Szifon.com https://szifon.com Mon, 20 Feb 2017 13:12:13 +0000 hu-HU hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.7.2 https://szifon.com/wp-content/uploads/2015/11/cropped-apple-touch-icon-180x180-32x32.png Szifon.com https://szifon.com 32 32 Kipróbáltuk a második generációs FLIR ONE hőkamerát https://szifon.com/2017/02/20/kiprobaltuk-a-masodik-generacios-flir-one-hokamerat/ https://szifon.com/2017/02/20/kiprobaltuk-a-masodik-generacios-flir-one-hokamerat/#respond Mon, 20 Feb 2017 13:12:13 +0000 https://szifon.com/?p=85672 Még 2014 végén próbáltuk ki a FLIR első hőkameráját az iPhone 5 és iPhone 5s készülékekhez, aminek a FLIR ONE nevet adták. Ezzel egy nagy probléma volt: mivel tok formába “öntötték”, így az iPhone 6 megjelenésével használhatatlan volt az új készülékekkel. Ezt a FLIR is felismerte, és nem sokkal később piacra dobta a kamera második kiadását, ami már […]

The post Kipróbáltuk a második generációs FLIR ONE hőkamerát appeared first on Szifon.com.

]]>
Még 2014 végén próbáltuk ki a FLIR első hőkameráját az iPhone 5 és iPhone 5s készülékekhez, aminek a FLIR ONE nevet adták. Ezzel egy nagy probléma volt: mivel tok formába “öntötték”, így az iPhone 6 megjelenésével használhatatlan volt az új készülékekkel.

Ezt a FLIR is felismerte, és nem sokkal később piacra dobta a kamera második kiadását, ami már nem egy tok volt, így bármely, Lightning-csatlakozós vagy mikro-USB-s készülékkel összeköthetővé vált, még akár saját tok használata mellett is. Most ezt a második generációs modellt próbáltuk ki – és a FLIR-nél már megjelenésre vár a harmadik generáció.

(tovább…)

The post Kipróbáltuk a második generációs FLIR ONE hőkamerát appeared first on Szifon.com.

]]>
https://szifon.com/2017/02/20/kiprobaltuk-a-masodik-generacios-flir-one-hokamerat/feed/ 0
iSamurai – kedvezményes iPhone 6 érintő és kijelző csere https://szifon.com/2017/02/20/isamurai-kedvezmenyes-iphone-6-erinto-es-kijelzo-csere/ https://szifon.com/2017/02/20/isamurai-kedvezmenyes-iphone-6-erinto-es-kijelzo-csere/#respond Mon, 20 Feb 2017 09:12:36 +0000 https://szifon.com/?p=85631 Egy kezem meg tudom számolni, hogy eddig az összes Apple termékemet hányszor ejtettem el, mégis épp a minap szerettem volna elővenni a zsebemből az iPhone 7-esem, mikor egyszer csak kiesett a kezemből. Meg kell, hogy mondjam őszintén, eléggé megijedtem, hogy lehet az üvegnek annyi. Szerencsémre nem így történt és a tok megvédte minden külső behatástól a […]

The post iSamurai – kedvezményes iPhone 6 érintő és kijelző csere appeared first on Szifon.com.

]]>
Egy kezem meg tudom számolni, hogy eddig az összes Apple termékemet hányszor ejtettem el, mégis épp a minap szerettem volna elővenni a zsebemből az iPhone 7-esem, mikor egyszer csak kiesett a kezemből. Meg kell, hogy mondjam őszintén, eléggé megijedtem, hogy lehet az üvegnek annyi. Szerencsémre nem így történt és a tok megvédte minden külső behatástól a készüléket. Nekem mázlim volt (vagyis inkább jól véd a gyári bőrtok), viszont sokatoknak biztos vagyok benne, hogy most is épp egy törött kijelzős iPhone lapul a zsebben.

Egyértelműen az egyik leggyakoribb javítás, amit a szervizünkben kérni szoktatok, a kijelző csere. Egy nem működő gombbal, jack csatlakozóval, gyorsabban merülő telefonnal még el lehet lenni egy ideig, de a kijelző az, ami lényegében megtestesíti a telefont és ha ezzel van valami gond, akkor az bizony nagyban rontja felhasználói élményt, nemcsak ránézésre, hanem tapintásra is.

(tovább…)

The post iSamurai – kedvezményes iPhone 6 érintő és kijelző csere appeared first on Szifon.com.

]]>
https://szifon.com/2017/02/20/isamurai-kedvezmenyes-iphone-6-erinto-es-kijelzo-csere/feed/ 0
Logitech Harmony: irányítsd a lakást az iPhone-odról https://szifon.com/2017/02/19/logitech-harmony-iranyitsd-a-lakast-az-iphone-odrol/ https://szifon.com/2017/02/19/logitech-harmony-iranyitsd-a-lakast-az-iphone-odrol/#comments Sun, 19 Feb 2017 13:14:53 +0000 https://szifon.com/?p=85640 Korábban már írtam az okos otthonomról, most ki szeretném emelni az egyik legfontosabb komponenst. A Logitech Harmony tulajdonképpen egy infrás, Wi-Fi-s egység, mely előre beprogramozható, ezért bármilyen infrás készüléket képes irányítani. Ezt működés közben úgy kell elképzelni, hogy az előre beprogramozott távirányítók helyett a Harmony küldi ki azt az infra jelet, amit szeretnénk. Ezért az […]

The post Logitech Harmony: irányítsd a lakást az iPhone-odról appeared first on Szifon.com.

]]>
Korábban már írtam az okos otthonomról, most ki szeretném emelni az egyik legfontosabb komponenst.

A Logitech Harmony tulajdonképpen egy infrás, Wi-Fi-s egység, mely előre beprogramozható, ezért bármilyen infrás készüléket képes irányítani. Ezt működés közben úgy kell elképzelni, hogy az előre beprogramozott távirányítók helyett a Harmony küldi ki azt az infra jelet, amit szeretnénk. Ezért az iPhone-unkról irányíthatjuk a TV-t, a Hi-Fi-t, a lámpákat, az Xbox-ot, az erősítőt, a klímát, és tulajdonképpen bármilyen eszközt, aminek van távirányítója.

(tovább…)

The post Logitech Harmony: irányítsd a lakást az iPhone-odról appeared first on Szifon.com.

]]>
https://szifon.com/2017/02/19/logitech-harmony-iranyitsd-a-lakast-az-iphone-odrol/feed/ 15
Apple videók az iPad Pro-ról https://szifon.com/2017/02/19/apple-videok-az-ipad-pro-rol/ https://szifon.com/2017/02/19/apple-videok-az-ipad-pro-rol/#comments Sun, 19 Feb 2017 10:14:36 +0000 https://szifon.com/?p=85598 Az iPad Pro lassan tényleg kiválthatja a laptopot bizonyos esetekben, erről írtunk múlt héten cikket, amiben részletesen beszámolunk arról, hogy mire használható a készülék egy billentyűzettel. Az Apple időközben úgy döntött, hogy feleleveníti a Mac vs PC reklámsorozatát, azonban most már valós, twitteres szereplőkkel. A videókban egy-egy tweet látható, ahol “panaszkodnak” az emberek, hogy ez és […]

The post Apple videók az iPad Pro-ról appeared first on Szifon.com.

]]>
Az iPad Pro lassan tényleg kiválthatja a laptopot bizonyos esetekben, erről írtunk múlt héten cikket, amiben részletesen beszámolunk arról, hogy mire használható a készülék egy billentyűzettel.

Az Apple időközben úgy döntött, hogy feleleveníti a Mac vs PC reklámsorozatát, azonban most már valós, twitteres szereplőkkel. A videókban egy-egy tweet látható, ahol “panaszkodnak” az emberek, hogy ez és az nem működik megfelelően az aktuális, nem iPad Pro készülékükkel. Erre az Apple rögtön válaszol, hogy az iPad Pro-n természetesen ez is működik. Összességében szerintem hasonlít a klasszikus Mac vs PC sorozathoz, de annyira nem lett jó. Nézzétek meg a videókat.

(tovább…)

The post Apple videók az iPad Pro-ról appeared first on Szifon.com.

]]>
https://szifon.com/2017/02/19/apple-videok-az-ipad-pro-rol/feed/ 13
“Titkos” Apple tok, amiben az iPhone prototípusokat szállítják https://szifon.com/2017/02/18/titkos-apple-tok-amiben-az-iphone-prototipusokat-szallitjak/ https://szifon.com/2017/02/18/titkos-apple-tok-amiben-az-iphone-prototipusokat-szallitjak/#comments Sat, 18 Feb 2017 12:52:22 +0000 https://szifon.com/?p=85611 Emlékszünk még a kiszivárgott az iPhone 4-re, amikor a készüléket elhagyták egy bárban? Na ilyen most már viszonylag nehezen fordulhat elő az Apple szabályai miatt, de még mindig találkozhatunk olyan érdekes, egyedi megoldásokkal, amik meglepnek minket. Sonny Dickson ismét egy érdekes dolgot publikált. A fenti képen egy speciális tokot láthatunk, amit az Apple használ arra, hogy az […]

The post “Titkos” Apple tok, amiben az iPhone prototípusokat szállítják appeared first on Szifon.com.

]]>
Emlékszünk még a kiszivárgott az iPhone 4-re, amikor a készüléket elhagyták egy bárban? Na ilyen most már viszonylag nehezen fordulhat elő az Apple szabályai miatt, de még mindig találkozhatunk olyan érdekes, egyedi megoldásokkal, amik meglepnek minket.

Sonny Dickson ismét egy érdekes dolgot publikált. A fenti képen egy speciális tokot láthatunk, amit az Apple használ arra, hogy az új, prototípus készülékeket utaztassa. A tok semmi másra nem alkalmas, csak arra, hogy ne lássuk a telefont kívülről, illetve a sárga szalagoknak köszönhetően a cég tudjon róla, ha valaki kinyitja.

(tovább…)

The post “Titkos” Apple tok, amiben az iPhone prototípusokat szállítják appeared first on Szifon.com.

]]>
https://szifon.com/2017/02/18/titkos-apple-tok-amiben-az-iphone-prototipusokat-szallitjak/feed/ 1
Új iPhone 7 Plus Apple reklám, ezúttal Brazíliából https://szifon.com/2017/02/18/uj-iphone-7-plus-apple-reklam-ezuttal-braziliabol/ https://szifon.com/2017/02/18/uj-iphone-7-plus-apple-reklam-ezuttal-braziliabol/#comments Sat, 18 Feb 2017 08:16:38 +0000 https://szifon.com/?p=85547 Az Apple ezen a héten kitett magáért. Rengeteg új reklám videót osztott meg velünk, a legfrissebb pedig egy bő 3 perces brazíliai karnevál videó. Több szempontból is érdekes ez a reklám. Egyrészt egy speciális stop-motion technikával készült, amit láthattok is a videóban. Másrészt pedig legalább 500 képet készítettek kizárólag az iPhone 7 Plus portré módjával. […]

The post Új iPhone 7 Plus Apple reklám, ezúttal Brazíliából appeared first on Szifon.com.

]]>
Az Apple ezen a héten kitett magáért. Rengeteg új reklám videót osztott meg velünk, a legfrissebb pedig egy bő 3 perces brazíliai karnevál videó.

Több szempontból is érdekes ez a reklám. Egyrészt egy speciális stop-motion technikával készült, amit láthattok is a videóban. Másrészt pedig legalább 500 képet készítettek kizárólag az iPhone 7 Plus portré módjával. Nézzétek meg a videót.

(tovább…)

The post Új iPhone 7 Plus Apple reklám, ezúttal Brazíliából appeared first on Szifon.com.

]]>
https://szifon.com/2017/02/18/uj-iphone-7-plus-apple-reklam-ezuttal-braziliabol/feed/ 3
iPhone 7 Plus fotó a Billboard magazin februári címlapján https://szifon.com/2017/02/17/iphone-7-plus-foto-a-billboard-magazin-februari-cimlapjan/ https://szifon.com/2017/02/17/iphone-7-plus-foto-a-billboard-magazin-februari-cimlapjan/#respond Fri, 17 Feb 2017 17:41:57 +0000 https://szifon.com/?p=85583 A méltán híres Billboard magazin februári címlapján most nem egy átlagos fotó szerepel, pedig teljesen annak látszik. Miller Mobley a Billboard magazin fotósa, és a februári számnál nem csak egy Canon 5D Mark III vagy Mamiya fényképezőgépet használt, hanem egy iPhone 7 Plus-t is. Pontosabban erre kérte meg a magazin, hogy próbálják ki, milyen élesben az iPhone […]

The post iPhone 7 Plus fotó a Billboard magazin februári címlapján appeared first on Szifon.com.

]]>
A méltán híres Billboard magazin februári címlapján most nem egy átlagos fotó szerepel, pedig teljesen annak látszik.

Miller Mobley a Billboard magazin fotósa, és a februári számnál nem csak egy Canon 5D Mark III vagy Mamiya fényképezőgépet használt, hanem egy iPhone 7 Plus-t is. Pontosabban erre kérte meg a magazin, hogy próbálják ki, milyen élesben az iPhone 7 Plus portré módja. Ahogy láthatjuk is, elég jól vizsgázott a készülék. Természetesen azért a retusálás itt sem maradt el, de meg nem mondanánk, hogy ez nem professzionális készülékkel készült.

(tovább…)

The post iPhone 7 Plus fotó a Billboard magazin februári címlapján appeared first on Szifon.com.

]]>
https://szifon.com/2017/02/17/iphone-7-plus-foto-a-billboard-magazin-februari-cimlapjan/feed/ 0
Facebook Stories – a legújabb Snapchat-klón https://szifon.com/2017/02/17/facebook-stories-a-legujabb-snapchat-klon/ https://szifon.com/2017/02/17/facebook-stories-a-legujabb-snapchat-klon/#comments Fri, 17 Feb 2017 11:30:11 +0000 https://szifon.com/?p=85587 Mindenki nagy örömére (nem) végre megérkezett a Facebook alkalmazásba is Snapchat My Story/Instagram Stories/Messenger-nap funkcionalitása. Juhúúú! Hiányzott, mint egy falat kenyér, bár jelenleg még elég korlátozott számban érhető csak el a felhasználóknál, de várhatóan hamarosan mindenkinél értékes helyet fog elvenni a kijelzőből. A Facebooknál nincs megállás, az összes, tulajdonukban lévő szolgáltatás és alkalmazás lassan megkapja […]

The post Facebook Stories – a legújabb Snapchat-klón appeared first on Szifon.com.

]]>
Mindenki nagy örömére (nem) végre megérkezett a Facebook alkalmazásba is Snapchat My Story/Instagram Stories/Messenger-nap funkcionalitása. Juhúúú! Hiányzott, mint egy falat kenyér, bár jelenleg még elég korlátozott számban érhető csak el a felhasználóknál, de várhatóan hamarosan mindenkinél értékes helyet fog elvenni a kijelzőből.

A Facebooknál nincs megállás, az összes, tulajdonukban lévő szolgáltatás és alkalmazás lassan megkapja a Snapchat funkcióinak nagy részét, ha már egyszer magát a céget nem sikerült felvásárolni, a funkciót viszont lenyúlják. Először az Instagramban jelent meg ez a funkció, amiben szerintem még tök hasznos is, legalább nem tesznek ki mindent a falukra a felhsználók, hanem csak Story-ba. Messengerben már sokkal zavaróbb a dolog és nem is nagyon használja senki se, legalábbis az én ismeretségi körömben, viszont nem lehet eltüntetni és most még a Facebook appot is sikeresen teleszemetelték vele. Gratulálok.

(tovább…)

The post Facebook Stories – a legújabb Snapchat-klón appeared first on Szifon.com.

]]>
https://szifon.com/2017/02/17/facebook-stories-a-legujabb-snapchat-klon/feed/ 7
Green Riding Hood – a hét ingyenes alkalmazása https://szifon.com/2017/02/17/green-riding-hood-a-het-ingyenes-alkalmazasa/ https://szifon.com/2017/02/17/green-riding-hood-a-het-ingyenes-alkalmazasa/#comments Fri, 17 Feb 2017 07:21:04 +0000 https://szifon.com/?p=85574 Ezen a héten igazán érdekes alkalmazásra esett az App of the Week szerkesztőinek a választása. Az eddig minimalista dizájnú puzzle játékok és hasznos alkalmazások után egy mese alkalmazást tettek erre a hétre ingyenessé. Piroska és farkas történetét nyilván mindenki szinte kívülről fújja már, így abban nem is lenne semmi különleges, ha ezt most egy az […]

The post Green Riding Hood – a hét ingyenes alkalmazása appeared first on Szifon.com.

]]>
Ezen a héten igazán érdekes alkalmazásra esett az App of the Week szerkesztőinek a választása. Az eddig minimalista dizájnú puzzle játékok és hasznos alkalmazások után egy mese alkalmazást tettek erre a hétre ingyenessé.

Piroska és farkas történetét nyilván mindenki szinte kívülről fújja már, így abban nem is lenne semmi különleges, ha ezt most egy az egyben elmesélnék egy alkalmazás formájában. Szerencsére a Green Riding Hood kellően nagyot csavart a történeten ahhoz, hogy még nekünk, felnőtteknek is élvezetes és szórakoztató legyen végighallgatni a mesét, de persze azt vegyük figyelembe, hogy az alkalmazást 4 évnél idősebb gyerekeknek ajánlják a fejlesztők.

(tovább…)

The post Green Riding Hood – a hét ingyenes alkalmazása appeared first on Szifon.com.

]]>
https://szifon.com/2017/02/17/green-riding-hood-a-het-ingyenes-alkalmazasa/feed/ 8
WWDC17 június 5-től 9-ig San Jose-ban: iOS 11, watchOS 4, tvOS 11, macOS 10.13 https://szifon.com/2017/02/16/wwdc17-junius-5-tol-9-ig-san-jose-ban/ https://szifon.com/2017/02/16/wwdc17-junius-5-tol-9-ig-san-jose-ban/#comments Thu, 16 Feb 2017 14:20:22 +0000 https://szifon.com/?p=85564 Már múlt évben is meglepően korán kitette az Apple a WWDC időpontját és helyszínét, de ezt idén most sikerült túlszárnyalniuk, több okból is. Egyrészt az előző évi áprilisi beharangozás előtt most hetekkel korábban megtudhattuk az idei időpontot – másrészt pedig az eddigi években már megszokott San Franciscó-i Moscone Center helyett az idei esemény visszaköltözik a […]

The post WWDC17 június 5-től 9-ig San Jose-ban: iOS 11, watchOS 4, tvOS 11, macOS 10.13 appeared first on Szifon.com.

]]>
Már múlt évben is meglepően korán kitette az Apple a WWDC időpontját és helyszínét, de ezt idén most sikerült túlszárnyalniuk, több okból is.

Egyrészt az előző évi áprilisi beharangozás előtt most hetekkel korábban megtudhattuk az idei időpontot – másrészt pedig az eddigi években már megszokott San Franciscó-i Moscone Center helyett az idei esemény visszaköltözik a 2003-ig megszokott San Jose-ba. Az idei WWDC-n pedig megtudhatjuk, hogy mit várhatunk majd az ősszel megjelenő iOS 11-től, a watchOS 4-től, a tvOS 11-től, és a macOS 10.13-tól is.

(tovább…)

The post WWDC17 június 5-től 9-ig San Jose-ban: iOS 11, watchOS 4, tvOS 11, macOS 10.13 appeared first on Szifon.com.

]]>
https://szifon.com/2017/02/16/wwdc17-junius-5-tol-9-ig-san-jose-ban/feed/ 7