mivan???

    Mindenesetre az eq szerintem nem jelent plusz merülést, legalábbis nem olyan szintűt, hogy azt mérni lehetne. Anno volt egy olyan walkmanem, amin volt 3 gomb, (mély, közép, magas), na abban semmilyen proci nem volt, szal nem jelenthet ekkora erőforrásigényt. 🙂

  13. Azért kapcsolja be, mert a headset így kapcsolódik hozzá automatikusan. Ha kikapcsolod a BT-t, majd újra be, akkor hiába akarsz hozzácsatlakoztatni egy korábban már párosított BT-headsetet, nem fogja érzékelni. Mehet be a5 alpontba és manuálisan kell hozzákapcsolnod. Viszont ha folyamatosan megy a BT, akkor van autopairing, emlékszik a bekapcsolás óta csatlakoztatott eszközökre.

  14. @Ace: Sajnso az iPhone (szerintem) nagyon ramatyul szól, legalábbis egy SE telefonhoz képest.

  15. én írok még me ezek alapok:
    -ne használj winterboardot
    -kapcsold ki a gpst a 3gt az edget is ha nem kell
    -ne használj intelliscreent helyette lock calendart
    töltéshez annyit: ne meritsd le teljesen
    bármikor lehet rá tölteni
    és ha azt irja 100% akkor még nincs kész(tapasztalat: plusz egy fél óra aztán akkor kész)

  16. @Atlantis: nemtom nektek milyen iphone-tok van de a 3gnek nagyon jó hangja van

  17. Amugy ha valaminek jó a hangja, akkor alap hogy nem használunk EQ-t, úgy hallgassuk a zenét ahogy megírták! Nem eltorzítva!

  18. hát khm, szóval az itteni cikkek egy színvonalat azért meg szoktak ütni, ilyet ami ez bárki csinál, kb. másfél perc alatt, persze díjazom hogy energiát ölt bele aki csinálta, meg persze legyen lelkesedés, de ez valahogy nem jött össze….

  19. “3. Kapcsold ki a wifit”

    Minek?
    Ha bekapcsol a Lock, akkor a rendszer lekapcsolja a wifit magától is, szükségtelen kézzel kapcsolgatni.

  20. @Mordon: kérlek szépen amint nincs lockolva a telefon egyből keres hogy hova kapcsolodhat, tehát merül!
    És ha nem használod, mert én pl a wifit kb 2-3x hazsnálom egy nap, akkor nem baj ha nem erőlködik mikor ugysem kell!

  21. Baromság és tele van tévedéssel.

  22. Hát gyerekek ez=0 és még finom voltam……… 🙁

  23. @JEROME: 3G-m volt nekem is, ennek ellenére fenntartom a véleményem. Igazából mindegyis, el tudom képzelni, hogy valakinek tetszik, nekem viszont nem.

    Biztos lehetne iPhone-ra egyedi audiodrivert írni, de valamiért senki nem foglalkozik ezzel.

  24. EQ: “úgy kell hallgatni, ahogy meg van írva”. Hát ez szép meg jó, csakhogy minden fülhallgatón illetve hangszórón másképpen szól. Én arra használom az eq-t, hogy minden hangszín egyensúlyban legyen. Sennheiser fülesnek kell plusz magas, mert amúgy túl mély, meg kevés közép van.

    WIFI: Itt az “ask to join network”-öt kell kikapcsolni, emiatt keres wifit a telefon, ha kikapcsoljuk, akkor kevésbé merül a teló.

    Push notification: Ez tény, hogy meríti a telefont. Ha azt mondod neked nem merül, akkor csak a push van bekapcsolva, de az alkalmazásoknál minden off-on van. Ennek lényege, hogy folyamatosan online marad a telefon, ergo sokkal jobban merül (korábban erről volt cikk az oldalon is egyébként.) Én ha bekapcsolom, elkezd melegedni a telefon, lassabb lesz, valamint merül, de eléggé erősen.

  25. @Atlantis:
    azért ezt nem kellene..
    inkább próbáld ki egy normális fülessel, vagy fejessel(nem, a gyári nem az)

    csak, hogy on topic is legyek. nekem egyfolytában megy a wifi, nem szöszölök. a powergomb úgy is lekapcsolja a kijelzővel együtt. de amúgy meg reflexből minden este felteszem tölteni, ha 70%van ha 12% van.

  26. @Atlantis: Én érdekes, köztes eset vagyok:D Néha ritka szar ahogy cincog a fülembe, néha olyan jó érzés ahogy betolja a basszus és tisztán hallom a zenét…a vicc hogy ez a zenéimtől függ…

  27. @hepike: Én is így vagyok, de az én 2G-s 16GB-osommal egyszer kipróbáltam, hogy az oda-vissza 1-1órás út plussz a használattal töltés nélkül akár 3napig is bírná, de sosem tudom mikor kellene energia igényesebb alkalmazást huzamosabb ideig használnom, így mindíg töltöm…sajnos az akku élettartamának kárára 🙁

    @Atlantis: Ja és egy kérdés: Miért nem lehetett az iPodhoz rakni az EQ-t…sokkal egyszerűebb lett volna. Én pl sokáig azt hittem, hogy nincs is benne csak mikor unalmamban nyomogattam és rátaláltam…

  28. @hepike: Bocs az OFF-ért, de mivel a cikknek úgysincs sok értelme és máshol erről nem esett szó…Természetesen eszembne sincs a gyári fülessel hallgatni, nem is volt meg ez a telefonomhoz. Sennheiser cx300 és Sony HPM-77 a mérce, ezekkel hallgatok mindent évek óta(utóbbi mondjuk csak 9 hónapos). Mindkettővel rettentesen sok, már-már bántóan sok a magas és nagyon-nagyon kevés a mély. Rock-ot hallgatni kész önkínzás iPhone-on…

    Hyperboy: jó kérdés. Vannak érdekességek benne, de alapvetően szere(t)tem a kezelőfelületet.

  29. @Hypeboy: Dehát az ipodon belül van. 🙂

  30. @JEROME:

    “kérlek szépen amint nincs lockolva a telefon egyből keres hogy hova kapcsolodhat, tehát merül!”

    Nem keres, csak akkor, ha elindítasz olyan alkalmazást ami netet használ, vagy ha eljön az e-mail letöltés ideje, de ha kikapcsolod a keresést akkor akkor sem fog, csak az ismert kapcsolatokat fogja nézni.

  31. @Atlantis: Sok a magas, kevés a mély? Próbáld meg eggyel nagyobb gumival, nekem közepes van és pont fordítva van, mint ahogy mondtad. A kissebb “kényelmesebb”, de ott nem jön ki a fülhallgató tudása.

  32. Próbát megér, ha meglesz a 3GS-em. Erre nem gondoltam még…Én amúgy a legkisebbet használom, már a közepes is kényelmetlennek tűnt.

  33. @Mordon: a lényeg ugyanaz, de igaz, lehet sporolni! Nekem mindig 3 napig huzza a telo!

  34. ugyse akartam telen kimenni a hazbol

  35. @vader: 🙂
    nekem se lesz sok kedvem

  36. Költői kérdés: Mi van akkor, ha mindez megvan + notification off, push off, akkucsere és még mindig abnormálisan merül a telóm? 1 óra = -3%

  37. Nemek 2G 10 óra alatt lemerült mikor felraktam a 3.0-át aztán újratelepítetem de semmi nem változott 10-13 óra alatt az állásba lezárt képernyővel úgy lemerült, hogy kikapcsolt:( aztán valahol olvastam hogy 3g-t engedélyezni kell és csodatörtént, azóta hogy engedélyeztem, 15 perces mail ellenőrzéssel non stop wifivel, 2napot is bír:) igaz ha játszok pl NFS-el akkor 3 óra alatt lemerül, de ha jól tudom akkor ez viszont sajnos normális:(

    Lenne 1 olyan problémám, hogy tönkrement a power gombom, ki kellene cserélni, kb 3 hete írtam a [email protected] címre de semmi választ nem kaptam, szóval keresek olyan embert Esztergom 50km-es környékén aki emberi áron kitudná nekem cserélni.

  38. Mi ez a “szarul szól az iPhone” duma? Ki vagyok ettől hogy hozzá nem értő emberek osztják itt az észt, ha már ilyen okos vagy akkor minimum írd oda hogy miért nem tetszik!!! A “hangmérnök” úrnak a szine se tetszik? Vagy ismét a jól bevált gerillamarketing a SE mellett?

  39. Én úgy vagyok ezzel a témával, hogy amelyik telefon ennyi mindent tud, annak illik is ilyen módon merülni, főleg, ha használják is, bár tényleg van hova fejlődnie az iphonenak. Úgy gondolom, hogy ne én legyek a telefonért, hanem a telefon legyen értem! Szóval használjátok bátran amire és amikor kell!

  40. “7. Lockold a telefont
    …Ezáltal később is merül le, és nem kel önálló életre a telefon a zsebedben.”

    ha jol tudom csak bőrre reagál a szifon kijelzője.. semmi textíliára vagy bármilyen más anyagra sőt még a körmömre se xd

  41. nekem alapból az a bajom, hogy rohadt gyorsan merül, úgyhogy tolni kéne neki egy restore-t! :S

  42. @Lac:

    mivel nekem rossz a power gombom így nem tudom lockolni, 1 perces autó lockra van állítva, így többnyire úgy rakom zsebre, hogy aktíva kijelző, és már megszámlálhatatlanszor indult el valami…. volt hogy kamera vagy játék indult el és mire észrevettem szépen leszívta az aksit.

  43. @Psyclon:

    erre való egy jó kis “fedeles” tok

  44. Fülhallgatót keresek iPhone-hoz, nem kell mikrofonosnak lennie. Akg k330-at néztem. Valakinek van ilyen, vagy ajánlani tud valaki valami jó minőségű agybadugós fülest? A gyári füles tényleg egy hulladék! 6 hónap alatt lemállott róla a gumiborítás és túl nagy a fülembe. A hangja nekem jó volt a nokia füles után, de most már szörnyű így gumi nélkül. Nem tudom hogy kérhetnek el egy ilyen apple fülesért a boltban 9 ezer forintot! Esetlen apple in ear is szóba jöhet a pótlására, de azt nem ismerem, mert sehol nincs róla magyarul semmi. Egyik fórumozó itt a szifonon ajánlotta még az akg k324 P-t. Majdnem megvettem egyet a vaterán, de utána kiderül,hogy hamísítvány! A vaterán senki ne vegyen AKG fülest!
    Ötlet?

  45. @hero:

    én levágtam a gyáriról az agybadugókat és a helyükre SE agybadugókat raktam gecijól szól 🙂

  46. @Lac: Próbáld ki azt, hogy lock nélkül berakod a zsebedbe a telót és pl ipod alatt hallgasd a zenét. Nálam nem egyszer történt az, hogy egyszerűen elléptette az éppen aktuális zenét. 🙂

  47. @Kyle: Te! Én nem sértegettem senkit, egyébként odaírtam, hogy miért nem tetszik. De most a kedvedért összefoglalom: túl kevés a mély és túl sok, bántóan sok a magas. Az EQ meg erre rátesz egy lapáttal, a Bass Booster beállítás annyit csinál, hogy visszavesz a magasból és jó torzzá teszi a mélyet…köszi Apple. Nincs semmi gerillamarketing, az iPhone szerintem is a legjobb telefonok egyike a piacon, de hangminőség tekintetében az SE utolérhetetlen a mobilok között. Sztereohatás viszont az iPhone-on érezhetően tisztább, tehát valószínűleg nincs rossz hangchip a szifonban, de valahogy valami idióta rettenetes firmware-t írt hozzá.

  48. @Lac: Az iphone-hoz adott gyárira gondolsz? És hogy tetted fel az se agybadugót?:)

  49. elnézést mindenkitől akit megbántottam írásommal, nem volt szándékos.

  50. @csigger: nekem a push szívta az akkut de cefetül.

  51. @Hypeboy: igaz…

  52. @hero:
    olló, blankoló vagy szike, összecsavarod a vezetékeket = jóvilág

  53. Szevasztok! Ami tény az tény az iPhone gyorsan merül! Az akkumlátor ami benne van ,nem egy erőmű! Valóban ki kell kapcsolni a felesleges és nem használt dolgokat ,mindenkinek saját igénye szerint,amit lehet és amit gondol… Mondjuk a wifit szerintem is badarság. De amit soha nem használsz vagy csak nagyon ritkán az valóban felesleges ,hogy menjen ,még ha esetleg nem is olyan nagy a fogyasztása.(sok kicsi sokra megy) Tapasztalatom szerint pl a kijelző sötétítése sokat számít ( valjuk be nem egy kétsoros monokróm 🙂 amivel a régi telók vígan mentek 1.5 hétig) @kareeka: A cikk ugyan nem volt egy tuning határok nélkül ,de szerintem nem bántottál meg senkit. Olvassa a blogot pár “zöldfülű” is akinek néhány pontja hasznos is lehet,ugyhogy köszi.Az öreg rókák meg már úgyis megtették már a lépéseket!

    Az iPhone hangjáról sajnos én sem vagyok túl jó véleményel. Nem rossz -nem rossz ,de akinek volt már szerencséje pár hifi cuccot kipróbálni és kicsit white fülű az szerintem osztja a véleményem ,hogy hmm finoman egy kaki. Az EQ meg használhatatlan szinte! Rengeteg fülessel próbálgattam és valóban van néhány figyelemre méltó ,de nem dobtam még hátast egyiktől sem. Sajnos pár éve néhány nagyobb gyártó egészségügyi okokból lecsökkentette a frekvencia tartományait a(a legtöbb specifikáció hazudik!) kis füleseknél ezért sem könnyű kihozni belőle azt a maximumot amit esetleg még bírna! Ki kell próbálni pár márkát. Nekem egyébbként régebbi sony-val és eredeti (amugy tényleg mindkettőt hamisítják) 🙂 AKG val kellemesebb volt. De sajnos azt kell ,hogy mondjam ,hogy a 4éve vásárolt 10e Ft-os sony mp3 lejátszóm úgy odaveri mint a szart a gyári fülesével! (amit mellesleg már sajnos szintén nem gyártanak) Szóval szerintem ezen még van mit csiszolnia az Apple-nek!

  54. Szerintem a fülhalgató formája és a füled formája számít igazán, ezek a bedugós csodák tök egyformák nekem pl a senheiser nem passzolt úgy a fülembe, hogy szépen szóljon. Badarság ezen veszekedni, a white fülüek meg szolmizáljanak egy lá pentatont. A cikk pedig klassz, bár hiányos de sokan vannak akiknek
    igen értékes lehet. Köszönöm a nevükbe is!

  55. @Kyle: Teljesen igazad van ,tőlem is távol áll a vita ezen a téren. Külömben itt is teljes mértékben érvényes az “izlések és pofonok” mondás! Ezért is írtam ,hogy ki kell próbálni mindent! (ha van rá mód) A lá pentaton amúgy ütős volt 🙂 🙂 🙂

  56. Jaja! Mondjuk en sem rajongok az iphone hangzasaert, viszont meg mindig jobb mint a kameraja 😀

  57. @Psyclon: Azt ki tudod magad cserélni! én akkuit cseréltem 😀 türelem kell hozza, és nyugodtság 🙂

  58. @Lac: De ha a zsebedbe van és annak nem elég vastag az anyaga, akkor önállósítsa magát az iphone… ha az ujjodra raksz egy vékony vászondarabot, az iphone attól még reagál…

  59. @vlxe: Ha iPodba hagyod a telót, akkor elváltsa a zenét sétálás közben, mert a gyroscope mozgásra váltsa a zenéket… lépj vissza a menübe…

  60. @Kyle: Egyetértek veled… Nem így kellene hozzászólni mivel ez max. véleménnyilvánítás nem sok értelme van…

  61. Sziasztok!

    Saját tapasztalatok aksiról – szubjektív szemmel:

    – a játékok eszméletlen módon merítik (pl.:Sandstorm, vagy a Doom képes pár perc alat 20%-ot lekapni – durva),
    – a GPS indokolatlanul sokat merít (ha minden jól megy be is szerzek pénteken egy szivargyújtós töltőt)
    – furcsa módon az internetet várakozáson felül jól bírja, nem meríti vészesen,
    – a telefonálás elfogatható mértékben fogyaszt,
    – az ipod funkció elmegy, ám kihangosítva (mondjuk minek, de ha mégis) túlzottan sokat használ az aksiból,
    – fura, hogy USB portról való töltés nekem drasztikusan lassabb mintha a “falidugós” foglalaton keresztül töltöm.

    Egyébként egy 16GB -os 3G S-em van ami még mindig kicsit újdonság számára szóval sokat nyüstölöm.
    A wifim általában ki van lőve a push, ill. BT mindig offon van. A fényerő autón pihen de az általános tapasztalatom az, hogy kicsit több aksiidőt vártam, de hát ezen a kijelzőméret mellett nem lehet csodálkozni.

    Várom mások tapasztalatait, ötleteit.

    Üdv,
    Jó fórumozást nektek

  62. Sztem a fényerő szenzort ki kéne kapcsolni s te neked kell beállítani úgy h neked jó legyen,mert a fényerőszenzor mindig figyeli h mikor legyen erősebb a fény v gyengébb…

  63. Tegnap írtam már : tuti tipp: Ne használd az iphone-odat és nem merül !!! Hülyegyerek megegyelek????

  64. Hello.. hatalmas problémám van… jailbreakeltem a telefonom és azóta nagyon rohamosam merül az akkuja… miért lehet ez volt valakinek ilyen pls help valaki nagyon fontos lenne

  65. @Psyclon: És hogy engedélyezted a 3G-t a 2G-n?
    Ugyanez a problémám és jó lenne megoldani.

  66. Meglett a hiba. A 2G-mnél ki kellett kapcsolni a helymeghatározást, és azóta úgy néz ki nem merül extrém gyorsan.

  67. Amíg nem volt ez a %-os kijelzés, addig nem volt ilyen feltűnő a merülés!

  68. Üdv! nekem lenne egy olyan kérdésem hogy nagyon merül a telóm…
    a fent leirtakat alapból így használom… de amióta restore volt sokkal jobban meríti magát és nem értem miért…. szóval wifi off bt off meg minden ilyen off on van… notification is off
    viszont azt eddig is észrevettem hogy telefonálás közben kegyetlen merül mintha syncelné a contactokat vagy valami ilyesmi… sőt azt is észrevettem ha telefonálok a mail app bekapcsol?! ez mi? hogy lehetne ezt kikapcsolni?!
    most mivel elvesztettem a contactjaim ezért a google exchange-t használtam hogy áthozzam a régi contactokat… lehet ezt akarja folyamatosan syncelni?
    meg van egy google calendar is… ami eddig is volt…
    tegnap este 100% on volt és manualra volt állítva mind2-nek a syncelése… az a fura mintha mégis syncelne mert a mail appp bekapcsol meg ilyenek…
    3G 16gb [3.1.2 + blackra1n JB]-em van…
    Lécci segítsetek mert nagyon idegesítő hgoy fél óra 2G-s beszélgetés 50% os merülést okozott!!!

  69. @johnbeurer007: Gondolom a backup-ot vissza raktad, ha jailbreak-elt telefonod van nem szabad a backup-ot vissza rakni mindig manuálisan kell rátölteni a dolgokat, ami jelen esetben nem egyszerű. A telefon akkumulátorának semmi baja, ott szoftveres hiba lesz, Nálam 3G -vel egész nap bírja 3GS -el még este is tudok vele dolgozni úgy, hogy mindent szinkronizál össze-vissza és megy a push is.

  70. @admin:
    Hmmm 😀 akkor most tegyem megint újra 3.1.2 es ispw el restoreal? és csak manuálisan telepítgessem rá a dolgokat? tehát felrakodom rá rendesen a blackra1n-t meg a cydia, rock, sn0w-t és utánna szépen telepítgetek de nem backupolok?!

  71. @johnbeurer007: + még 1 kérdés: akkor sehogy se lehet lementeni a contactokat? vagy valami hasonló progi ami nem kéri folyamatosan a netről az adatot?

  72. My name is Steve and welcome to my private Porn stash. I travel across europe and find the hottest girls for your viewing pleasure[url=http://antiresdf.com/adult-dating-jewish-personals/]adult singles dating lula georgia[/url] [url=http://antiresdf.com/gay-online-dating-sites/]gay speed dating boston[/url] [url=http://antiresdf.com/free-gay-hiv-dating/]gay bear free dating sites[/url]


Add a Comment