fbpx Skip to content

Eltelt (szerencsére) a karácsony és ahogy elnézem, sok-sok helyen volt igazán bőkezű volt a Jézuska, és tett a fa alá iPhone-t, iPod Touch-ot, iPad-et, és esetleg hozzájuk néhány eurós értékben Gift Card-ot. Így most főként az új tulajdonosoknak adnék pár tippet, hogy játékok terén mire is érdemes beruházni.

Angry Birds:

Tudom, hogy sokaknak a könyökén jön már ki, de ((játékidő/ár)*játékélmény) egyenlet legjobb eredményeivel az Angry Birds játékok rendelkeznek. Aranyos, hosszú ideig játszható és nagyon olcsó. Nem is igazi okosmobil tulajdonos az, aki nem szenvedte végig legalább az alapjáték össze pályáját. A játék lényege, hogy a különböző madarakkal elpusztítsuk a gonosz tojásrabló disznókat és az épületeket, amikben bujkálnak. Izgalom és kihívás van benne bőven, és biztos siker az ismerősök körében is. Az Angry Birds széria két általam ajánlott verziója az alapjáték, és a Seasons kiegészítő. Mindkét játékot ajánlatos feltenni, az alapjátékot a rengeteg pálya miatt, a Seasonst pedig a folyamatos frissítései miatt.

Angry Birds letöltése innen 0,79 euróért
Angry Birds Seasons letöltése innen 0,79 euróért

iPhone Screenshot 1

Cross Fingers:

Másik eszméletlen nagy kedvencem a Cross Fingers játék, ami 1-2 hete még ingyenesen letölthető volt az App Store-ból. Itt a különböző “fa” alakzatokat kell a megadott helyekre logisztikázni, és mindezt több nehézségi szinten a baby-től az insane-ig. Legnagyobb előnye, hogy 510 pálya áll jelenleg rendelkezésünkre, kezdve a 5-30 másodperces időt igénybe vevő egyszerűbb feladatoktól a több perces rémálmokig. Letehetetlen.

A Cross Fingers letölthető innen 0,79 eurós áron

iPhone Screenshot 3

Grand Theft Auto 3:

A híres GTA sorozat 3. része, ami 10 éve jelent meg, már iPhone-on is játszható (4 és 4S-en). A Rockstar Games kitett magáért, tehát aki szereti az akciódús küldetéseket, a 3D-s grafikát, és a hatalmas, szabadon bejárható területeket, imádni fogja. Természetesen ezt a játékstílust már többször ellopták, például a Gangstar Rio: City of Saints. De mi inkább maradjunk az eredetinél. A számítógépünkön megszokott játékélményt már utazás közben is élvezhetjük: bárhol és bármikor.

A Grand Theft Auto letölthető innen 2,39 eurós áron

iPhone Screenshot 4

Paper Toss 2:

A híres papírgalacsin-dobálós játék második része is megjelent még karácsony előtt, így ezt is élvezhetjük az ünnepi pihenés alatt. Célunk, hogy a (kezdetben) papírgalacsint a kukába pöcköljük, miközben egy ventilátor bizonyos erővel próbálja eltéríteni. Több különböző nehézségi szinttel is bővült a játék: már nem csak a távolság tud nőni, hanem például a kuka is tud mozogni. Minél nehezebb pályán találunk a kukába, anál több pontot kapunk, illetve ha sokáig nem hibázunk, még bónusz szorzókat is szerezhetünk. Végül a sok-sok összegyűjtött pontot levásárolhatjuk újabb pöckölhető dolgokra, például amerikai focilabda, kézigránát, lángoló galacsin. Természetesen az újabb extrák egyedi fizikával rendelkeznek, ami külön pirospont a fejlesztőknek.

A Paper Toss 2 letölthető innen INGYEN

iPhone Screenshot 3

Where’s My Water:

Korábban már írtunk erről a játékról, tehát értelemszerű, hogy ebben a cikkben is helyet foglaljon. A Disney szerintem legjobb iOS játéka, melyben a feladatunk nem más, mint egy elkényeztetett, enyhén sznob és hisztis csatornalakó krokodil (vagy aligátor, kajmán… tippeket kommentben szeretettel várjuk) ellátása vízzel, hogy a kis kádjában tudjon pancsolni. Ehhez nem kell mást tennünk, mint ujjunkkal asni a víznek egy csatornát, hogy eljusson a bevezetőcsőhöz és menet közben érintse a 3 gumikacsát, amivel a további pályákat érhetjük el. Összesen 140 darab kihívással állunk majd szembe a letöltés után, így nem fogunk unatkozni.

A Where’s My Water letölthető innen 0,79 eurós áron

iPhone Screenshot 3

Olvasd el a hozzászólásokat is

7 Comments

  1. Azert a Tiny Wings-et is a listara veshetted volna! :))

  2. Sziasztok!

    Elnézést a nem ide tartozó hozzászólásért, de életbevágóan fontos. Ki mit tud arról, hogy 5.0.1 alatt az sms küldés lehetetlen? Kiválasztom akinek küldeném, megírom az üzit, és amikor rábökök, hogy ‘Send’ akkor kilép. Olyan mintha összeomlana. Mi a fene ez?

    Köszi előre is!

    Üdv. Joker

  3. Ez így nem igaz, hogy lehetetlen, milliók küldenek SMS-t 5.0.1-el (köztük én is sima SMS-t és iMessage-t is), “a hiba az ön készülékében van”.

  4. Még jó, hogy 1. rész ez a cikk… Jetpack Joyride, Tiny Wings, stb még beleférne.

    Ezeket említem, mert ezek itt is voltak az oldalon említve már.

  5. Lesz még pár rész 🙂

  6. Köszi a Cross Fingerst, a lite-ot már le is szedtem csekkolni. Van már hasonló, de az csak téglalap-alapú (Unblock me), az nagyon jó, kíváncsi vagyok, itt a kavarás hozzáad, vagy elvesz az élményből…
    Az Angry birds tényleg alap, mondjuk akkor már beleférhet a Rio is, ami kicsit kilóg, de szintén van benne 1-200 pálya.

  7. Akkor én semmirekellö okosmobil tulajdonos vagyok. Engem a birds nem köt le max az első fejezetet ha végigvittem.
    Miert van az, hogy nem tud egy ertelmes magyar mondatot publikalni iphonerol az ember?!?


Add a Comment