fbpx Skip to content

Az Apple a magyar idő szerint szokásos este 7-kor kiadta az Apple Watch számára az első, 1.0.1-es szoftverfrissítést. Attól függetlenül, hogy maga az óra egyébként nem tud (még) magyarul, a frissítés részleteit az Apple magyarra is lefordította.

Watch_OS_1.0.1_04

A frissítés mérete 51.6MB, és az iPhone-on található Apple Watch alkalmazás Általános / Szoftverfrissítés menüpontjában érhető el, tehát OTA frissítésként. A telepítéshez az óra legyen a telefon közelében, legalább 50% töltöttséggel rendelkezzen, és legyen töltőre téve.

A frissítés részleteiben az Apple a következőket írja:

Watch_OS_1.0.1_02 Watch_OS_1.0.1_01

Ez a kiadás teljesítményfejlesztést és hibajavításokat tartalmaz, többek közt a következőket:

A következők megnövelt teljesítménye:

  • Siri
  • Állási tevékenység mérése
  • Beltéri biciklizéssel és evezéssel elégetett kalóriák kiszámítása
  • Távolság és tempó mérése kültéri gyaloglásnál és futásnál
  • Kisegítő lehetőségek
  • Más gyártók alkalmazásai

Új Emoji-karakterek megjelenítésének támogatása

További nyelvek támogatása:

  • Brazil portugál
  • Dán
  • Holland
  • Svéd
  • Orosz
  • Thai
  • Török

A frissítés letöltése után az óra még feldobja, hogy kívánjuk-e telepíteni a frissítést, ami nagyjából 15 másodpercen belül egyébként magától el is indul – viszont a Not Now gombbal ezt átmenetileg elhalaszthatjuk:

Watch_OS_1.0.1_03

Ezután az órán a cikk elején lévő képen látható alma logó, és az azt körülvevő folyamatjelző karika látható, ami nagyjából 10 perc alatt megy körbe, ezt követően az óra még újraindul, és már az új verzió köszönt minket. Az 1.0.1 buildje 12S632, míg az 1.0-é 12S507 volt egyébként.

Újdonságok

Némileg megváltozott a töltés visszajelzése. Eddig ha töltőre tettük az órát, csak annyit írt ki, hogy Charging, mostantól azonban már az aktuális töltöttség értékét is írja egy folyamatjelző karikával – balról az 1.0, jobbról az 1.0.1:

Apple_Watch_charging Watch_OS_1.0.1_05

Magyar nyelv tehát egyelőre még nincs, de ha ilyen gyorsan belekerült hét új nyelv támogatása, várhatóan a magyarra sem kell már sokat várni – ugyanakkor ez továbbra sem jelenti sajnos a magyar Siri vezérlést még, pedig az igazán nagy újdonság az lenne.

Olvasd el a hozzászólásokat is

11 Comments

  1. Az ios 9-be biztos tesznek uj nyelveket,hatha a mienk is kozte lesz.remeljuk nem kell varni a watch 9-ig

  2. A kisegítő lehetőségeket bemutatjátok valamikor?

  3. iOS 9-be minek rakjanak bele nyelveket? 🙂 iOS-ban van magyar és nem az iOS tartalmazza az óra nyelveit hanem az óra OP rendszere a watch OS.

  4. @farkas63: szerintem Siri nyelvre gondolt (nem a diktálásra, hanem az utasításvezérlésre).

  5. Sziasztok kis tapasztalat a frisités után jobban birja a watch akuja kb 20%al!

  6. Már bocs, de még alig jelent meg ez az óra és máris új szoftververziót adtak ki rá. Ez most komoly? Mert ez így nagyon komolytalannak tűnik. Erre is havonta fognak kiadni újabb verziókat, mert kiderül, hogy ez is rossz meg az is rossz? Jézusom… Nekem így az egészből annyi jött le, hogy gyorsan piacra dobtak egy órát, aminek még közel sincs kész a szoftvere. És most ettől ujjongani kéne? Most úgy őszintén kérdezem.

  7. “Némileg megváltozott a töltés visszajelzése.” – Úgy tűnik almáék nagyon nincsenek a helyzet magaslatán. Úgy néz ki az egész, hogy “csináljunk valamit, aztán majdcsak lesz valahogy” . Nekem már egy jó ideje így néz ki az Apple szoftverfejlesztése.

  8. Igen a Sirire gondoltam.

  9. Nekem sajnos nem megy a frissítés. Percekig csak keresi a szoftverfrissítés, de nem történik semmi. Mi lehet a gond?

  10. Majd egyszer kipróbálok talán egy ilyet, DE VÁGYNI NEM VÁGYOM RÁ, HOGY EGY ILYENEM LEGYEN. Frissítés frissítést követ. Az ios 8-as szériában ez tényleg havi színten ment. Talán most van egy két hónapnyi lélekzet vétel a 8.4-ig.


Add a Comment