fbpx Skip to content

Ahogy azt a @Starking is megerősítette, új garanciális feltételek vonatkoznak az Apple telefonjaira.

A minap égett el egy jóbarátom iPhone 3GS-ének alaplapja és megpróbáltam utánajárni ,hogy milyen úton-módon lehet megoldani a szervízelést, mivel USA-ban lett vásárolva, és így elméletben érvényes rá a “világgarancia”. Magyarországon a StarKing a hivatalos márkaszervíz, akiknél elméletben érvényesíteni lehetne a világgaranciát. Azonban az Apple 2011. Feb. 14.-ével megszüntette az iPhone-okra érvényes világgaranciát, tehát, Magyarországon csak az Európai Unión belül vásárolt telefonokat lehet térítésmentesen szervízeltetni, amennyiben azok még garanciásak. Utánajártam és a végfelhasználói szerződés garanciális feltételek részében benne van, hogy az aktiválással elfogadom ,hogy az Apple egyoldalúan bármikor módosíthatja a garanciális feltételeket. (Istvan60)

Olvasd el a hozzászólásokat is

38 Comments

  1. Hát ez nem jó hír, szerencsére Angliából van az én darabom 🙂

  2. Hát szerintem ez már várható volt. Nekem is nem egy ismerősöm van aki amcsiban vette mert ott olcsóbb és ezzel ezt akarja kikerülni szerintem az Apple.

  3. Enyém hál istennek Hollandiából van 🙂 (decsak március elejéig mar 🙁
    )

  4. ohh, én a T-mobile jóvoltálból már a 3. GS-em nyúzom, az elsőt valamikor 2009 őszén vettem. 😀

  5. iPadre is megváltozott?

  6. csak EU, vagy EU+svájc+norvégia?

  7. Es ha vasaroltal plusz egy ev Apple Care vilaggaranciat kulon? Akkor mi van?

  8. Ez úgy lett volna korrekt, hogy ‘mától’ nem érvényes a garancia, nem hogy visszamenőleg.
    bár senki nem mondta, hogy steve jobs, meg a bandája korrekt…

  9. @Superxaba: az hogy 2 napja tortent a valtozas es itt csak ma jelent meg a hir rola az szerintem nem jelenti azt, hogy visszamenolegesen szuntettek meg a garanciat

  10. @Vucctok: pedig nekem az jön le a szövegből.

  11. @talamasca: arra nem, az iPad és az iPodok továbbra is világgaranciásak.

  12. a szövegből számomra is az derül ki h teljesen megszüntették…. 2hónapos a kanadai iPhone 4-em.. ez most pont jól jött… 😛

  13. Nekem is már a 3. 3GS-em van 🙂 2009be lett vásárolva most cserélték ki hónap elején harmadjára, és a vicc, hogy eleve olyat adtak aminek recseg ropog a háta a töltőnél… de majd csak akkor viszem vissza ha valami baja lesz, vagy majd ha 4.3-ra kijön a jb 😀 Mert ha úgy kapnám vissza hogy 4.3…..

    ” recseg ropog a háta a töltőnél” – ez minek a tünete egyébként?

    Hátlaprepedés? Azt is kicserélik ha jól tudom nem.. ?!

  14. Dejó hogy az enyém Írországból van

  15. És annak utána jártatok, hogy JB után elveszik a garanciát?
    Hiába lett restore a készüléken, az egyik szervizben programmal mégis látszott, hogy Jailbreakekelve volt a készülék.

    Mint írtam, ez teljes restore után fedezték fel, és visszavonták a garanciát.
    Mindez a starking üzletben!

  16. Pontosabban: Magyarországon kívül vásárolt Eu-s telefonok.

    Ha itthon vetted mondjuk vodánál és elmész a starkingbe ott azt fogják mondani hogy csak külföldön de euban vásárolt telefont szervízelnek, hazai szolgáltató telefonjához nem nyúlnak.

    Érdekes. Szal ha valaki nem üzletből hanem magánszemélytől vásáol hazai telót, akkro a garilevél nélkül ne vegyen, mert “kamu” h bármelyik szervízben megcsinálják ha gubanc van.

  17. sziasztok! Lehet h hülye kérdés de vettem itthon egy szifont tavaly decemberben és meghibásodott, kicserélték egy újra júliusban. Aza kérdésem hogy akkor a garancia az újra megint egy év , szóval nyárig van vagy akkor most már decemberben lejárt?

  18. @chips:

    Jó lenne erről egy hivatalos információ.
    Mi a véleményetek ?

  19. Sziasztok! Off bocsi…
    A minap azt tapasztaltam néhány kamerát használó proginál, hogy csatlakozik
    a nethez azaz megosztja privát kèpeinket az interneten engedély kérés nélkül! Jailbreakolt készülékemen tüzfalat használva vettem èszre. Nem tudom ennyit az adatvédelemről? az app store-ról töltöttem a progikat!

  20. @dvsc12:
    Újra egy év.
    De időutazó vagy? 🙂
    Tavaly December..utána Júliusban kicserélték..áruld el a receptet. 🙂

  21. @chips:
    ja bocsi tavaly előtt:) csak még nem egészen vagyok 2011ben:P
    de köszi a választ:)

  22. @lambdacore:

    Ne haragudj, de, hogy tudtál külön garanciát vásárolni?

  23. a hírben csak szifonról van szó. ipod-ra is vonatkozik?

  24. @dvsc12:
    Pedig de jó lenne egy időgép. 🙂

  25. ez amerika…

  26. @KillerTeam: okboccs…nagyából végig scrolloztam….

  27. @chips: Ez komoly? Én még tavaly vittem vissza kétszer a 3G-met a t-mobileba, mindig JB-elve volt (igaz, mindig restoreoltam előtte) de nem szóltak nekem semmit.

    más:
    Az normális, hogy ha kb 10percig megy a kamera az iphone 4-en akkor elkezd melegedni a kamerája?

  28. @gabor94:

    Ez így kizárt, mivel restore-nál mind a root mind a mobile partíció teljes tartalma törlésre kerül, így utólag lehetetlen megmondani hogy volt-e jb-elve, KIVÉVE ha az user visszaállította az iTunes backupot a jailbreakelt rendszerről. (amit nem szoktunk egyébként se, mert problémákat okozhat. egyébként ilyenkor magák a Cydiás appok nem kerülnek vissza, viszont a beállításai igen és az egyéb jb-s fájlok tehát így azért már megállapítható)

    Sokszor leírtuk már, de most mégegyszer: ha valaki DFU-ból restore-olja az iPhone-ját és nem állítja vissza a backupot hanem gyári állapotban viszi akkor lehetetlen megmondani, hogy volt-e jailbreakelve.

    Aki ettől eltérőt állít, annak nincs igaza, hiszen egyszerűen nincs mód erre, nincs mód bizonyítékot keresni/találni ha le lett formázva a teló.

    Azt pedig nem hiszem, hogy adatvisszafejtő programokkal próbálkoznának visszanyerni a törölt adatokat. (mint tudjuk, erre megoldás lenne a 3GS/4-en használatos Erase Data, ami a titkosítási kulcsot törli így kvázi lehetetlen visszanyerni az adatokat a kulcs nélkül, csak ezt jailbreakelt eszközön nem szabad használni)

    A másik kérdésedre:
    Nem tapasztaltam még ilyet. De szerintem normális dolog, nem kifejezetten a kamera hanem a hátlap melegedhet (így a kamerát is melegebbnek érezheted) mert a hátlap ilyenkor egyfajta hőleadó felületként használatos (Az Apple szerint.)

  29. Nincs az az Amerikai jog ami visszamenőleg ezt megengedné. Képzeld el, hogy megveszed, mint világgaros cumó. Majd ja bocs mégse. Ez mi a pöcs?
    Ki van zárva hogy a nagy Amcsi idióták ezt lenyeljék.
    Mondjuk én még mindig feldughatom magamnak a szifont, mert nincs unlcock. Ha pedig az ATT is korrekt lenne ki is fizetném a függetlenítést, de esélyt se adnak rá, pont leszarják.
    @Jadeye: Pliz kérdezz után, hogy egyáltalán lesz e unlcok, mondjuk 30 napon belül. Ha nem lesz akkor tudok egy eladó szifont, mert nem jó semmire, megy az ebayre. Innen is üzenem a Telenornak hogy bááááááááá….

  30. @AkarmI: sajnos hiába kérdezném meg magától a devteamtől, egyrészt értelemszerűen nem mondanák meg, hogy ha lesz is, akkor mikor. másrészt ha meg is mondanák, akkor meg én sem árulhatnám el. sajnos ez ilyen lutri volt mindig is.

    de amúgy azt mondták, hogy valami lesz, de lehetséges, hogy csak a 4.3 megjelenése után. egyelőre várni kell. :/

  31. T-mobilnál vásárolt 3gs-re mennyi gari van? 1 v 2 év?

  32. @davcse: náluk lehet külön ilyen készülékbiztosítást kötni külön, lopás vagy károsodás esetén (természetesen plusz pénzért), a gari viszont a hűségtől függ szerintem..

  33. @davcse:
    1 év a garancia, ha nem vettél hozzá kiegészítő biztosítást. (Nem függ a hűségtől.)

  34. son of a b..ch! :/

  35. Iphone 4 már 2db erőteljesen világitó pixel hibám van nagyon zavaró tudja valaki hogy kijelzőt cserélnek vagy adnak egy új telefont gyárilag független és Anglia a vásárlás.

  36. Ez simán felháborító. Azt nem tudjátok, hogy ez csak Mo-ra igaz ? Tehát mondjuk Bécsben garis a készülék ? Egyre jobban érik bennem, hogy a köv. telefonom Android lesz…

  37. @i4user:
    Sajnos Én is találkoztam ilyennel. 🙁 Elküldték az illetőt a magyarországi szervízből. Feltették a készüléket gépre, kiírta, hogy jailbreak-elve volt és mondták neki, hogy vigye vissza amerikába, ott legális a jb, itt nem. 🙁 És nem javították a készülékét. Ugyanezt mondtam neki, hogy egy rendes restore után lehetetlen megmondani. De egy dologra nem gondoltam csak. Mi van akkor, ha a telefon valahogyan eltárolja a restore időpontját. Ez az egy amivel meg lehet fogni a telefont. Persze “régi” I4-es volt és 4.0.1-et tett vissza, mivel régi bb vana telón. “tökéletesen” gyári lett a teló, minden klappol, egyetlen egy dolog nem, hogy “elvileg” most nem tudna sehogy 4.0.1-et telepíteni. 🙂 Csak erre jutottam, hogyha a teló a restore.al teljesen gyári lesz, akkor csak a restore datumát és az oprendszer verziójából lehet kalkulálni. De ez csak elmélkedés…. 🙂


Add a Comment