fbpx Skip to content

Jadeye kolléga felrakta, és tesztelte az iPhone 2G-n a 3.0-t. A szifon.com nem támogatja a 3.0 felrakását bármelyik telefonra, ezért mi a leírás ezen részt nem tesszük ki, azt itt találod meg.

Egyébként a teszt kiváló lett, gratula hozzá. ( http://www.jadeye.hu/blog/?p=972 )

154

Tapasztalatok

Nem írom le ugyanazokat, amiket rajtam kívül már sokan, inkább csak azokat, amik nekem voltak fontosak, vagy tetszettek meg az alatt a fél nap alatt, amíg a 3.0 volt fent. A YouTube a hivatalos aktiválás hiányában nem kapta meg a certificate-jét, így nem működik!

  • maradt a maximálisan 9 home screen (de van +1, a spotlight).
  • MMS-re ugyan van opció, de új üzenet írása közben nem jött elő a kis kamera, egyszóval nem működik.
  • találtam egy My Number opciót a Settings / Phone alatt, ami nekem eddig még nem volt sosem. Itt beállítva a saját számomat, valószínűleg a SIM-kártya “own number” regiszterében helyezte el, mert mostmár 2.2.1 alatt is kijelzi, amit eddig nem csinált.
  • rengetegszer akadt a hang, vagy elment a hangja, az sokszor iPod el sem kezdte a lejátszást, inkább kifagyott, vagy ha el is kezdte, akkor az a hangszórón túl nagy hangerővel, így nagyon torzítva jött.
  • a Maps ráncfelvarráson esett át, mert egy villogó kis kék bogyó jelezte a bemért pozíciómat, ez 2.2.1 alatt nem így volt.
  • Safariban változatlanul maximum 8 oldal lehet nyitva.
  • a Notes-ban a MarkerFelt betűtípus még mindig nem tudja a magyar hosszú Ő és Ű betűket, és a magyar billentyűzet még mindig tele van mindenféle külföldi karakterrel…!
  • a híváslista mostmár kijelzi a hívások hosszát (percben), illetve már a lista főoldalán írja azt is, hogy melyik telefonszámáról hívott a hívó fél, ha az adott személyhez fel van véve például külön mobil és otthoni szám is.
  • igen! végre hozzá lehet adni a google calendar-t is! hasonlóképp működik, mint egy mailfiók.
  • Notes-ba nem lehet képet másolni, helyette a kép nevét másolja be, pl IMG_0136.PNG
  • az eBay app-ból is lehet copy/paste-elni… 🙂
  • PIN kódot is látszólag engedi másolni, de egyébként nem másolja, beilleszteni is a korábban másolt szöveget illeszti be (itt épp az IMG_0136.PNG-t).
  • a kopipészt ugye visszavonható, ha megrázod a telefont – és ezt többször is eljátszhatod, tehát több műveletet is vissza tud vonni, nem csak a legutóbbit!
  • iPod – shake-to-shuffle: ez működik akkor is, ha csak az iPod gyorsvezérlők vannak nyitva, és még hangjelzést is ad, miután megráztad.
  • az SMS (MMS) lockscreen-en való preview-ja végre kikapcsolható!
  • az App Store-ból telepített alkalmazásaim kb 98%-a nem működött.

***

Alkalmazásteszt

Az alábbiak nem teljes funkcionalitásra vonatkozó tesztek voltak, tehát amit itt működőnek írtam, az lehet, hogy egyébként mittudomén, 15 perc használat után kifagytak volna, nem tudom, ennyire nem teszteltem, inkább csak annyira, hogy egyáltalán elindulnak-e.

Működtek (elindultak, és nagyrészt működtek is): Black and White, eBay, Facebook, Flycast, Fring, Google, Google Earth, Remote, Speedtest, WordPress, Whitenoise

Egyáltalán NEM működtek (indítás után rögtön bezáródtak): Air Contacts, Analytics, Battle at Sea, Brain Challange, Chemtouch, COED&T, Converter, Edge, ENG-HU, Enigmo, Factbook, FTP-on-the-go, iBrainwave, IM+, Labyrinth, Lost Pyramid, Millionaire, Monopoly, Moonlight, Morse-it, Multi-photo, Newsstand, Ocarina, Omnituner, PHPref, Removem, Snap, Solebon, Traffic Jam 2, TWC (the weather channel), UNO

A Tap Tap Revenge 2 elindult, de a játék kezdetekor belefagyott.

***

Konklúzió: jó lesz ez, nagyon is! De most még bugos, lassú, de elég rendesen, rengeteg dolog nem működik, vagy nem megfelelően megy, esetleg iszonyat lassú, vagy lefagy. Emiatt ez a beta szerintem – jelen állapotában – napi használatra teljességgel alkalmatlan. Játszogatni vele, ízlelgetni jó. Tedd fel, nézegesd. De ez még nagyon béta egy “éles”, napi használatú rendszernek. Én legalábbis nem javaslom. És vissza is tettem a 2.2.1-et.

Olvasd el a hozzászólásokat is

47 Comments

  1. Tegnap este babráltam a kettőgémmel, aminek a vége az lett, hogy eltűnt a Settings menüm ikonostul. Arra gondoltam felrakom a 3.0-t, ha már úgyis muszály valamit csinálnom a gyógyulás érdekében. Hát nem jött össze! Lehet előtte kellett volna az iTunes-t frissíteni a 8.1-es verzióra, mert ugyan updatelt 3.0-ra, de nem csak a jailbreak tűnt el, hanem lett egy segélyhívós telefonom. Szóval tesztelés nélkül búcsúztam a 3.0-tól, és ment vissza a 2.2.1. (mondjuk elég késő volt, és fáradt is voltam, majd vasárnap kipihenten megpróbálom megint)
    Egyébként az MMS-ről mondták is, hogy a kettőgén nem lesz elérhető, bizonyos hardveres különbségek miatt. (Habiszti… Akkor a swirly mitől működik? 😀 )

  2. 2g MMS=ERŐ

  3. @cia: Jaja! Ezt múltkor meg is beszéltük páran. A swirly varázslattal működik. 😀

  4. Nekem 2.2 van, es az sms preview off 🙂

  5. google earth az hol van fenn?

  6. jadeye,admin!
    koszi a leirast, ez alapjan sikerult restorolnom a 2g-met 3.0-rol vissza, mert igy megtalaltam, h mit rontottam el!
    koszonom megegyszer!
    ti vagytok a legjobbak!

  7. @zsakos.matyi: nincs mit köszönet jadeye -nek 🙂

  8. Kiváló 1 l, légyszi. Köszi.

  9. OFF:
    Előre is elnézést kérek érte, de nincs más hely, ahol meg tudom kérdezni.
    A telefonomon a YouNote programot használom hangjegyzetek készítéséhez. Kimentettem a hangfájlokat, amik .caf (Core Audio Format) formátumban vannak. Namost ezzel az a baj, hogy egyrészt marha nagyok, másrészt csak quicktime-ban lehet lejátszani, és beletekeréskor pl gyakran össze is akad jól magával a cucc. Nekem meg közzé kéne tennem ezeket a file-okat (előadások felvételei).
    A neten keresgéltem, mindenhol azt olvastam, hogy Mac-en meg lehet csinálni, de nekem csak Vista-s gépem van hála a jó égnek. Egyetlenegy programot találtam, ami tud konvertálni, de 25$, és sehol nem találtam hozzá crack-et, serial-t.
    Ha bárki tud segíteni ez ügyben, nagyon megköszönném. 🙂

  10. nekem a gyári 2.2.1 van és a maps-nál van kék golyo

  11. @hartam: nevezd át a caf-ot aiff -ra és az itunes úgy már be tudja olvasni, az itunest meg valahol a beállítások között át lehet állítani, h mp3-ba konvertáljon ( azt hiszem, hogy settings-import settings ), bár sztem aiff-ból mással is tudsz majd mp3-t csinálni. ( Remélem, hogy a windowsos itunes is olvassa az aiff-ot)

  12. @predikator: köszönöm a tippet, de sajnos így sem jött össze 🙁

  13. Muszáj az nem muszály hanem MUSZÁJ MUSZÁJ MUSZÁJ MUSZÁJ MUSZÁJ MUSZÁJ MUSZÁJ MUSZÁJ MUSZÁJ !!!!!!!

  14. Jadeye, Admin, és blog használók!

    Bocs, ez nem a postba tartozik, de azért írom íde, mert ez is , és az is blog, és….
    Szeretnék én is blog-ot készíteni, az iPod Touch-ról (jelenleg a bog.hu-n), és vannak dolgot amit nem tudok eltüntetni, módosítani :S
    Az egyik problémám, hogy szeretném, ha nem látszódna ez a szöveg, és a cím a sem:
    A bejegyzés trackback címe:
    “http://blog.hu/goldmine/hedgehog.php/1027844”
    és
    Kommentek, trackbackek, visszapingek: szeretném átírni, de nemtom hogyan lehet :S
    Mivel továbbiakban nem kívánom ilyen hozzászólássokkal csúfítani a postot, ezért megkérlek titeket, hogy aki tud segíteni, az kérem írjon a [email protected] címre!

    Előre is köszönöm a segítőknek, és bocs a piszokért 😛

  15. Újdonságok 3.0-án teszt + : Ha a home screent jobbra tolom előjön a search iPhone funkció, alapból kijelzi a töltöttséget %.ban,Voice Memos vagyis hangrögzítő, mms be-ki kapcsolás tényleg van de tényleg kúrvára nem jöttem én se rá hogy lehet használni.

  16. Jah: én 3G-n próbálgatom…….

  17. @Adeeka: AppStore = )

  18. Nem akarok kötözködni,de a 2.2.1en is kis villogó kék bogyó jelzi a helyzetet a gps-en…

  19. @urbijoe, @csavar: nektek 2.2.1 alatt a maps azért bogyózik, mert 3G iPhone-on nézitek, és igen, ott bogyó van. de a cikk 2G-ről szól, és a 2G-n nem bogyózik, ahogyan a 2G-ben GPS sincs.

  20. Ja bocs 🙂

  21. @jadeye: komoly a blogod gratuláció!

  22. @ypsilon: köszi, igyekszem. 🙂

  23. Sziasztok!

    Bocs az OFF-ért de nagyon fontos lenne!
    Csináltam egy hülyeséget! Újratettem a Winfos-t és vele együtt az Itunest is. Eltűnt minden :(:( itunsból( ha rámegyek a szinkron gombra akkor “törlődik minden telóról” mondom cancel). Nem olvastam utána, h először deauthorizálni kell az itunesba és utána elméletileg engedi a telóról visszaszinkronizálni a dolgokat a gépre (kimentettem a régi Itunes mappát a programfileból de nem tudom h ér e valamit). Utólag lehet? Vagy erre valami megoldás? A lényeg h az itunest kéne szinkronizálni a telommal. Playlistet, képek, zenék, progik! Rem lehet ha nem akkor egy darabig nem fogom használni az itunest az tuti 😀 maradnak ezek a progik zenék képek minden 😀 nem kezdem a szenvedést előröl. 1-2 napom rámenne!

    Köszi szépen!

    Zoli

  24. @energiez: keresem a jo szot, ami nem okoz fajdalmat… 😉 de ez sztem buko..

  25. @energiez: ha visszateszed az itunes music mappát a profilodba, majd úgy telepíted fel az itunes-t, akkor elég neki egy authorize. én minden reinstall után ezt teszem, és megmarad minden.

  26. @energiez: jaaaa, hogy az itunes music mappa nincs lementve neked? mert akkor tényleg bukó…

    alapból itt szokott lenni:
    xp alatt asszem itt –> c:\documents and settings\[felhasználóneved]\documents\my music\itunes (vagy vmi ilyesmi)
    vista, win7 –> c:\users\[felhasználóneved]\music\itunes

    ha ezt a mappát nem mentetted le, és nem másoltad vissza reinstall után, akkor valóban bukó…

  27. Köszi szépen a gyors választ! Hát a profilomból nem mentettem ki az itunes mappát :(:(:( az kimaradt szal buktammmm….. WÁÁÁÁÁ 🙁 na mind1. Mostmár tudom h ezt kell kimenetni következőre! Thx mindenkinek

  28. @energiez: sztem mindig a teljes profil mappádat mentsd ki reinstall előtt. lesz benne sok szemét, de legalább tuti meg lesz minden. reinstall után visszapakolod a dolgaidat, aztán ha minden oké, akkor törlöd a lementett mappát, vagy bezippeled, és kiírod dvd-re, vagy valami. inkább többször legyen meg valami, mint egyszer sem.

    a telóról amúgy az itunes auth után le tudsz szedni pár dolgot, app-ok, néha zenék is: szakítsd meg a szinkronizálást, majd katt jobb gombbal a bal oldali listában a telóra, és transfer purchases. talán leszed pár dolgot, de csak egy tipp…

  29. leszed pár dolgot: a telón rajtamarad, csak átmásolja a gépre is 🙂

  30. de lehet itunes belul import-exportalni library-t és akkor még neked masolgatni se kell .. csak az az 1fajl kell majd késobb amit az itunes készit a library-rol.

  31. @jadeye: OFF Csak megjegyzés. Alpha-s png-ket IE6 egyszerűen nem jelenít meg. (mmint azon részeit ahol nem 100%), Tudom, nagyon sok webfejlesztő a halálba kívánja már, de a felhasználók igen tetemes része még mindig IE6-ot használ. Ajánlom ilyen helyzetekre a gif formátumot. Csak 8bites színmélység, de ugyanúgy tud alpha-t is és a te blogodra pont megfelelő, mert az említett képekben (fekete-fehér keretek) nincs sok szín szerencsére.

  32. @hawaiii: OFF Közben rájöttem, hogy meg kéne néznem a (ie6-os) stíluslapodat és látom orvosolva van a probléma (egy talán amúgy is egyszerűbb módszerrel) . Szóval én kérek bocsánatot. Ennek ellenére, nekem 7es melletti ie6-on nem látszódnak. :-S
    — Off terminated —

  33. @hawaiii: Még vlmi, mielőtt mindenki hülyének néz xDD
    Szóval még nem használtam gif-et, csak tudtam, h annak is van átlátszósága, de azt nem, h mindössze annyi, h egy képpont teljesen átlátszó-e vagy sem.
    Nah ez a 3 hozzászólás arra volt jó, hogy röhögjetek egy jót és elbeszélgessek magammal…
    — this.Off terminated for good —

  34. @hawaiii: mire nem jó ez, látod… 😀

  35. jó leírás. 😉

  36. My number opció eddig is volt, talán még a 2.0 előtt is….

  37. @David: igen, de eddig csak akkor írta ki, ha a számod hozzá volt adva a SIM “own numbers” regiszteréhez, pl motorola telefonokban meg lehetett ezt csinálni.

    ugyanakkor a 3.0-ában már szerkeszthetőként jelenik meg a dolog, tehát ha a SIM-en eddig nem szerepelt a saját szám, akkor mostmár hozzá tudod adni.

  38. igen, ahogy már olvastam… nekem is 2.2 -m van, és nekem is kék pötty van a google maps -on.. azon kívül már ebben is, és úgy emléxem, h korábban is kiírta, magától tudta a “My Number” funkciót… talán már a legelejétől kezdve!

  39. @jadeye: ja értem! akkor elnézést, de a kék pont akkor is így volt már! 🙂

  40. @sxtn: 3G iPhone-on igen, ott kék pont van, de itt változatlanul 2G iPhone-ról van szó. ott nincs kék pont 3.0-áig!

  41. @iphone: valóban lehet export/importálni. de az a fájlokat nem viszi át. tehát ha sikerült törölnöd az iTunes Music mappát, akkor hiába van meg az export fájl, az nem tartalmazza a zenéket, appokat, stb, csak azt, hogy mi volt hozzáadva. így utána importálhatod, de hiába, ha a tényleges fájlok közben törölve lettek…

  42. Hello all! Ha valakinek hasonló gondja akadt mint nekem, nevezetesen újrarakta a rendszert és le kéne menteni a telóról gépre a zenéket, videokat stb akkor : CopyTransSuite! Legalább is több mint a semmi! 🙂

  43. hola,
    vki tudna nekem segíteni 2.2.0-ás iPod fájlrendszerébe hogyan lehet belenyúlni? mmint csak egy két fájlt kéne felmásolnom rá de kéne egy kis segítség. köszi előre is:)

  44. nekem nagyon bejön ez a 3.0! Eddig nem fagyott! 2 napja van fent! a youtube nem működik. ez zavar csak. Ha valaki tud rá gps progit akkor írja le hogy kell feltenni!
    csákó
    My God: iPhone

  45. srácok én sík hülye vagyok hozzá…
    lefagyott, most mit csináljak?


Add a Comment