fbpx Skip to content

Pár héttel ezelőtt még az iPhone 4S-t hasonlítgattuk más kamerákkal, sőt még egy Canon 5D MarkII-vel is, hogy az iPhone 4S szebb képeket készít. Természetesen ez nem igaz, mindkét eszköz máskor és másra jó, de egy alapigazság van: hogy mindig az a legjobb fotós eszköz, ami éppen nálad van. 🙂 Mi van akkor, ha éppen egy iPhone van nálad? Abból is a legjobbat tudod kihozni. Természetesen ha nem profi fotós vagy, akkor érdemes alkalmazásokat használni erre. Most nem ezekre az alkalmazásokra térnék ki, hanem nézzük meg, hogyan csinálják a profik, ha kezükbe kapnak egy iPhone-t. Itt láthattok majd iPhone 3GS-t és iPhone 4-et is, bemutatni, hogy az iPhone-nal is képesek vagyunk profi képeket készíteni adott körülmények között. Csak kreativitás szab határt!

Bónuszként pedig egy iPhone music videó! 🙂

Apropó! Ha már fotózás, akkor a SzifonStoreban is elérhető 1-1 fotós kiegészítő az iPhone-hoz. Különösen ajánlom a Rollei Tele/Fish objektív szettet, itt még állványt is kapunk hozzá:

Olvasd el a hozzászólásokat is

15 Comments

  1. Nem nagyon értem, ezt az alkalmazások nélküliséget. Minden képnél megmutatja a nyers képet és a végeredményt. Nincs ezzel semmi gond, de akkor nem értem a dolgot. Ahogy látom ő Photoshopot használt, pedig az utómunkái 90%-át tudja a camera+ is. Tehát pont az lenne a nagy szó, hogy nem kell hozzá gép, a telefonból kijön a profi kép pár alkalmazás segítségével. A Camera+ 1000 forint alatt szokott lenni, a PS pedig 200 000 felett… 🙂

  2. Nem kell hozzá más, csak 2 egyméteres tányér, egy szintén ekkora háttér, két segítő, egy laptop, egy állvány, meg megfelelő fényviszony, és az alap iPhone kamera.

    De a lényeget értjük, szeretjük az iPhone-unkat 🙂 Tényleg szép képek

  3. Egy laptop egy fotóretus programmal?
    Hmmm, az tényleg jobb, mint egy fotós alkalmazás a telefonra 🙂

    Állványt szemmel láthatólag nem használt, mert elég fényre volt.

  4. @Lovi:
    lol csak ami éppen nálad szokott lenni…

  5. Lehet h az iphone beépített fotojavítója és nem ps. De én annyira nem értek hozzá h igy ránézésre különbséget tegyek. Amugy javitás nélkül is elég fasza képek!

  6. @Mateo87:
    LOL, ez tényleg elég nagy 🙂

  7. @Mateo87: Jézusom 😀 Gratulálok a Photoshop mesternek 😀

  8. Vett már valaki Rollei kiegészítőt közületek? Esetleg valaki a szifon csapatból próbálta? Megtetszett ez a cucc, de megnéznék 1 nyers képet mind2 obival.

  9. @Kovi87: jó a kérdés!:) erre én is kíváncsi lennék, hogy mik a tapasztalatok, vélemények, stb.

  10. @Kovi87: +1:) egy cikket megérne 😉

  11. Ez ékes bizonyíték arra, hogy aki ért a fotózáshoz, az egyszerűbb gépekkel is tud minőségi képeket készíteni. Még mindig nem hiszik el sokan, hogy nem a drága géptől lesz valaki jó fotós. iPhone 4s kamerája simán tudja, amit a kompakt gépek. Márpedig azokkal is lehet baromi jó fotókat csinálni, ha valaki ért a fényképészethez. A hozzáadott tudás a lényeg – ezeknél a videóknák is látszik.

  12. Nekem nagyon kevés kép tetszett főleg a második videóból. Túl sok retusálás és színkorrekció volt, nem láttam művészinek. Én ritkán javítom a képeit az iphone kamerájának, ugyanis természetes körülmények között nincs nálam se derítőlámpa, se tányér. Rossz forrásból szoltam csak állítani.

  13. Már csak azt nem értem, h ha valaki profi fotos, miért használ fotozáshoz Iphonet? Mivel tudjuk, h az Iphone csak hobby fotozásra jó.. Hiába teszünk mindenféle obijektívet rá.. Az érzékelő adott… Már a belépő szintű tükörreflexes gépek is 10000x jobb képet csinálnak… Ezek a cuccok hobbynak jók, de semmi több, az átlagember nem vesz ilyent mert túl nagy, h mindig nála legyen.. Aki meg Profi és ilyenel fotóz…. Akkor az az Ő döntése 😀 😀


Add a Comment