fbpx Skip to content

A legújabb pletykák szerint az Apple egy újabb, igen komoly, a vezeték nélküli technológiával foglalkozó céggel fog partnerségre lépni a jövőben. Ráadásul mivel még december végén volt hír egy másik cégről ugyanebben a témában, így egyre biztosabbnak tűnik a lépés a vezeték nélküli töltés felé.

Ez azt jelenti, hogy idén ugyan már nem, de lehet hogy a következő évben vezeték nélkül is tölthetjük majd az eszközeinket, ami azért igencsak megdobná az Apple eladásait. Manapság is már rengeteg ilyen technológia érhető el, azonban ezek még mindig csak kompromisszumokkal használhatóak, mint például tökéletesen kell rárakni a töltéshez a terméket a töltőre, vagy pedig alacsonyabb (és így lassabb) töltést kap, mintha kábelen keresztül tennénk ugyan ezt.

Én mellette és ellene is vagyok. Egyrészt nyilván kérdéses, hogy ez mennyire ártalmas az egészségünkre, bár szerintem az Apple úgy gondolkozik, hogy ezt csak akkor engedheti meg magának, ha 100%-os biztos benne, hogy ártalmatlan az egészségünkre. Másrészt az is kérdéses, hogy mekkora távolságon belül fog működik, például a közvetlen szomszéd a társasházban is tudja-e tölteni a készülékét, lehet-e ezt korlátozni? Nyilván ehhez egy külön chip kell, de elsőnek egy külön kiegészítő is jó lenne, amivel az Apple tesztelhetné ezt az opciót. Azt viszont biztosan állíthatom, ha az Apple ezt meglépi, az valamilyen szinten innováció lesz és nem csak egy egyszerű vezeték nélküli töltés. Nézzétek meg az alábbi videót, mert valljuk be, ez eléggé “nyálcsorgató”. 🙂

Olvasd el a hozzászólásokat is

7 Comments

  1. idén tényleg 8 fog kijönni (nem 7s)?
    (10 éves az iPhone blabla…)
    ????

  2. Ha idén ezt nem lépik meg a jubileiumi iphone-ra akkor az csalódás lesz de nagyon.
    Egy új kijelző nem fogja elnyerni a tetszését a népnek, az nem lesz elegendő.

  3. “tökéletesen kell rárakni a töltéshez a terméket a töltőre, vagy pedig alacsonyabb (és így lassabb) töltést kap”

    Van a házban egy Galaxy S6, már azzal nincs ilyen gond.
    Sajnos az Apple megint el akar majd adni valamit új dolog gyanánt, ami máshol régóta jól működik.
    6 év iPhone után váltani fogok, Samsung, HTC… megvárom milyen flagshipek jönnek áprilisban és abból veszek.
    Sajnos, de nincs egy olyan dolog sem számomra az Apple mellett, ami a maradásra sugallna.

  4. @cyb:
    “Sajnos az Apple megint el akar majd adni valamit új dolog gyanánt, ami máshol régóta jól működik.”
    Hülyeséget beszélsz, amit ők el akarnak adni az a valódi vezetékes töltés a jelenlegi egy kalap szar, jól beszopta mindenki (te is) hogy mekkora egy innováció. Fogkefetöltő.

  5. @cyb:
    Nem az apple-t védve, de ha már vetted a fáradtságot, hogy kommentelj egyet ” én megmondom az okosat stílusban”, akkor azért nem ártott volna elolvasni a cikket ill a videót megnézni.

  6. Kár hogy ez nem működőképes úgy ahogy a videóban bemutatják. Így kb 200mW jöhet át maximum. Ha bállítod a telefont irányba, és nem mozdítod, fel is tölt kb 10 óra alatt.

  7. “bár szerintem az Apple úgy gondolkozik, hogy ezt csak akkor engedheti meg magának, ha 100%-os biztos benne, hogy ártalmatlan az egészségünkre”

    Szerintem pedig ha így gondolkodna, akkor nem gyártanána telefont sem.


Add a Comment