fbpx Skip to content

Pontosan tíz éve, 2007. január 9-én jelentette be Steve Jobs, az Apple néhai vezérigazgatója az iPhone-t. A Macworld San Franciscó-i kiállításán Steve úgy mutatta be az Apple új üdvöskéjét, mint három termékkategória fúzióját.

“Szélesvásznú, érintésvezérelt iPod, forradalmi mobiltelefon és áttörést hozó internetes kommunikációs eszköz” – hangzott el a legendás mondat, amely azóta – több-kevesebb változással – meghatározza az Apple legnépszerűbb mobilkészülékének szellemiségét.

Az Apple a mai napon a kerek évforduló alkalmából kiadott egy sajtóközleményt, amelyben felidézik az okostelefon történetét, és áttekintik eddigi fejlődését és életútját.

A bejelentése óta eltelt tíz év alatt az iPhone világszerte gazdagabbá tette az emberek életét, miközben több mint egymilliárd darab kelt el belőle. Gyorsan forradalmi hardver- és szoftvertermékké nőtte ki magát […], amely újabb termékeinket és alkalmazások millióit inspirálta, amelyek mára életünk mindennapjainak nélkülözhetetlen részévé váltak.

– írja a közlemény szerzője.

Az Apple jelenlegi vezérigazgatója, Tim Cook, így fogalmazott:

Az iPhone már létének első évtizedében magasra tette a mércét, ha mobileszközökről van szó, és ez csak a kezdet. A java még hátravan!”

Phil Schiller, az Apple nemzetközi marketingért felelős alelnöke sem maradt dicsérő szavak nélkül:

Elképesztő, hogy a legelső modelltől a legmodernebbig az iPhone lett az okostelefonok etalonja. Sokunk számára életünk legfontosabb elektronikus eszköze lett, és imádjuk. iPhone-nal telefonálunk, iPhone-nal fotózunk és videózunk, iPhone-on hallgatunk zenét és használjuk a közösségi hálókat, iPhone-nal játszunk és jutunk el az úticélunkig, iPhone-on internetezünk, e-mailezünk, és még az egészségünket is figyelhetjük a sport- és fitneszalkalmazások révén.”

Az iPhone óriási sikerét talán mi sem mutatja szembeötlőbben, mint az, hogy minden új hardverfrissítés esetén sokszor százak, sőt, ezrek állnak sorba, néha napokig, a titokzatosan készülődő Apple Store-ok előtt, szó szerint sátorozva. Ezt mutatja a fenti kép is, amit az Apple a már említett oldalán tett közzé.

Természetesen a reklám ebből a mai bejelentésből nem maradhatott el; a szokásosan nagy sikert aratott iPhone 7 és iPhone 7 Plus, illetve a kezdeti hibái, “gyerekbetegségei” miatt kevésbé népszerű iOS 10 specifikációit és újdonságait – amelyeket a szerzők gondosan “innovációnak” tituláltak — is kiemelték, mintegy zárszóként.

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. Az 5C, PLUS-os, SE modellek kivételével az összes iPhone megvolt. Ezt díjazhatnák valamivel. Mármint egyszer a hűséges vásárlók is kaphatnának valamit.

  2. Kapsz egy vállveregetést…

  3. 😀
    Nagy volt!

  4. A forradalom folytatódik. Néha úgy érzem, hogy sajnos igen… 🙁


Add a Comment