fbpx Skip to content

Mostanában sok probléma volt Cydia- és Restore-téren, így gondoltam összeírok néhány alapvető infót, persze nem csak ezekről. Továbbá: az itt leírtakhoz kapcsolódóan sok információ van régebbi cikkekben, szóval tessék használni a keresőt…

Restore, DFU, Recovery Mode

Az iPhone-nak kétféle “Restore-módja” van, az egyik a Recovery Mode, amiben látjuk a képernyőn a jellegzetes képet:

restore-iphone-step3

Ilyenkor betöltődik az iBoot, ami gyakorlatilag az iPhone OS bootloadere. A kód ellenőrzi magát a Restore folyamatát, és hogy ugyanazon, vagy nagyobb verziószámú firmware-t akarunk-e  rátenni a telóra. Természetesen, ha már nem volt előzőleg jailbreakelve a teló, akkor custom ipsw firmware rátételét sem fogja engedni az iBoot az iTunesnak.

dfu3

A DFU-módot arról ismerjük fel, hogy a képernyő tök sötét marad. Ilyenkor nem töltődik be az iBoot sem, hanem csak a bootrom – illetve a DFU, egy, a bootromba épített funkció. A teló tud kommunikálni az iTunessal, és engedni fogja alacsonyabb verziószámú firmware rátételét a telóra, illetve a custom ipsw rátöltését is (amit pwnage tool-al csináltunk).

Ha a Restore procedúra végén valamilyen hibát kapunk, akkor általában a megoldás a következő szokott lenni, aszerint, mit szerettünk volna csinálni:

1. Ha downgraderől van szó (pl.: 3.1 beta-ról 3.0-ra), eleve a DFU mód a járható.

(De ha a baseband verziója változott közben (mint a 3.1 beta és 3.0 esetén is), akkor emiatt is nyafogni fog az iTunes. A hibakód után a teló bekapcsolásával látjuk, hogy kiírja, Connect to iTunes. Megoldás: iRecovery progival (gugli a barátod, és a használata előző cikkekben leírva):

setenv auto-boot true

saveenv

fsboot

2. Ha egy nem jailbreakelt verziójú, hivatalos Apple firmware van rajta a telón, akkor ugyancsak hibát kapunk, ha nem DFU módban akarunk iTunes-sal custom ipsw-t rátölteni a telóra.

3. Ideiglenes file-ok maradtak az iTunes könyvtárában. Ha biztosak vagyunk benne, hogy mindent leellenőriztünk, de mégis hibát kapunk, akkor próbáljuk meg kitörölni a (Win Xp) \Documents and Settings\All Users\Application Data\Apple Computer\iTunes\ könyvtárból az iPhone Temporary Files elnevezésű könyvtárakat (több is lehet). Majd újraindítjuk az iTunes-t, és így Restore. (ahelyett, hogy engedjük az iTunesnak, hogy a Temporary File-jait használja, jobb, ha szépen kimásoljuk vagy átmozgatjuk a winyón valahová a

\Documents and Settings\aktuális felhasználó neve, aki feltette az iTunest\Application Data\Apple Computer\iTunes\iPhone Software Updates\ könyvtárból a firmware-t, és ha Restore kell, akkor SHIFT gomb lenyomása mellett kattintunk a Restore-ra, megkeressük a lementett file-t, majd Enter. Így ugyanis mindig “újra” kicsomagolja a firmware-t az iTunes, és nem a régi ideiglenes file-jait használja.

DFU módba helyezés:

1. telefont csatlakoztattuk a géphez, kikapcsoltuk a szokásos módon, iTunes-t megnyitottuk

2. pontosan tíz másodpercig nyomjuk egyszerre a Power és a Home gombot

3. felengedjük a Power-t, a Home-ot továbbra is nyomjuk, egészen addig, amíg – kb 10-20 sec múlva – az iTunes nem szól, hogy egy iPhone-t talált, amit Restore-olni kell  (a képernyője a telónak tehát tök sötét marad).

Cydia

BigBoss bácsi ominózus tréfája óta valahogy mindenkinek a Cydiával van baja. Sajnos, nem valami stabil, az tény. 3 cikkel ezelőtt már leírtam, hogy hogyan lehet – elvileg – rendbe tenni a Cydiát, ha valakinek ilyen baja van, olvassa el.

Viszont a legtöbb ember nem tudja, hogy hogyan kell deb file-t feltenni, hol vannak a repo-k, hogyan lehet Cydia nélkül is letörölni egy olyan csomagot, ami kibillentette a Cydiát az “egyensúlyából”, és a telepítés óta kilépeget…

Nézzük:

Mi is a Cydia?

A Debian Linux disztribúciókban jelent meg először az apt és a dpkg, melyekkel csomagokat lehet installálni az oprendszerben. Saurik, a 2.0 megjelenése után, mivel az Installer többé nem működött, átportolta az apt-et az iPhoneOS-re. A Cydia egy “szimpla” GUI front-end (tehát egy grafikus felület) az apt-hez.

Ha valamiért a Cydia kilép, és már próbáltuk helyrehozni az említett módokon, akkor sem kell mindjárt Restorolni.

Először is, vagy a mobilon a Terminal-lal, vagy SSH-n keresztül Putty-val tudunk kommunikálni, csomagokat telepíteni, törölni, update-elni a repokat:

A szokásos su root (jelszó alpine) után – ne felejtsük el kiadni! – a következő parancsok állnak a rendelkezésünkre:

apt-get update ez frissíti a repok “tartalmát”

apt-get upgrade automatikusan frissíti a legújabb verzióra az összes programot

apt-get remove program azonosítója (pl.: com.saurik.programneve) ezzel töröljük a csomagot.

Gátlások…

impotence

Na persze nem efféle gátlásokra gondoltam, hanem pl. elég sok embernél a Trés net nem engedi a hozzáférést az ultrasn0w repojához. Ilyenkor egy “nem-tré-net” a megoldás, csak sajna nem mindig tudjuk ezt összekombinálni azzal, hogy wifi is legyen, és a Cydia azt használva tudja elérni a repo-t. Ha megkérünk valakit, hogy tegye fel a csomagot, akkor azt ugye valahogyan telepíteni is kellene…

Tehát, ha egy olyan .deb file-t akarunk feltelepíteni, ami nincs még benne egy konkrét repo-ban, vagy úgy töltöttük le valahonnan:

-Másoljuk a file-t pl. a /private/var/tmp/ könyvtárba

cd /tmp (vagy ha nem működik, cd /private/var/tmp/)

és dpkg -i *.deb – ez az összes deb file-t feltelepíti egyszerre, vagy a konkrét file neve, pl 3GUnrestrictor.deb.

-Ha szeretnénk megsasolni, mi van egy .deb file-ban, akkor a következő progikat tudjuk használni: muCommander, 7zip, illetve magán a telón is ki lehet csomagolni telepítés nélkül is a debet:

ugyanígy, feltéve, hogy a /private/var/tmp könyvtárban van a deb, akkor

cd /tmp

dpkg -x blabla.deb ./

Ez a parancs a blabla.deb file-t fogja kicsomagolni, abba a könyvtárba, ahol éppen vagyunk (jelen esetben a /tmp-be). Ezután megnézhetjük, mit is tartalmaz a csomag, vagy saját magunk is felrakhatjuk a telóra.

Repo-k

A Cydia által használt források “adatai” a /private/etc/apt/sources.list.d/ könyvtárban vannak. Itt egy csomó .list kiterjesztésű file-t látunk. Nem kell megijedni, ezek egyszerű szövegfile-ok. Ha telepítettünk egy olyan csomagot, ami egy forrást ad hozzá a Cydiához, pl. a Cydia Repositories szekciójából, akkor azt külön .list file-ként fogjuk látni. Ugyanez vonatkozik az “előtelepített” repokra is, pl. bigboss, saurik, stb. Az általunk, magában a Cydiában az Add-nél hozzáadott repo-k adatai a cydia.listben lesznek, szépen egymás alatt felsorolva.

Ezek után lássuk, mi is van egy ilyen file-ban (a beépített repo-k file-jaiban lévő szöveg az elején teljesen felesleges, nem szükséges beletenni, csak tájékoztató céllal van ott):

deb a repo pontos címe, amit a Cydiába kellene beírnunk, ha ott adnánk hozzá ./

ennyi, semmi több.

És mindez miért jó:

-esetleg nem indul a Cydia egy hozzáadott repo miatt: töröljük ki a .list file-ját, vagy írjuk át a Cydia.list-et, és kész,

-nem akarjuk újra bepötyögni az összes megszokott repo-nk címét egy Restore után a Cydia döglassú tempójával? Szépen mentsünk le magunknak az egész könyvtár tartalmát winyóra, amit Restore után visszamásolva pl. T-Pottal máris megvan az összes repo-nk újra. (De vigyázzunk, a beépített repo-k címei változhatnak az egyes verziók között, így a visszamásolásnál, amikor megkérdezi a T-Pot, hogy ugyanolyan nevű file-t talált, felülírja-e, akkor kattintsunk arra, hogy NE.)

Ehhez kapcsolódóan még egy feladatunk van: tanácsos szépen egyenként “kiírogatni” a cydia.list-ünk  tartalmát, ugyanis Restore után, a legtöbb esetben sajnos hiába másoljuk át ezt a file-t is, a Cydia nem hajlandó tudomást venni róla.

Tehát: pl.: a Cydiában anno hozzáadtuk a stable.szifon.com-ot a repo-khoz (nagyon helyesen…). Ha belenézünk a cydia.list-ünkbe, azt látjuk, hogy a többi repo mellett az egyik sorban ott szerepel: deb stable.szifon.com ./

Nincs más dolgunk, mint ezt a sort kijelölni (ha Total Commanderben, T-Pottal F3-at nyomtunk a file-ra, akkor látjuk külön sornak), kimásolni, és a Total Commanderben, immáron a winchesteren SHIFT+F4 billentyűkombináció segítségével létrehozni egy új file-t oda, ahová a többi repo file-jait is mentettük, pl.: szifon.list néven. A file szerkesztésekor pedig Beillesztés segítségével oda is varázsoltuk a repo adatait. Mentsük le, és a következő Restore után így másoljuk vissza, és voilá, működik. Ugyanezt megtehetjük az összes cydia.listben szereplő repoval, és ezután felesleges is átmásolnunk a mostani cydia.list-ünk, hiszen minden adatot “kiírtunk” belőle.

(néhány repo-nál nem ./ a vége a sornak, ez utasítás a cydia felé, hogy hogyan kérdezze le a repo-t)

Ha le szeretnénk menteni egy .deb file-t…

Én általában az összes általam használt progi debjét lementem, dependenciákkal együtt, és Restore-t követően T-Pottal visszamásolom, majd dpkg -i *.deb a fentebbieknek megfelelően… 1 perc és minden újra fent van.

Persze nem csak ekkor merülhet bennünk fel, hogy, de jó lenne a Pc-n letölteni valamit, és utána rátenni a mobilra. Pl.: az iDA csomagjai nem jöttek le a Cydiában. De ha volt is Icy-nk, akkor se két perc a mobilos nettel az a file…

Sokat nem kell kutakodni a normál webböngészőbe, vagy akár FlashGetbe beírható URL után:

Nézzük pl. az yxflash-t:

1. Tudnunk kell a repo pontos címét. Először nézzük meg, melyik repo-ban van a program. Ezután, ahogy már leírtam, T-Pottal a /private/etc/apt/sources.list.d/ könyvtárba megyünk. Az yxflash a BigBoss repoban van, ami egy előre hozzáadott repo, tehát külön file-t kell keresnem. Van is egy olyan, hogy bigboss.list. Ebbe belenézve látom, hogy a repo pontos címe http://apt.bigboss.us.com/repofiles/cydia/

2. A Cydia az egyes repo-kon hozzáférhető csomagok adatait a /private/var/lib/apt/list/ könyvtárban tárolja, a repowebcíme._Packages file-okban. Megkeresem a bigbossét: ez a kicsit hosszú nevű

apt.bigboss.us.com_repofiles_cydia_dists_stable_main_binary-iphoneos-arm_Packages

lesz. Ebben, ha F3-at nyomok rá, a repo-n hozzáférhető összes csomag adatait látom, szépen rendszerezve. Egy egyszerű keresésbe beírva a csomag nevét, mindjárt látni fogom, amire kiváncsi voltam:

Package: yxflash

Version: 2.0.0-1

Section: Multimedia

Maintainer: BigBoss <[email protected]>

Architecture: iphoneos-arm

Filename: debs2.0/yxflash_2.0.0-1.deb

Size: 2910396

Installed-Size: 730

MD5sum: 664ea61a81d711c8a1f0f3bcaeeb1908

Name: yxflash

Description: yxflash is video player for mobile devices, It supports High quality Xvid/Divx, Flash Video, and WMV playback on iPhone

Sponsor: thebigboss.org <http://thebigboss.org>

Author: Mobilesoft <[email protected]>

Depiction: http://moreinfo.thebigboss.org/moreinfo/depiction.php?file=yxflashData

dev: mobilesoft

homepage: http://moreinfo.thebigboss.org/moreinfo/depiction.php?file=yxflashData

Gondolom, mindenki észrevette a

Filename: debs2.0/yxflash_2.0.0-1.deb

sort, ebben a Filename: sorban találjuk az egyes csomagok .deb filejainak nevét, és elérési útját, legalábbis, amit MÉG hozzá kell fűzni a repo “alapURL”-jéhez.

Tehát, a file-t egyszerűen letölthetjük a kettő összegéből:

http://apt.bigboss.us.com/repofiles/cydia/debs2.0/yxflash_2.0.0-1.deb

És megvan a file 🙂

Természetesen, ennél kicsit egyszerűbb, ha a Cydia cache könyvtárából lementjük az egyes telepítések után a .deb file-okat:

Ha pl. feltelepítünk egy új progit a Cydiából, és gépközelben vagyunk, és úgy gondoljuk, nem rossz, ha ez a csomag későbbi használatra is meglesz, akkor rádugjuk a telót a gépre, rányomunk az adott csomagnál a telepítésre a Cydiában, és mielőtt a telepítés befejezése után a Return to Cydia vagy Reload SpringBoard gombra nyomnánk, a T-Pottal belépünk a /private/var/cache/apt/archives/ könyvtárba. És íme, itt van az éppen feltelepített csomag .deb file-ja (persze ez a könyvtár egy esetleges Cydiából kilépéskor, majd újra elindításkor mindig törlődik).

Hát, most ennyi jutott eszembe, remélem mindenki talál valami hasznos infót magának.

(Az esetleges nyelvhelyességi hibákért előre is elnézést kérek…)

Olvasd el a hozzászólásokat is

141 Comments

  1. na jo ilyet meg sosem csinaltam

    “elso” 😛

    BOCSANAT

  2. Köszönjük a tartalmas cikket! nekem nagy segítség!

  3. epp most akartam irni igy olvasas utan h nem semmi turelmed volt ehez a FAQ hoz!

  4. @zoltan: na igen, a vége felé már legszívesebben abbahagytam volna…
    Persze, ha ezzel talán csökken valamennyire a Cydiás-lefagyós-kilépős-SOS hozzászólások száma, az már siker 🙂

  5. Tényleg faxányos, minden elismerésem, csak az isten szerelmére, tördeljük már ketté a szöveget, legyen egy bevezető majd egy tovább gomb, mert ez így ömlesztve rút a címlapon.

  6. Ezért szeretem ezt az oldalt ,mert itt vannak ilyen emberek! Sőt inkább ez már egy online oktató sorozat! Köszönjük!!!! Lassan Dr-állhatok az itt tanultak alapján! 🙂

  7. @Typhoon: hmmm, ezt el is felejtettem…

  8. tudnátok ajánlani nekem olyan gps progit amiben benne van egész észak amerika? A sygic mobile maps north america 90mb és nem igazán működik. Nem is talál meg és térképet sem ad be semmiről se itt a környéken. Washington környéke kellene, jó lenne valami offline gps, hogy ne kelljen az internetet használni, mert a maps azt szépen megtalál és helyemre tesz.

  9. WoW… UNIX alapok (igaz mi más is lehetne :P) nagyon szépen összeszedve, iPhone-ra “portolva”… gratula 🙂

  10. Elismerésem, nagyon sok hasznos dolgot tudtam meg, talán kicsit bátrabban fogok nyúlni a dolgokhoz, restore réme nem fog a fejem felett lebegni mindig:DJaj baszod elkúrtam a telót és csak alma lesz… Köszönöm a cikket:D

  11. BIG THX!

  12. Köszi szépen,meg nem mertem semmi ilyesmit csinálni,de mindjárt otthon vagyok és kipróbálom magam:) köszi mégegyszer!!

  13. Nagyon jó cikkeket írsz,így tovább! Nem mellesleg jó információtartamuk is van

  14. Hello
    Kérlek magyarázzátok el nekem h miért nem tudom feltenni 2g-s iPhone-omra a 2g-s mms/tetherint/logo csomagot?letölti, és egy csomó hibával kidob.Dávid

  15. Szuper manual, köszönjük! Kicsit offolnék: Nincs meg valakinek az iElegance pro téma? Cydiában fizetős. Szeretném feltenni ingyen a szifonomra! 🙂

  16. kösz, komoly teljesítmény, a végére már tényleg nagyon fárasztó lehetett:)

  17. @Mikey™:
    Ez nagyon ott van a szeren!
    Elkezdem túrni a netet, hát ha megtalálom valahol…
    Vagy ha Neked meglesz hamarabb, szólj majd légyszi, mert én sem szeretnék kimaradni ebből a jóból! 😉

  18. @Puhi: okéj 🙂

  19. @telegdyd: szűz iphone-ra próbáld meg felrakni közvetlenül jb után. Valószínűleg bekavar egy másik mms beállítás vagy csomag!

  20. @macskajancsi: Teljesen friss az iPhone, most jailbrake-eltem.

  21. Viszont nekem meg nem megy a Youtube app, pedig előző jb után ment simán.
    Mi lehet a baj? Van erre valami fix vagy rakhatom újra megint?

  22. Hello
    a magyar báta lokalizácót honnan tudom letölteni??? pliz

  23. @Higgins: szifon.com

  24. Köszönöm szépen!!!!! 🙂

  25. nem engedi feltenni mert ,hogy ez egy instaler forrás! miért van ez??? valaki segitsen !!! lécci

  26. azt hiszem meglenne a megoldás a problémámra, csak nem tudom megnyitni a total commban a documentum and settings könytárat.:(
    valmi ötlet?ű

  27. @Higgins:
    betalocal.szifon.com

  28. Hála és köszönet!!! 🙂

  29. @Higgins: úúúúhhh bocccccs… :S

  30. rajtam is segíthetne valaki

  31. @honda.racing: Szájjal? 😀
    Na de ha nem írod le mi a gond, addig nehéz…

  32. @Mikey™:
    szemmel 🙂
    25.

  33. @Mikey™: np :))

  34. np ?
    @Higgins:

  35. @honda.racing: “azt hiszem meglenne a megoldás a problémámra,” na de mi is lenne az?

  36. banyek ha megtudnám nyitni a doc and sett-et
    3. Ideiglenes file-ok maradtak az iTunes könyvtárában. Ha biztosak vagyunk benne, hogy mindent leellenőriztünk, de mégis hibát kapunk, akkor próbáljuk meg kitörölni a (Win Xp) \Documents and Settings\All Users\Application Data\Apple Computer\iTunes\ könyvtárból az iPhone Temporary Files elnevezésű könyvtárakat (több is lehet). Majd újraindítjuk az iTunes-t, és így Restore. (ahelyett, hogy engedjük az iTunesnak, hogy a Temporary File-jait használja, jobb, ha szépen kimásoljuk vagy átmozgatjuk a winyón valahová

    mindíg megakad a restore

  37. @honda.racing: és mit mond a totcomm?

  38. a mappa ikon helyén egy felfelé mutató vastag nyíl van
    nem mond semmit csak csippan amikor ráklikkelek.
    ja és a méret helyén nem dir van, hanem LNK

  39. Nem csalódtam. Tengermély köszönet, ismét tanultam tőled valamit!

  40. @honda.racing: nem ott vagy ahol kellene…Az csak gy link ami a Doc & Sett -re mutat. A C: gyökérből kell nyílnia a /Documnets and Settings-nek. Nyomj egy printscreent és küld el. [email protected] de ebből már csak reggel…

  41. @Jadeye: 🙂 kösz

  42. @bzolkaa: Szia! Nincs erről esetleg valami screen shot?

  43. Youtube nem tud csatlakozni problémára tudtok megoldást az újratelepítésen kívül? 🙂

  44. Jó estét!
    Bocs az off-ért de a 3g-m 2ora jatektol meg 2 ora wifizestol 77%-ot merult help pls

  45. @Higgins:
    http://lmgtfy.com/?q=%22iElegance+Pro%22+screenshot

    első találat, aztán a csomag leírásában van egy Homepage link, katt rá.
    Amúgy csini.

    @Belus1988:
    kicsit bővebben? Melyik rendszer van rajta, mióta csinálja, jb-s vagy nem, ha igen cydiából mit tettél fel. Amúgy nekem is 3g-m van 3.0-ás szoftverrel. állandó wifivel és időnkénti játékkal(pár óra összesen) merül ennyit. A push nincs beakadva? Nincs valami szoft feltéve ami push-t használ? ha van szedd le, meg ha nem használsz tetheringet meg mms-t és tettél fel fixet akkor azt is szedd le, mert minek.

  46. @bzolkaa: Jó reggelt!
    Elég durva a ciked gratulálok…nem lennék meglepődve ha a cikkeid a diploma munkád lennének ide csöpögtetve valójában!
    🙂

  47. @bzolkaa: Köszi a linket! 😉

  48. help me!!!
    off:
    t-pot ot hogy a fenébe hoizom elő tcmd ben??
    feltelepítettem de a hálózat fül alatt (ahol a googli szerint lenni kéne) nincs…s nemtudom hogy kell elővarázsolni!
    S szeretném tanulgatni az iphone könyvtár struktúráját!

  49. @bzolkaa: Ez valami régebbi verzió, nem? Letöltöttem az ingyenes változatot (nem PRO) és abban többminden volt mint ebben! 🙂

  50. @isty: Valószinüsítem, hogy régebbi TC van fent. Töltsd le a legfrissebbet azzal nem lesz gond. A 6.x nekem is szarakodott, 7.x felett nem volt gond.

  51. Sziasztok!

    off.nem témába. Az itouch oldalon volt egy cikk a “slide to unlock” megváltoztatásáról. Nekem fenn van a béta magyarítás, és miután átírtam az ott leírt módon, persze nem változott meg a “felold” Gondolom azt másik fájlba tárolja? Nem a sytem\ Library/CoreServices/SpringBoard.app/English.lproy/SpringBoard.strings!
    …? on. Kösziiii

  52. @hepike: 🙂 🙂 köszi ,én láma nem találtam! 🙂 pedig isten lássa lelkem gugliztam fél 2 kor!

  53. @isty: Örülök, hogy tetszik 🙂 hát, az iphone-nak nem sok köze van ahhoz, ami a diplomamunkám volt, meg amit tanultam 🙂 de hátha majd egyszer…

  54. @bzolkaa: csak így tovább!!! 🙂
    @Mikey™: köszike de 7.5 -s tcmd van a gépemen..s pont emiatt nemértem:S:S:S 🙁

  55. off: valaki nem tudja véletlenül ,hogy a lockscreen óra és dátum számkaraktereit ,hogyan tudom más típusra változtatni?? ez valahogy soha sem ment ,ha esetleg találtam is hozzá témát melynek screenshot-ja ezzel kecsegtetett , akkor sem váltzott meg! Kérem ha valaki vágja segitsen nekem! Köszi! Sajnos , ez az iElegance PRO (bár nekem nagyon tetszik) szintén nem változtatta meg!

  56. @Mikey™: hát, elvileg ez a fizetős csomag tartalma… Legalábbis ott ezt írták…

  57. 51.esre help me plííííííííííííííííííííz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    :/

  58. leszedem a 7.5B7 verziot hátha segit……
    ennyi.

  59. úgylátom a héten a trémobilnál már nem lesz 3G S 🙁

  60. @isty: a T commander-beállítások-beépülők-fájl rendszer beépülők-ott beállítás-és ok azt hiszem!

  61. Ma voltam ismét a T-nél… Senki nem tud semmit 🙁 kezdek aggódni, hogy mikor lesz 3GS-em… 2897. július 43-án???

  62. @isty: beállítások-általános beáll.-beépülők-WFX beáll.-hozzáadás és OK

  63. majd akkor lesz itthon – trémolbilnál – ha vége a válságnak … 🙂 🙂 🙂

  64. @ocso26: @Higgins: ezek megtörténtek de mégsem látom találom érzékelem megnyomom..:)

  65. Ezek után ha rá dugod a telót, akkor sincs a hálózatok között?

  66. megvan most már megy!..
    köszönöm a segítségeteket!
    🙂

  67. T-Pot ot látom de rákatt s homokóra picit s utána semmi…adatlapján valami error van:S de lehet ez a passcode miatt?

  68. elhamarkodott voltam..nem megy..

  69. off: nem indul a cydia. ha rábökök az ikonra elkezdi tölteni, majd 2-3 mp múlva kilép szó nélkül. újraindítottam a telót, változás nincs. valakinek van ötlete, h mi baja lehet? wifin fent vagyok, netezni tudok vele.

  70. Sziasztok, sz@rban vagyok, ha lehet segítsetek kérlek!

    A 2.2.1-es iphone 3g-met szerettem volna végre 3.0-ra upgrade-elni, de a backup után, mikor elkezdődött a 3.0 telepítése, megkaptam az:

    – … could not be restored. An unknown error has occured (13)

    nevű csodálato hibaüzenetet.

    Természetesen azóta csak recovery mód van, és az itt leírt módszerekkel nem sikerült megoldanom.

    DFU mode-ba sem tudom átállítani a telefont, egyszerűen mindig az iTunes-os recovery képernyő jelenik meg.

    Próbáltam már minden Apple szoftvert eltávolítani, géprestart, iTunes újra fel, géprestart, utána recover letöltéssel, és shift+recover -> file útvonal kézi megadással is, de a hibaüzenet mindig ez a 13-as.

    Amikor iTunes-ból próbálom recover-elni, akkor újraindul a telefon, az almás képernyő jelenik meg, majd a hibaüzi. És aztán a telefon úgy is marad. 🙁

    Valami ötlet?

    Köszi

  71. es a youtube nem kapcsolodik problemara tudtok megoldast? 🙂
    tenyleg senkinek nem volt ilyen problema vele?

  72. Update: egy másik módszerrel sikerült DFU módba kapcsolni a telefont, de most a hibaüzenet 2005-ös.. nem hiszem el..

  73. @zmgirrutar: Keress egy embert a közeledbe akinek van apple gépe! Nekem a MBP val soha nem volt ilyen problema!

  74. Huh, azt hiszem, hogy ez éppen megvalósíthatatlan 🙁

  75. @zmgirrutar: Tip: huzz ki minden mast az gepbol, ami usb-n van, es ha igy se jo akor dugd be valahova mashova, a telo persze legyen dfu-ban. Ha ez sem megy akor a hivatalos support szerint torolnod kell az osszes apple softwaret, meg az usb drivereket, majd restart, es reinstall, de nemtom h ez menyire fog neked segiteni, mert mar irtad h ujrarktad egyszer…remelem azert valahogy csak osszejon

  76. Köszönöm, szerencsére van itt egy notebook, arra rákötöttem, iTunes fel, és éppen megy a restore. 🙂

    Majd írok, mi történt!

    Még egyszer, köszönöm a tippeket!

  77. Nos, fenn van a 3.0, de semmilyen manual backup nincs, úgyhogy kezdhetek mindent előről.. 😀

  78. na még egyszer, hátha valaki:
    off: nem indul a cydia. ha rábökök az ikonra elkezdi tölteni, majd 2-3 mp múlva kilép szó nélkül. újraindítottam a telót, változás nincs. valakinek van ötlete, h mi baja lehet? wifin fent vagyok, netezni tudok vele.

  79. @bzolkaa: @tHeShAdOw: @hepike: @Jadeye: Sziasztok Mesterek! 🙂 Nektek sincs valami ötletetek az 58. kérdésemre????

  80. @airness23: Elvileg pont ebben a cikkben leírtakban talán van válasz a kérdésedre. A leírtak alapján meg tudod javitani! Ha mégse akkor telepítsd ujra! a lehetséges hibák forrásait is közzétették már itt!!! Olvass vissza!

  81. Hat ez nagyon jo ^^

    redsn0w 0.72-vel próbálom a 3.0-t jailbreak-elni, minden sikerül, de amikor bekapcsolom a telefont, nincs semmi változás.. se Cydia, se Icy, semmi..!

    :/

  82. Én is így jártam. Tud valaki segíteni?

  83. @airness23: Szia!Nekem is csinálta ezt párszor.Aztán megpróbáltam Icy-ből telepíteni a Cydiát/, de nem töröltem le a meglévőt úgy, magyarán rátelepíteni a meglévőre / természetesen megpróbálta telepíteni, de mivel már fent volt így sikertelen volt a telepítés. Miután ez megvolt újból mgpróbáltam elindítani a meglévő cydiát ami mindíg kidobott a programból, és láss csodát elindult azóta jó!hát lehet h tudtam segíteni,h nem akkor bocsi!

  84. De Icy sincs rajta.

  85. @isty: a tc-ben van a beállítások. ott keresd meg a beépülők nevűt, majd jelöld be a fájl rendszer beépülők /WFX/nyomj rá, majd o.k., ezután látni fogod szerintem.

  86. @jagijo: nem a bigboss kavar be neked is?

  87. nincs rajta bigboss. Azt csak jailbreak után lehet telepíteni. Nem? De nekem nincs cydiám sem.

  88. @jagijo: Bocs nem neked akartam válaszolni.

  89. @jagijo:
    Amin nem ment nekem semmi, az egy winxp sp3-as gép, amin pedig minden működik, az egy winxp sp2… emlékszem, amikor először jailbreak-eltem a telefont, akkor is egy másik gépet kellett használnom, fogalmam sincs egyébként, hogy miért.. de jobbat nem tudok!

  90. @szagi: köszönöm. valami érdekesség van. nekem pont most sikerült megcsinálni. Icy-ból upgrade a jelzett ultrasnowra és mostmár indul a cydia. köszönöm a választ!!

  91. sziasztok!

    Sajnos a hirtelen merülés nálam is előjött…:\ frissítettem VOIPover3g-t+substrate-t tegnap este!!!(gondoltam már normálisan működik) erre, 1 nap alatt lezúzta az aksit…restartnál meg jött a sadpanda smile, hogy safe módban van a teló, mert a springboard nem tudta betölteni a substrate-t..restart és szépen megy…de áááá

    reinstall voip-ra meg substrate-re helyreteszi a dolgokat?

  92. off:
    megint fránya t pot 😀
    rákatt a hálózaton belül…homokóra azt semmi…
    vki tudna segiteni????…:(

  93. storno megoldódott 🙂

  94. MobileLOG-ot telepitenem es ezt irja ki, hiaba probalkozok ujratelepitessel vagy torlessel:

    -MobileLog crack
    subprecess post-intallation script returned erro exit status 133
    -Error
    Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)

    Ekkor le(OK)kézom mind2ot, majd ezt dobja ki a vegen:
    Half Installed Package blabla

    Valasztasi lehetoseg:
    -Forcibly Clear
    Ignore (Temporary)

    Vki talalkozott mar ilyennel? Vogy hol tegyem fel ezt a kerdest?

    Koszonom

  95. LOL, kimoderáltatok:DDDD OMG:D no akkor erről is ennyit…;)

  96. @Higgins: de, nem annyira bonyolult kicserélni, írok belőle cikket, addig bírd ki…

  97. sziastok HELP HELP azt irja a restornál hogy 1601 hiba

  98. HELP HELP HELP Mit tegyek ?????????????

  99. indits rá a redsn0wt.nekem jó lett.

  100. nem @h.andras: nem megy mert recovery modban van állandoan

  101. “Szoftveres / Hardveres Javítás / iPhone Szervíz” – sztem ez azért van ha vki nem tud valamit akkor ott megcsinálják neki, én bevittem a gyári 3GS-t és 5 perc múlva ment minden rajta… csak ajánlani tudom őket, könnyen megközelíthetőek és jó a parkolás…ma küldtem oda ismerőst kb. 10 perc és minden rendbenlett az iphonen…

  102. igen igen csak ukrajnábol egy kicsit nehézkes

  103. @NIQ: nálam igy volt.:kikapcs,red elindit,ipsw betalloz majd az utasitások követése.ennyi

  104. Sziasztok!
    Van egy nagy problémám. Nem tudok itunes-ból progit iphone-ra másolni.
    Az előbb raktam az egészet újra, de most is ugyan az a hiba. Mobileinstallation 3.0 -át cydiából, és itunes-al letöltök egy app-ot, ráakarom rakni ő elkezd back up olni és azt írja kész. Persze a program nincs az iphone-on.

    ha valaki tud valami megoldást legyen olyan jó fej és írja le.

    Köszönöm.

  105. @csuki: próbálj meg a telón belépni az appstoreba és úgy letölteni valami ingyenes progit, vagy az itunesban a advance-ba van olyan hogy authorize account.. ezek próbáld ki

  106. @daralan: telón, wifin keresztül működik, csak ituneson nem, ügye a feltört programokat nem tudom így rátenni (ez lenne a lényeg). Advanced-be meg csak deauthorize audible account van, ez lesz a baj audible akkor azt jelentené hogy csak zenéket rakhatok fel?! idáig működött normálisan….

  107. Nalam ugyanez a probléma.frissitettem az itunest es azota nem engedi feltenni a tört dolgokat.

  108. @bzolkaa: Nagyon nagy király vagy! Köszönöm szépen! Sztem másokat is biztosan érdekelné! Régóta várom már! 🙂

  109. @bzolkaa:
    Sziasztok! Valaki nem tudja, hogy ennél az i ELEGANCE PRO témánál hogyan lehet visszakapcsolni az elrejtett ikon neveket?

  110. Jailbreak megvolt a telón a 3.0-ással,minden simán ment,viszont nincs térerőm!
    Van Cydia meg minden,de a telón eltünt minden nemű térerő!Valaki valami ötlet?Örülnék!Előre is köszi…

  111. lehetséges h nem elérhető a repo666.ultrasn0w.com?

  112. @vadasy: T-s netről nem lehet elérni, mert a Tré mobil letiltotta….

    @sone1984: semmilyen kártyával nincs térerő? előfizus akkor nem lehet hogy letiltottálk?

  113. Bajban vagyok most jailbreakeltem a 3g -met és most kártya f
    üggö lett,hogy tudom kiütni?

  114. @ocsi10: ultrasn0w

  115. Köszönöm próbálom is.

  116. Csak a cydiabol simán feltelepitem?

  117. @h.andras: Yes sir ,sikerült ,köszönöm szépen

  118. Sziasztok! A segítségeteket kérem. Az itunes-om nem ismeri fel a telót(iphone 3g, 8gb) az összes helyre bedugtam már a gépen de semmi, újratelepítettem az itunest de szintén semmi. Korábban nem volt ilyen problémám. Tudna valaki segíteni? Előre is köszi.

  119. sziaszitok!

    2g-t updatelni akartam itunes-on kersztül 3.0 szoftverre. nem sikerült valami hibát írt ki a vége felé. aztán restore de az sem sikerült és most meg van halva a teló folyamat az usb kábel meg az itunes jel van a képernyőn.
    hogyan tudnám restore-zni? ipsw fájl kéne valahonnan.

    köszielőre is

  120. vagyis csak a .dmg fájl van amivel nem tudom mit kell csinálni:S

  121. OFF
    elnézést a lámaságomért. másik géppel letölöttem ugyan ezt a file-t és ott rendesen letöltötte az ipsw-t és most telepítem a telóra.
    (ezzel a géppel egy rar file-t töltött le aminek köze nem volt a dologhoz) (nem értem mi ez..dell win 7, másik gép xp.)

  122. Sziasztok!
    Légyszíves segítsen valaki! Nem látja az iTunes a telefonom, Vista Basic alatt!? Ha valaki tud megoldást, légyszíves válaszoljon!!
    Előre is köszönöm!

  123. a telefon 2 g-s

  124. Sziasztok! Segitsen valaki, melyik az a program amivel a pc-rol wifin keresztul betudok lepni az iPhone -ba . Koszonom !

  125. winscp

  126. Koszonom! Sajnos nemtudom a Cyndiat helyreallitani…van valakinek valami otlete …kitoroltem a Bigboss filet…de semmi hatas…elkezdi tolteni a cyndiat es fel pillanat mulva visszadobja ….mit tudok tenni ?? ill hogy tudnam a Icy-t telepiteni vagy az installer programot telepiteni ?? Segitsegeteket elore is koszonom !!

  127. Sziasztok.olyan gonodm lenne hogy nem jön össze a dfu mód.Nyomom 10sec ig a két gombot(amugy mar összes módszert próbáltam)majd azt veszem eszre kikapcsol a teló és ugyebár hiába nyomom a home-ot.ezt onnan gondlom hogy mikor megnyomom a powert ujra kezdi bekapcsolást szval .Régebben 1 óra hossza alatt megvolt,de most már 82 próbálkozás megvolt tegnap egész nap amit számoltam help kéne!

  128. csabajack én is emiatt túrtam most le a telót…

  129. am icy-t azt vcydiából tudod telepítenivagy pedig a redsnow ban is be lehet állítani hogy jailbreaknél rakaj fel

  130. Heló, nme tud valaki segíteni?? mindíg a 13-as hibaüzenetet adja ki mikor restorolok, meg próbáltam ezeket, de semmi..megőrülök, adjatok tippeket légyszi,
    előre is köszi

  131. Sziasztok, valaki segítene?

    3gs nem indul el, csak az almáig tölt és onnan mindig újrakezdi (persze nagyon lassan jut el odáig is)
    Recovery és DFU módba be lehet tenni.
    T-Pot – Cyberduck nem ismeri fel a telefont.
    Nincs mentésem a telefonról, van esélyem, hogy a készülék file rendszeréhez hozzáférjek? vagy valahogy lementsem a rajta lévő képeket egyebeket.

    Köszönöm

  132. @mape: ha t-pot nem látja, akkor kb nincs sok esély, hogy le tudd szedni róla az adataidat.

  133. Helló

    Van egy problémám,ami nem teljesen ide kapcsolódik,de talán elmegy.
    A baj az,hogy hiába telepítem a T-POTot,vagy más progit,ami felismeri a Touch-om,nem találom a “private”,meg a hasonló mappákat,amik kellenének néha.
    (a touch jailbreakelt-spirittel)
    Ez a kép fogad: kepfeltoltes.hu/view/100528/totalcomm_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    Mi lehet a baj?
    Remélem nem túl láma/idegesítő a kérdésem,és tudtok segíteni.

    Előre is köszi.

    Üdv.

  134. @szata.68: cydia-ban tedd fel az afc2add csomagot. a spirit és a blackra1n esetén anélkül nem látja az összes mappát USB-n. felrakod a csomagot, utána indítsd újra a készüléket, és menni fog.

  135. Azért köszönöm Jadeye, akkor megy a restor


Add a Comment