fbpx Skip to content

Rendhagyó módon most nem annyira szorosan az Apple készülékeihez kapcsolódó terméket fogok bemutatni, hanem egy pénztárcát vagyis inkább egy kártyatartót. Igazából nincs egy olyan szó, ami a Trove-ot pontosan leírná, de ha tovább olvasol megtudhatod, mi is ez pontosan, illetve hogyan is kapcsolódik az Apple világához.

trove_cover

A Trove egy megvalósult Kickstarter projekt keretében létrejött, rendkívül egyszerű, kifordítható pénztárca/kártyatartó-szerűség. A pénztárca az a tárgy amit mindenhova magunkkal viszünk, ha elhagyjuk a lakást. Fém- és papírpénzt, illetve rengeteg féle kártyát szokás benne tartani, sőt, sokan még a BKV bérletet is itt tartják. Nekem is tele van a tárcám mindenféle olyan dologgal, amiről úgy gondolom, bármikor kellhet, de igazából sosem kell, de ha kiraknám ezeket, akkor biztosan másnap kellene. A sok kártya illetve akár több ezer forint értékű fémpénz miatt a pénztárcám nagy és nehéz lesz, épp ezért sok esetben nem szeretem magammal cipelni, illetve a sok nehezen és drágán újra készíthető kártya miatt nem is a legcélszerűbb mindent egy helyen tárolni.

trove_2

Továbbá vannak olyan szituációk ahova egyszerűen egy nagy, böszme tárca nem is illik, illetve nincs hely ahova tehetnénk. Ilyen például az öltönyös alkalmak, ahol talán aprópénzzel nem is annyira illik csörögni. Jó ideje már a 4-es metróval járok dolgozni nap mint nap, ahol is állandóan elő kell venni a bérletet, így azt a névjegytartómba száműztem, a tárcámat pedig tényleg csak fizetéshez veszem elő. A céges beléptető kártyám, illetve a MOL BuBi kártyám meg egy-egy nyakba akasztón lóg, hogy a táskába nyúlva könnyebben megtaláljam.

trove_3

Egy ideje már rászoktam arra, hogy ha olyan helyre megyek, ahova nem akarom a teljes tárcámat vinni, akkor a névjegytartóba átpakolom a tényleg szükségesnek ítélt kártyákat némi papírpénzzel. Valljuk be őszintén, a mindennapokhoz elég, ha nálunk van némi készpénz, bankkártya, illetve egy személyazonosításra alkalmas igazolvány. Ezek szerintem azok, amik mindenkinek kellhetnek akárhová, akármivel mennek. A talán kissé hosszúra sikeredett probléma-felvezetés után térjünk is rá pontosan, mi is ez a Trove, illetve mire is jó.

A Trove egy gumiszalag és egy bőrcsík megfelelő összeillesztéséből létrejövő hasznos kis tárgy. A gumis résznek hála többféle állásba is hajthatjuk, így más és más funkciókat tud betölteni. Lehet kártyatartó, pénztárca (csak papírpénz számára), fülhallgató tartó, de akár telefon támasz is. Igen, erre mind egy tárgy képes, a Trove.

trove_4

Három állása van a Trove-nak. Az első az alap állás, ahogyan a legtöbb esetben a honlapon a képeken és a videókon majd láthatjátok. Ez az az állás, aminél 3 „zsebe” van: 1 felülről középen és 2 alulról oldalt. Középre szoktam a kártyákat tenni és az egyik oldalsóba pedig némi készpénzt, a másik oldalra pedig a számlákat.

trove_5

A második egy kifordított állás, amit úgy lehet elérni, hogy a középső nyílásba benyúlunk és kifordítjuk a Trove-ot. Ebben a formában is középen lesz egy tárolórész, ami egy kicsit több kártya befogadására képes, mint a másik állásban lévő középső rekesz. Az előző állásban kívül a bőrcsík és a gumiszalag közé nem tudtunk semmit se tenni, most viszont akár kívül is hordhatjuk a kártyákat, vagy a pénzünket, de ami nekem sokkal jobban tetszik, az az, hogy így akár az EarPods-ot vagy bármi más fülhallgatót feltekert állapotban elhelyezhetünk. Én mindig szépen négy ujjam köré feltekerve teszem zsebre a fülesem, de még így is össze tud gubancolódni sajnos, viszont a Trove-ba téve nem.

trove_stand

A harmadik változathoz ki kell üríteni a Trove-ot, ugyanis ez az az állás, amiben a kis tárcából egy telefon állványt tudunk készíteni. Sokszor ebédelek egyedül és ilyenkor általában olvasok valamit az iPhone-omon, vagy nézek valami videót, de akár FaceTime vagy egyéb videótelefonáló alkalmazáshoz is jól tud jönni, ha kéznél van egy támasz. Az iPhone 6 és iPhone 6 Plus háza ugyebár lekerekített, ezért nem állnak meg az oldalukon, így valahogy ki kell támasztanunk, ha nem szeretnénk egész nap a kezünkben tartani. Ehhez az álláshoz a legegyszerűbb, ha az első állásból indulva csináljuk, és egyszerűen csak bármiféle átforgatás nélkül, a bőrcsíkot kihúzzuk, majd az egyik varrott rész segítségével kitámasztjuk. Egy átforgatós módszerrel is eljuthatunk egy hasonló állapotba, de abban a bőrcsík hajtása miatt álló telefon kevésbé áll meg. Az optimális harmadik változatban mind az álló, mind a fekvő telefon szépen megáll.

trove_7

Funkciók, ötlet és minőség szempontjából is páratlan szerintem a Trove. Minőséget az angol precizitás és az olasz bőr (ezt még megszagolni is jó) és gumi garantálja. A gumiszalag is elég erős és strapabíró. Elvileg középre akár 10 kártya is befér, én mondjuk úgy próbáltam, hogy középre tettem nyolcat és oldalra hármat-hármat és még ez is simán befért. Nyilván túl sok kártyával nem érdemes használni, mert akkor már praktikusabb lehet egy másik tárca, illetve sok kártya esetén biztosan ki fog tágulni és akkor utána már kevesebb kártyával nem lesz az igazi. Bármennyi pénz vagy kártya van benne, stabilan fogja azokat, így biztosan nem fog véletlenül kiesni belőle semmi se. Próbáltam kirázni belőle a dolgokat, de sehogy se sikerült, szóval ettől nem kell félni.

trove_szin

Jelenleg 20 féle Trove közül választhattok, vannak elegánsak, nőiesek, hétköznapiak, de van olyan is, ami elsőre elegáns feketének tűnik, ám a bőrcsík egyik oldala valami pimasz rikító színű. Amit én kaptam, az egy speciális változat, a Factory Edition, amit elvileg csak a Kickstarter támogatóak kaphattak és összesen csak 500 készült belőle és én a 358. boldog tulajdonosa vagyok, amit egy egyedi kártya igazol. A Factory Editiont a gyár szürke padlója és azon a sárga-fekete biztonsági csíkok ihlették. Ehhez a változathoz egy sárga kártya is jár, amin többek közt az összes dolgozó aláírása is szerepel. Minden színkombinációhoz tartozik egy kis írás, hogy mi vagy éppen kik ihlették ezeket.

trove_1

Nem tudnám megmondani, pontosan kiknek tudnám ajánlani a Trove-ot, igazából bárki kezében el tudom képzelni, persze csak a megfelelő színben, de úgy gondolom, aki ránéz és megtetszik neki, lát benne fantáziát, annak egy remek kis tárca lehet. A Trove-ot a gyártó hivatalos honlapján tudjátok megvásárolni. Érdemes további képeket és videókat, illetve a gyártási folyamatokról szóló anyagokat a honlapon megtekinteni.

Olvasd el a hozzászólásokat is

7 Comments

  1. Nagyon ötletes, de megint egy túlárazott termék, olyan, mint a Bellroy pénztárcák, amik 1-2 ötletes megoldással sokkal vékonyabbak ugyanannyi tartalom (lásd kp, kártyák, papírpénz, stb.) mellett, mint egy hagyományos tárca. Ott is az ár a gond: egy átlag Bellroy tárca 80-100 EUR, ami nevetséges, legalábbis nálunk itt keletre. Amikor megjelent egy magyar cég és árulni kezdte, akkor az FB-n 20 kommentből 18 arról szólt, hogy minek a magyarnak 100 euróért lapos tárca, mikor az átlag magyarnak amúgy is lapos a tárcája 🙂
    Itt is ez a gond… ötletes, minőségi, de 30-35 EUR egy relatíve kevés alapanyagból összerakott hétköznapi tárgyért. Persze a véleményem csak magyar vélemény, magyar viszonylatban. Minket meg pont let*jnak, hiszen mit számít, hogy a kis balkáni állam lakói megvennék-e vagy sem, ez inkább tőlünk nyugatra lévőknek szól.
    De tény, ami tény, habár nem értek hozzá, de szerintem tudnák ezt 15-20 EUR-ért is eladni úgy, hogy busás lenne rajta a haszon. Annyiért még talán idehaza is fogyna belőle.

  2. tudod ezeknek a gyártók azt nézik ha ki tudtall adni egy telefonér 6-700€ ot akkor ki tudsz adni 50€ barmiert is.

  3. Egyszer vki nezhetne azt is hany ezer ember hal naponta ehen

  4. @pergabb: Ezzel a hozzászólásoddal elég jó eséllyel indulsz Az Év Trollja díj ezüst manósapkájáért…

  5. pergabb: ha naponta ezrek halnanak meg nemsokaig lenne emberiseg :)…. ertem a celzast, de ezt pont a legrosszabb helyen

  6. Milyen más módon tudok rendelni mert nincs olyan kártyánk ami jó fizetni és így nem tudom megrendelni.
    Javaslatok?


Add a Comment